O comunitate aborigenă din Australia rurală.

Un dealer de diamante în Anvers, Belgia.

Un vânzător de mașini second-hand în Marea Britanie.

O companie farmaceutică cu sediul în Elveția.

Ce ar putea avea toți în comun?

Răspunsul este beneficiile de anvergură ale urmăririi activelor blockchain.

Una dintre cele mai fundamentale caracteristici ale blockchain-ului este capacitatea sa de a stoca valoare – în esență, de a crea un activ digital. Ceea ce a început cu Bitcoin a devenit acum o listă de cazuri de utilizare în continuă expansiune. Unele sunt mai tenue decât altele.

Acele cazuri de utilizare a blockchain-ului care pot rezista testului timpului sunt cele care exploatează cel mai bine funcțiile de bază ale blockchain-ului. Urmărirea activelor, folosind capacitatea blockchain-ului de a crea valoare stocată și de a crea o înregistrare imuabilă de proprietate pentru acea valoare, este unul dintre aceste cazuri de utilizare. Acest articol va analiza mai atent aplicarea urmăririi activelor blockchain în anumite scenarii diferite.

Cazuri pentru urmărirea activelor Blockchain

Registrele funciare

Există o mulțime de oportunități pentru blockchain în cadrul managementului imobiliar, bazate în principal pe reducerea sau eliminarea rolului numeroșilor intermediari. Fricțiunea redusă și vânzările mai rapide de proprietăți imobiliare sunt beneficii clare pentru tranzacționarea cotidiană a proprietăților. În plus, registrele funciare bazate pe blockchain pot crea eficiență în cadrul guvernelor locale, reducând cheltuielile cu dolari fiscali.

Cu toate acestea, beneficiile urmăririi activelor imobiliare pe blockchain ar putea avea și beneficii semnificative pentru grupurile indigene. Ar crea un mijloc legal prin care oricine își poate dovedi proprietatea asupra terenurilor. Drepturile funciare sunt o luptă continuă pentru aborigenii din întreaga lume, inclusiv pentru țările dezvoltate precum Canada.

Indigen este o platformă blockchain menită să protejeze drepturile și proprietatea grupurilor indigene din întreaga lume. Jetonul platformei va servi ca monedă de donație. Compania va direcționa o porțiune de monede extrase pentru a ajuta populațiile indigene sărace de pe tot globul. Urmărirea activelor blockchain a terenurilor ocupate de indigeni este unul dintre obiectivele proiectului.

Indigen

Pagina de pornire Indigen

Lanțurile de aprovizionare

Walmart este un exemplu de mare companie care a recunoscut deja potențialul blockchain în lanțul său de aprovizionare. Lanțurile de aprovizionare sunt în mod tradițional foarte fragmentate. Multe companii nu pot identifica cu precizie cât produs au într-un anumit loc, într-un moment dat. Acest lucru are ca rezultat ineficiențe și risipirea produsului din cauza deteriorării sau furtului.

Unele industrii au probleme mai grave decât pierderea produsului. Industria farmaceutică, de exemplu, este una care suferă de produse contrafăcute care intră în lanțul de aprovizionare, de obicei între producător și consumator.

Guvernele din lumea în curs de dezvoltare se opresc acum la acest lucru. Cu toate acestea, lumea în curs de dezvoltare este cea care poartă greul. În Africa, unele rapoarte spun asta până la 70% din medicamente vândute sunt contrafăcute.

Produse farmaceutice

Problema este că toate arată la fel …

Urmărirea activelor blockchain poate combate falsurile care intră pe piață. Etichetele digitale pot urmări și urmări produsele de-a lungul întregului lanț de aprovizionare până când ajung la mâna consumatorului. Eticheta poate conține toate atributele necesare. În cazul medicamentelor, acesta ar putea include ingredientele, data / locul producătorului și controalele de control al calității. Se poate actualiza în timp real cu ruta pe care a urmat-o produsul prin lanțul de aprovizionare.

Comercializarea vehiculelor

Infracțiunile cu mașina au existat atât timp cât mașina. De la vehicule și piese furate până la mașini de evadare utilizate în furturi până la „tăiere și închidere”, unde două jumătăți de vehicule diferite (care de obicei au fost anulate din cauza accidentelor) sunt sudate periculos între ele și trecute ca o singură mașină.

