Stefan George, prin amabilitatea edcon.ioStefan George este fondatorul și directorul tehnic al Gnosis, o platformă de predicție bazată pe Gibraltar, construită pe Ethereum. Gnosis este a doua cea mai mare platformă de predicție pe piață în funcție de capitalizarea pieței, în spatele doar Augur.

După ce a dobândit o afinitate pentru criptografie din „The Code Book” a lui Simon Singh, Stefan a realizat că unul dintre cele mai bune cazuri de utilizare pentru blockchain erau piețele de predicție. La început, a decis să se bazeze pe Bitcoin. Cu toate acestea, după o conversație cu Joe Lubin, cofondator al Ethereum, echipa a fost convinsă să facă schimbarea.

Gnoza construiește, de asemenea, un schimb descentralizat (DEX), OlandezăX, pentru a remedia problemele inerente atât schimburilor centralizate, cât și descentralizate. Folosind un model de tranzacționare în stilul unei licitații, DutchX elimină avantajul nedrept al minerilor cunoscuți drept „front-running” și permite mecanisme de descoperire a prețurilor mai echitabile..

Ștefan a fost membru al unui grup de schimburi descentralizate la Summit-ul fluidității care a inclus și fondatori ai IDEX, Airswap, Ledger și alții. După ce am auzit despre potențialul (și defectele) schimbului descentralizat, m-am simțit obligat să aflu mai multe.

Așadar, vă rugăm să vă bucurați de acest chat discutând barierele în calea adoptării pentru DEX și strategia Gnosis pentru soluționarea acestor neajunsuri.

Acest interviu a avut loc la Summitul Fluidității din Brooklyn, NY. (Pentru a afla mai multe despre schimburile descentralizate, faceți clic aici)

Ce faceți voi la Gnosis?

Am început Gnosis să construim un cadru de piață de predicție deasupra Ethereum. În ultimele opt luni, am început să lucrăm și la tehnologia de schimb descentralizată. Motivul este că piețele de predicție vă permit să creați noi tipuri de jetoane, iar jetoanele respective au o proprietate specifică. La un moment dat în viitor, aceștia ar avea o valoare specifică, iar apoi această valoare nu se mai schimbă. Folosim termenul plăți condiționate. Aceste jetoane pot fi tranzacționate undeva eficient și, în prezent, nu există nicio infrastructură disponibilă pentru a face acest lucru.

Deci, construiți și un DEX?

Da, de aceea lucrăm și la infrastructura care permite tranzacționarea eficientă a jetoanelor de piață de predicție. Prima încercare de a face acest lucru este să folosiți ceva pe care îl numiți „schimb olandez”, unde aplicăm modelul de licitații pe lot la schimbul descentralizat.

În ceea ce privește piețele de predicție, care este principala diferență între Gnosis și Augur?

Cred că elementul piețelor de predicție nu este partea esențială a Augur sau Gnosis. Ar putea fi surprinzător, dar, în esență, în opinia mea, Augur seamănă mai mult cu o companie de asigurări. Augur lucrează la Oracle descentralizat, care ar trebui să fie folosit pentru a rezolva piețele lor de predicție, dar acest Oracle poate fi folosit și pentru toate tipurile de alte scopuri. Acum, de ce este asigurare? Pentru că vom merge mai întâi cu un Oracle centralizat, iar Oracle centralizat va fi folosit doar ca Oracle de rezervă în cazul în care ceva nu merge bine.

De aceea, în opinia mea, utilizarea acestui tip de Oracle seamănă mai mult cu o asigurare în cazul în care fluxul de informații descentralizat eșuează. Cu Gnosis, aceasta nu este deloc treaba noastră. Nu lucrăm la soluții Oracle. Ne bucurăm dacă Augur reușește și creează un Oracle funcțional, funcțional și descentralizat, care poate fi utilizat în cadrul Gnosis și poate fi utilizat în cadrul pieței de predicție Augur.

