În spatele scenei unui schimb de criptomonede: secrete, strategii și multe altele

Următorul articol se bazează pe informații din Conferința Blockchain Connect din San Francisco. Sunt incluși în acest panou de schimb Chris Lee (OKEX), CEO-ul de schimb, Jesse Powell (Kraken), Mike Kayamori (Quoine), directorul de strategie Kailong Cai (Huobi) și șeful piețelor internaționale Ted Lin (Binance Exchange).

Suntem o să fim o societate mult mai prosperă, pentru că nu avem nevoie de o atrasă atât de mare pentru societatea noastră … pentru că blockchain-ul este acum cel de-al treilea party.”- Tim Draper, investitor american de capital de risc.

Demografie de tranzacționare a criptomonedelor

SUA, Japonia și China sunt piețe majore de criptomonede. Comerciantul mediu este bărbat între 20 și 30 de ani, femeile și alte grupe de vârstă extreme intrând pe piață.

OKEX: „30% din toți coreenii tranzacționează cripto.”

Huobi: 70% dintre clienți provin din China, foarte mulți din Japonia, dar nu mult din SUA. Aproximativ 50% sunt 30-50, în timp ce investitorul mediu chinez este de 20-30. „Clienții de la bărbați la femei de acum 4 luni erau 4: 1. Acum este 3,3: 1. Deci, implicarea femeilor crește foarte repede ”.

Kraken: Utilizatorii de schimb Kraken sunt în mare parte bărbați, cu un aflux recent atât la cei foarte tineri (18 ani cu bani puțini), cât și la cei cu vârsta de aproximativ 70 de ani. Vârsta medie la mijlocul anilor 30 mai multă și tehnologizată, cu un pic de bani de investit. „În ultima vreme am văzut ambele extreme, adolescenți și persoane de peste 70 de ani.”

Binance: „Suntem pe locul 270 la nivel global pe Alexa și pe locul 70 în SUA. SUA este cea mai mare piață a noastră, cu vârsta medie de 25-35 de ani, în special bărbați. ” Cei care încă nu sunt în cripto sunt criza de vârstă mijlocie, cu vârste cuprinse între 50 și 60 de ani, „dar chiar și bunicile vorbesc despre cripto”.

Quoine: La începutul anilor 20 venind în masă. „Când am început … căutau următoarea emoție ”. Crypto este „mai mare decât FX” și alte active – investitorii japonezi sunt interesați de tranzacționare cu efect de levier.

Importanța securității schimbului de criptomonede

Persoanele trebuie să se asigure că schimbul pe care îl utilizează face din securitate o prioritate, întrucât schimburile sunt întotdeauna o țintă. Mai mult decât atât, utilizatorii trebuie să oprească postarea investițiilor lor pe criptomonede pe social media.

Kraken: „Securitatea este ceva la care ne gândim constant … a fost în centrul schimbului … este ceea ce ne-a inspirat să facem un schimb”, a spus Powell. „Este un maraton, nu o cursă … a văzut mulți membri proeminenți care își duceau telefoanele mobile, iar oamenii erau răpiți”. Powell continuă să-i avertizeze pe comercianți cu privire la siguranța lor personală, spunând „dacă vorbești despre Bitcoin pe social media, ar trebui să te gândești de două ori la asta”.

Binance: „Când crești prea repede prea repede, iei comenzi rapide … Există un compromis între confortul și securitatea clienților”. Lin arată clar că unele schimburi nu iau măsuri de securitate de avertizare în practica reală. Chiar și cu o piață reglementată în Japonia, lucrurile se întâmplă în continuare, motiv pentru care este „la latitudinea fiecărui individ să vă asigurați că furnizorul de servicii pe care îl utilizați pune securitatea pe primul loc și în primul rând”.

Impactul balenelor pe piața criptomonedelor

Liderii de schimb au tendința de a fi de acord că există balene, variind de la influență medie la puternică asupra pieței criptomonedelor. Cu toate acestea, încă nu există factori de piață cu control total asupra pieței. Investitorii trebuie să se ferească de monedele cu lichiditate redusă, deoarece pot fi ușor manipulate.

Kraken: „Există cu siguranță balene care fac piață…. dar nu aș spune că cineva are o influență masivă asupra prețului ”.

