Monedele concurează pentru a fi cea mai bună opțiune de confidențialitate a Crypto

Deși informațiile personale nu sunt legate de adresele Bitcoin, este nevoie doar de un pic de spionaj pentru ca cineva să vă poată conecta la achizițiile dvs. Chiar dacă nu cumpărați substanțe ilicite, este posibil să nu doriți ca soldurile și istoricul cheltuielilor dvs. să fie disponibile în mod deschis pentru alte părți.

Mulțumesc lui Dumnezeu pentru monedele de confidențialitate. Câțiva oameni și-au dat seama de acest deficit Bitcoin și au creat monede pentru a vă păstra activitatea anonimă. În acest articol, vom analiza câteva dintre aceste monede și vom prezenta de ce sau de ce nu ar trebui să fie cea mai bună alegere.

Dash

siglă liniuță

O furcă de Bitcoin, Dash (prescurtare pentru Digital Cash) conduce în prezent pachetul cu un plafon de piață de peste 6 miliarde de dolari. De obicei, susținătorii laudă moneda pentru tranzacțiile sale aproape instantanee atunci când folosesc funcția sa InstantSend. Deși este mai cunoscut pentru viteză, puteți trimite monede și anonim prin Dash’s PrivateSend.

Procesul PrivateSend este după cum urmează:

 1. Platforma descompune intrările tranzacției dvs. în valori nominale (0,01, 0,1, 1 și 10 DASH).
 2. Portofelul dvs. trimite o cerere către masternodes că doriți să amestecați monedele.
 3. Masternodele amestecă apoi aceleași denumiri de monede de la oameni diferiți.
 4. După aceea, trimit monedele înapoi în portofelul fiecărei persoane. Fiecare portofel primește monedele într-o adresă diferită numită „schimbă adresa”.
 5. Pașii de la 2 la 4 se repetă de mai multe ori cu fiecare denumire.

Prin acest proces de amestecare, Dash face ca monedele tale să nu se distingă de celelalte monede din rețea. Este ca și cum ai ascunde un bob de nisip pe o plajă.

Este posibil ca Dash să nu aibă cea mai robustă funcționalitate de privatizare, dar ușurința de utilizare și popularitatea actuală pot fi greu de depășit pentru celelalte monede..

Pro

 • Dash se concentrează foarte mult pe propria adoptare în masă. Moneda este disponibilă prin bancomate din întreaga lume și este de obicei următoarea criptomonedă acceptată în magazine după Bitcoin, Litecoin și Ethereum.
 • Ca o furcă a Bitcoin, moneda include o mare parte din tehnologia care face Bitcoin atât de grozav.

Contra

 • Există unele controverse cu privire la oferta de monede a creatorului Dash, chiar și a lui Duffield. Oponenții susțin că a instaminat pe nedrept primele milioane de monede, oferindu-i un control neproporționat.
 • Unii oameni susțin, de asemenea, că, deoarece funcția PrivateSend este opțională, Dash nu este cu adevărat privat. Ați putea urmări tranzacțiile presupuse anonime dacă sunt conectate cu tranzacții non-private.

Monero

sigla monero

Monero este adesea susținut ca regele criptografic al confidențialității. Moneda a înlocuit Bitcoin ca monedă de cumpărare pentru achizițiile de pe dark web. Situat la o plafon de piață de ~ 4,8 miliarde de dolari, Monero este relativ stabil în perioade de volatilitate a pieței.

În mod implicit, Monero este privat criptografic și include mai multe caracteristici de anonimat. Moneda folosește adrese stealth pentru tranzacții pentru a-și elimina conexiunea la blockchain. Aceasta previne orice legături pe care o tranzacție le poate avea cu portofelul dvs. și ascunde informațiile dvs. de tranzacție de la alte persoane.

În afară de adresele stealth, Monero folosește Sună tranzacții confidențiale (RingCT) – un protocol similar cu semnăturile inelului utilizate de alte monede de confidențialitate. Cu RingCTs, rețeaua poate verifica detaliile tranzacției fără a fi nevoie să dezvăluie suma asociată acestora.

Echipa Monero adaugă în mod constant noi funcții de confidențialitate, cum ar fi Integrarea sistemului de operare Tails și Kovri, o rețea de suprapunere care vă ascunde adresa IP.

