Contents

Interviu: Luis Cuende al Aragonului despre Blockchain Governance & Jurisdicții digitale

luis cuende aragon

Bennett Garner, de la Coin Central, a avut recent ocazia să discute cu Luis Cuende, fondatorul și conducătorul proiectului Aragon. Proiectul a strâns 25 de milioane de dolari în ICO în luna mai a anului trecut. Săptămâna trecută, Aragon a lansat primul său testnet, disponibil publicului la app.aragon.one.

În acest scurt interviu, acoperim elementele de bază ale Aragonului și motivațiile din spatele creării platformei. Pentru a afla mai multe despre platformă, citiți ghidul nostru complet pentru începători din Aragon.

Fără alte întrebări, iată interviul …

Bennett Garner: Ați spus că „oamenii aplică contractele oferind libertate”. Ai putea explica ce vrei să spui în contextul Aragonului??

Luis Cuende: Practic, atunci când închei un contract social, ești de acord să îți dai o parte din libertatea ta, astfel încât să fii lăsat în societate și să poți beneficia de lucrurile bune pe care le poate oferi. Un exemplu este că, pentru a trăi într-o societate, sunteți de acord să fiți sancționați dacă faceți anumite lucruri, cum ar fi aruncarea gunoiului în podea. În schimbul refuzării acelei libertăți, puteți interacționa cu piața, aveți o anumită securitate fizică, utilizați sistemul de judecată etc..

Care este povestea originii din spatele Aragonului? Când și cum a început ideea?

Așadar, Jorge și cu mine lucram la ceva numit Unpatent, care era un fel de ucigaș de brevet. Troll-urile de brevete sunt o problemă uriașă în lume, deoarece sistemul de brevete din SUA e de rahat. La sfârșit, ne-am dat seama că problema de bază era guvernarea: toată lumea a fost de acord cu faptul că sistemul a eșuat, dar oligopolurile s-au asigurat că nu se schimbă în bine. Acest lucru și alți factori, cum ar fi câștigarea alegerilor de către Trump, ne-au făcut să ne dăm seama de importanța stabilirii guvernanței în lume.

Care este cea mai mare problemă pe care Aragon încearcă să o rezolve?

Lipsa evoluției în guvernare. Folosim aceleași sisteme de guvernare de acum milenii și nu are niciun sens. Acest lucru provoacă efecte precum opresiunea, inegalitatea, sărăcia etc..

Astăzi, putem itera modele de guvernare cu viteza pe care o repetăm ​​software-ul. Putem încerca noi modele fără ca oamenii să fie uciși. Este o nouă eră.

Sunt intrigat de ideea unei „jurisdicții digitale”. Ne puteți spune mai multe despre aspirațiile Aragonului de a pune în aplicare și de a judeca contractele digitale fără frontiere? Cum diferă o jurisdicție digitală de orice altă platformă de contract inteligent?

Contractele inteligente sunt minunate. Problema este că codificarea tuturor subtilităților umane în cod este irealizabilă. De aceea, are sens să ai o instanță la care poți recurge.

Dacă vă gândiți la statele naționale, acestea oferă securitate. Ei dețin pământul și impun respectarea unui set de legi în interiorul pământului lor.

În rețelele crypto, blockchain-urile asigură securitatea activelor crypto prin imuabilitate. Cu toate acestea, blockchain-urile și contractele inteligente trebuie uneori să se modifice pentru a evolua. Ideea pentru Rețeaua Aragon este că va oferi o guvernanță care va evolua și se va schimba în timp. Prin urmare, oferind aceeași securitate pe care o jurisdicție o aduce la masă, dar în lumea criptografică.

Ca jurisdicție digitală, este ideea de a înlocui guvernele? Să acționăm alături de guverne?

Guvernele vechi vor exista pentru o vreme. Majoritatea nu ar trebui, totuși. Dar unii dintre ei se vor acomoda cu această nouă economie, în care întreprinderile nu au nicio reședință sau jurisdicție locală. Cei care vor face acest lucru vor culege beneficiile atragerii celor mai talentați mulțimi din acest secol.

