În contrast puternic cu tendințele volatile ale pieței criptomonedelor din 2017, 2018 a văzut în mod ciudat intrarea unei varietăți de monede stabile.

În timp ce cererea de bază pentru aceste monede legate de dolari (sau alte active stabilite) pare să fie în cel mai bun caz caldă, platforme precum Gemini și Circle au lansat noile active pentru a oferi utilizatorilor acces la un nivel oarecum stabil..

Cu toate acestea, Oneiro, o companie susținută de COSIMO Ventures, cu sediul în Boston, are ceva puțin diferit în mâneci ndau. ndau (pronunțat en-dow și scurt pentru „dotare”) este comercializat ca „prima monedă digitală dinamică din lume” și, conform site-ului său, este „proiectat și optimizat pentru un stoc de valoare pe termen lung. ndau are libertatea de a crește în timp ce atenuează volatilitatea dezavantajului. ”

Activul caută să combine stabilitatea cu creșterea, un concept ciudat de îndepărtat în lexiconul comercianților de criptomonede.

Ken Lang

Avem șansa de a vorbi cu Ken Lang, CTO la COSIMO Ventures și membru colectiv timpuriu ndau. Înainte de COSIMO, Lang a servit ca CTO și în Consiliul de Administrație de la Vringo (redenumit Form Holdings, NASDAQ: FH), a servit ca profesor adjunct la Universitatea din New York, a fost COO la Keane Advisors unde a lucrat la noi tehnologii și algoritmi pentru sectorul privat. capitaluri proprii, tranzacționare și alocări de active, au fondat Lightspace și l-au făcut public, au fondat WiseWire și l-au vândut motorului de căutare timpuriu Lycos în 1998 și a funcționat ca CTO.

Lang era, de asemenea, în centrul unei lupta pentru brevete cu Google și, potrivit LinkedIn-ului său, două dintre cele patruzeci de brevete publicate și emise de el au fost dovedite în „US District Court ca fiind responsabile pentru peste 20% din veniturile Google”.

Bucurați-vă!

Ne puteți spune despre trecutul dvs. și despre călătoria dvs. în spațiul criptomonedelor?

Am fost un om de știință în informatică care lucra la un doctorat la Carnegie Mellon în anii ’90 și de acolo a început un start-up tehnologic de învățare automată pe care l-am vândut către Lycos în 1998, unde am servit ca CTO. O serie de start-up-uri tehnologice și financiare mai târziu, rețeaua mea de colaboratori și cu mine am acumulat întreaga suită de expertiză necesară pentru a aprofunda cu adevărat provocările ridicate de invenția Bitcoin.

Am acumulat Bitcoin atunci, dar, de asemenea, am început să vedem cât de mare ar putea fi piața criptomonedelor cu abordări noi asupra problemelor care l-au împiedicat. Aceste idei despre abordări noi au condus apoi la crearea ndau.

În opinia dumneavoastră, ce elemente cheie lipsesc pentru ca cripto-ul să devină mainstream? Și în ce fel de cronologie credeți că cripto va deveni mainstream?

Crypto trebuie să fie mai ușor de utilizat, mai sigur de deținut, mai puțin volatil ca valoare, iar marca sa trebuie să progreseze de la trecutul contaminat la un viitor mai responsabil și responsabil. Pentru ca acest lucru să se întâmple, o mare parte din dogma criptografică din trecut trebuie să crească și să se maturizeze. Conducerea responsabilă trebuie să se ridice la momentul potrivit și să realizeze că nu toată lumea este un expert în securitate criptografică și că lumea financiară tradițională are câteva lecții pentru lumea criptografică de la care ar trebui învățate, nu toate aruncate.

Noțiunea că pierderea cheilor private ar trebui să ducă la pierderea nerecuperabilă a propriei proprietăți nu este ceva cu care mainstream-ul se va simți vreodată confortabil, de exemplu. Cred că aceste probleme vor fi rezolvate în mare măsură și ne vom elibera cu ușurință de maximele pe care piața criptografică, în ansamblu, le-a atins în decembrie, ca rezultat în 3-5 ani.

În discuția dvs. [la Token Fest 2018 din Boston], a existat o discuție despre alte stablecoins ca având „defecte masive”, inclusiv dolarul Gemeni, puteți explica acest lucru mai detaliat?

Cred că a fost o generalitate largă citată de colegul meu, Ciaran Hynes, dar aș dori să iau această întrebare ca o oportunitate de a fi puțin mai precisă. Există cazuri excelente de utilizare în care credem pentru stablecoinele fixate în dolari, care sunt transparente 100% susținute de activul real pe care îl reprezintă. Exemple excelente de cazuri de utilizare reduc costul remitențelor internaționale sau când proprietarul are o cheltuială pe termen scurt exprimată în dolari, vrea să se asigure că este pregătit să plătească și doresc să folosească o formă de criptare pentru acea plată..

