Ethereum Classic a preluat titlurile recent după ce a suferit un atac de 51% asupra blockchain-ului său. Echipa de dezvoltare a Ethereum Classic s-a liniștit rapid cu utilizatorii prin intermediul rețelelor sociale. Cu toate acestea, unele schimburi precum Gate.io s-au prezentat pentru a confirma că au pierdut fonduri pentru hack. Inginerii de la Coinbase au întocmit și un raport care a confirmat atacul. Raportul a dezvăluit că reorganizările dublei cheltuieli și blockchain au dus la pierderea a cel puțin 1,1 milioane de dolari.

De altfel, echipa de dezvoltare a Ethereum Classic a aruncat prosopul acum o lună, invocând lipsa de fonduri. Echipa a anunțat pe 3 decembrie că eforturile de finanțare nu au avut succes și că nu au putut finanța activitățile sale. În plus, a atribuit luptele de finanțare crizei de numerar din companie și prăbușirii pieței din 2018.

Din păcate, ETCDEV nu poate continua să lucreze în situația actuală și trebuie să anunțe închiderea activităților noastre curente pic.twitter.com/N6xWnpBNJJ

– ETCDEV (@etcdev) 3 decembrie 2018

Echipa de dezvoltare a ETC nu a fost singura echipă care a fost extrem de dificilă să opereze în condițiile actuale. Cu Bitcoin în scădere cu peste 80% față de maximul din 2017, finanțarea a fost o provocare majoră.

Nimeni nu a văzut-o venind

În 2017, piața criptografică a fost pe cea mai bună evoluție de până acum. ICO-urile strângeau miliarde de dolari, investitorii cumpărau cripto-uri fără să-și pună la îndoială valorile, iar prețurile cripto-urilor cresceau în fiecare zi. Nimic nu ar putea merge prost. Cu excepția faptului că a făcut ceva.

Din ianuarie 2018, prețurile criptografice au fost pe o spirală descendentă. Acordat, au existat câteva raliuri pozitive între prețuri. Cu toate acestea, au avut o durată scurtă și nicăieri aproape de anul precedent.

Majoritatea startup-urilor criptografice au strâns bani prin ICO-uri. La acea vreme, metoda a primit laude pentru capacitatea sa de a elimina intermediarii și de a oferi fiecărui investitor șansa de a investi în start-up-uri promițătoare. ICO-urile au strâns fonduri prin Bitcoin și Ethereum, în principal. Cu ambele valute în scădere cu 80%, majoritatea startup-urilor și-au văzut fondurile reduse drastic. Acest lucru i-a determinat pe unii să închidă, în timp ce alții au trebuit să concedieze o parte din personalul lor.

Chiar și uriașii nu au fost scutiți

Criza a afectat orice altă pornire criptografică, de la giganți la firmele mai mici. Un gigant care a simțit scufundarea este Bitmain. Producătorul de cipuri miniere din Beijing a fost una dintre cele mai profitabile companii din industrie în 2017. Bitmain controlează peste 75% din piața ASIC. Deține, de asemenea, două dintre cele mai mari bazine miniere Bitcoin, Antpool și BTC.com.

Bitmain

Mineriata grea Bitmain a fost puternic afectată de recesiunea criptografică.

Bitmain a cedat recent scăderii prețurilor și a lichidității reduse, concediind un număr imens de personal. Compania deține un stoc imens de criptos, printre care Bitcoin și furculița sa, Bitcoin Cash. În timp ce Bitcoin este în scădere cu 80%, Bitcoin Cash a mers mai rău și a scăzut cu 96%.

În decembrie anul trecut, Bitmain a închis centrul său de cercetare și dezvoltare din Israel. Centrul avea 23 de membri ai personalului, toți firma fiind disponibilizată la nesfârșit. Au apărut, de asemenea, rapoarte despre faptul că compania va concedia aproape jumătate din personalul actual. Concedierile sunt atribuite lipsei de fonduri din cauza scăderii prețurilor criptos. Majoritatea personalului care urmează să fie disponibilizat provine din divizii de afaceri non-core, cum ar fi inteligența artificială.

ConsenSys a căzut, de asemenea, victimă a pieței ursului, disponibilizând o parte din personalul său în încercarea de a restructura operațiunile. Compania cu sediul în New York a fost fondată de cofondatorul Ethereum, Joseph Lubin. Incubează startup-urile Ethereum. În decembrie anul trecut, compania a confirmat rapoarte că va concedia 13% din forța de muncă. Trei săptămâni mai târziu, a apărut că disponibilizările ar putea afecta până la 60% din forța de muncă.

Firmele mai mici cedează chiar mai repede

În timp ce firmele mari își pot permite să iasă pe piața ursului, firmele mai mici nu sunt la fel de norocoase. Multe startup-uri criptografice mai mici au cedat, demișând majoritatea personalului lor sau închizând complet.

steemit

Steemit și-a disponibilizat 70% din forța de muncă.

Una dintre acestea este Steemit, aplicația de socializare descentralizată care s-a axat pe compensarea echitabilă pentru creatorii de conținut. Steemit și-a disponibilizat 70% din forța de muncă în decembrie anul trecut. Ned Scott, fondatorul lui Steemit, a explicat prin o postare pe blog:

Având în vedere slăbiciunea pieței criptomonedelor, veniturile fiduciare ale vânzărilor noastre automate de STEEM se diminuează și costurile tot mai mari ale rularii nodurilor Steem complete, am fost forțați să disponibilizăm aproape 70% din echipă. Restul echipei continuă să se concentreze în principal pe reducerea costurilor infrastructurii care rulează steemit.com

Nici baia de sânge nu a scutit schimburile de cripto. Una dintre victime este Shapeshift, schimbul de cripte fondat și condus de Erik Voorhes. Bursa a concediat 37 de angajați în urmă cu doar câteva zile, reducându-și echipa cu peste 30%. În o postare pe blog, Voorhes a citat iarna cripto ca fiind motivul concedierilor. De asemenea, el a mulțumit angajaților care au catapultat schimbul la nivelul actual.

Așa se încheie povestea?

Au fost multe alte companii care au disponibilizat personal, dar cele mai multe dintre acestea s-au aflat sub radar. Acestea includ Kraken, Coinfloor, Huobi și Spankchain.

Deși acestea sunt unele dintre numele mai notabile pe care le-a afectat cripta de iarnă, au mai fost sute. Potrivit unui raport de către Sky News, Marea Britanie a văzut un uimitor 340 de blockchain-uri și companii de criptare închizând ușile.

Deci, așa se termină povestea? Să sperăm că nu. Industria criptografică a parcurs un drum lung în ultimul deceniu. Dintr-un concept de nișă de acum câțiva ani, criptos au crescut la sute de miliarde de dolari. Mai important, au afectat foarte multe sectoare ale economiei.

Pe măsură ce începe noul an, nu putem decât să sperăm că companiile afectate pot reveni la gloria lor de odinioară.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me