Accident de mașină

Partea din față poate fi distrusă, dar jumătatea din spate este încă bună, corect?

Acest lucru merge alături de unele dintre practicile neetice sau ilegale adoptate de reprezentanțele de mașini second-hand, cum ar fi „Momeală și comutare” și manipularea contorului de kilometraj pentru a reduce kilometrajul afișat pe ceas. Cumpărarea unei mașini, în special a celei uzate, poate fi plină de probleme. Cumpărătorul nu are de ales decât să aibă încredere că documentele prezentate împreună cu vehiculul sunt autentice.

Cu toate acestea, urmărirea activelor blockchain ar putea face procesul de cumpărare a unei mașini second hand mult mai sigur. Cu o înregistrare bazată pe blockchain a fiecărui vehicul, inclusiv piesele sale, întreținerea, accidentele și istoricul proprietății, cumpărătorii ar putea avea încredere mult mai mare în proces. Ar ști că noua lor mașină este un model autentic cu un istoric de întreținere curat.

Mai mult, tehnologia AI ar putea determina o valoare corectă și consecventă pentru fiecare vehicul, reducând incidența comercianților de mașini second-hand care supraevaluează vehiculele.

Urmărirea pietrelor prețioase

Industria pietrelor prețioase este în valoare de 23 de miliarde de dolari anual, cu diamante responsabile pentru cea mai semnificativă proporție a acestora. Cu toate acestea, conflictele sau diamantele „de sânge” sunt o problemă care continuă să afecteze comercianții de pietre prețioase. Diamantele brute sunt vândute în zone de conflict precum Angola sau Republica Centrafricană. Aceștia sunt scoși din contrabandă din țară, tăiați și lustruiți și trimiși drept legitimi.

Multe guverne din lumea în curs de dezvoltare au adoptat legislație pentru a preveni vânzarea diamantelor de conflict în jurisdicțiile lor. Prin urmare, bijutierii și comercianții au interesul să se asigure că nu cumpără diamante din sânge.

inel cu diamant

Cum ar putea fi fericit cuplul să afle dacă diamantul lor este legitim?

De Beers, este cel mai mare producător mondial de diamante, caută acum să urmărească activele blockchain pentru a opri intrarea diamantelor din sânge pe piață. Compania raportat în mai că au încercat cu succes blockchain-ul pentru a urmări zece pietre prețioase de la mină la tăietor și lustruit, apoi la bijutierul pentru vânzare. De Beers intenționează să facă sistemul disponibil în întreaga industrie a diamantelor, pentru a elimina comerțul ilegal cu diamante din sânge.

Considerații suplimentare

Alte două elemente comune apar în toate acestea. Sunt transferuri instant și tokenizarea activelor.

Transferuri instantanee

Registrele de active de pe blockchain vor fi transferabile între părți prin simpla apăsare a unui buton – și fără a fi nevoie de intermediari. Contractele inteligente ar putea de asemenea să apară – deținerea de fonduri în garanție până la efectuarea plății complete. La primirea plății, noul drept de proprietate va fi efectuat imediat. Aceasta ar putea acoperi drepturile de proprietate asupra unei mașini, a unei bunuri imobile, a unei pietre prețioase sau a unui lot de produse farmaceutice între părțile la contractul inteligent.

Tokenizarea activelor

Crearea de jetoane de securitate care reprezintă proprietatea fracțională a activelor fizice oferă posibilități interesante. Unele active corporale care s-ar putea aprecia în timp, cum ar fi imobilele, sunt prea costisitoare pentru ca o persoană sau chiar o familie să își permită să investească într-o unitate întreagă.

De exemplu, cineva care dorește să investească într-o piatră prețioasă trebuie să aleagă o piatră de o dimensiune care se încadrează în bugetul său. Dar cu cât bijuteria este mai mare, cu atât este mai mare valoarea pe carate. Ce se întâmplă dacă ai putea investi într-o fracțiune dintr-o piatră prețioasă mare, extrem de valoroasă? Tokenizarea face acest lucru posibil.

Lumea abia începe să exploreze arta posibilului pentru urmărirea activelor blockchain. Acest articol a prezentat doar câteva dintre oportunitățile care se deschid. Începe să devină credibil că în următorii zece sau douăzeci de ani, blockchain-ul va fi singurul mijloc infailibil de a dovedi proprietatea și de a înregistra valoarea.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me