Explorarea constatărilor din ICObench’s ICO Market Review

Pe 6 aprilie, site-ul de revizuire ICO ICObench și-a publicat ICO Market Review pentru luna martie alături de câteva date fascinante din industrie. Include date despre diferitele platforme ICO, tendințele generale ale pieței, statistici în funcție de industrie și multe altele.

Am citit raportul și am compilat câteva dintre cele mai interesante idei aici. Citiți mai departe pentru a afla despre starea ICO-urilor de până acum și spre care se poate îndrepta această nouă formă de crowdfunding.

Statele Unite domină piața ICO, dar și țările mai mici fac un efort.

Cu 415 ICO-uri, Statele Unite au aproape dublu numărul de ICO-uri ca numărul 2 și 3 locuri, Rusia (238) și Regatul Unit (221). Singapore și Elveția sunt singurele alte două țări cu trei cifre, cu 187 și, respectiv, 123 ICO.

Elveția este pe locul patru în ceea ce privește numărul ICO-urilor, dar pe locul doi când vine vorba de fondurile totale pe care le-au strâns. Țara este doar una dintre cele două care primește peste 1 miliard de dolari în contribuții – cealaltă fiind Statele Unite. Datorită deschiderii guvernului față de tehnologia blockchain, Zug, Elveția (AKA Crypto Valley) a devenit rapid o capitală cripto. Probabil că țara va continua să aibă succesul ICO.

Harta datelor ICO în funcție de țară

Cel mai surprinzător este însă impactul pe care îl au națiunile mai mici pe piața ICO. Estonia produce 77,1 ICO la 1 milion de cetățeni în timp ce Singapore se mândrește cu 31,9 la 1 milion. Comparând acest lucru cu raportul Statelor Unite de puțin peste 1 ICO la 1 milion de cetățeni, este clar că aceste națiuni caută să-și facă un nume în lumea blockchain-ului.

Ethereum este de departe platforma ICO preferată.

Ethereum deține o dominație de piață de 81,14% în raport cu alte platforme ICO. Următoarea platformă de pe listă, Waves, se află la puțin peste 3%. Judecând după mărimea comunității de dezvoltare Ethereum și reputația rețelei, nu ar fi surprinzător să vedem că platforma își menține poziția dominantă.

Popularitate ICO după platformă

Deși NEO a găzduit doar 14 ICO-uri, acesta conduce pachetul în numărul de fonduri strânse pentru fiecare. În medie, fiecare dintre NEO ICO a strâns peste 5 milioane de dolari. Următoarele mari platforme în acest sens sunt Stellar și proiectele care și-au construit propriul blockchain cu o creștere medie de puțin peste 3 milioane de dolari pe ICO.

O altă statistică în favoarea NEO este scorul mediu pe care îl primesc ICO-urile sale. Proiectele bazate pe NEO au cel mai mare rating dintre toate platformele. Acest lucru se poate datora costului ridicat al GAS asociat cu executarea unui contract inteligent NEO. Acest cost tinde să elimine multe dintre proiectele mai puțin reputate găsite pe alte rețele.

Este posibil ca balonul ICO să fi apărut.

Chiar dacă numărul ICO-urilor este la un nivel maxim din toate timpurile, suma pe care o ridică este cea mai scăzută. Media generală a pieței este de 1,8 milioane de dolari – doar 10% din maximul din septembrie.

date ICO lună de lună

Privind doar în luna martie, tendința rămâne în continuare. Numărul ICO-urilor a crescut în fiecare săptămână, în timp ce ceea ce crește continuă să scadă. În ultima săptămână a lunii martie, finanțarea medie a unui ICO a fost de 348.400 USD.

Este posibil să fi existat câteva lucruri care au cauzat această tendință descendentă. Declinul întregii piețe a criptomonedelor a avut cel mai probabil cel mai mare efect asupra sumei pe care ICO-urile le-ar putea strânge. În plus, numeroase escrocherii de ieșire și proiecte umbrite au avut un efect de durată asupra comunității. Potențialii investitori sunt acum mai ezitanți să pună bani către un ICO, în loc să aleagă să aștepte până când moneda ajunge la schimburile populare pentru a le cumpăra.

Dar investiția în ICO ar putea fi totuși o afacere profitabilă.

Dacă ați fi investit doar 1000 USD în NEO (Antshares la acea vreme) în timpul ICO-ului său, ați avea astăzi peste 1,5 milioane USD. Aceasta reprezintă o rentabilitate de 160.000% pe parcursul a 7 luni. Lasă asta să se scufunde o clipă. Chiar și cel de-al 10-lea ICO cu succes, Golem, a adus o rentabilitate a investiției (ROI) de ~ 2.000% în ultimul an și jumătate.

ROI ICO

Pentru a pune acest lucru în perspectivă, dacă ați investit în stocul cel mai performant al S&P 500 anul trecut, ați fi primit doar un profit de 132%.

Odată cu scăderea investițiilor ICO, este greu de spus dacă există o oportunitate mai mare acum că proiectele prețuiesc monedele mai mici în timpul vânzărilor de mulțime sau dacă dobânda nu mai este suficientă pentru a aduce câștigurile ridicate anterior..

Ce se rezervă pentru ICO-uri?

Deoarece piața pare să se întoarcă, va fi interesant să vedem cum reacționează ICO-urile. O alergare semnificativă a taurilor ar putea provoca un alt val de manie indusă de FOMO în lumea ICO. Dar, este pe deplin posibil ca oportunitățile din 2017 să fie o oportunitate unică.

Deși suma medie strânsă de fiecare proiect a scăzut semnificativ, numărul dintre aceștia care aleg să strângă fonduri în acest mod nu a încetat să crească. Este sigur să spunem că, din perspectiva finanțării inițiale, ICO-urile nu vor merge nicăieri în curând.

Ca întotdeauna, calea înainte recomandată este să faceți propriile cercetări, să nu investiți mai mult decât puteți pierde și să vă sprijiniți pentru viața dragă. Vânătoare fericită (ICO)!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me