Warren Buffett a spus odată,

„Cumpărați ceva pe care ați fi perfect fericit să îl dețineți dacă piața se va închide timp de 10 ani”

Până acum, majoritatea entuziaștilor cripto știu Warren B nu este cel mai mare fan al Bitcoin. Mai exact, îl urăște. Cu toate acestea, el este, fără îndoială, cel mai bun investitor din toate timpurile. Prin urmare, ar fi o prostie să-i respingem maxima pe baza diferențelor ideologice. Deci, cum să aplicăm filosofia sa superioară de investiții de investiții de capital pe piețele criptografice?

Un mic ceva – ceva pe care ne place să-l numim HODL!

„Așteptați, ce este HODL? Nu am auzit niciodată de așa ceva “, a spus probabil că nimeni nu citește acest articol. Acest lucru se datorează faptului că termenul este cel mai omniprezent în comunitatea de investiții criptografice și a fost consolidat ca ultimul strigăt de raliu pentru credincioșii pe termen lung în viabilitatea criptomonedelor..

Având în vedere volatilitatea extremă a piețelor criptografice, este înțelept să implementăm o mentalitate investițională pe termen lung? Este o întrebare corectă pe care o vom explora în acest articol.

Să ne scufundăm chiar înăuntru.

Notă – Opiniile exprimate în acest articol sunt ale mele și nu ar trebui să fie considerate sfaturi de investiții și nici sfaturile CoinCentral. Vă rugăm să consultați un consilier financiar cu experiență înainte de a efectua investiții, în special în acest domeniu incredibil de volatil.

Istoria HODL

Așadar, pentru cei 1% dintre voi care nu sunteți familiarizați cu HODL (și pentru cei 99% dintre voi care au chef de o chicoteală bună), aș dori să încep această secțiune cu un alt „citat” din stimatul GameKyuubi – bara care a pus în mișcare acest fenomen.

EU SUNT HODLING

Tastez d acel titlu de două ori pentru că știam că este greșit prima dată. Încă greșit. noi. GF este la un bar de lesbiene, BTC se prăbușește DE CE TIN? ÎȚI SPUN DE CE. Acest lucru se datorează faptului că sunt un comerciant rău și ȘTIU că sunt un negustor rău. Da, voi, buni comercianți, puteți observa înălțimile și minimile, aripa piffy wong wang așa și faceți un milino de dolari sigur că nu există probleme frate. La fel, mâinile slabe sunt ca și cum NU, NU CĂDE. VÂNZ GONNA, el și el sunt ca OH, DUMNEZEU MĂRĂTORULUI, când comercianții SMART care știu ce dracu ‘fac, cumpără din nou, dar știi ce? Nu fac parte din acest grup. Când comercianții cumpără din nou, eu fac deja parte din capitalul de piață, așa că ghiciți pe cine înșelați comercianții de zi, NU EU ~! Acele fire de batjocură care spuneau „OHH AR TREBUIE SĂ VÂNDEȚI” DA, FĂRĂ RĂCĂ. NICI O RĂCATĂ NU AȚI VÂND. TREBUIE SĂ VIND MOMENTE ÎNAINTE DE FIECARE VÂNZĂ ȘI CUMPĂRATE MOMENTE ÎNAINTE DE A CUMPĂRĂ DAR ȘTIEȚI CE NU ESTE TOȚI TOTUL PE CARE TINE. Vindeți pe o piață bear doar dacă sunteți un comerciant bun de zi sau un noob iluzionat. Oamenii între ei dețin. Într-un joc cu astfel de sume zero, comercianții vă pot lua banii numai dacă vindeți.

așa că am luat niște whisky

de fapt pe sticlă este whisky scris

noi

da-ma in judecata

(dar numai dacă se plătește în BTC)

11 minute mai târziu, a fost creat primul meme HODL și, nu după mult timp, HODL a devenit o senzație. Mii de meme HODL au proliferat ca urmare (adesea spre supărarea comunității).

În mijlocul dezbaterii sale de beție au fost încapsulări surprinzător de succinte ale a două fenomene comune: emoțiile expuse generate de volatilitatea Bitcoin și capcanele tranzacției dacă nu sunteți pricepuți (ceea ce vom învăța, nimeni nu este cu adevărat „priceput”).

Astfel, cea mai bună filozofie de investiții în ceea ce privește clasa de active a fost introdusă în comunitatea cripto: Buy și HODL.

Primul mem HODL, datorită Investopedia

Un exemplu de meme generat după prima postare infamă „HODL”, prin amabilitatea Investopedia.

HODL Focul tău

Să continuăm tema începerii fiecărei secțiuni cu un citat cu o altă maximă de la Warren B..

„Dacă nu sunteți dispus să dețineți un stoc timp de zece ani, nici măcar nu vă gândiți să îl dețineți timp de 10 minute.”

În mod clar, acest citat este despre piața de valori. Cu toate acestea, așa cum s-a menționat anterior, această înțelepciune poate și trebuie aplicată altor clase de active.

Să ne întoarcem la postarea forumului GameKyuubi. La acea epocă, prețul BTC a trecut de la 130 USD în septembrie 2013 la 1000 USD în decembrie. Dacă ar fi vândut în momentul publicării (18 decembrie 2013), s-ar fi vândut cu aproximativ 650 USD. Nu avem idee când și-a cumpărat BTC-ul, dar să presupunem că a fost în jur de 100 USD. Vânzarea ar fi generat o rentabilitate de 550%. Nu prea ponosit.

