Legea criptomonedelor continuă să se dezvolte în conformitate cu extinderea pieței. În ultimul an, sectorul criptomonedelor a cunoscut o inundație de legislație nouă. Guvernele încearcă acum să se lupte în Vestul Salbatic atmosfera criptografică printr-o varietate de noi reglementări.

Regulamentul criptomonedelor

În timpul raliului pieței criptografice din 2017, multe guverne au decis că este timpul să se uite la reglementarea Bitcoin. Bitcoin a atins maxime istorice pe tot parcursul anului, iar piața criptografică a depășit 800 de miliarde de dolari în volum de tranzacționare. Așa cum v-ați aștepta, acest aflux de capital nou Bitcoin a atras atenția oficialilor guvernamentali, dintre care unii au văzut Bitcoin ca o amenințare la adresa sistemului financiar actual..

În ciuda temerilor lor, multe dintre aceste guverne au îmbrățișat tehnologia și astăzi există un număr din ce în ce mai mare de țări prietenoase blockchain pentru ca firmele și comercianții cripto să facă afaceri. Nu a fost niciodată un moment mai bun pentru a intra în sectorul blockchain..

Legile regionale Bitcoin

Lumea dreptului criptomonedelor este în mare parte regională. Guvernele locale sunt lăsate să decidă ce părere au despre criptos, precum Bitcoin, Ethereum și Litecoin. Această abordare a creat un scenariu în care Bitcoin-urile dvs. au curs legal în unele țări, cum ar fi Japonia, dar interzise în altele, cum ar fi China vecină. Iată o privire la unele dintre reglementările și strategiile actuale utilizate.

Legea criptomonedelor din SUA

Statele Unite au adoptat o abordare preponderent practică a spațiului criptografic. În iunie 2018, reprezentantul american Warren Davidson (R-OH) în mod public vorbit cu privire la necesitatea unei mai multe reglementări în industrie. El a explicat că, fără „certitudine normativă”, piața nu poate atinge o dezvoltare optimă. De asemenea, el a luat un moment pentru a exprima modul în care cadrul de reglementare ar trebui să fie suficient de flexibil pentru a nu înăbuși creșterea în sector.

Reprezentantul SUA Warren Davidson prin C-SPAN

Reprezentantul SUA Warren Davidson prin C-SPAN

În ciuda numărului crescând de persoane de pe ambele părți ale culoarului cripto, autoritățile de reglementare americane își evaluează în continuare opțiunile. O complicație suplimentară a dezbaterii este faptul că mai multe state se încălzesc la conceptul de criptomonede. În noiembrie anul trecut, Ohio a devenit primul stat să accepte plăți de impozite în Bitcoin. Chiar în această lună, Wyoming a trecut legislație să recunoască oficial criptocurrency ca bani.

Acceptarea crescândă a Bitcoin de către guvernele locale, împreună cu dorința de a fi un lider în spațiul blockchain, plasează parlamentarii americani într-o poziție deosebit de sensibilă. În starea actuală, SEC a început să împiedice ICO-urile, despre care se spune că sunt de fapt valori mobiliare. SEC a lansat chiar și un Ghid ICO pentru a ajuta companiile să stabilească dacă găzduiesc un ICO sau un STO. Această din urmă opțiune necesită respectarea strictă a legii de securitate.

Legislația actuală a UE

De-a lungul Atlanticului, UE continuă să vadă o serie de noi legislații criptografice. La fel ca restul globului, reglementările UE sunt regionale. Una dintre puținele legi la nivelul UE în domeniul criptomonedelor este că niciun stat membru nu poate emite propria criptomonedă. UE aplică acum o gamă largă de legi Bitcoin.

În iulie 2018, un Raportul UE a sfătuit autoritățile de reglementare să nu interzică sau să ignore sectorul criptografic în curs de dezvoltare. Până în septembrie a aceluiași an, miniștrii de finanțe ai UE au început să facă acest lucru discuta posibilitatea unei abordări comune a spațiului. Acest lucru este puțin probabil în acest moment, deoarece nu toți membrii împărtășesc același entuziasm pentru economia digitalizată.

Legile criptomonedelor elvețiene

Elveția este considerată un lider în dezvoltarea reglementărilor criptomonedelor. Anul trecut, administrația fiscală federală elvețiană (SFTA) a anunțat că criptomonedele vor fi tratate ca active. FINMA a publicat, de asemenea, un set de instrucțiuni pentru ICO-uri în februarie 2018. Acest mediu de reglementare pro-cripto a stimulat creșterea în sectorul blockchain elvețian. Această creștere sa extins pentru a include bursa elvețiană (SIX), care recent a anunțat intenționează să găzduiască un STO în H2 2019.

Reglementări guvernamentale Bitcoin: legi anti-criptomonede

Nu toată lumea este optimistă pe Bitcoin. Anul trecut, fostul economist-șef al Băncii Mondiale, Joseph Stiglitz, prezis că Bitcoin va fi înăbușit prin reglementări intense pe măsură ce piața se dezvoltă. El nu este singurul în această viziune și unele țări sunt pe drumul cel bun pentru a atinge acest obiectiv.

Interzicerea Bitcoin

China este un exemplu al acestui tip de comportament anti-cripto care afectează piața. Oficialii chinezi au fost atât de eficienți în încetinirea sectorului criptografic, încât banca lor centrală recent a fost publică lăudat despre uciderea a aproape tot comerțul cu Bitcoin din țară. În timp ce interdicția Bitcoin a Chinei pare excesivă, ei nu sunt singuri în încercarea de a distruge piața criptografică emergentă prin legea anti-Bitcoin. De fapt, multe țări au interzis Bitcoin în trecut.

Un exemplu perfect este Taiwanul. Țara a interzis Bitcoin înapoi în noiembrie 2015 după ce a fost un miliardar pentru o răscumpărare Bitcoin. În 2018, guvernul a modificat legislația pentru a interzice activitatea criptografică anonimă. Un alt exemplu este Columbia. Columbia aproape a interzis Bitcoin în ianuarie 2017. Din fericire, oficialii și-au clarificat poziția în iunie același an, când a fost public a anunțat că legislația a restricționat băncile columbiene să nu folosească cripto.

Legea Bitcoin

S-ar putea să nu vedem niciodată o zi în care există o lege universală globală Bitcoin. În prezent, aveți un amestec de țări cu niveluri diferite de înțelegere a blockchain-ului. În mod ironic, securitatea și eficiența obținute prin tehnologia blockchain vor crea cu siguranță un scenariu în care acele țări care înăbușă dezvoltarea blockchain suferă grav în viitor.

Tocmai această natură competitivă păstrează criptomonedele în fruntea minții autorităților de reglementare. Piața este acum mai activă ca oricând și în fiecare zi mai multe țări caută să fie următorul epicentru al acestei revoluții economice digitale. Spațiul criptografic este acum prea activ pentru a fi ignorat și pe măsură ce mai multe regiuni devin pro-criptografice, altele vor trebui să urmeze exemplul pentru a rămâne competitive.

Revoluția FinTech

Acele țări care sunt primele companii din sectorul criptografic se pot aștepta să obțină recompense financiare uriașe. Deja, țări precum Japonia continuă să vadă un flux de noi investiții în blockchain care intră în economia lor. Este greu de imaginat un scenariu în care alte guverne nu vor același lucru.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me