Imobilele Blockchain vin mai repede decât crezi

Tranzacțiile imobiliare blockchain, înregistrările și piețele ar putea schimba radical modul în care gândim despre proprietate. În timp ce companiilor din top le place Spring Hill TN Agent imobiliar au început deja să folosească tehnologia blockchain în afacerea lor pentru a asigura eficiența, există încă câteva companii care sunt sceptice în privința acesteia și se bazează pe utilizarea vechilor metode de urmărire ineficiente. Există o enormă oportunitate pentru blockchain de a standardiza și securiza datele imobiliare. Evidențele funciare, listările de proprietăți, contractele de leasing și creditele ipotecare și oficiile guvernamentale de impozitare a proprietăților ar putea beneficia de o revoluție imobiliară blockchain.

Desigur, provocarea este că imobilul este o industrie enormă, cu mulți jucători, inclusiv creditori, brokeri, administrații locale și cetățeni privați. Trecerea la un sistem imobiliar bazat pe blockchain nu este la fel de simplă ca întoarcerea unui comutator. Acestea fiind spuse, diferite părți experimentează cu blockchain de-a lungul lanțului valoric imobiliar pentru a găsi modalități de a integra noua tehnologie.

Înregistrări funciare

Evidențele funciare sunt fundamentul imobiliarelor. Titlurile și faptele arată clar cine deține ce proprietate. Ele alimentează orice altceva care se întâmplă în imobiliare. Cu toate acestea, acestea sunt foarte fragmentate. Fiecare jurisdicție locală are propriile reguli cu privire la înregistrările proprietății. Uneori, aceste înregistrări nici măcar nu sunt disponibile online.

Toate acestea se schimbă. Județul Cook din Chicago a derulat un proiect pilot pentru înregistrări funciare începând din 2016, care a digitalizat toate informațiile și a testat soluțiile blockchain. South Burlington, Vermont, a lansat un proiect pilot similar în ianuarie 2018. Suedia a implementat recent a doua fază a tranziției sale către registrul funciar blockchain, utilizând contracte inteligente pe un blockchain privat pentru a facilita tranzacțiile. Acest proiect îi va salva pe contribuabilii suedezi aproximativ 100 de milioane de dolari pe an atunci când vine vorba de realizarea completă.

Odată ce avem înregistrările proprietăților listate și securizate pe blockchain, acesta deschide o mulțime de uși. Acum, acele înregistrări pot schimba cu ușurință mâinile. Putem folosi contracte inteligente pentru a gestiona și comercializa și acele înregistrări.

Listări de proprietăți

În acest moment, dacă doriți să vindeți o proprietate, cel mai bun pariu este să o listați cu un agent imobiliar local. Un exemplu este acesta Casă de vânzare în Hua Hin Thailanda. Sigur, ați putea enumera proprietatea de vânzare de către proprietar, dar nu aveți acces la serviciul de listare multiplă (MLS) pe care îl folosesc agenții imobiliari pentru a căuta proprietăți atunci când au un nou cumpărător.

MLS este notoriu fragmentat, zidit și dificil de înțeles. Transferul listelor de proprietăți în blockchain ar însemna deschiderea accesului la toate proprietățile disponibile pentru ca oricine să le poată examina. Împreună cu listarea, puteți include orice termeni sau condiții care ar trebui îndeplinite pentru o vânzare reușită. În viitor, cumpărăturile pentru o casă sau un spațiu de birou ar putea fi la fel de simplă ca vizitarea unui site de comerț electronic și adăugarea proprietății în coșul de cumpărături. Contractele inteligente din culise ar putea gestiona restul tranzacției – transferul de fonduri în schimbul titlului blockchain către proprietate.

Managementul proprietății cu contract inteligent

Una dintre cele mai interesante aplicații ale imobilelor blockchain este gestionarea inteligentă a contractelor. În prezent, orice tranzacție imobiliară necesită munți de documente și ore de coordonare între bancă, broker, vânzător, cumpărător și administrația locală. Este posibil să ne imaginăm o lume în care contractele inteligente gestionează cea mai mare parte a acestei sarcini.

Nu numai asta, dar ce se întâmplă dacă contractele inteligente ar gestiona contracte de închiriere, chiria imobiliară comercială și alte tipuri de tranzacții imobiliare în curs. o revizuire a unui furnizor de garanții la domiciliu declară că garanția casei poate fi, de asemenea, interfațată cu aceste contracte inteligente, iar progresul poate fi urmărit cu ușurință. Contractele inteligente ar putea ajuta, de asemenea, brokerii să automatizeze due diligence-ul potențialilor cumpărători / locatarilor. Imobilele blockchain ar putea crea încredere între părți la un nivel care nu există în prezent.

Proprietatea mulțimii & Investind

O altă idee interesantă în domeniul imobiliar blockchain este proprietatea mulțimii de proprietăți. Cu modelele de guvernanță blockchain, un grup de oameni s-ar putea reuni pentru a cumpăra proprietăți și apoi să voteze deciziile cu privire la ce să facă cu acea proprietate. Participanții ar deține în esență o parte din proprietate pe care ar putea să o vândă oricând.

Făcut un pas mai departe, trusturile de investiții imobiliare (REIT) și alte vehicule de investiții în dezvoltarea imobiliară ar putea beneficia de cheltuieli generale mai mici ca urmare a blockchain-ului.

Ce se întâmplă cu agenții imobiliari & Brokeri?

Industria imobiliară se schimbă lent și acest lucru nu va fi diferit cu tranziția blockchain. Adevărul este că creditorii, asigurătorii și alte părți câștigă o grămadă de bani din ineficiențele și provocările de a naviga în sistemul actual. Blockchain reprezintă o amenințare serioasă pentru aceste companii administrative și de reglementare.

Acestea fiind spuse, va exista întotdeauna un rol pentru agenții imobiliari și brokeri în domeniul imobiliar. Chiar și în cazul imobilelor blockchain, oamenii vor dori să vadă casele sau birourile pe care le gândesc să le cumpere. Vor avea în continuare nevoie de ajutorul unui expert în domeniu pentru a naviga într-o tranzacție atât de mare și pentru a se asigura că activul fizic pe care îl achiziționează este în stare bună. Chiar dacă tranzacția este mult mai simplă și mai rapidă, cumpărătorii vor avea întotdeauna nevoie de un ghid expert.

Concluzie

Multe tendințe în domeniul imobiliar se schimbă în același timp. Prețurile locuințelor în orașe sunt în creștere. Proprietatea de case în rândul tinerilor a scăzut. Comerțul cu amănuntul din cărămidă se confruntă cu o amenințare din partea cumpărăturilor online. Cartierele noastre se schimbă în jurul nostru, iar imobilele blockchain sunt pregătite să devină parte și să accelereze această schimbare.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me