Ethereum Classic vs Ethereum (ETC vs ETH)

O privire rapidă asupra oricărei liste de prețuri a criptomonedelor arată două tipuri diferite de Ethereum, unul fiind Ethereum (ETH) iar cealaltă ființă Ethereum Classic (ETC).

Cele două criptomonede nu numai că au același nume, dar împărtășesc și o poveste interesantă, care este unul dintre cele mai importante evenimente din toată istoria criptomonedelor. Lupta dintre Ethereum și Ethereum Classic este una de etică și ideologii.

Înainte de a exista două Ethereum diferite, nu exista decât un Ethereum. De atunci, 50 de milioane de dolari au fost furați de un hacker sau hackeri necunoscuți, ceea ce a dus la formarea a două tabere distincte de oameni din lumea criptomonedelor..

Iată cum a apărut Ethereum – așa cum îl știm acum – și cum se compară cu Ethereum Classic.

O introducere în Ethereum

În linii mari, atât Ethereum, cât și Ethereum Classic sunt platforme pe care pot fi construite diverse aplicații.

A contract inteligent este o stare contractuală care este stocată în blockchain, și se execută atunci când sunt îndeplinite anumite condiții. Acestea sunt controlate și aplicate de blockchain, care servește ca terță parte obiectivă și imparțială a tranzacției.

Aceste contracte inteligente conduc în esență întregul ecosistem al Ethereum. Deoarece aceste contracte sunt automatizate și aplicate, tranzacțiile și aplicațiile care rulează pe platforma Ethereum au devenit foarte atrăgătoare pentru tot felul de aplicații diferite.

Aceste aplicații, denumite DAPP-uri (aplicații descentralizate) au o mare varietate de funcționalități și scopuri, toate folosind platforma Ethereum pentru a funcționa.

Pentru a vă face o idee despre nenumăratele DAPP-uri diferite, aruncați o privire la Starea Dapps.

Introduceți DAO

Cel mai important moment al divizării ETC vs ETH are legătură cu o organizație cunoscută sub numele de Organizația Autonomă Descentralizată sau DAO.

DAO era în esență un tip descentralizat de capital de risc sau fond de acoperire care urma să finanțeze aplicații descentralizate (DAPP) construite pe ecosistemul Ethereum.

Modul în care DAO a fost creat ar oferi finanțatorilor puterea de a spune care DAPP obțin finanțare. Investitorii ar trebui să cumpere Jetoane DAO folosind Ether ca monedă pentru a le cumpăra. Jetoanele DAO au integrat deținătorii în sistemul DAO și le-au acordat o anumită cantitate de putere de vot.

Modul în care DAPP-urile urmau să fie aprobate a avut un proces destul de simplu. În primul rând, ar trebui să fie incluși în lista albă de către personalități de renume din comunitatea Ethereum care au acționat ca curatori. Apoi, DAPP-urile ar fi votate de cei care dețineau jetoane DAO. Odată ce propunerea a primit o aprobare de 20% în vot, aceștia vor primi o parte din fondurile DAO necesare pentru a începe.

Procesul flexibil și potențialul aparent imens oferit de DAO adunase o frenezie de oameni care sări pentru a intra în acțiune. În prima lună de la formarea DAO, a strâns peste 150 milioane dolari de eter.

Finanțatorii care doreau să iasă din DAO aveau acces la o ușă de ieșire numită „Funcție divizată”. Această „Funcție divizată” ar oferi finanțatorului eterul pe care l-au investit și le-ar oferi opțiunea de a-și crea propriile „Copil DAO”, care a acționat în esență ca o versiune mai mică a DAO. Singura prevedere a fost că finanțatorii au trebuit să-și păstreze eterul timp de 28 de zile înainte de a-i putea cheltui. Această „Funcție divizată” a expus o lacună uriașă în sistemul DAO.

La vârf, deși DAO a strâns în jur de 150 de milioane de dolari prin crowdfunding, a avut câteva probleme grave de securitate. Structura, în special „Funcția divizată”, din spatele DAO în sine, nu era deosebit de etanșă, iar pe 17 iunie 2016, unele persoane sau persoane necunoscute au luat în jur de 50 de milioane de dolari. Unii oameni susțin că a fost un hack, dar să-l numim un hack ar supraestima sever abilitățile tehnice necesare pentru a pătrunde în această platformă prost păzită..

Cu alte cuvinte, sistemul ar fi putut fi spart de oricine cu câteva abilități de bază.

Hackul DAO – ETC vs ETH Origin

Pentru a ieși din DAO, tot ce a trebuit să facă cineva a fost să trimită o cerere și funcția de împărțire îi va rambursa utilizatorului Etherul în schimbul jetoanelor DAO și va actualiza registrul cu tranzacția și va actualiza soldul de token intern..

Hackerul a făcut o funcție recursivă în cerere, ceea ce le-a permis în esență să repete cererea de mai multe ori pentru aceleași jetoane DAO înainte ca tranzacția să poată fi înregistrată.

Pentru a sublinia în continuare cât de mare a fost o lacună, rețineți că funcția recursivă a fost capabilă să ruleze și să ruleze până când un al treilea din fondurile DAO a fost eliminat.

