Interviu: Halsey Minor despre inovarea în lumea Blockchain [Partea 2]

Halsey Minor este un antreprenor de renume mondial cel mai popular cunoscut pentru fondarea CNET cofondatoare Salesforce.com, Uphold și Minor Ventures. El este, de asemenea, fondatorul LivePlanet, un sistem de captare, distribuție și generare de bani de la capăt la cap pentru videoclipuri captivante și VideoCoin, un proiect de calcul distribuit care are ca scop stocarea, codificarea și transmiterea de videoclipuri la o rată accesibilă, eficientă și durabilă.

Aceasta este a doua parte a unui interviu în două părți – iată prima parte a lui Halsey Minor și VideoCoin dacă ați ratat-o. Următorul interviu se concentrează în primul rând pe inovație și antreprenoriat cu tehnologii noi, probleme cu sistemul bancar actual, reglementări, peisajul global și modul în care industria criptomonedelor contrastează cu industria internetului nașterea de la mijlocul până la sfârșitul anilor ’90..

Pagina de pornire VideoCoin.

Pagina de pornire VideoCoin.

Notă a editorului: obținerea șansei de a-l intervieva pe Halsey Minor a fost extraordinar și ne-am asigurat să punem o varietate de întrebări care i-au permis să facă lumină asupra diferitelor aspecte ale lumii criptomonedelor din seria sa unică de experiențe la nivel înalt. Întrebările evidențiate cu caractere italice și îndrăznețe au fost scurtate pentru a-i salva pe cititori de dezbaterile intervievatorului nostru.

Alex: Ați fost foarte aproape de nucleul dezvoltării infrastructurii de internet. În esență, ați văzut creșterea internetului, ați văzut creșterea rețelelor sociale și ați văzut impactul care a avut asupra societății. Care este părerea dvs. despre creșterea blockchain-ului în contextul acestor evoluții?

Halsey: Când făceam CNET și Jerry Yang făcea Yahoo, tot ce făceam era să luăm aceste baze de date și să le deblocăm și să le oferim în mod gratuit. Era ca niște lucruri simple precum vremea. Primesc vreme pe Yahoo, așa că, când am zburat la New York, am știut care era temperatura. Aceasta a fost o evoluție, deoarece ți-a permis să știi să împachetezi, ceea ce sună ca un lucru stupid, prostesc. Dar ceea ce cred că este atât de puternic în blockchain este pentru prima dată, permite capacitatea de a partaja informații și bani în același timp. Sunt atât de multe ori încât, în primele zile ale internetului, te duci într-o cameră și negociai să faci ceva. De exemplu, noi oferim conținutului nostru Yahoo, iar sensul său de sens ambele părți s-ar uita la cealaltă și ar spune, ei bine, tu ești cel care plătești. Ați spune lui Yahoo că primim conținutul dvs., că plătiți.

Revizuirea CNET a

Revizuirea CNET a „telefoanelor web” în 1996. prin web.archive.org

Și sunt ca și cum, nu, noi îți facem marca omniprezentă, ne plătești. Așadar, întreaga problemă legată de plată a fost cu adevărat problematică pe o grămadă de niveluri. În primul rând, doar pentru că era greu de făcut. Cum plătești de fapt oamenii? Și lucrul care a făcut ca Bitcoin să-i facă pe oameni să se ridice și să țină cont este faptul că este fără țară și știu că oamenii spun asta tot timpul, dar dacă te gândești la asta, este prima dată când poți plăti oameni peste tot trebuind să mute bani prin sistemul bancar.

Evident, a fi capabil să îl mutați rapid între doi oameni, este minunat. Dar faptul că este fără margini, care a deschis ușa către aplicații ca a noastră care nu ar putea exista niciodată dacă ar trebui să folosim sistemul tradițional pentru mutarea banilor. Ne bazăm pe două lucruri de bază, abilitatea de a culege informații despre fiecare server, capacitatea acestuia și ceea ce s-a făcut și să grupăm aceste informații cu bani. Și astfel, la acest nivel foarte, foarte înalt, ai ceva la care te gândești la asta în felul acesta. Internetul dezlănțuia informații și de data aceasta închiriam informații și bani și Dumnezeu știe doar cât de departe ne va duce.