Nu contează. Ceea ce este esențial pentru noi este că cadrul Augur și cadrul Gnosis, ambele creează noi tipuri de jetoane de rezultat ale pieței. Acestea trebuie tranzacționate, deci la ce lucrăm este un schimb descentralizat, care este special adaptat pentru a cumpăra și vinde aceste jetoane de rezultat. Este o afacere diferită. Aș spune că Augur este mai mult o companie de asigurări care oferă o soluție descentralizată Oracle. Gnosis este o companie de schimb descentralizată care oferă tehnologie de schimb care poate facilita comerțul cu jetoane de rezultate ale pieței.

Ceea ce doriți să înțeleagă oamenii despre schimburile descentralizate?

În primul rând, înțelegerea de ce ar avea succes sau de ce vor înlocui schimburile centralizate, în principal din două motive. Unul este că nu există custodie și puteți permite utilizatorului să aibă control deplin asupra oricărui lucru pe care îl tranzacționează. Cealaltă este că schimburile centralizate, au problema că sunt foarte constrânse în ceea ce pot enumera și schimburile descentralizate, puteți lista orice fel de token.

Dacă vă gândiți la Ethereum, există token-uri noi tranzacționate aproape în fiecare zi, dar aproape niciun schimb centralizat nu este capabil să enumere vreunul dintre ele, deoarece trebuie să îndeplinească tot felul de cerințe. Trebuie să verifice totul și asta nu funcționează doar pentru numărul de jetoane care sunt create. Pe un schimb descentralizat, puteți adăuga acele jetoane și le puteți tranzacționa. Acestea sunt cele mai mari două motive pentru care vor prelua schimburile descentralizate. Apoi, ceea ce este, de asemenea, important să înțelegem este schimburile descentralizate, acestea vor funcționa puțin diferit de schimburile centralizate.

Motivul principal al acestui fapt este că au unele constrângeri de timp asupra blockchain-ului care nu există în schimburile centralizate. Într-un schimb centralizat, aveți executarea aproape imediată a tranzacțiilor. În blockchain, aveți în mod natural timp de blocare, care este timpul minim de care au nevoie pentru a stabili o tranzacție. De aceea trebuie să gândim diferit. Pentru schimburi centralizate, folosim ceva de genul cărților de comenzi despre care toată lumea este conștientă, dar dacă ar fi să aplicați același model blockchain-ului, atunci vă confruntați cu numeroase probleme.

În principal, unul dintre aceștia funcționează în față, deci există posibilitatea ca în timpul trimiterii unei comenzi, altcineva să-și dea seama că trimiteți comanda, iar prețul se poate modifica în acest timp de decontare și cineva poate profita de aceasta și puneți o altă comandă chiar înainte de a se rezolva. Deci, aceasta este o mare problemă și de aceea trebuie să avem un alt tip de model. Ceea ce vă propunem este să folosiți ceva numit licitații pe loturi în care conectați comenzile pe o perioadă de timp care poate fi în acest timp de blocare și apoi le soluționați simultan la același preț.

Deci, nimeni nu are ocazia să alerge în față, deoarece chiar dacă ai încerca să alergi în față, vei primi totuși același preț ca toți ceilalți.

Centralizat vs Descentralizat, prin amabilitatea keepstock.net

Băieți, strânși cu ajutorul acestui model, corect?

Asta e corect. Am folosit o licitație pe loturi. În cazul nostru, mergeam cu licitația olandeză. Deci, oamenii se pot întreba de ce folosiți o licitație olandeză? De asemenea, puteți utiliza orice licitație cu al doilea preț. Motivul simplu pentru care ar trebui să utilizați o licitație olandeză este că este simplu. Este ceva simplu de implementat. De asemenea, oricine participă este angajat imediat. Contractul inteligent nu controlează niciodată mai mulți bani decât este necesar pentru a termina licitația. Dacă îți place o licitație pe eBay, nu toată lumea câștigă. Toți ceilalți care participă, blochează niște bani până la finalizarea licitației. Acest lucru nu există în acest tip de model de licitație, deoarece toți cei care trimiteau o ofertă sunt angajați imediat.

Acesta este un model diferit față de majoritatea schimburilor.

Este corect. În prezent, cred că pentru comoditate sau pentru că nu trebuie să educi utilizatorii, majoritatea schimburilor replică doar modelul carnetului de comenzi pe bursele descentralizate, care are toate acele defecte. Are defectul funcționării frontale și are problema că, dacă există jetoane cu lichiditate scăzută, există o marjă de cerere de ofertă, pentru că aproape nimeni nu le tranzacționează. Spunem, bine, să adunăm lichidități în timp și apoi să vindem totul dintr-o dată. În acest fel, nu avem o diferență de ofertă-cerere.

