Dacă citiți acest lucru, este posibil să fiți oarecum scufundați în lumea internetului și în economia digitală. Probabil că ați achiziționat melodii, filme și cărți care sunt live online. Aceste active digitale sunt „ale voastre” în măsura în care aveți drepturi de a le accesa în orice moment. Acest lucru pare a fi un contract rezonabil corect, deși ușor mai puțin împuternicitor decât obiectele fizice și tangibile ale lumii tradiționale (copaci morți, CD-uri de plastic etc.).

Acordul dvs. cu activele dvs. digitale devine puțin tulbure atunci când vine vorba de datele dvs. Aceste date conțin lucruri precum cine sunteți, care sunt interesele dvs., cum interacționați cu internetul și ce achiziționați. Odată ce datele dvs. sunt disponibile, pot fi folosite pentru ca orice fel de reclame nevinovate să vă vândă lucruri sau, altfel, să vă manipuleze pentru a acționa în moduri altfel.

Există o groapă profundă de iepure atunci când vine vorba de a afla despre problemele legate de internetul modern și de modul în care un Internet descentralizat poate rezolva multe dintre aceste probleme. Un bun punct de plecare ar fi să înțelegem unul dintre proiectele front-running din spațiu.

Fay Li

Fay Li

Elastos (ELA) este un Internet cu blockchain care permite utilizatorilor să aibă control complet asupra activelor lor digitale. Este, de asemenea, unul dintre puținele proiecte blockchain care și-a atins efectiv etapele proiectate și se străduiește rapid să înainteze. În prezent, proiectul se situează la o plafon de piață de aproximativ 50 de milioane de dolari și a atras investiții de la personalități importante, cum ar fi CEO-ul Bitmain, Jihan Wu.

Ne-am conectat cu Elastos CMO Fay Li și a trecut peste recentele parteneriate Elastos și viitorul apropiat pentru proiect.

Elastos a anunțat recent un parteneriat cu Bitmain pentru minerit combinat. A fost implementat acest lucru ca răspuns la cererea crescută din rețeaua Elastos sau este o măsură preventivă??

Parteneriatul dintre Elastos și Bitmain a fost anunțat în urmă cu aproape un an, iar planul de utilizare a bazinelor de exploatare pentru exploatarea combinată a fost, de asemenea, stabilit cu câteva luni în urmă, înainte de anunț. Cu toate acestea, data exactă de începere a mineritului combinat a fost indecisă până cu câteva zile înainte ca mineritul combinat să intre în funcțiune cu unul dintre cele mai mari fonduri miniere Bitmain: BTC.com. Elastos este încă în etapa sa alfa, deci aceasta a fost o decizie strategică luată de Fundația Elastos pentru a asigura securitatea rețelei Elastos utilizând puterea uriașă din rețeaua bitcoin.

În luna august, Elastos a vândut 100.000 de cutii TV printr-un parteneriat cu Shanghai Shiju TV. În beneficiul cititorilor noștri din afara Chinei, puteți explica cum funcționează acest parteneriat? Cum beneficiază utilizatorii acestor televizoare?

De fapt, cea mai recentă cifră a noastră de cutii TV deținute de consumatori care utilizează Elastos Carrier este de 230.000, ceea ce înseamnă că Elastos tocmai a ajuns la 230.000 de utilizatori pentru a sprijini noua noastră infrastructură de internet. Suntem un web cu adevărat descentralizat.

În ceea ce privește modul în care funcționează, cutia TV de la sine este un dispozitiv tipic, totuși, deoarece au Elastos Carrier încorporat în ele, sunt foarte diferite de alte cutii TV. Fiecare dintre cele 230.000 de cutii TV poate fi considerat un nod în rețeaua Elastos Carrier, care este rețeaua noastră P2P. În acest moment, singurul beneficiu pentru utilizatorii finali ai acestor cutii TV este că rețeaua Elastos Carrier este utilizată pentru controlul de la distanță al televizorului din aplicația mobilă a utilizatorului. Cu toate acestea, în viitor, aceleași cutii TV pot fi utilizate pentru a face parte din sistemul de stocare a fișierelor distribuite în rețeaua Elastos, care va oferi un spațiu în care utilizatorii și dap-urile de pe Elastos le pot utiliza pentru a stoca date într-un mod descentralizat..

În plus, aceleași cutii TV pot fi utilizate pentru o mare varietate de alte servicii pe care Elastos intenționează să le aducă maselor în viitor. În mod similar, acest transportor Elastos poate fi instalat și pe alte dispozitive inteligente, cum ar fi difuzoarele inteligente sau în numeroase alte dispozitive IoT care pot utiliza operatorul de transport Elastos și, de asemenea, oferă servicii similare utilizatorilor și dap-urilor în viitor..

