Interviu exclusiv cu Patrick Dai de la Qtum: Scalare în ecosistemul criptografic de mare viteză

Patrick DaiPuțini antreprenori sub 30 de ani pot spune că au lansat un proiect cu o plafon de piață din toate timpurile de 7,3 miliarde USD.

Faceți cunoștință cu Patrick Dai, fondatorul Qtum.

Patrick Dai a absolvit Universitatea Draper, o universitate privată cu scop lucrativ și bootcamp antreprenorial din Silicon Valley fondată de Tim Draper. El este salutat ca primul lor „unicorn”, limbaj de pornire pentru o companie privată de startup în valoare de peste 1 miliard de dolari și a fost, de asemenea, listat pe Forbes 30 Lista sub 30 de ani in China.

Patrick era fost angajat la Alibaba și căuta o diplomă de doctor la Academia de Științe din China înainte de a face saltul în lumea blockchain.

Qtum (pronunțat Quantum) a explodat pe peisajul criptomonedelor cu un ICO de succes pe 12 martie 2017 strângând 15,6 milioane de dolari. Un token Qtum a fost de 0,30 USD în martie 2017 și nu mai este nevoie să spun că a crescut la un nivel maxim de 330x (în prezent se află la 75x) din valoarea sa inițială. Am avut șansa de a vorbi cu Patrick la Draper University Blockchain Intensive 2018 despre orice, de la antreprenoriat în lumea blockchain-ului până la echilibrarea eficienței și corectitudinii.

Cum ai intrat în lumea blockchain din Alibaba?

[Alibaba] a fost o plată foarte bună atunci când o comparați cu alți dezvoltatori, dar totuși. M-am alăturat industriei în 2012. Înainte de a mă alătura Alibaba, lucram la un doctorat. diplomă în Academia de Științe din China. La acea vreme, încă mă gândeam la ce ar trebui să fac? În acel moment, aveam deja ideea Ethereum, dar în 2016, Ethereum este doar un proiect normal. Prețul este de 2 USD sau 3 USD pentru tot anul. Încă nu este un proiect foarte reușit.

Dar mi-am dat seama că ar putea fi o direcție bună să mergem prin combinarea designului sigur și simplu al rețelei blockchain de Bitcoin cu un strat virtual, putem sprijini un modul mașină virtuală. Este o direcție bună de urmat, deoarece, prin acest design, aveți un blockchain stratificat. Nu este un strat simplu, este un blockchain stratificat. Acesta este un concept foarte bun.

În doctoratul meu grad, am făcut multe cercetări asupra ecosistemului telecomunicațiilor. Au deja designul stratului. Designul stratului este foarte scalabil și poate rezolva cu adevărat unele probleme. Pentru rețeaua Ethereum chiar acum, dacă doriți să stocați moneda Ethereum în moduri cu mai multe semnături, nu aveți suportul nativ. Aveți nevoie de un program sau un contract inteligent, cum ar fi portofelul Parity. De ce au pierdut niște bani sau au fost înghețați? Pentru că au pus banii în contractele inteligente, dar contractele inteligente sunt un strat de aplicație. Nu puteți pune niciodată prea mulți bani în stratul de aplicație. Nu este la fel de sigur.

Cum ați descrie antreprenoriatul în general în spațiul blockchain?

În primul rând, începe cu pasiunea. M-am alăturat industriei, nu pentru bani sau alte lucruri, ci doar pentru că am interesul pentru industrie. Am fost student, m-am alăturat în industrie foarte devreme.

Prima dată când am auzit despre Bitcoin, a fost creat ca o rețea fără permisiuni la care toată lumea se poate alătura. O rețea gratuită. Pentru mine, este foarte atractiv pentru că nu trebuie să obțin permisiunea de a face nimic în rețea. Îmi pot elibera pe deplin potențialul creativ în rețea. Cred că poate fi util pentru oameni.

Al doilea lucru este sincronizarea. Momentul este foarte important. Mai ales în această industrie, calendarul se schimbă întotdeauna. Avem iarna criptografică. Anul trecut, este un an foarte optimist, așa că anul trecut a fost un moment foarte bun pentru începerea proiectului. Este greu de spus, dar calendarul este foarte important.