Binance: „Aș spune că balenele există, dar nu neapărat cu intenții rele”. Unele balene „să joace, altele să arbitreze”. Lin continuă să spună că unele balene sunt „la joacă, altele la arbitraj”, cu piețe mai puțin lichide, cum ar fi Ripple (care deține 60%), având „balene care fac piață, care fac arbitraj”. În cele din urmă, Lin consideră că manipularea nu este prea răspândită.

Huobi: Efectul balenelor „70% din pozițiile Bitcoin”.

Cum aleg Exchange alege monedele pe care le enumeră?

OKEX: Compania analizează tehnologia și cât de mare este piața și dacă există „un plafon” pentru această piață. De asemenea, vor să știe dacă este un simbol de utilitate și riscurile, securitatea și caracteristicile tehnologiei din spatele acestuia. Lee spune că este nevoie de câteva săptămâni până la o lună pentru a enumera o monedă nouă.

Huobi: Huobi are un sistem de credit numit „lanț inteligent” bazat pe cinci criterii. Aceasta include strategia, echipa de management, tehnologia, dimensiunea pieței și potențialul său. Cu toate acestea, „un lucru pe care nu îl împărtășim este modul în care ponderăm aceste articole … nu vrem ca băieții răi să fie publici”.

Binance: Oamenii mă întreabă „ce vei lista mai departe. A devenit o nebunie ca oamenii să sară pe următorul lucru mare ”. Lin spune că există doar câteva modalități diferite de a înțelege cu adevărat dacă ați ales proiectul potrivit. „Pentru noi, facem o metodologie foarte proprie. Echipa este bună, au o experiență bună, au un produs…. Și folosesc de fapt tehnologia blockchain pe bune? ”. El continuă să spună că le plac echipele modeste care nu caută sume extravagante de bani. „Trecem mai puțin de 3% din toți solicitanții în recenziile noastre … 97% dintre aceștia sunt respinși”, afirmă Lin.

Tendințe

Bitcoin este încă moneda preferată pentru tranzacționare, dar altcoins câștigă aderență. Există, de asemenea, o mulțime de antreprenori care încearcă să apeleze la masă prin lansarea ICO-urilor.

Huobi: Înainte, vedeam oameni tranzacționând mult mai mult. Acum vedem oameni care o țin.

Quoine: Bitcoin este încă cea mai populară monedă. Popularitatea sa se datorează, în parte, deoarece este cel mai mare simbol din punct de vedere al volumului, precum și guvernul japonez care solicită criptomonedă legală.

Binance: Japonia este mai mult în jurul Bitcoin, piața altcoin fiind foarte mică. Acest lucru se datorează reglementărilor guvernamentale, deoarece guvernul trebuie să aprobe monedele.

Viitorul tranzacționării criptomonedelor

În timp ce piața criptomonedelor încă arată ca vestul sălbatic, se așteaptă ca manipularea pieței să scadă. Țările ar trebui să caute reglementări pentru a ajuta la controlul acestei manipulări.

Quoine: Pe măsură ce piața se maturizează, manipularea pieței va scădea. Orele suplimentare, atunci când există mai mulți investitori instituționali și investitori cu amănuntul, piața se va maturiza, iar schimburile vor trebui să fie transparente cu privire la cine face piețe și cine cumpără.

Psihologie de tranzacționare a criptomonedelor

Oamenii trebuie să facă cercetări de fond mai bune pe monede în loc să investească doar pe baza valorii sale sau a ceea ce spune știrea.

Kraken: Powell afirmă „este înfricoșător când auzi câteva dintre aceste strategii”. El crede că știrile manipulează comportamentele comerciale și consideră că este adesea periculos să investești în monede doar pentru că au o valoare mai mică de un cent.

Binance: Utilizatorii noi caută adesea monede cu fluctuații mari, deoarece le găsesc mai interesante și potențial profitabile.

Gânduri finale

Pe măsură ce lumea criptomonedelor evoluează în ceea ce privește adoptarea utilizatorilor și reglementarea guvernamentală, schimburile de criptomonede vor fi forțate să se adapteze. Multe schimburi fac pariuri strategice mari pe direcția în care se îndreaptă industria. Rularea unui schimb de criptomonede necesită o previziune aproape la nivel de înțelept amestecată cu puterea de a putea rula un startup într-un mediu extrem de rapid și competitiv..

Evoluțiile schimbului de criptomonede vor fi un subiect foarte interesant de urmat în 2018, așa că rămâneți la curent pentru mai multe!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me