Și în schimbul furnizării casetei pentru această rețea de stocare IPFS, utilizatorii acestei casete pot câștiga moneda ELA și le pot cheltui și în proces.

CEO-ul Rong Chen a comparat conexiunea acestor televizoare cu Elastos ca fiind ca un operator de telefonie mobilă. Având în vedere că hacking-ul telefonic continuă să se întâmple, puteți detalia protocoalele de confidențialitate în vigoare pentru utilizatorii acestor televizoare (sau alte dispozitive conectate la rețeaua Elastos)?

Singurul caz de utilizare pentru aceste cutii TV care se aplică pentru Elastos este că utilizează Elastos Carrier, pentru controlul de la distanță al cutiilor TV din aplicația lor mobilă. Cu toate acestea, în viitor, acest lucru va fi extins pentru a utiliza numeroase alte servicii și pentru a oferi servicii în schimbul câștigării ELA în acest proces.

Protocolul de comunicare pentru casetele TV care utilizează caracteristica Elastos Carrier protejează utilizatorii, deoarece numai prietenii lor pot comunica cu ei. Proprietatea asupra datelor care ar putea fi stocate în aceste cutii TV poate fi stocată pe blockchain în timp ce comunicația este protejată utilizând Elastos Carrier – o rețea descentralizată de la egal la egal. În acest fel, Elastos oferă un ecosistem complet cu nisip pentru a proteja datele și confidențialitatea utilizatorilor.

Elastos împinge spre un mecanism de consens numit AuxPOW + dPOS. Puteți explica puțin mai mult cum funcționează acest lucru? (Cât mai non-tehnologic posibil, vă rog!)

Elastos folosește un model de consens hibrid al AuxPoW + DPoS. Ceea ce înseamnă acest lucru este că, deoarece Elastos a fuzionat mineritul cu blockchain-ul bitcoin, împărtășim imensa securitate a bitcoinului cu rețeaua Elastos. Dar, în plus, nodurile DPoS sunt utilizate și pentru a proteja rețeaua Elastos în coeziune. Minerii fuzionați pentru PoW produc blocuri și blocuri de pachete în timp ce nodurile DPoS semnează aceste blocuri. Acest lucru creează o finalitate în blocuri pentru a preveni orice fel de furcă dură.

Este esențial pentru un proiect de infrastructură precum Elastos, care are arhitectura lanțului principal și a lanțurilor laterale, iar principalul său blockchain este foarte sigur. Lanțul public nu se poate bifurca sau ar duce la un eșec imens în asigurarea tuturor diferitelor lanțuri laterale care vor rula în rețeaua Elastos. Deci, Elastos folosește un model de consens hibrid AuxPoW + DPoS pentru a oferi mai multe straturi de securitate și pentru a preveni apariția furcilor dure..

Parteneriatul cu ioeX a fost anunțat în iunie. Puteți explica mai multe despre beneficiile specifice pentru Elastos și ioeX în acest parteneriat?

Una dintre cele mai mari probleme cu care ne confruntăm atunci când vine vorba de adoptarea în masă a unui produs blockchain este dacă datele pot fi stocate, transferate și tranzacționate eficient. IoeX a fost conceput pentru a reduce semnificativ costurile de transfer de date IoT (cu 70%). Și echipa IoeX este foarte conectată în industria IoT, inclusiv proiectarea, producția și vânzările.

Ei lucrează la încorporarea Elastos în dispozitive inteligente la nivel global. Suntem încântați să vedem mai multe dispozitive IoT care folosesc Elastos ca o nouă rețea descentralizată prin IoeX. IoT este viitorul și cu Elastos intenționăm să securizăm și să conectăm aceste dispozitive care sunt pregătite să vadă o creștere exponențială în următorul deceniu.

Inițiativa CR100 își propune ca dezvoltatorii să creeze dApp-uri pentru rețeaua Elastos în peste 100 de zone. Ne puteți spune mai multe despre ce domenii specifice sau despre tipul de aplicații pe care le putem aștepta cu nerăbdare?

Primul lucru pe care vreau să-l clarific este că inițiativa CR100 nu se adresează doar dezvoltatorilor, căutăm echipe bine întreținute de antreprenori, designeri, specialiști în marketing și multe alte talente globale pentru a construi dApp-uri cu adevărat grozave care pot introduce webul descentralizat Elastos către diferite industrii și regiuni.

Cele 100 de direcții sunt largi și menite să provoace creativitate. Suntem deja în discuții cu echipele despre o mare varietate de aplicații și vom avea mai multe informații în curând. Scopul este de a face „Elastos” la fel de omniprezent ca „internetul”.

Elastos încearcă să aducă 35 de manageri de comunitate prin programul Empower 35, într-o mișcare de a încuraja talentele în cadrul comunității. Cum arată talentul la Elastos? Ce trăsături sau competențe specifice căutați să dezvoltați din inițiativă?