Al treilea lucru este să ai răbdare în industrie. Este o industrie foarte timpurie. Ai nevoie de un plan pe termen lung. Nu pentru mâine sau luna viitoare, ci pentru doi ani, cinci ani. Care este planul dvs. în cinci ani pentru industrie? Ce vrei cu adevărat să oferi? Ce vreți să contribuiți cu adevărat la industrie? Este doar pentru ca prețul să crească? Nu este vorba doar de preț, ci de ceea ce faceți pentru industrie. Acesta este punctul nostru.

Date Qtum Trading

Ne concentrăm pe valoarea pe termen lung. Facem ceva greu de înțeles pentru unii oameni. Nimănui nu-i pasă de asta. De ce construiești o nouă mașină virtuală? De ce construiești un protocol de guvernanță descentralizată? Toată comunitatea spune oh, au vrut prețul mai mare. Este pe termen lung, nu este pentru mâine. Fii suficient de răbdător și concentrează-te pe valoarea pe termen lung și, în cele din urmă, vei fi recompensat.

Care a fost unul dintre proiectele tale preferate, fie încorporat în blockchain-ul QTUM, fie doar în spațiul criptografic, în general?

Pe blockchain-ul QTUM, vom avea mâine primele dApp-uri vii. Bodhi este o piață de predicție. Ei construiesc cu adevărat proiectul. Nu este ca și cum ar exista o mulțime de dApp-uri în industrie.

Bodhi

Bodhi: o piață de predicții bazată pe blockchain.

Multe dApp-uri sunt dApp-uri inutile. Ei promovează conceptul, strâng banii și apoi nu fac nimic. Uneori vor să facă ceva, dar modelul nu funcționează. Bodhi este una dintre puținele echipe care au conceptul și lucrează la el și își îndeplinesc promisiunea. De asemenea, piața de predicții poate fi o integrare excelentă cu un protocol blockchain. Acesta este un lucru în care au creat o atenție reală.

Un alt proiect este Spacechain. Este un proiect foarte bun, chiar dacă se confruntă cu multe probleme chiar acum. Prețul nu este atât de bun și alte lucruri implicate, dar trebuie totuși să ne gândim pe termen lung. Înainte de Spacechain, nimeni nu s-a gândit să combine blockchain-ul cu tehnologia spațială sau industria spațială. Dacă pot dovedi că modelul funcționează, pot crea o nouă modalitate de a finanța noile tehnologii în sectorul public al industriei spațiale. În acest moment, aveți o participare limitată din partea guvernului. Tehnologiile spațiale durează mult. Au un dezvoltator foarte bun, Jeff Garzik, iar el și echipa sa vor cu adevărat să construiască ceva. Cred că este, de asemenea, reprezentativ pentru spiritul blockchain-ului. Spiritul blockchain-ului trebuie să fie diferit de lumea de masă. De aceea există Bitcoin.

Spațiu

Mulți oameni din lumea principală cred că Bitcoin este ciudat și diferit. Avem nevoie de ceva ciudat în lume. Avem nevoie de ceva de genul Spacechain. Vor să facă ceva într-un mod nebunesc doar pentru a vedea dacă funcționează. Dacă reușesc cu adevărat să se întâmple, pot organiza multe resurse în lume și pot lucra împreună. Este imposibil acum ca echipele de rachete din China, din Rusia, din SUA să lucreze împreună.

Proiectele erau toate proiecte militare și guvernamentale. Dacă s-ar putea organiza în cadrul Spacechain, toată lumea poate contribui la deschiderea tehnologiei spațiale. Pot colabora, iar jetoanele blockchain pot fi folosite pentru a construi colaborări internaționale la scară largă. Ideea din spatele ei este foarte interesantă, dar are nevoie doar de timp pentru verificare. Timpul va spune.

Cum ați descrie evoluția platformelor infrastructurale și cum vă comparați cu alte platforme cum ar fi NEO? Este mai mult o competiție sau este o colaborare pentru a avansa împreună conceptul blockchain?