Doar bani fără margini atașați unui anumit serviciu sau produs. Doar nivelul mai ridicat de eficiență care vine prin utilizarea blockchain-ului pentru orice este, este de fapt destul de nebun să ne gândim. Este o călătorie foarte interesantă de urmat. Cu ce ​​ți-ar plăcea să plece oamenii care au citit și / sau au ascultat acest interviu?

Cred că această industrie va trece și are deja aceste urcușuri și coborâșuri incredibile, iar Internetul a fost, nu chiar în aceeași măsură. De când am început să fac asta, când am început să fac asta, Bitcoin era Silk Road. Au fost la fel și a fost cam greu de spus, ei bine, fac ceva Bitcoin, deoarece Silk Road a definit ce face Bitcoin. Cred că, așa cum am spus, indiferent de ceea ce spune SEC, indiferent de ceea ce spun chinezii, aceasta este o inovație reală și unul dintre motivele pentru care vedeți că oamenii profită de ceea ce se întâmplă este pentru că se întâmplă ceva atât de important că vei avea mereu să apară oameni care încearcă să profite de disponibilitatea oamenilor de a investi.

S-a întâmplat pe Internet și când Internetul s-a topit în 2000, s-au pierdut nouă trilioane de dolari. Dar a crescut foarte repede și ați avut un număr mare de companii care au venit. La fel ca Amazon, au devenit cele mai valoroase companii din lume și o mulțime de idei care au eșuat în anii 90 au reușit ulterior în anii 2000.

Deci, cred că experiențele mele prin care am trecut prin ambele aspecte sunt că suprainvestirea este importantă, deoarece cel mai important lucru este să ai toate ideile finanțate, astfel încât ideile bune să o facă. Le spun oamenilor că ar fi fost minunat dacă oamenii ar finanța doar ideile bune, astfel încât oamenii ar pierde bani din ideile rele. Dar nimeni nu știe cu adevărat care sunt ideile bune și ideile rele uneori până când nu sunt încercate.

Așadar, avem nevoie cu adevărat de perioade ca aceasta în care oamenii să preia capital cu risc ridicat și să investească în afaceri al căror viitor este într-adevăr un fel de necunoscut. Asta nu înseamnă că oamenii nu ar trebui să fie foarte inteligenți cu privire la modul în care investesc. Dar a avea fundamental ceva care se întâmplă este cel mai eficient mod de a avansa mai repede societatea. Este un lucru bun și sunt tot pentru SEC care intră și scoate persoanele care comit fraude, dar este, de asemenea, foarte bine ca capitalul să continue să curgă pentru că, așa cum am spus, așa mișcați societatea mai repede.

Este o nebunie să te gândești la modul în care ai putea avea avantajul primului motor fără să ai măcar o potrivire pe piața produselor și asta pentru că nimeni nu știe cu adevărat spre ce se îndreaptă aceste proiecte. Ceva de genul Crypto Kitties, de exemplu, ar putea părea o prostie, dar atunci ești așa cum, așteaptă, sunt una dintre primele lucruri de colecție digitală pentru păpuși și ar putea fi o industrie de miliarde de dolari și este globală.

Exact. Beanie Babies a devenit Beanie Babies din cauza eBay. Lucrurile prostești pot deveni idei de miliarde de dolari. Cred că Time Warner a câștigat 3.000.000.000 de dolari pe Beanie Babies. Toată lumea ar fi trebuit să râdă de acel plan de afaceri.

Beanie Babies

Beanie Babies

Vedeți toate aspectele nebunești ale lumii de pornire tocmai incluse într-un ecosistem global. Dar atunci ai lucruri și mai nebunești, dar sunt pe blockchain și sunt globale. Îți înmulțește baza potențială de utilizatori cu multipli uriași.

A trebuit să cresc CNET în ritmul internetului. Și așa, când am lansat CNET, erau 300.000 de oameni pe internet. Când m-am lansat în ’95 până în 2000 când am plecat, ritmul creșterii mele a fost definit de ritmul creșterii pe internet. Acum, aveți 2,7 până la 3 miliarde de oameni care, dacă unele aplicații prind, pot exploda în 500.000.000 de utilizatori, practic peste noapte.

Gândiți-vă la toți oamenii care joacă la loterie. Aceasta este de fapt condusă de guvern. Îți iei biletul și poți avea mare succes. Guvernele oferă acest serviciu oamenilor. Eu personal cred că oamenii sunt mult mai bine să nu-și pună banii la loterie, ci să încerce să-și dea seama care sunt companiile bune, deoarece oamenii pot câștiga mult mai mulți bani decât chiar și participarea la loterie.