Dacă a vândut la mijlocul anului 2015, 1,5 ani mai târziu, BTC ar fi valorat doar aproximativ 225 USD. Încă câștiguri substanțiale, dar nu la fel de impresionante. La momentul scrierii acestui articol, investiția sa de 100 de dolari i-a redus 6256%. Acum ACEASTA nu este prea ponosita.

Toate piețele, dar foarte specific piețele criptografice, suportă perioade de apreciere și depreciere a prețurilor. Investitorii cu perspectivă pe termen lung sunt cei care depășesc temerile pe termen scurt și elimină confortabil vicisitudinile naturale ale piețelor financiare. Cumpărarea și păstrarea oricărui activ a oferit întotdeauna cele mai bune randamente pe termen lung. Cei mai buni investitori din lume, precum Warren B, Peter Lynch, Jack Bogle și Joel Greenblatt, toți pledează pentru metodologia de cumpărare și deținere pentru a obține performanțe coerente.

Un meme al unui copil negru care se uită suspicios la o femeie albă, întrebând:

O altă memă HODL, prin amabilitatea bitcoinInvestr.com

Dar tranzacționarea?

Încă un citat al băiatului nostru Warren B:

„Bursa este un dispozitiv pentru transferul banilor de la cei nerăbdători la pacienți”

Numeroase studii indică faptul că o majoritate masivă a comercianților eșuează. Există unii care depășesc media, dar acea minoritate mică tranzacționează activ mult mai mult decât comerciantul de zi „mediu”. Și chiar acea minoritate minusculă este mult mai proastă decât HODLerii noștri.

După cum se dovedește în multe forumuri Reddit, comercianții activi care se bazează pe HODL atribuie în mod irațional performanțe mai mari abilității decât norocului. Când întreaga piață a crescut anul trecut, comercianții loveau mesele, invocând abilitățile superioare de prognoză drept motiv pentru performanța lor nebună. Trebuie să fi uitat că toată lumea a ucis-o anul trecut.

Asta cu excepția cazului în care sunteți unul dintre multele suflete nefericite care au cumpărat BTC în decembrie sau ianuarie și nu au HODL de frică. Pentru cei care nu au vândut, HODL!

O imagine a lui Warren Buffet și citatul său:

Imagine oferită de tallengestore.com

Recunosc că există un moment adecvat pentru a vinde un activ. Pentru a obține o mai bună înțelegere a momentului în care este potrivit să vindeți, citiți acest articol despre indicatorii tehnici.

Și Altcoins?

Vreau să avertizez afirmațiile de mai sus cu următoarele – HODLing este pentru cipurile de criptomonede, cum ar fi BTC și ETH. Deci, ce zici de altcoins? Ar trebui să le HODL și pe ele?

După părerea mea, nah.

HODLing funcționează numai atunci când activul suport are viabilitate pe termen lung. În epoca balonului dotcom, 86% dintre companiile cu „.com” la sfârșitul numelui lor din 1996 – 2006 au trecut la zero. Cred că piața criptografică actuală este și mai spumoasă și, prin urmare, cred că peste 90% din criptomonedele din ziua de azi nu vor avea valoare în 5 ani. Amazoanele și Microsofții din epocă au ajuns să susțină și, în cele din urmă, să ofere rentabilități incredibile pentru HODLerii lor.

HODLing este pentru active viabile, cu principii fundamentale și modele de afaceri excelente. În niciun caz nu afirm că toate monedele altitale sunt shitcoine. Cu toate acestea, pledez pentru o analiză fundamentală riguroasă pentru a determina eficacitatea subiacentă a afacerii în sine.

Alte considerații: impozite și orizont de timp

Alte lucruri de luat în considerare sunt impozitele și orizontul de timp. Câștigurile de capital pe termen scurt atribuite tranzacționării active pot ajunge până la 40% din apreciere. Atâta timp cât câștigați mai puțin de 426.000 USD pe an, câștigurile de capital pe termen lung nu sunt niciodată impozitate mai mult de 15%. În ceea ce privește orizontul de timp, HODLing nu funcționează pentru o perioadă scurtă de timp. Dacă investiți în criptografie și sperați la o rentabilitate rapidă, atunci nu HODL. Aveți nevoie de o perioadă semnificativă de timp, adesea de 5-10 ani, pentru a profita la maximum de avantajul metodologiei HODL.

Concluzie – HODL On Tight.

Dacă nu sunteți un comerciant cu experiență, nu tranzacționați. Chiar dacă sunteți, probabil că generați în continuare randamente mai mici decât HODLers. Așadar, recomandarea mea nu este doar HODL, ci alocați un procent mic din venitul dvs. lunar pentru creșterea dimensiunii poziției dvs. Acest lucru permite puterea de a compune dobânda și vă va multiplica randamentele totale.

2018 a fost o plimbare sălbatică pentru cripto. Abordarea pe termen lung va contribui la atenuarea emoțiilor asociate cu volatilitatea durabilă a pieței. Dacă credeți că Bitcoin va mai exista încă cinci ani, atunci cu siguranță va valora mai mult decât este în prezent.

Fericiți HODLing, prieteni.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me