Schimb de stil de licitație, DutchX, prin amabilitatea blog.gnosis.pm

De ce oamenii nu folosesc schimburi descentralizate? Care sunt barierele în calea adoptării?

În primul rând, cred că utilizabilitatea este cu mult mai comparabilă, dar cu schimburile centralizate. Trebuie să vă creați propriul portofel și să creați propria pereche de chei public-privat. Trebuie să faceți o copie de rezervă a cheii dvs. private, apoi trebuie să retrageți fonduri din bursa centralizată și trebuie să înțelegeți cum funcționează interfața de utilizare și toate aceste cerințe ciudate ale aplicațiilor descentralizate în care de cele mai multe ori trebuie să faceți mai multe tranzacții pentru a facilita efectiv un comerț. Cred că aceste concepte sunt ambigue pentru utilizatorul mediu.

Mă simt ca majoritatea portofelelor, precum și a schimburilor descentralizate, vizează utilizatorii educați ai Ethereum care înțeleg conceptul GAS, care înțeleg ce este conceptul de cheie privată și care înțeleg ce este conceptul de protecție Ethereum. Acestea sunt multe obstacole pe care utilizatorul trebuie să le depășească pentru a participa. Primul, să zicem, un milion de utilizatori Ethereum, ar putea să obțină acest lucru, dar dacă doriți să vizați următorii 50 de milioane de utilizatori, atunci nu ne putem aștepta să înțeleagă toate constrângerile. Deci, trebuie să eliminăm acest decalaj. Trebuie să ascundem de la utilizator tot ceea ce este legat de Ethereum.

Experiența utilizatorului trebuie să fie individuală cu modul în care utilizează un schimb centralizat. Apoi, au avantajul că sunt încă în control asupra banilor lor. Nu își vor pierde banii, iar schimbul nu poate fi compromis și, sperăm, că veți putea, de asemenea, să aveți mult mai multă lichiditate în timp și să vedeți prețuri mai corecte în comparație cu schimburile în care foarte puțini comercianți au un avantaj față de comercianții obișnuiți extrageți valoarea în detrimentul tranzacționării tuturor celorlalți. Deci, la fel ca primii, comercianții de înaltă frecvență și oricine face tranzacții de arbitraj.

Ce trebuie să se întâmple pentru adoptarea în masă a consumatorilor? Care sunt următorii pași? Cum vor fi rezolvate aceste probleme?

Sperăm că în acest an vom vedea soluții pentru toate aceste probleme, primele iterații ale acestora. În ceea ce privește gestionarea cheilor private, obiectivul ar trebui să fie că nu există un management al cheilor private. Modul în care ați putea construi acest lucru este că, în loc să interacționați direct cu rețeaua Ethereum utilizând o cheie privată, în esență, interacționați cu un contract proxy, un contract inteligent care trăiește pe Ethereum.

Marele avantaj al acestui lucru este că, dacă interacționați întotdeauna prin intermediul contractului inteligent, atunci puteți crea un mod de recuperare în contractul inteligent, care vă permite să înlocuiți un dispozitiv care deține cheia privată în cazul în care pierdeți acest dispozitiv. Deci, în cazul în care vă pierdeți telefonul, banii nu se pierd, chiar dacă nu aveți o copie de rezervă în loc pentru aceasta. Există un mod de recuperare care vă permite, în anumite condiții, să înlocuiți dispozitivul. Aceasta este pentru problema de utilizare. Cealaltă problemă este scalabilitatea. În prezent, Ethereum nu vă permite să construiți un schimb competitiv, cel puțin nu direct pe Ethereum, deoarece numărul limitat de tranzacții și costurile sunt ridicate. Ceea ce trebuie să facem este să construim ceva numit soluții de nivel doi. Soluții construite pe rețeaua Ethereum care profită de Ethereum ca strat de securitate.