La acea vreme, DAO avea un procent masiv (aproximativ 14%) din cantitatea totală de Ethereum existentă. Cu 50 de milioane de dolari, aproximativ o treime din fondurile inițiale ale DAO furate, comunitățile DAO și Ethereum au intrat în dezordine. Au început rapid să caute soluții la această problemă.

Decizia majorității pentru o soluție a fost că Ethereum trebuia să creeze un furculiţă, sau opriți în totalitate blockchain-ul și creați ceva nou de la zero. Acest „ceva nou” este ceea ce vedem acum ca Ethereum (ETH). Ethereum Classic (ETC) este, după cum sugerează și numele, primul Ethereum care încă folosește blockchain-ul original.

Decizia de a bifurca a provocat în mod firesc o mulțime de diviziuni și controverse și, deși o majoritate a votat pentru a bifurca blockchain-ul, a existat încă un procent mic, dar semnificativ (aproximativ 10%) de oameni care erau loiali blockchain-ului original. Lanțul Ethereum care s-a bifurcat a reușit să recupereze cele 50 de milioane de dolari care au fost sparte.

ETC vs ETH – Diferențele

Ethereum (ETH) funcționează pe un blockchain nou, iar marea majoritate a minerilor, utilizatorilor și protocolului din versiunea anterioară a Ethereum folosesc această nouă versiune.

sigla clasică ethereum

Ethereum este de fapt o furculiță a Ethereum Classic.

Ethereum Classic (ETC) rulează pe același protocol, având o funcție similară, dar are unele diferențe distincte în comunitatea sa. Aproximativ 10% dintre oamenii din Ethereum original sunt relativ în umbră și sunt loiali conceptului de registru imuabil. ETC are în primul rând valoare datorită pieței speculatorilor, la fel ca multe alte monede alt de acolo.

Ethereum (ETH), pe de altă parte, seamănă mai mult cu o companie de software care dorește să crească și ar putea avea mai multe furculițe dure în viitor. Liderii comunității ETH au o natură mult mai publică decât cei din lumea ETC. ETH are în primul rând valoare datorită mixului pieței speculatorilor, dar mai mult datorită utilizării scenariilor de cazuri și a sprijinului comunității. Alianța Ethereum, de exemplu, este format din firme de miliarde de dolari precum Accenture, JP Morgan, Microsoft și UBS. La rândul său, acest suport a adăugat credit ETH prin ETC.

Se poate argumenta că atât ETH, cât și ETC au unele puncte forte și puncte slabe, dar puterea revine în mare măsură ETH, deoarece are o plafon de piață de aproximativ 15 miliarde USD, în timp ce ETC are unul de aproximativ 1,5 miliarde USD.

ETC vs ETH – Scindarea ideologică

În acest moment al discuției noastre, ar trebui să aveți o înțelegere destul de aprofundată a diferențelor dintre Ethereum și Ethereum Classic.

Pentru a explora mai departe, începem să dezvăluim unele dintre diferențele ideologice dintre ambele comunități. Aceste puncte ideologice sunt importante de înțeles, deoarece ideologiile atrag comunități, iar sprijinul comunității din spatele majorității criptomonedelor este ceea ce determină în cele din urmă valoarea lor pe termen lung.

ethereum

Deși este o furculiță, Ethereum este acum lanțul cel mai popular.

Este important să distingem că Ethereum nu a avut nicio vină în ceea ce s-a întâmplat cu DAO, deoarece DAO a funcționat complet independent de Ethereum. Cu toate acestea, hacks de 50 de milioane de dolari au demontat credința publicului în Ethereum și prețul a scăzut de la 20 la 13 USD.

Decizia de a se bifurca s-a bazat, în cele din urmă, pe faptul că lipsa de 50 de milioane de dolari din Ether se afla încă pe copilul hackerului DAO și nu a putut fi accesată timp de 28 de zile din cauza contractului inteligent DAO. Comunitatea Ethereum a avut una dintre cele trei opțiuni:

  1. Inacțiune – Nu faceți nimic: Abordarea „codul este legea” a fost o componentă integrală pentru mulți dintre credincioșii imuabili ai blockchain-ului care au susținut Ethereum. Acești susținători au fost în mare parte grupul care a rămas pentru ETC. Majoritatea oamenilor nu au fost mulțumiți de disparițiile de 50 de milioane de dolari, așa că au decis să ia măsuri și să își voteze în altă parte.
  2. Furcă moale: O furcă moale le-a oferit deținătorilor posibilitatea de a actualiza sau nu. Indiferent de decizia pe care au ales-o, titularii actualizați și ne-actualizați ar putea interacționa în continuare. Conceptul din spatele furcii soft era să izoleze și să separe toate blocurile care conțineau tranzacțiile hackerilor cu scopul de a-i opri din a-și muta eterul furat. Soft Fork a pus o problemă, deoarece ar rezulta într-un Vectorul de atac „Refuzarea serviciului”. Atacul DoS a fost în esență o manipulare a modului în care minerii sunt recompensați în ecosistemul Ethereum și, din acest motiv, comunitatea a ales să meargă cu Hard Fork.
  3. Furcă tare: Principala distincție între furculițele moi și cele dur este că furcile dur nu permiteau titularilor actualizați și ne-actualizați să interacționeze. Dacă nu v-ați alăturat blockchainului actualizat, nu veți putea interacționa cu utilizatorii noului sistem.