Cu toate acestea, orice monedă stabilă care nu este susținută în totalitate în acest mod este supusă riscului că așteptările cererii viitoare nu mai pot sprijini metodele de contractare a aprovizionării astăzi, ceea ce va rupe pragul de care depind oamenii. În al doilea rând, prin legarea valorii la moneda fiat, deși acest lucru poate fi benefic pe termen scurt, este o pierdere de valoare garantată prin inflație atunci când orizontul dvs. de timp trece la stocul de valoare pe termen lung. În general, oamenii nu economisesc la pensie, deținând active în pensii, în dolari, și nici nu vor face acest lucru folosind criptele legate de dolari.

De ce nu este valută moneda fiat pentru susținerea criptomonedelor?

Este potrivit pentru susținerea criptomonedelor care se pretinde a se potrivi cu valoarea acelei monede fiduciare. Nu este adecvat pentru depozitarea valorilor pe termen lung din cauza inflației sau pentru acoperirea împotriva riscului unei defalcare a monedei fiduciare, care s-a întâmplat istoric de prea multe ori, iar acum o vedem în Venezuela.

Ne puteți spune despre cum funcționează ndau? Ce tehnologie folosește și cum va aborda problemele cu care se confruntă stablecoinele actuale?

Un depozit de valoare pe termen lung trebuie să fie competitiv cu alte clase de active, trebuie să aibă potențialul de a se acoperi împotriva inflației și trebuie să atenueze volatilitatea negativă și alte riscuri care intră în joc pe termen lung. Colecția de caracteristici care permit ndau să facă acest lucru o clasificăm ca o monedă „plutitoare”.

Principalele caracteristici includ:

  1. Rezerva ndau de 30.000.000 este eliberată doar pe măsură ce se garantează cererea și este plătită de-a lungul unei curbe în creștere a prețului țintă, cu toate veniturile nete care curg într-o dotare de active din lumea reală, pentru care este numită ndau. Lichiditatea dotării este utilizată pentru a sprijini politica monetară printr-un Preț Etaj dinamic la care ndau este susținut la bursă.
  2. Deținerea pe termen lung este stimulată printr-un stimulent de aliniere a ecosistemelor, care recompensează deținătorii de ndau cu ndau suplimentar la o rată de până la 15% pe an pentru blocarea ndau lor.
  3. În timpul scăderii prețului de piață al ndau, se aplică o taxă de tranzacție contracțională dinamică pentru a încuraja deținerea mai degrabă decât pentru a vinde și pentru a contracta o ofertă excesivă de ndau, contribuind la creșterea prețului pieței până la prețul țintă actual..
  4. Instituțiile bazate pe blockchain sunt încorporate pentru a proteja deținătorii și pentru a oferi condiții de concurență echitabile, inclusiv guvernanța digitală și soluționarea litigiilor.

Ne-ai putea prezenta prin modul în care cineva poate cumpăra ndau astăzi?

Cineva poate cumpăra ndau astăzi vizitând Site-ul. Cumpărătorii din SUA trebuie să fie acreditați în acest moment, cu toate acestea, ndau va putea fi achiziționat prin schimburi de către toți odată ce ndau va fi listat.

Cum va asigura ndau un Consiliu și o guvernanță alese democratic?

ndau este guvernat de Blockchain Policy Council, un grup de 9 delegați, toți aleși de deținătorii de ndau folosind mai multe metode pentru a crește rezistența împotriva consolidării controlului. Alegerile au loc prin metode blockchain pentru a asigura integritatea procesului.

Ce sunt factorii de decizie de piață și care este rolul lor în ndau? Cum vă asigurați că moneda rămâne „dinamică”?

Producătorii de piață sunt contractați de Consiliul de politici Blockchain pentru a distribui noi ndau de rezervă, pentru a cumpăra înapoi surplusul de aprovizionare și pentru a atenua volatilitatea. În timp ce stablecoins încearcă să „fixeze” valoarea cu ceva extern, aceasta nu este abordarea lui ndau.

Credem că, pentru stocarea valorii pe termen lung, este de dorit să aveți un grad limitat de volatilitate, deoarece acest lucru ajută la netezirea fluxurilor și fluxurilor de capital, atrăgând surse auxiliare atunci când este necesar prin semnale de preț. Cu toate acestea, o volatilitate prea mare creează un nivel de incertitudine care face ca unele dintre criptomonedele mai vechi să nu fie adecvate pentru responsabilitatea fiduciară.

ndau este conceput pentru a fi echilibrul corect între aceste două, cu potențial de creștere a valorii și competiție favorabilă cu alte clase de active, dar nu atât de volatil încât să mențină deținătorii sus pe timp de noapte. A fi susținător nu implică o rentabilitate garantată – în schimb, se referă la un set de stimulente proiectate care oferă forțe de restaurare pentru a crește prețul pieței într-un mod favorabil.