Pro

 • Popularitatea în rândul utilizatorilor de web dark este un indicator solid că confidențialitatea lui Monero este de primă clasă.
 • Straturile redundante de protecție a confidențialității Monero permit monedei să fie cu adevărat fungibilă. Aceasta înseamnă că toate monedele Monero sunt interschimbabile și nu vor scădea în valoare pe baza istoricului lor.

Contra

 • Monero este mai puțin prietenos cu începătorii decât alte monede disponibile. Acest lucru ar putea înăbuși adoptarea în masă.
 • Dezvoltarea cu Monero este destul de dificilă. Din această cauză, multe portofele nu o acceptă și există un număr limitat de comercianți care o acceptă.

Zcash

sigla zcash

Din monedele din această listă, Zcash este singurul care folosește zero-knowledge Argument succint non-interactiv al dovezilor de cunoaștere (zk-SNARKs). Această metodă de confidențialitate este utilizată pentru a dovedi că informațiile tranzacționale pe care le trimiteți sunt adevărate fără a fi nevoie să dezvăluiți detaliile reale ale tranzacției. În esență, zk-SNARK criptează toate datele tranzacționale.

La fel ca Dash, confidențialitatea este doar o opțiune pentru utilizatorii Zcash. În plus, echipa declară că Zcash nu:

 • Criptați datele pentru mai multe semnături
 • Ofensează adresele IP
 • Protejați-vă împotriva tranzacțiilor cu criptomonede publice

Lipsa acestor caracteristici de confidențialitate a determinat unii membri ai comunității să anuleze Zcash ca o monedă anonimă adecvată. Acestea fiind spuse, moneda are sprijinul unor consilieri notabili, cum ar fi Gavin Andresen (om de știință al Fundației Bitcoin) și Vitalik Buterin (Ethereum Creator).

Pro

 • zk-SNARK-urile par a fi o soluție bună și ușoară la confidențialitate și anonimat. Chiar și Ethereum va fi punându-le în aplicare curând.
 • Echipa Zcash include specialiști în informatică și criptografie din universități de renume din întreaga lume.

Contra

 • Confidențialitatea opțională are potențialul de a compromite întreaga rețea.
 • Compania Zerocoin Electric Coin deține Zcash. Acest lucru aduce un nivel de centralizare cu care mulți oameni nu se simt confortabil.

Bytecoin

sigla bytecoin

Bytecoin a fost creată în 2012, devenind una dintre cele mai vechi criptomonede. De fapt, Monero își are originea în furculița Bytecoin.

Bytecoin folosește CryptoNote protocol pentru păstrarea anonimatului. Acest protocol include un amestec de adrese stealth unice și semnături de apel pentru a păstra toate tranzacțiile private.

Moneda are o istorie a taberelor de dezvoltatori divizate, numeroase furci și un început incert, dar acest lucru pare să se fi schimbat recent. Actuala echipă de dezvoltare se concentrează din nou asupra transparenței și comunicării cu comunitatea și a creat o foaie de parcurs orientată.

Pro

 • Bytecoin folosește protocolul CryptoNote – un mijloc dovedit de confidențialitate.
 • Bytecoin este cea mai veche monedă din această listă și încă nu a fost dovedită a fi trasabilă.

Contra

 • Chiar dacă are o capitalizare de piață substanțială (~ 1 miliard de dolari), moneda pare a fi relativ necunoscută. Rebranding-ul său poate fi prea puțin, prea târziu.
 • Comunitatea blockchain nu este de acord cu privire la faptul dacă dezvoltatorii au preînminat sau nu primele monede. Dacă acest lucru este adevărat, o putere centralizată ar putea apărea în ecosistem.

Concluzie

Este o cursă strânsă între aceste monede de confidențialitate – fiecare cu propria listă de avantaje și dezavantaje. Un câștigător clar încă nu a apărut și apar noi concurenți în fiecare zi. Verge și PIVX au câștigat o popularitate destul de recentă în timp ce Aeon și NAV Coin câștigă încet și ele.

Numai timpul (și testele riguroase de trasabilitate) vor separa monedele cu adevărat private de cele care pretind doar că vă protejează anonimatul.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me