Cred că de acum avem câteva platforme noi în fiecare lună, dar ideea de bază din spatele Qtum este că doriți să construiți ceva bazat pe tehnologia maturizată și complet testată. În această industrie, avem atât de multe prototipuri. Avem atâtea proiecte promițătoare care nu sunt lansate niciodată. Economia noastră este cu adevărat diferită, deoarece am terminat ICO în 2017 și în același an, am lansat Mainnet. Este deja live o jumătate de an chiar acum și totul funcționează, mai ales.

Din punct de vedere tehnic, este deja un succes foarte bun chiar acum. Cred că ideea de bază este că doriți să construiți baza în ecosistemul actual și să îmbunătățiți ecosistemul actual.

Construim câteva inovații foarte bune. Construim Qtum X86. În același timp, folosim AVM și mașina virtuală Ethereum, construim X86 și oamenii pot folosi limbajele de programare majoritare pentru a le permite să facă contracte inteligente precum C ++, Rust, Python. Ei pot să facă programarea și să utilizeze contracte inteligente.

De asemenea, atunci când comparați caracteristicile tehnice, facem ceva foarte interesant. Mai devreme în cartea albă Satoshi, el a proiectat Bitcoin doar pentru a deveni un sistem de transfer eCash de la egal la egal. Este o flexibilitate foarte limitată. Dar pentru QTUM, păstrăm în continuare flexibilitatea limitată a rețelei Bitcoin ca protocol de bază și apoi creăm un strat virtual. Stratul virtual face rețeaua cu adevărat puternică. Stratul virtual poate suporta multe, multe mașini virtuale.

Informații despre blockchain Qtum

Informații despre blockchain Qtum

În acest fel, profităm de designul Bitcoin și, prin stratul virtual, putem susține o parte din flexibilitatea AVM și contractele inteligente. Avem propria noastră mașină virtuală și, de asemenea, rețeaua Bitcoin în sine poate procesa toate tranzacțiile folosind ștampila Bitcoin.

Acest lucru este foarte diferit, deoarece ceea ce vedeți în modelul nostru economic, este o singură tranzacție de fiecare dată. Există monede pe care ți le pot transfera de fiecare dată. Dar pentru Bitcoin, dacă sunteți familiarizat cu tranzacțiile Bitcoin, o intrare poate avea o sută de ieșiri. Puteți transmite o sută de tranzacții în paralel într-o rețea.

De asemenea, este apatrid. Pentru Ethereum, tot spațiul de stocare de stat este de 400 gigaocteți chiar acum. Blockchain-ul complet al rețelei Bitcoin este de 200 de gigaocteți. Crește mai repede decât rețeaua Bitcoin. Asta înseamnă că într-o zi, va deveni din nou mai centralizat.

În această industrie, ne confruntăm întotdeauna cu problema echilibrării eficienței și echității. Eficiență cu descentralizare. Centralizat este mai eficient dar ar trebui să ne întrebăm dacă eficiența este cu adevărat ceea ce ne dorim, deoarece dacă vrem cu adevărat eficiență, ar trebui să folosim serviciile bancare. Toate serviciile bancare procesează mai multe tranzacții.

De ce am avea nevoie de criptomonede? Aceasta este ideea de bază. Multe proiecte nu înțeleg compromisul. Ei spun că pot procesa 10.000 de tranzacții pe secundă. Deci, zici dacă poți procesa 10.000 de tranzacții pe secundă, atunci concurentul tău nu este Bitcoin sau vreun alt proiect blockchain. Concurentul dvs. este Visa sau Mastercard sau Alipay sau WeChat. Apoi veți eșua, deoarece pot procesa 100.000 de tranzacții pe secundă.

Cred că ideea foarte originală pentru rețeaua Bitcoin este în primul rând rețeaua de la egal la egal. Dacă nu este o rețea peer to peer, personal, cred că pierde sensul real al blockchain-ului. Aceasta se transformă într-o rețea privilegiată în care cineva are mai multe drepturi decât tine. Nu puteți fi colegi, nu sunteți egali în rețea. Rețeaua Bitcoin este egală. Dacă devin un nod complet, ați putea fi toți ceilalți, colegii.

Lista nodurilor Qtum

Lista nodurilor Qtum.

