Gestionarea identității blockchain poate fi următorul pas în evoluția securității datelor. În ciuda promisiunilor lor, este posibil ca marile nume să nu fie la fel de sigure pe cât am crezut. Equifax, Yahoo sau Uber? Alege. În ultimii ani, toate aceste companii au afectat încălcarea datelor, iar ritmul neobosit al hacking-urilor nu pare să dea drumul.

In conformitate cu indicele nivelului de încălcare, doar patru la sută din încălcări din 2013 au fost inutilizate din cauza criptării. Aceasta este o statistică destul de remarcabilă atunci când considerați că criptografia există de mai bine de 50 de ani. Publicul devine vizibil îngrijorat, dar ce pot face aceste nume mari în legătură cu această tendință? Și va ajuta administrarea identității blockchain?

Criptografie la cuptor

Bitcoin oferă un caz real în domeniul comunicațiilor de date securizate din 2009. Adăugați la faptul că tehnologia sa este open-source și chiar trebuie să vă întrebați de ce companiile mari nu implementează propriile lor soluții de securitate criptografică. Din câte știm, nimeni nu a spart vreodată blockchain-ul Bitcoin. Oricine nu a făcut-o probabil ar trebui să arunce o privire lungă asupra a ceea ce blockchain le poate oferi.

În termeni simpli, Bitcoin folosește criptografie cu cheie publică / privată, care permite transmiterea în siguranță a informațiilor sensibile printr-o rețea. Frumusețea Bitcoin este că securitatea face parte din rețea din start. Contrastați acest lucru cu multe companii care încearcă să pună capăt securității rețelelor lor deja îmbătrânite.

O serie de alte proiecte de criptomonede și startup-uri blockchain extind aceste principii de bază pentru a permite utilizatorilor să își gestioneze în mod eficient identitatea pe blockchain. Problemele majore necesită soluții majore. Cei care oferă cea mai bună soluție de gestionare a identității blockchain vor avea cel mai probabil venituri uriașe pe măsură ce această industrie se maturizează.

Unde eșuează sistemele actuale

Centralizare

Corporații precum IBM au identificat deja acest potențial și se luptă să fie liderul în soluții blockchain autorizate. Unii au susținut, totuși, că blockchain-urile private nu sunt cu adevărat viabile. Indiferent de locul în care vă aflați, este util să aflați cum am ajuns aici.

Primul defect major de care suferă sistemele actuale de gestionare a identității este centralizarea. Internetul a fost inițial conceput ca o rețea peer-to-peer. Pentru prima dată în istorie, această rețea a permis fluxul liber de informații fără cenzură și peste granițe. Cei care dețineau mediul nu mai controlau mesajul.

Gestionarea identității ar trebui să urmeze în mod ideal modelul de internet peer-to-peer

Gestionarea identității va urma în mod ideal modelul de internet peer-to-peer.

Din păcate, entitățile private au capturat o mare parte din internet: Google cu căutare pe internet, Facebook cu social media, ICANN cu registre de nume de domenii, Amazon în comerțul electronic și așa mai departe. Ai imaginea. Aceste companii (și multe alte) stochează cantități masive de date cu caracter personal, făcându-le ținte atractive. Acest depozit creează așa-numitul efect de miere. Hackerii sunt mult mai predispuși să pătrundă în aceste sisteme decât să vizeze utilizatorii individuali.

Cenzură

A doua problemă pe care aceasta o creează este posibilitatea crescută de a abuza de poziția voastră de putere. Giganții tehnologici majori au deja o reputație pentru cenzurarea conținutului bazată pe puncte de vedere politice și ideologice. Acest lucru reprezintă o amenințare reală pentru libertatea de exprimare și pentru auto-exprimarea autentică, pe care mulți o descriu drept semnele distinctive ale societăților prospere.

Rețineți că multe aplicații online necesită înregistrarea la una dintre aceste companii fie prin e-mail, fie prin profilul social. Dacă vă șterg vreodată conturile sau le cenzurează, indiferent de motiv, de unde vă lasă asta? Un nomad virtual care nu există.

Managementul identității blockchain

Creatorii internetului nu au reușit să vadă necesitatea unei bune gestionări a identității atunci când construiau primele protocoale. Bineînțeles că nu ar fi putut ști asta. Din păcate, rezultatul este privatizarea la scară imensă a datelor noastre. Companiile de tehnologie au valorificat oportunitatea de a deține cât mai multe din datele noastre pe care le pot pune mâna. După cum se spune, dacă este gratuit, șansele sunt că tu ești produsul! Aceste companii au multe produse gratuite excelente. Trebuie să plătească pentru ei cumva.

Aceasta este schimbarea fundamentală pe care blockchain-ul o aduce managementului identității. Serverele de date găzduite central (inclusiv soluțiile bazate pe cloud) sunt costisitoare de întreținere și multe vor fi eliminate atunci când utilizatorii își pot gestiona propria identitate cu tehnologia blockchain. Există o serie de proiecte care doresc să fie liderul în acest domeniu. Concurența este dură și prezicerea celei mai bune abordări este o provocare dificilă.

Unele proiecte precum Civic promovează gestionarea identității blockchain prin intermediul aplicației lor. Altora le place Blockstack oferiți o soluție bazată pe browser pentru a interacționa cu aplicații descentralizate. O altă caracteristică interesantă pe care o dezvoltă este un serviciu de nume de domeniu peer-to-peer (DNS) construit direct pe blockchain. Nu vă mai aflați la mila unei singure organizații, cum ar fi ICANN, atunci când găzduiți conținutul preferat sau controversat.

Gânduri finale

Este greu să ne dăm seama ce abordare va fi cea mai bună. Există mulți factori de luat în considerare atunci când construim viitorul managementului identității: limbă, cultură, acces la tehnologie și așa mai departe. Vizualizarea acestuia dintr-o perspectivă globală va ajuta. Nu suntem încă într-un moment în care toată lumea din lume are acces la propriul smartphone. Succesul internetului de astăzi se datorează în mare măsură tehnologiilor simple, cum ar fi protocoalele HTTP și TCP, care abstractizează o mulțime de detalii tehnice departe de noi, astfel încât să putem continua cu afacerea „internetării”.

Conectarea protocoalelor emergente blockchain la protocoalele internet existente pare o alegere logică. Există companii care călătoresc pe blockchain care intenționează să fie următoarea generație de centre de putere. Șansele sunt mari să nu reușească. În viitorul nu prea îndepărtat, vom deveni conștienți de toate alegerile care ne sunt construite astăzi. Consumatorii se trezesc la faptul că datele găzduite în altă parte nu sunt deosebit de sigure. În cele din urmă, vom putea prelua controlul asupra propriei identități online.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me