Comunitatea a ales Hard Fork …

Modul în care a funcționat hard fork-ul este că ETH pe care îl știm astăzi s-a separat de blockchain-ul principal într-un anumit punct. Acest punct particular era în jurul blocului 1.920.000 – chiar înainte de hack-ul DAO.

Deci, cum a rezolvat problema atacului DAO?

Furca dură a ajutat la rambursarea tuturor celor care au investit în DAO, folosind ceea ce se numește a rambursează contractul inteligent. Pentru fiecare 100 DAO, deținătorilor de jetoane li s-a acordat 1 ETH.

Gavin Wood, cofondatorul Ethereum, a numit acest moment „cel mai important moment din istoria criptomonedelor de la nașterea Bitcoin”.

Până acum, ar trebui să aveți o idee despre modul în care acest eveniment a împărțit comunitatea Ethereum.

Ethereum a fost creat pentru prima dată ca o poziție împotriva corupției financiare. Imutabilul blockchain a fost menit să fie liber de tendința umană de corupție. Hack-ul DAO (care nu a avut nimic de-a face cu integritatea platformei Ethereum) a împărțit comunitatea Ethereum, deoarece decizia de a forța – și, în esență, de a manipula blockchainul – a mers împotriva scopului inițial al Ethereum..

Ideologii care nu au fost zdruncinați în convingerile lor au rămas cu ETC, în timp ce alții s-au despărțit în Ethereum de dragul supraviețuirii și înfloririi comunității. Din acest motiv există un antagonism natural între cele două grupuri. În plus, mulți oameni anti-Ethereum au sărit în tabăra ETC pentru a provoca în continuare perturbări în comunitatea Ethereum.

ETC vs ETH – Problemele

În dezbaterea ETC vs ETH, ambele părți aduc argumente valabile și fiecare lanț nu este lipsit de defectele lor.

Ethereum Classic

Cele mai mari probleme cu ETC este că nu este compatibil înapoi cu ETH Hard Fork și că mulți jucători mari ai comunității Ethereum folosesc acum ETH. Deoarece ETC nu este compatibil înapoi cu Hard Fork, utilizatorii ETC nu se vor putea bucura de actualizările construite pe ETH, cum ar fi trecerea Ethereum de la Dovada muncii la Dovada mizei.

Ethereum

Cele mai mari probleme cu ETH este că acum, când sigiliul dur al furcii a fost rupt, mulți sunt speculați că ar putea exista mai multe furci dure în viitor. Întrucât comunitatea Ethereum s-ar putea reuni pentru a face o schimbare substanțială în prețul și viitorul blockchain-ului, ceva salutat pentru nemiloasa sa obiectivitate matematică. Unii oameni au devenit pe bună dreptate speculativi sau de-a dreptul conspirați, încât liderii din comunitatea Ethereum ar putea manipula o forță dură în viitor. Acest risc adaugă o oarecare volatilitate prețului pe termen lung.

ETC vs ETH – Gânduri finale

În lupta dintre ETC și ETH, marea majoritate a susținătorilor cripto au ales să favorizeze Ethereum. Problemele de mai sus cu ETH sunt menționate numai din motive de corectitudine față de ambele comunități, dar, în calitate de entuziast cripto, ar trebui să fiți la curent cu toate informațiile disponibile.

În timp ce Ethereum (ETH) poate fi privit ca o mutație și o încălcare a principiilor imuabilității din spatele Ethereum, servește, de asemenea, ca o victorie importantă pentru comunitatea Ethereum, care poate să se reunească și să facă față celui mai grav hack din istoria criptomonedelor..

Se poate argumenta că, dacă nu pentru hard fork, Ethereum, platforma care permite nenumărate Dapps inovatoare și spectaculoase să ruleze, s-ar putea să nu existe astăzi. După cum puteți vedea, ambele tabere ale argumentului ETC vs ETH fac puncte solide.

Puterea Ethereum se află în comunitatea sa, deoarece este o platformă care permite altora să construiască proiecte care ar putea revoluționa practic orice industrie. Cu toate acestea, Ethereum Classic este pătat de istoria nefericită a DAO. Ideea de bază din spatele DAO ar fi putut avea un impact substanțial asupra viitorului tehnologiei, iar defectele de bază ale securității sale au dat naștere unei platforme mai puternice.

Dimensiunea maximă a capitalului de piață și comunitatea puternică din spatele Ethereum (ETH) prefigurează un viitor luminos. ETC, pe de altă parte, pare să se micșoreze încet în comparație cu capitalul de piață față de restul lumii criptografice și constă mai mult dintr-o combinație de loialiști imuabili ai blockchain-ului, antagoniști ai ETH și speculatori de piață generali. Dar, odată cu adăugarea Ethereum Classic la Coinbase, se pare că competiția ETC vs ETH nu poate fi încă soluționată încă.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me