Industria divertismentului îndeplinește Blockchain

Industria divertismentului se schimbă odată cu vremurile, iar blockchain-ul oferă tehnologia de vârf a zilei. Pe măsură ce tehnologia evoluează, viețile se schimbă și oamenii își modifică alegerile de divertisment în consecință. Vaudeville pe scena cartierului a domnit cândva suprem. Apoi, radioul și filmele silențioase alb-negru au atras publicul vodevilului. Filmele au devenit talkie tehnicolor în cinematograf. Și, radioul a adăugat ecrane pentru a deveni televiziune. Acum, toată lumea deține un televizor.

La fiecare pas al modului, livrarea conținutului s-a schimbat și s-au schimbat și metodele de compensare pentru artiști și oameni de afaceri.

Ce calități particulare posedă tehnologia blockchain și cum ar putea afecta aceste calități industria blockchain-ului?

Uvertură, perdele, lumini

Satoshi Nakamoto a inventat blockchain pentru a servi drept fundament tehnic al Bitcoin. Blockchain oferă o înregistrare imuabilă a adevărului într-un mediu descentralizat, iar blockchain oferă utilizatorilor posibilitatea de a tranzacționa afaceri fără ca fiecare parte să fie nevoie să aibă încredere în cealaltă. Criptomonedele oferă, de asemenea, capacități de contract inteligente. Contractele inteligente există ca unități de cod care administrează tranzacții pe baza regulilor programate în cod. Nu sunt emise de o națiune, criptomonedele funcționează peste granițe fără a fi nevoie să schimbe moneda unei națiuni cu alta.

La cel mai simplu nivel, criptomoneda oferă o nouă modalitate pentru industria de divertisment de a vinde produse sau de a vinde bilete. Dacă plănuiți o călătorie de vacanță din California în Anglia și doriți să participați la un spectacol la un teatru din Londra, vă cumpărați biletul în avans cu criptomonede și nu trebuie să vă faceți griji cu privire la cursurile de schimb și alte probleme.

Acesta este, vei atinge înălțimile

Dar pentru divertismentul electronic digital, posibilitățile se extind enorm pentru industria divertismentului. Transmiterea de muzică și videoclipuri cuprinde o parte semnificativă a divertismentului modern. Și mai multe aspecte ale blockchain-ului îl afectează.

Deținerea de opere artistice de către artist și primirea unei compensații adecvate beneficiază în mare măsură de blockchain. O reclamație obișnuită a furnizorilor de conținut de pe platforme centralizate precum YouTube și Spotify se referă la lipsa unei compensări corecte primite de artist.

Din acest motiv, Taylor Swift și-a eliminat operele de pe Spotify. Ea și-a explicat perspectiva într-un Wall Street Journal opțiune publicată publicat pe 7 iulie 2014:

„În opinia mea, valoarea unui album este și va continua să se bazeze pe cantitatea de inimă și suflet pe care un artist i-a sângerat într-un corp de lucrări și pe valoarea financiară pe care artiștii (și etichetele lor) o pun pe muzică atunci când iese pe piață. Pirateria, partajarea de fișiere și streaming-ul au micșorat drastic numărul vânzărilor de albume plătite și fiecare artist a gestionat această lovitură diferit … Muzica este artă, iar arta este importantă și rară. Lucrurile importante, rare sunt valoroase. Lucrurile valoroase ar trebui plătite. Cred că muzica nu trebuie să fie gratuită … ”

Și Oh, ce înălțimi vom lovi

Serviciile de streaming blockchain descentralizate elimină intermediarul. Pe blockchain, artiștii solicită 100% din venituri, fără a fi nevoie să se mulțumească cu plata redevențelor fracționare mici, plata platformelor centralizate. Platformele centralizate precum YouTube și Spotify preiau cea mai mare parte a veniturilor unui artist pentru a finanța platforma și a plăti pentru administratori, programatori, servere și toate celelalte costuri ale acelor companii..

Blockchain abordează problema din industria divertismentului, unde intermediarul se sărbătorește în timp ce artistul moare de foame. Mai multe companii blockchain furnizează streaming de conținut, iar artiștii primesc 100% din veniturile generate de operele lor.