Pentru SUA, aveți în continuare supernodurile. Aveți în continuare cele 21 de noduri mari care procesează toate tranzacțiile. Care este diferența atunci când cele 21 de servere procesează toate tranzacțiile? Nu există nicio diferență mare. Marea diferență este că aveți un simbol pentru speculațiile oamenilor. Care este cealaltă diferență? Dacă vreau o eficiență mai mare, prefer Google Cloud. Este mai eficientă. Îmi execut aplicația. Nu am nevoie de altă verificare. De ce trebuie să construim o altă platformă centralizată?

Se concentrează pe platforma dvs. de valoare de bază, care nu este eficiență. Este să oferi acea componentă descentralizată pe care o mulțime de locuri centralizate nu o au.

Cu siguranță, aveți nevoie de un compromis, deoarece trebuie să sacrificați descentralizarea pentru o eficiență mai mare. Așa funcționează. Avem teoria CAP, teoria informaticii pentru toate rețelele distribuite. Nu puteți obține eficiență într-o rețea descentralizată în același timp. Ai nevoie de compromis.

Care sunt pașii următori pentru echipa Qtum?

În acest moment, ne concentrăm încă pe inovațiile foarte tehnice, cum ar fi X83. Vom lansa asta peste o lună sau două. Am pregătit prototipul, astfel încât oamenii să poată programa în majoritatea limbajelor de programare. Acesta este obiectivul nostru principal chiar acum. Al doilea accent este în continuare inovațiile tehnice, cum ar fi construirea unei versiuni enterprise peste Qtum.

Vorbim despre eficiență, deci să vorbim despre versiunea pentru întreprindere. Eficiența este uneori utilă pentru cazul de întreprindere sau pentru un caz de utilizare centralizat. Este în regulă, deoarece avem încă nevoie de WeChat Pay pentru a procesa tranzacția. PayPal îmi procesează tranzacțiile în fiecare zi. Este util. Nu spun că nu au nimic util. Dar pentru comunitatea de aici aveți nevoie de corectitudine.

Corectitudinea este mai importantă, descentralizarea este mai importantă pentru comunitate decât eficiența. Apoi, pentru industria jocurilor, pentru conținutul digital, este un model de afaceri centralizat. Au nevoie de o soluție eficientă pentru a-și procesa tranzacțiile.

Acesta este un motiv pentru care Qtum construiește o altă versiune a Qtum numită Qtum Enterprise Version, aproape că am terminat tot designul. Programăm chiar acum. Pentru această versiune, vom sprijini o eficiență foarte ridicată în procesarea tranzacțiilor. Poate puteți procesa 1.000 până la 2.000 de tranzacții în versiunea Enterprise. Dar, cu siguranță, este foarte centralizat. Poate că veți avea doar 12 noduri pentru a procesa tranzacțiile. Sunt două lucruri la care lucrăm.

Al treilea lucru este că susținem dApp-urile din industria jocurilor și lucrează în industria conținutului digital. Cred că o mulțime de concepte ICO nu funcționează, o mulțime de dApp-uri nu funcționează cu adevărat, deoarece dApp-urile folosesc doar blockchain ca simbol. Nimic mai mult.

Ca semn, strâng bani, nimic altceva. Dar, ca blockchain complet, doriți să aduceți blockchain-ul la nivelul următor. Trebuie să ne gândim la ce industrie poate aduce încă zece milioane de oameni în industria blockchain-ului.

Cea mai populară industrie este industria jocurilor, cu tot conținutul digital. Au mulți utilizatori și este deja potrivit pentru blockchain, deoarece este deja digitalizat.

Pagina principală Qtum

Pagina de start Qtum cu echipa.

Mulți oameni fac blockchain cu industria financiară și cu lanțul de aprovizionare. Toate celelalte industrii din lumea reală, este foarte greu, deoarece este greu să aduci datele pe blockchain. Trebuie să aveți încredere într-un serviciu sau într-o petrecere intermediară pentru a înregistra datele din lumea reală și a le pune pe blockchain.