Înainte de a răspunde la întrebările dvs. despre Empower35, aș dori să vă prezint „CRcles” pentru că este de fapt cheia succesului Cyber ​​Republic. CRcles sunt categorii specifice de grupuri de talente din cadrul Cyber ​​Republic care se concentrează pe crearea de rețele inteligente descentralizate pentru a sprijini întreaga platformă și chiar blockchain în ansamblu.

Acestea sunt cercuri care includ dezvoltarea afacerilor, parteneriatele, specialiștii în marketing, producătorii video, designerii, analiștii dapp, administratorii, avocații, scriitorii și multe altele pentru a sprijini dezvoltarea Elastos și a dap-urilor sale. Cyber ​​Republic va deveni în cele din urmă o aplicație socială construită pe Elastos, iar CRcles va fi un loc central pentru talentele care se vor întâlni, pentru a forma echipe de startup împreună și pentru a consilia proiecte / CR100 în ecosistemul CR.

În cele din urmă, vom avea un fel de putere de vot pentru alegerea managerilor CRcles. În loc să candideze pentru funcțiile Empower35, fiecare membru al oricărui CRcle poate propune muncă pentru proiecte plătite sau poate prelua sarcini înainte de a putea fi ales E35. Scopul este ca oamenii din întreaga lume în domenii specializate să construiască un corp de muncă, să iasă în evidență și să conducă mai întâi înainte de a alege managerii fiecărei zone. Când impulsul crește și fiecare CRcle se extinde, rolurile E35 vor fi alese de comunitate împreună cu primul consiliu CR. CRcles și Empower35 sunt create pentru corectitudine, deschidere, colaborări și, desigur, distracție.

Pentru a comenta numele „CRcles”, Apple a pus „I” în fața tuturor produselor lor pentru a reprezenta că totul este despre mine / eu. Cu toate acestea, Elastos nu este despre ceea ce putem face pentru comunitate, ci despre ceea ce toată lumea poate crea împreună pentru împreună, pentru toată lumea. Apreciem comunitatea noastră și dorim ca toată lumea să se alăture și să construiască Elastos împreună, nu numai infrastructura, ci și întregul ecosistem care va face acest nou internet de care lumea are nevoie atât de mult chiar acum.

Trinity, browserul Elastos, va intra în curând în etapa sa de testare beta. La ce se pot aștepta utilizatorii de la acesta la lansare?

Va fi la fel de ușor ca descărcarea unei aplicații din App Store pe care utilizatorul o folosește deja, cum ar fi Google Store sau Apple Store. Tot ce trebuie să facă utilizatorii este să descarce această aplicație și apoi să poată intra în lumea Elastos. Acolo, pot instala alte aplicații Elastos și pot începe să le folosească imediat și foarte ușor, la fel ca orice alte aplicații de pe Android sau iPhone. Oferirea unei experiențe bune pentru utilizator este esențială pentru orice produs, prin urmare Elastos se va concentra asupra acestui lucru și va dedica mai mult timp experienței utilizatorului înainte de lansarea beta.

Compania și-a sărbătorit recent aniversarea de un an și s-au întâmplat atât de multe în acest timp. Puteți să împărtășiți mai multe despre următorii pași de pe foaia de parcurs și despre cum este progresul în raport cu planurile?

Elastos a atins toate obiectivele tehnice stabilite pe foaia de parcurs în ultimul an, iar echipa va continua să lucreze din greu la tehnologie. Cel mai semnificativ moment al aniversării a fost lansarea oficială a Cyber ​​Republic.

Elastos a dat tot fondul de dezvoltare a ecosistemului (aproximativ 16 milioane ELA) către Cyber ​​Republic pentru ca comunitatea să construiască ecosistemul pentru Elastos. Următorul pas ar fi ca cetățenii Cyber ​​Republic să se alăture, să contribuie și să construiască împreună. După cum puteți vedea, cele 16 milioane de ELA sunt toate pentru a face acest lucru și toată lumea are șansa de a câștiga ELA contribuind în orice mod poate folosind propriile seturi de abilități unice..

Un lucru pe care aș dori să îl clarific din nou este că Cyber ​​Republic nu face parte din Elastos și Elastos nu va putea controla Cyber ​​Republic în niciun fel, ceea ce înseamnă, de asemenea, că nu este treaba angajatului Elastos să construiască Cyber ​​Republic. Avem aproximativ 70 de angajați cu normă întreagă, iar puterea echipei este prea limitată pentru a construi întregul ecosistem pentru un nou internet, de aceea decizia pentru comunitate de a construi ecosistemul împreună cu Elastos a fost luată în urmă cu puțin timp.

Multumesc si mult succes!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me