Streaming muzical Blockchain

Pe blockchain-ul Ethereum, Ethereum Opus este una dintre aceste companii specializate în streaming de muzică. Opus garantează că artiștii primesc pentru totdeauna încasările din lucrările lor, iar acest contract nu expiră niciodată. Pe această platformă, artiștii își listează melodiile și decid orice preț pe care artistul îl consideră potrivit. Opus folosește blockchain-ul Ethereum pentru a tranzacționa afaceri și folosește IPFS pentru stocarea fișierelor.

IPFS caută să îmbunătățească protocolul HTTP al web cu tehnologie descentralizată peer-to-peer.

Platforma muzicală Ujo oferă capacități similare. Ujo folosește tehnologia blockchain nu numai pentru a automatiza plățile redevențelor folosind contracte inteligente și criptomonede, ci și pentru a aplica transparență pentru a proteja drepturile proprietarilor. Blockchain demonstrează proprietatea asupra activelor fără ambiguitate pe care toată lumea o poate vedea.

ecranele opus

Aplicația mobilă Opus

Ești fără îndoială cel mai rău pirat de care am auzit vreodată

Pirateria îi rănește pe proprietarii de active digitale, iar designul rețelei web mondiale nu a luat în considerare niciodată protecția proprietății intelectuale. Blockchain abordează această problemă. În timp ce Bitcoin intenționa schimbul de active financiare simple, alte blockchain-uri precum Ethereum extind această misiune pentru a include orice activ digital.

Dar ai auzit de mine

ERC-20 constituie standardul original de jetoane din rețeaua Ethereum, iar utilizatorii își creează propria monedă folosind ERC-20 ca bază. Pentru activele dincolo de valută, standardul ERC-721 completează factura. Dezvoltat pentru prima dată ca bază a CryptoKitties, ERC-721 aspiră să se potrivească nevoilor oricărui activ digital. ERC-721 intenționează să definească tot ce este necesar pentru a dovedi proprietatea asupra activelor digitale unice și pentru a schimba aceste active între părți. Astfel, pirateria devine mai ușor de dovedit și de combătut.

Streaming video Blockchain

În ceea ce privește streamingul video, YouTube, Netflix și Amazon sunt câțiva dintre principalii furnizori centralizați și adună unele dintre aceleași critici pe care le fac serviciile de streaming muzical centralizat. Nu numai artiștii se plâng de compensații, dar anumite libertăți artistice sunt limitate la un serviciu centralizat. Aceste platforme promovează conținutul care se conformează cel mai mult propriilor interese, iar artiștii care nu se conformează beneficiază mai puțin de utilizarea lor.

Interesele geografice joacă, de asemenea, un rol, iar companiile centralizate limitează uneori accesul la conținut între națiuni. Acest lucru s-ar putea datora unor considerente de afaceri. S-ar putea ca o companie să nu aibă voie să facă afaceri în anumite țări. Sau pot apărea probleme de reglementare sau de licențiere, chiar și cenzură. Dar blockchain funcționează în mod natural peste granițe, fără restricții.

Există mai multe proiecte de streaming video blockchain. Livepeer trăiește pe blockchain-ul Ethereum. Acesta își propune să democratizeze videoclipurile live prin tehnologie descentralizată peer-to-peer. Utilizatorii participă la rețea utilizând criptomoneda Livepeer Token (LPT). În mod similar, Tu acum oferă o platformă pentru transmisiuni live și chat video. YouNow este alimentat de Jeton PROPS.

Platforma de streaming video blockchain cunoscută sub numele de Curent demonstrează unele dintre capcanele potențiale ale paradigmei blockchain / criptomonedă. Flux destinat creării coloanei vertebrale pentru streamingul descentralizat prin crearea unei extensii de browser multiplataforma și alimentarea sistemului printr-un jeton de utilitate criptomonedă.

Continuă cu Show-ul

Din păcate, Stream s-a dizolvat. Echipa a întrerupt proiectul din cauza riscurilor legale implicate într-o ICO (oferta inițială de monede). Securities and Exchange Commission (SEC) acordă acum un control mai atent ICO-urilor pentru a proteja investitorii de escrocherii și pentru a se asigura că companiile nu încearcă să ocolească legile referitoare la valorile mobiliare.

Curtain Call

O axiomă străveche din industria divertismentului afirmă că tot ce trebuie să faci pentru un spectacol este „două panouri și o pasiune”, dar ajută și un mecanism eficient pentru ca artiștii să ajungă la publicul lor și să fie destul de compensați. Și blockchain-ul ar putea fi tehnologia care să le ofere creatorilor de conținut de astăzi.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me