În cercetările mele anterioare privind alternativele Coinbase, am descoperit o modalitate destul de nouă de a cumpăra Bitcoin și alte altcoins – Bancomate Bitcoin. La fel ca bancomatele normale, depuneți numerar în mașină, dar în loc să primiți fondurile într-un cont bancar, primiți o sumă echivalentă de Bitcoin într-un portofel pe care îl furnizați.

În prezent sunt peste 1700 de bancomate Bitcoin în 58 de țări. Cu toate acestea, aceste mașini nu sunt singura modalitate de a cumpăra criptomonede cu numerar. Dincolo de mii de bancomate, există aproape 40.000 de furnizori de servicii care vă pot ajuta să schimbați Bitcoin în numerar și invers.

Bancomatele Bitcoin au apărut recent în articolele online care promovează adoptarea tot mai mare a Bitcoin, dar (în mod greșit) am presupus că acestea erau limitate la orașele mari. Pentru distracție, am introdus adresa mea pe Radar de monedă ATM să văd cât de departe ar trebui să călătoresc pentru a încerca unul dintre acești băieți răi.

Am fost șocat să constat că, iată, există un bancomat Bitcoin la doar câteva străzi de apartamentul meu din spatele unei benzinării Chevron. Cine ar fi crezut că un oraș de doar 140.000 ar fi pe primul plan al avansurilor în criptomonede?

Prima mea impresie

Bancomatul a fost puțin greu de găsit ascuns în spatele unui teanc de cutii pentru sticle de apă și a câtorva mini-butoaie. După ce mi-am schimbat inventarul, am avut mult spațiu de lucru și pot începe achiziția mea criptografică.

Sunt întâmpinat cu un ecran simplu care arată ratele de schimb pentru fiecare dintre cele trei valute oferite – Bitcoin, Dash și Ethereum.

Bancomat Bitcoin

Văd la prima vedere că acest lucru nu va fi un experiment ieftin. Bitcoin este listat cu aproape 1000 $ mai mult decât rata pieței pentru un preț de 6818,36 USD. Pentru cei care nu doresc să facă calcule, este vorba despre o majorare de 17% – un cost nu atât de mic pentru confort.

Bine, să începem schimbul.

După ce am ales să „cumpăr Bitcoin”, mi s-a spus că trebuie să fiu înregistrat pentru a folosi bancomatul. Pare ciudat că ar trebui să mă înregistrez pentru a cumpăra o monedă care a devenit populară, parțial, din cauza aspectelor sale de confidențialitate, dar decid să continui oricum. Nu am nimic de ascuns.

Înregistrare bancomat Bitcoin

Mai întâi mi se cere să intru în al meu număr de telefon pentru a primi o parolă unică. Destul de usor. Primesc textul cu parola mea aproape imediat.

După ce îmi introduc parola, trebuie să scanez ambele părți ale mele permis de conducere. Acest lucru pare un pic invaziv, dar încă o dată, împing înainte.

Intrare permis de conducere bancomat Bitcoin

Atât pentru intimitate

Pentru ultimul pas al înregistrării, trebuie să fac un selfie. De obicei, aici aș trage linia cu privire la confidențialitate; cu toate acestea, sunt curios să văd cum se desfășoară restul procesului, așa că fac o fotografie. Jertfele pe care le fac pentru a produce un articol interesant.

Selfie Bitcoin ATM

Prima mea încercare de selfie este respinsă pentru că nu zâmbesc. Aceasta este o cerință ciudată, dar bine. Încerc din nou, arătându-mi de această dată albii sidefii și asta face truc. În cele din urmă, este timpul să cumpărați Bitcoin.

Ei bine, nu exact.

Următorul ecran mă informează că înregistrarea mea a fost trimisă, dar nu a fost încă aprobată. Acest proces poate dura până la 5 minute – o estimare care sunt sigură este optimistă. Aș putea sta în benzinărie așteptând stingherit aprobarea mea, sau aș putea suna o zi și să vizitez din nou mâine. Eu îl aleg pe acesta din urmă.

Să cumpărăm niște Bitcoin

Apăr a doua zi și mă îndrept direct către bancomat – o acțiune pe care în mod clar însoțitoarea benzinăriei nu era obișnuită să o vadă. Prin câteva chit-chat-uri obișnuite, am aflat că primiseră bancomatul în urmă cu câteva luni, dar nu luaseră prea multe acțiuni. M-am abținut să-i spun că grămada de băuturi înaltă de 5 metri, în fața mașinii, probabil că nu ajuta. În afară de asta, nu știa prea multe despre bancomat sau criptomonedă în general.

Înapoi la aparat, trebuie să introduc din nou numărul de telefon pentru a-mi obține parola.

Succes! Acum, în sfârșit, pot introduce adresa portofelului destinatarului pentru Bitcoin-ul meu. Mă conectez la contul meu de portofel de pe telefon și extrag codul QR. În timp ce fac acest lucru, am expirat la bancomat și trebuie să introduc din nou numărul meu de telefon. Slavă Domnului că nu mă grăbesc.

Informații despre portofelul Bitcoin ATM

Introducerea informațiilor despre portofel este mult mai ușoară decât am anticipat că ar fi. Scanerul de pe bancomat nu are probleme la citirea imaginii de pe telefonul meu, în timp ce o țin până la cameră. După ce am făcut un selfie în ziua precedentă, m-am gândit că ar fi o problemă.

În ecranul următor, pot să îmi confirm adresa și să încep să introduc bani.

Bitcoin ATM Insert Cash

Alunec într-o factură clară de 10 USD (baler!) Și aprob tranzacția mea. Primesc apoi un mesaj de confirmare și mă întorc acasă știind că aceste schimburi durează de obicei câteva minute. Odată acasă, îmi verific portofelul Bitcoin și, cu siguranță, fondurile sunt acolo!

Gandurile mele

Achiziționarea Bitcoin prin intermediul unui bancomat nu a fost în niciun caz o sarcină plăcută. Procesul de înregistrare este intruziv inutil, iar ratele de schimb slabe depășesc aspectele pozitive ale oricăror comodități pe care le puteți obține prin utilizarea aparatului. Mă îndoiesc că voi folosi din nou unul în viitorul imediat.

Acestea fiind spuse, cred că aceste bancomate sunt ideale pentru oameni fără acces la un cont bancar sau cei care încearcă să tăiați legăturile cu sistemul financiar actual. Întrucât Bitcoin devine o metodă de plată mai răspândită în întreaga lume, aș putea vedea și bancomatele de acest gen fiind populare printre călătorii care doresc să evite ratele slabe găsite la schimburile valutare din fiecare țară..

Popularitatea în creștere a bancomatelor Bitcoin este o bună reflectare a pașilor pe care lumea îi face spre adoptarea criptelor. Pe măsură ce tehnologia se îmbunătățește și ratele de schimb devin mai ușor de gestionat, nu am nicio îndoială că mașini ca acestea vor fi utilizate pe scară largă în orașe, atât mari cât și mici, din întreaga lume..

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me