Idei precum Beanie Babies, pe față, și pot părea complet ridicole, dar tehnologia eBay a permis acest lucru să se întâmple. Marea mea speranță este că SEC nu intră, că rămân la oameni care sunt băieți răi. Și, deși cred că conduc inovația în largul țării, ei chiar nu dăunează inovației, făcând rău oamenilor care încearcă în mod legitim să construiască servicii care să facă lucruri importante în mod legitim. Va fi un test aici în următoarele câteva luni cu privire la modul în care se joacă acest gen.

Peisajul global este și el foarte interesant, deoarece aveți Rusia, China și Statele Unite, unde fiecare încearcă fie să submineze, fie să prevină subminarea dolarului SUA prin criptomonedă. Ta pariat că este doar ca așteptați, să vedem acest joc înainte de a interzice complet sau de a aproba complet blockchain-ul.

Dar cred că punctul de inflexiune al pieței criptomonede a făcut atât de mult zgomot anul trecut și este încă o fracțiune foarte mică, mică, mică din ceea ce ar putea fi. Limita de piață a Facebook, Google, Amazon și Twitter este de opt ori mai mare decât cea din întreaga industrie a criptomonedelor în acest moment.

De acord. Bank of America deține mai mulți bani în capital, mult, apoi întreaga criptomonedă. Mă gândeam la asta în această dimineață. SEC angajează rapid oameni care să urmărească oamenii din cripto care îi smulg pe oameni. Sunt pentru că fac asta, dar știți cât de multă fraudă se întâmplă în cadrul sistemului bancar fundamental? Dacă aveți de gând să angajați o grămadă de oameni, ar trebui să le indicați unde se întâmplă adevărata fraudă. Vedem că multe din aceleași lucruri apar din nou în împrumuturile pentru locuințe, unde vând, din nou, aceste împrumuturi pentru locuințe cu risc ridicat. Seamănă foarte mult cu 2006, 2007.

În anii nouăzeci, când s-a produs balonul Internetului, băncile de investiții câștigau atât de mulți bani. Scoteau companii fără venituri, care nu aveau dreptul de a intra în bursă. Aceștia ar primi o evaluare de 500.000.000 de dolari, iar Goldman Sachs ar câștiga 30% pentru că obțin 6% din orice a fost. Și apoi a fost M&A. Am cumpărat o companie cu 750.000.000 de dolari. Am cumpărat o altă companie cu 600.000.000 de dolari. Toți acești bani nebuni treceau prin sistemul bancar tradițional. Nimeni nu a spus nimic despre asta. Și apropo, au existat o mulțime de companii care erau frauduloase, dar SEC nu se grăbea să facă orice.

Marea problemă este că toate [modelul ICO actual și modelul de strângere de fonduri pentru criptomonede] nu trec prin dealeri de brokeri, băncile de investiții nu primesc nimic, ci întreaga dimensiune a ecosistemului criptografic, este minusculă. A fost o eroare pe care Bank of America a făcut-o. Au vrut să acorde un dividend acționarilor și aveau nevoie de ceea ce se numește capital de nivel 1 și aveau nevoie de suficient capital pentru a le putea da acționarilor lor o parte din acestea. Au fost nevoiți să acorde guvernului suma de capital pe care o aveau și au făcut o greșeală de 250 de miliarde de dolari. Aceasta a fost o greșeală. Numărul despre care vorbim acum în cripto, care este acesta? Este valoarea netă a lui Bill Gates și Jeff Bezos? Despre asta vorbim cu adevărat în ceea ce privește dimensiunea industriei?

Când te uiți la anul 2008 și la ceea ce făceau cu obligațiile colaterale pe piața imobiliară

-Da.

guvernul nu a pedepsit literalmente pe nimeni însărcinat cu acest lucru.

-Niciunul, zero.

Au existat mai multe generații care au văzut 2008. Au văzut exact ce s-a întâmplat și le-a plăcut, OK, guvernul clar nu va opri acest lucru. Deci, dacă încearcă chiar să urmărească industria criptomonedelor, asta arată doar unde se află capul lor.