Apoi, blockchain-ul oferă contracte inteligente, dar trebuie să traduceți din nou rezultatele din blockchain în lumea reală. Este foarte implicat. Rețeaua Bitcoin a crescut atât de repede, deoarece nu implică cu adevărat oamenii, ci implică programarea. Poate crește mai repede.

Dacă implicați mai mulți oameni, va fi mai lent. Cred că primul punct de descoperire al următorului val al blockchain-ului va veni din industria jocurilor sau din industria conținutului digital.

Ai vazut Steem aplicați jetoanele media inteligente la o grămadă de alte proiecte, cum ar fi D.Tube și tot conținutul digital? Puteți pur și simplu să luați întregul blockchain și protocolul Steem și să derulați alt lucru și să aveți protocolul Steem rulat pe un Instagram sau protocolul Steem rulează pe un …

Este o idee buna. O altă provocare pentru industrie este că este încă o industrie limitată. Există încă unele lacune de la blockchain la mainstream. Anul trecut, în principal din cauza ICO, fiecare ICO din diferite industrii, aduc câțiva clienți din industrie și acesta este motivul pentru care prețul crește pentru toate criptomonedele, dar nu va dura pentru totdeauna. Oamenii vor începe să-și dea seama că unele dintre jetoane sunt inutile.

Unele dintre ele sunt doar o manipulare imensă sau unele jetoane vor eșua. Va dura ceva timp pentru ca oamenii să învețe. Dar după ce oamenii își vor da seama, se vor gândi din nou la valoarea reală a unui blockchain. Care este valoarea reală a Bitcoin, Ethereum, QTUM? Avem nevoie de descentralizare? Vom avea nevoie de eficiență? Sau vom avea nevoie doar de o altă mare speculație?

Oamenii au nevoie doar de mai multe cazuri de utilizare. Au nevoie de mai multe puncte de date. Pentru majoritatea oamenilor, viziunea lor este din septembrie 2017 până în aprilie 2018. Nu au puncte de date, nu văd nimic altceva funcționând. Cu cât trece mai mult timp, cu atât mai multe proiecte văd că funcționează și cu atât mai mulți oameni sunt ca hei, am câștigat 10.000 de dolari doar scriind articole pe Steam. Uau, blockchain-ul poate face ceva nebunesc.

Versiunea Enterprise este ceva la care lucrăm. Al treilea lucru la care lucrăm este că avem încă ideea. Vrem să lansăm un magazin cu contract inteligent. Este ca un magazin Apple. În ceea ce privește protocolul pentru noi înșine, nu putem dezvolta singuri toate aplicațiile, dar putem oferi instrumentele pentru a permite dezvoltatorilor terți, precum Apple Store, care oferă tot cadrul pentru a dezvolta aplicații pentru magazinul lor..

Vrem să oferim magazinul nostru de contracte inteligente pentru a construi o piață, astfel încât oamenii să își poată vinde șabloanele de contracte inteligente. Ei își pot vinde aplicațiile de contract inteligente. La fel cum ați cumpăra toate aplicațiile din Apple Store. În acest fel, oamenii pot folosi cu adevărat acest lucru.

Aceasta este o altă idee la care încă lucrăm. Din punct de vedere tehnic, ne concentrăm pe aceste trei idei. X86, întreprinderea și magazinul de contracte inteligente. Un alt lucru la care încă lucrăm este partea educației. Lucrăm cu multe universități din China, din Estonia și din SUA. Deschidem un curs blockchain în universități. Primul curs se va întâmpla în Singapore peste două săptămâni.

Deschidem un curs de două zile pentru a învăța studenții cum să facă programare pe blockchain și pe QTUM. Mai avem un curs la TTU în Estonia și am deschis deja acest curs în China la câteva universități. Cred că avem încă nevoie de o educație foarte bună pentru tinerii dezvoltatori, astfel încât să îi putem atrage în ecosistemul nostru. Deci, acesta este un alt obiectiv, educația este importantă. Valoarea pe termen lung.

Mulțumesc, Patrick, echipei Qtum și echipei Draper University!

Pentru a stabili o înțelegere mai fundamentală și funcțională a echipei Qtum, consultați ghidul nostru QTUM, al acestora hartie alba, si Site-ul QTUM.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me