Securitatea platformei Ethereum poate fi valorificată pe două protocoale pentru a facilita tranzacțiile mai mari. O tehnologie special interesantă se numește Plasma, care este o tehnologie laterală în care utilizatorul are aceleași garanții de securitate ca și pe Ethereum, iar singurul lucru care se poate întâmpla este că autoritatea organizată în lanțul de plasmă face ceva rău intenționat, dar în acest caz , toată lumea își poate recupera banii în continuare. Avantajul este că nu mai ești constrâns la numărul de tranzacții pe care Ethereum le poate facilita. 1.000, 2.000, 10.000 de tranzacții pe secundă.

Dacă toate aceste lucruri se întâmplă și barierele la intrare dispar, când va ajunge schimbul descentralizat la finanțele tradiționale? Când va ajunge descentralizarea pe Wall Street?

Cred că primul obiectiv este înlocuirea schimburilor criptografice centralizate. Sperăm că acest lucru se întâmplă în anul următor, doi ani, poate trei ani. Cred că, odată stabilite, și oamenii își dau seama că aceste modele funcționează, că pot depăși schimburile centralizate, organizațiile se vor îndepărta de schimburile centralizate. În acel moment, probabil vor fi emise tot mai multe jetoane de securitate. Pot fi tranzacționate și pe acele platforme. Cred că până la acea dată există șansa ca deja să depășim performanța burselor de valori existente. Cred că va dura aproximativ cinci până la zece ani.

Presupun că majoritatea activelor devin tokenizate aici în următorii trei ani, asta va fi foarte sinergic cu mișcarea descentralizată a schimburilor, deoarece acum nu mai sunt doar acțiuni, obligațiuni etc. Avatarurile lor tokenizate, dacă vreți, sunt tokenizate. reprezentări ale activului suport. Îmi imaginez că tendința va aduce doar schimbul descentralizat la îndoială.

Ce este ceva ce auziți în industrie, indiferent dacă se referă la descentralizarea schimburilor sau blockchain în general, ceva ce auziți tot timpul cu care fie nu sunteți de acord în totalitate, fie este absolut incorect?

Ceea ce trebuie să luați întotdeauna în serios sunt modelele de securitate. Modele de securitate care înseamnă punerea întrebării „sub ce ipoteze funcționează un schimb sau o aplicație descentralizată și care sunt riscurile și cum sunt atenuate?” Mulți dezvoltatori de protocoale sau aplicații, fac multe ipoteze și, în cea mai mare parte, nu le susțin cu modele de securitate robuste. Dacă vă gândiți să susțineți un proiect care are multe ipoteze, dar nu are un model de securitate, mai bine întrebați-i direct și împingeți-i în direcția de a petrece mai mult timp pentru asta, deoarece altfel probabil că nu va funcționa. Simt că majorității oamenilor nu le pasă cu adevărat. Trebuie să căutați detaliile pentru a vă asigura că funcționează.

Sunt complet de acord. Nimeni nu vrea alt Mt. Gox. Care sunt unele dintre conceptele și inovațiile interesante blockchain la care asistați la Berlin?

Există o comunitate de blockchain vibrantă. În ceea ce privește dezvoltatorii de bază, Berlinul are probabil cea mai mare densitate. Echipa Parity este acolo, precum și echipa Cosmos, echipa Raiden și echipa TrueBit. Deci, toate aceste soluții de scalabilitate pentru blockchain sunt dezvoltate mai ales în Germania. Este foarte fascinant și cred că toate au un potențial destul de mare. De asemenea, au lucrat împreună.

Cred că este imperativ ca oamenii să înțeleagă că nu a existat o singură soluție de scalabilitate, dar în fiecare an, soluția de scalabilitate are un caz de utilizare specific. Schimburile bazate pe plasmă au un avantaj semnificativ prin faptul că oamenii se pot alătura și părăsi cu ușurință acest lanț oricând. Este excelent pentru schimburi descentralizate. TrueBit este excelent pentru calcule în afara lanțului. Toate acestea sunt super interesante. Toți își potrivesc propriul caz de utilizare și, sperăm, majoritatea vor fi dezvoltate la Berlin. Ne ajutăm să ne asigurăm că acestea se potrivesc și dezvoltării descentralizate.

Mulțumesc pentru timpul acordat, Stefan.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me