Sunt doar curios să văd cum evoluează ideologiile oamenilor cu o lume a criptomonedelor pentru că ai acest amestec de mulțime a anarhiștilor, mulțimea libertariană, mulțimea „încercăm să schimbăm lumea inovând și folosind această tehnologie” , etc. Nu prea prevăd o ciocnire cu guvernul într-un mod în care guvernul poate închide ceva global și descentralizat.

Cred că este la fel de greu să închizi cripto, precum este să închizi internetul. Am spus în mod special oamenilor de mai multe ori că sunt toți pentru ei, urmărind actori răi din cripto și punându-i în închisoare. Dar aș aprecia dacă ar începe prin a pune actorii răi care au adus lumea în genunchi din cauza fraudei care a avut loc în industria bancară. De îndată ce i-ai băgat pe toți acei tipi în închisoare, atunci sunt absolut 100% în regulă să vii și să-l găsesc pe tipul care a luat 15.000.000 de dolari și a fugit cu el când am avut instituții financiare care au ars 4.000.000.000.000 de dolari din numerarul nostru, l-au incinerat pentru că au creat fraude care le-au permis să fie plătiți sume scandaloase de bani pe profituri efective false. Încă de la început, oamenii aveau dreptate când erau cinici în legătură cu aceste instituții guvernamentale.

Există o crimă absolută căreia i s-a permis să continue și anume că băncile din această țară încasează dolari36 – 37 miliarde dolari dolari în taxe de cec rebotate. Gândiți-vă cât de mare este o companie. Dacă acest lucru se întâmplă oriunde altundeva în lume, costul va fi de 25 de cenți pentru a procesa un cec respins. Vă percep 35 USD și 20% din cecurile returnate provin din ceea ce se numește procesare inversă. Dacă scrieți cec de 100 USD și apoi cinci cecuri de 1 USD și aveți 100 USD în cont? Mai întâi vor primi cecul de 100 USD și îl vor procesa, așa că acum nu mai aveți bani, apoi vor lua următorii cinci cecuri de 1 USD și vă vor percepe câte 35 USD fiecare. De fapt, și-au configurat sistemul pentru a maximiza suma de bani pe care o pot scoate de la persoanele cu cecuri respinse.

Lucrul este că ai oameni care sunt incredibil de ocupați. Este greu să vă gestionați carnetul de cecuri. Nu a existat niciodată o bancă care să stea în jur și să spună: „Cum ne asigurăm că oamenii știu care sunt soldurile lor, astfel încât să nu facă salturi pe cecuri? Ei fac totul pentru a vă asigura că puteți să vă dați cecul. Uitați de cripto, aflați cum să obțineți cele 35 de miliarde de euro înapoi, care ies din buzunarele oamenilor care se află fundamental la capătul inferior al spectrului socioeconomic. Este ridicol, dar de aceea această mișcare are o asemenea forță în spate.

Sunt doar oameni care sunt doar dincolo de frustrări, până la punctul de a fi doar plictisiți și cinici de cât de transparent este faptul că oamenii cu mulți bani din Statele Unite, în special industria bancară, sunt capabili să influențeze deciziile politice în favoarea lor. și apoi continuă să smulgă publicul larg câte 35 USD.

2009/2010, toate instituțiile financiare trăiau din banii guvernamentali, deoarece guvernul a trebuit să îi salveze pe toți. În 2009, jumătate din toți banii care se îndreptau către lobbyiști erau de la bănci. Au luat bani de la guvern, i-au recirculat, au angajat lobbyiști, toți oamenii care aveau ceva de-a face cu activitățile bancare, cu senatori sau congresmeni, toți au fost smulși și transformați în lobbiști ai industriei financiare. Continuă și continuă.

Pe lângă punctul de inflexiune pentru multe lucruri, pentru tehnologie, pentru evoluția umană, dar și modul în care oamenii văd puterea. Îmi amintesc că l-am văzut pe Zhang Shouchang, profesor de fizică la Stanford, vorbind despre cum banii sunt de fapt un stoc de energie. Având în vedere acest lucru, energia contribuie la facilitarea impulsului și inovației. Capacitatea de a face schimb de energie în întreaga lume aproape instantaneu în orice moment va fi viitorul foarte interesant. Asta este ceea ce este cu adevărat fascinant în ceea ce privește creșterea lumii cripto, cel puțin pentru mine.

Ei bine, vom afla foarte curând cum se vor desfășura toate acestea. Sper pentru o iluminare.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me