Construim munți. Dar nu minunile naturale uimitoare la care v-ați putea gândi. Nu, în schimb, construim munți de gunoi și se înrăutățește. Pe măsură ce populația Pământului își continuă ascensiunea constantă, Grupul Băncii Mondiale estimează că generarea de deșeuri va ajunge 2,2 miliarde de tone metrice de gunoi până în 2025. Din păcate, omul nu are acea atingere de pictură magică pe care o are natura.

Dacă vederea nu ar fi fost suficientă, multe dintre aceste depozite de deșeuri au devenit periculoase. Depozitele de deșeuri sunt butucuri toxice care scurg materiale otrăvitoare în pământ și în sursele de apă din apropiere. De asemenea, creează efecte de seră negative.

Acum, odată cu sosirea unei tehnologii descentralizate pionieră de Bitcoin, companiile caută blockchain pentru soluții semnificative. Gestionarea deșeurilor blockchain este un domeniu emergent care ar putea economisi companiile milioane și să aibă grijă de mediu în același timp. A sosit potențialul pentru un scenariu câștig-câștig. Dar potențialul este doar un cuvânt. Există cineva acolo care să transforme oportunitatea într-o soluție din viața reală??

Deșeuri din plastic

Din păcate, industria masei plastice este construită în întregime în jurul mentalității aruncării. La urma urmei, asta aduce bani. Cercetările sugerează că 8,3 miliarde tone metrice de plastic au fost produse de la mijlocul secolului al XX-lea, și un lucru uimitor 60 la sută din aceasta a ajuns în depozitele de deșeuri. În mod clar, acest tip de model de afaceri este nedurabil pentru Pământ.

Cu toate acestea, companiile de reciclare blockchain, cum ar fi Banca din plastic, contestă statu quo-ul. Plastic Bank urmărește un proces în spiritul blockchain-ului prin stimularea colectării de plastic uzat în schimbul banilor fiduciari și a serviciilor cum ar fi timpul de difuzare celular sau criptomoneda.

În acest scop, Plastic Bank este parteneriat cu IBM pentru a dezvolta tehnologia blockchain necesară pentru a construi o soluție globală de reciclare scalabilă. Iată o scurtă privire asupra viitoarei aplicații de reciclare blockchain:

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=avJsgPu5Hkg]

Deșeuri electronice

Potrivit Uniunii Internaționale a Telecomunicațiilor, se estimează că s-au pierdut 55 miliarde EUR (47 miliarde USD) din cauza deșeurilor electronice. Cel mai mare contribuitor de valoare este aur, care se folosește la construcția unei mari varietăți de componente electrice.

Tehnologia se îmbunătățește într-un ritm alarmant și, ca urmare, produsele devin depășite în doar câțiva ani. Majoritatea clienților nu știu cum să elimine în mod corespunzător deșeurile lor electronice. Acest lucru, din păcate, înseamnă că cea mai mare parte a acestuia ajunge în gropile de gunoi.

Managementul deșeurilor Blockchain

Depozitele de deșeuri sunt potențiale vase de miere!

Este interesant de observat din graficul de mai sus că în același timp materiale plastice ocupă locul al doilea în termeni valorici, volumul ridicat de deșeuri evidențiază din nou necesitatea și oportunitatea ca proiectele blockchain să facă cea mai mare.

Se pare, de asemenea, că nici un concurent serios de blockchain nu se luptă pentru această oportunitate profitabilă de reciclare a materiilor prime. Desigur, antreprenorul priceput în blockchain ar trebui să știe până acum că mineritul metalelor este un joc extrem de centralizat. Interese mari stabilite vor dori cel mai probabil să intre mai întâi în acțiune.

Idei inovatoare Blockchain

Inițiative de partajare a deșeurilor

Modelul nostru actual de gestionare a deșeurilor înseamnă că centralizăm gunoiul în depozitele de deșeuri. Acest lucru creează o concentrație de deșeuri care produce metan ca produs secundar. Metanul este mai dăunătoare mediului decât dioxidul de carbon, de fapt de până la 25 de ori. Dacă ar fi să ne distribuim deșeurile între populație, am putea obține câteva beneficii cheie: deșeurile s-ar descompune mai repede și am putea crea îngrășăminte pentru proiectele locale de grădinărit.

Blockchain-ul pentru mediu nu este neapărat doar o soluție bazată pe tehnologie. Împărtășind responsabilitatea și cunoștințele despre eforturile de reciclare putem imita ceea ce fac deja cele mai puternice rețele de criptomonede.

Pe de altă parte, lovirea proverbială a coșului de gunoi pe drum nu face ca deșeurile să dispară, ci doar întârzie inevitabilul.

Livrarea deșeurilor

O abordare descentralizată va determina, fără îndoială, ca unele companii existente să devină învechite. Dar acesta este prețul progresului. Și să fim sinceri, mulți dintre ei sunt plătiți pentru a tăia colțurile, nu pentru a avea grijă de mediu sau de comunitate în general.

Pe măsură ce acești jucători dispar, ne putem aștepta să apară noi oportunități în locul lor, dintre care una ar fi livrarea deșeurilor. S-ar putea să nu pară o afacere întreprinzătoare, dar având în vedere volumul imens de gunoi pe care l-am creat deja, proiectele inteligente blockchain ar putea distribui și descentraliza deșeurile din aceste zone concentrate anterior și ar putea aduce o bună bucată de schimbare în proces.

Managementul deșeurilor Blockchain

Reciclarea în masă va decola întrucât blockchain-ul ajută la stimularea procesului.

Pentru a realiza aceste idei, trebuie să le legăm de stimulentele pe care campionii blockchain: plata pentru munca. Nu trăim într-o lume complet altruistă, totuși, dacă oamenii sunt recompensați pentru că fac bine, atunci vor rămâne în siguranță pentru a continua să o facă!

Gânduri de închidere: gestionarea deșeurilor blockchain pentru mase

Există o serie de sectoare de gestionare a deșeurilor pentru care proiectele bazate pe blockchain ar putea aduce unele beneficii reale. O completare notabilă este în deșeuri menajere și industriale sector. Deși o serie de ICO-uri lansează, de fapt, pentru a aborda acest lucru, comunitatea criptomonedelor rămâne prudentă. Revoluțiile sunt construite pe spatele acțiunii, nu pe promisiuni.

Lumea noastră este pe o cale de coliziune cu dezastrul dacă nu ne schimbăm obiceiurile. Blockchain va avea cu siguranță un rol important de jucat în a ne ajuta să ajungem acolo. Însă blockchain-ul este doar o tehnologie, iar tehnologia poate fi folosită pentru mari rele sau pentru binele comun. În consecință, dacă blockchain-ul va schimba cu adevărat lumea, atunci ar părea că trebuie mai întâi să ne schimbăm pe noi înșine.

Țări precum Suedia sunt conducând haita deoarece reciclează aproape 100% din toate deșeurile menajere. Instalațiile lor de reciclare sunt atât de eficiente încât trebuie chiar să importe deșeuri pentru a funcționa la capacitate maximă. Prin combinarea atât a schimbarea minții a recicla cu tehnologie pe care soluțiile de gestionare a deșeurilor blockchain o pot oferi, s-ar putea să avem doar șansa de a preveni genul de viitor apocaliptic pe care îl vedem atât de des la televizor.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me