Aceste stimulente sunt asigurate de software-ul blockchain și supravegheate de Consiliul de politici Blockchain. Prețul de piață va răspunde acestor stimulente, dar este, de asemenea, condus de o varietate de alte forțe, desigur, iar deținătorii de ndau ar trebui să își stabilească așteptările în consecință.

Cum veți preveni deprecierea monedei?

Proiectarea pe termen lung, plus o guvernanță digitală receptivă, sunt în vigoare pentru a se asigura că politica monetară este ghidată cu atenție și că interesele deținătorilor de ndau sunt urmărite în mod responsabil. Există o serie de mecanisme pentru a asigura flotabilitate împotriva deprecierii, dar Consiliul de politică Blockchain are, de asemenea, puterea discreționară de a utiliza alte instrumente pentru a servi interesele întregului ecosistem, dacă este solicitat, inclusiv interesul de a fi rezistent la depreciere..

ndau a fost creat de un grup de experți din instituții de talie mondială, inclusiv MIT, Columbia University și Goldman Sachs. Echipa Oneiro din spatele proiectului este aproape exclusiv bărbați caucazieni. Credeți că ar putea fi greu pentru publicul larg să se raporteze la acest lucru? Să se vadă reflectați într-o astfel de companie și să vadă criptomoneda ca o alternativă atrăgătoare pentru ei?

Sperăm să vedem ndau folosit ca un nou tip de resursă care să beneficieze pe toți la egalitate. Intenția noastră este de a crea un sistem monetar care să funcționeze bine pentru oricine dorește să stocheze valoare – indiferent de identitatea lor – și am proiectat un sistem de guvernanță care să reprezinte interesele diverse ale întregului ecosistem ndau. Credem că identitățile creatorilor unei monede sunt mai puțin importante decât capacitatea de a funcționa bine pentru utilizatorii săi – în special având în vedere anonimatul multora dintre membrii colectivului ndau.

În ceea ce privește personalul, salutăm întotdeauna CV-urile de la oameni de orice tip care doresc să adauge abilitățile lor unice și diversitatea de gândire la ecosistemul ndau – dacă aveți recomandări din toate punctele de vedere, vă rugăm să le trimiteți!

Ce rezultat așteptați de la lansarea Mainnet?

Lansarea ndau Mainnet va adăuga o mulțime de caracteristici noi proprietății ndau și va ajuta să înceapă să furnizeze date esențiale despre modul în care deținătorii de ndau preferă cel mai bine să-l folosească în practică.

Credeți că o monedă digitală susținută de VC este în conflict cu etosul criptomonedelor?

A construi și a lansa o criptomonedă inovatoare astăzi înseamnă o mulțime de muncă și resurse trebuie să fie implementate în dezvoltarea acesteia, mai degrabă decât să faci doar câteva modificări la un fork software existent. Credem că este mult mai bine să folosiți o investiție tradițională de capital de la investitori profesioniști în scopul de a pune în practică aceste resurse. Preferăm să folosim încasările din vânzările de valută pentru a sprijini o politică monetară stabilă.

În ceea ce privește etosul criptomonedei, nu vedem că există un singur etos și nici un acord asupra a ceea ce ar fi acela dacă ar exista unul. Etosul ndau este acela de a perturba status quo-ul existent pentru stocarea de valoare pe termen lung, dar nici de a arunca copilul cu apa de baie. Există o cale de mijloc care echilibrează ceea ce este bun în modurile actuale de a face lucrurile cu noi abordări și permite atât jucătorilor existenți, cât și celor noi, să obțină o victorie din tranziție.

Ce urmează în lista de sarcini?

Am dori ca ndau să poată fi achiziționat cu ușurință de pe cât mai multe platforme posibil și accesibil tuturor, împreună cu vânzarea acestuia. Conectarea ndau la schimburi, gateway-uri și alte sisteme va fi un pas uriaș pentru noi, așteptăm cu nerăbdare în curând.

Orice altceva pe care doriți să îl cunoască cititorii noștri?

Industria criptografică se află încă în primele reprize. Dacă ați ratat oportunitățile timpurii, este prudent să urmăriți evoluțiile. Practic, toate criticile legitime ale industriei sunt lucrate cu sârguință de noi și de alții și, pe măsură ce toate se rezolvă, percepția a ceea ce va însemna criptocurrency și blockchain în țesătura societății se va dovedi a fi mai mare decât cea a smartphone-urilor sau chiar internetul în sine.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me