Cu toate acestea, nu concurăm împotriva lor pentru a atrage oamenii să locuiască acolo – oamenii nu pot trăi încă în octeți. Ne concentrăm mai degrabă pe a fi locul în care se produc interacțiunile economice.

Cum progresează până acum? Unde ești pe foaia de parcurs? Când anticipați o versiune publică?

Tocmai am lansat Aragon pe testnet săptămâna trecută! Mainnet va urma în curând. O puteți încerca la app.aragon.one.

aragon testnet

Pentru Rețeaua Aragon, acest lucru se va întâmpla în acest an, dar suntem încă în curs de cercetare.

Ai construit Aragon pe Ethereum. De ce ați decis să utilizați Ethereum în locul unei alte platforme sau să vă creați propria platformă?

Ethereum este cea mai bună platformă pentru crearea de contracte inteligente. Instrumentele sunt acolo, iar impulsul dezvoltatorului este chiar în afara graficelor. Este o comunitate uimitoare.

Ce eșecuri sau contracarări ați făcut până acum? Care sunt cele mai mari provocări pe care le prevedeți în următoarele luni?

Ei bine, lucrurile au durat mai mult timp decât se așteptau pentru lansarea 0.5, deoarece ne-au plăcut 4 refactori. Este dificil să creezi ceva antiglonț, complet actualizabil și sigur.

Cea mai mare provocare din următoarele luni va fi legată de cercetarea guvernanței. A avea o guvernanță bazată pe comunitate va fi o provocare în unele circumstanțe în care deținătorii de jetoane vor doar să câștige din asta. Planificarea și cercetarea vor fi cheia.

Care a fost cel mai fericit moment al tău lucrând la Aragon?

Greu de spus, au fost multe! Cred că când s-a încheiat vânzarea de jetoane și nu am pierdut banii nimănui. Au fost cele mai grele luni din viața mea, deoarece doar Jorge și cu mine lucram la unul dintre cele mai avansate dapps de acolo, construind în același timp o comunitate și făcând o vânzare simbolică.

Aveți parteneriate sau companii interesate să construiască pe Aragon pe care le puteți împărtăși cu noi?

Unii dintre ei sunt Aici! Există o mulțime de dezvoltatori care construiesc lucruri și pe Aragon, ca întotdeauna, lucruri reale se întâmplă sub acoperire în GitHub &# 128578;

Cum este o zi obișnuită din viața lui Luis, lucrul la Aragon?

Ei bine, obișnuiam să lucrez la produs și să proiectez foarte mult. În lunile trecute m-am concentrat mai mult pe domeniul juridic, doar pentru că proiectul are nevoie de el. A fi un lider înseamnă practic că trebuie să faci ceea ce necesită proiectul, atunci când îl cere. Așa că încerc să ajut unde pot. De asemenea, am petrecut mult timp la angajări. În restul anului vreau să mă concentrez mai mult pe produs și pe rețeaua Aragon.

De asemenea, încerc să reduc la minimum cantitatea de apeluri pe care le am, deoarece aș putea fi cu ușurință în apeluri toată ziua toată noaptea.

Aveți hobby-uri sau obiective personale în afara Aragonului?

Eu DJ! O fac în ultimii 6 ani, dar recent am început să încărc câteva melodii la https://mixcloud.com/angya. De asemenea, joc baschet și iubesc cățelușii.

Ce credeți că majoritatea oamenilor gândesc diferit față de dvs.? (Despre blockchain, AI sau orice altceva)

LC: Mulți oameni au concepții greșite despre modul în care funcționează fundamental lumea. În special state naționale, bănci și alți titulari. Oamenii cred că au fost alături de noi de la Big Bang, dar există de fapt invenții foarte recente.

Mai ai ceva de adăugat?

LC: Angajăm Frontend Devs și un Developer Relations! Mai multe informații la https://wiki.aragon.one/jobs/ &# 128578;

Concluzie

O mulțumire deosebită lui Luis pentru că și-a luat timp să vorbească cu noi. Consultați testnetul și foaia de parcurs din Aragon pentru a vedea cum vă puteți implica în acest proiect.

Există vreun fondator de proiect pe care doriți să îl intervievăm? Trimite-ne un tweet @realcoincentral cu sugestiile tale.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me