De ce tehnologia Blockchain este răspunsul la problemele sistemului bancar mondial

Sistemul bancar este ineficace în starea sa actuală, deoarece necesită utilizarea mai multor verificări terțe și transferul de servicii pentru a finaliza o tranzacție. Blockchain poate atenua necesitatea acestor organizații și poate oferi lumii o soluție viabilă la problemele inerente cu care se confruntă comunitatea bancară. Blockchain transformă modul în care desfășurăm activitatea la nivel global, oferindu-ne posibilitatea de a efectua tranzacții în siguranță într-un mod peer-to-peer, fără a fi nevoie de niciun intermediar.

Starea actuală a sistemului bancar global este, în cel mai bun caz, ponosit. Am asistat deja la mai multe salvări guvernamentale până în prezent și tocmai acest tip de comportament pompos a generat nașterea criptomonedelor cu nouă ani în urmă. Satoshi, creatorul necunoscut al Bitcoin, a fost chiar amabil să ne anunțe că aceasta a fost motivația sa, lăsând o referință la titlurile de salvare din London Times încorporate în blocul de geneză al BTC – The Times 03 / ianuarie / 2009 Chancellor la marginea al doilea ajutor pentru bănci.

O scurtă istorie a modului în care au apărut băncile

Pentru a înțelege avantajele pe care blockchain le are asupra sistemului bancar actual, trebuie să înțelegeți istoria activităților bancare. Băncile au evoluat din nevoia de a stoca în siguranță aurul. Primul „bancher” nu a fost altceva decât un depozit de aur pentru oamenii bogați.

Persoanele fizice își aruncau aurul, iar bancherul le elibera apoi o chitanță care putea fi folosită pentru a cumpăra obiecte în oraș. În cele din urmă, bancherul și-a dat seama că oamenii nu au venit niciodată pentru aurul lor în același timp și a decis să înceapă să împrumute aurul altor persoane cu o ușoară majorare sau cu o rată a dobânzii..

Avantajele blockchain ale băncii

Scrooge Mcduck Disney Ducktales

Oamenii au devenit în cele din urmă suspicioși cu privire la bogăția în creștere rapidă a bancherului și într-o noapte, bancherul a fost încolțit de o mulțime furioasă care l-a acuzat că își cheltuie aurul. L-au obligat pe bancher să-i ducă la seiful său și să le arate că are aurul tuturor. El a plăcut cu plăcere, deoarece nu numai că avea tot aurul lor, dar acum avea și interesul pe care l-a făcut în profit.

După ce și-au dat seama ce a făcut bancherul, indivizii bogați au cerut acțiunea. Acesta este motivul pentru care băncile trebuie să vă plătească acum și o mică dobândă pentru deținerile dvs. Nu s-au schimbat multe de atunci în ceea ce privește scopul băncilor; Este încă o organizație terță parte care dorește să obțină un profit din detinerea fondurilor.

O nouă zi

Astăzi, niciunul dintre acești pași nu este necesar datorită tehnologiei blockchain. Tehnologia a avansat și este timpul ca sistemele noastre bancare să facă același lucru. Lumea nu poate continua să salveze bancherii frauduloși sau să ruleze pe un sistem financiar bazat pe fiat. Să luăm un moment pentru a vedea cum tehnologia blockchain ar putea elimina o mare parte din aceste probleme bancare în următorii ani.

De la persoană la persoană

Cuvintele de la persoană la persoană nu are nicio utilitate în actualul sistem bancar central care se bazează pe o combinație de verificări și platforme de monitorizare pentru a vă asigura că fondurile dvs. sunt trimise. De fiecare dată când glisați cardul de debit, există aproximativ treizeci de organizații terțe separate care trebuie să se coordoneze pentru a finaliza tranzacția.

blockchain de la egal la egal

Tranzacție de la egal la egal pe Blockchain

Banca dvs. trebuie mai întâi să vă verifice soldul, să verifice dacă de fapt cheltuiți fondurile, să anunțați contul în care fondurile urmează să se asigure că este corect, să interacționeze cu firmele de procesare a comercianților implicați, să interacționeze cu VISA sau MC și lista continuă pe. Acesta este motivul pentru care puteți cheltui fondurile cardului dvs. de debit rapid, dar eventualele rambursări pot dura o săptămână sau mai mult pentru a fi procesate.

Transparenţă

Criptomonedele elimină această nevoie de verificare terță parte. Natura transparentă a tehnologiei blockchain o face perfectă pentru serviciile financiare. O persoană poate verifica orice portofel de pe blockchain pentru a se asigura că fondurile sunt prezente și, odată ce sunt trimise, acestea merg direct la cealaltă persoană implicată în tranzacție.

Trimiteți orice sumă instantaneu

Ați încercat vreodată să trimiteți o sumă mare de bani pe plan internațional? Este un coșmar care poate dura zile până se finalizează în funcție de suma pe care decideți să o trimiteți. În timpul acestei escale, fondurile dvs. sunt inaccesibile atât dvs., cât și celeilalte părți implicate în tranzacție. Este obișnuit să aștepți peste o săptămână pentru finalizarea unei tranzacții mari.

Tehnologia Blockchain elimină necesitatea de a aștepta și, indiferent de cantitatea de criptare pe care o trimiteți, timpul de transfer este același. Acesta este un avantaj imens pe care îl are cripto față de sistemul bancar actual.

Blockchain peste bănci

Sediul Google

Imaginați-vă că sunteți o mare companie internațională care trebuie să trimită capital de milioane de dolari pe plan internațional. Tehnologia Blockchain vă va permite să îndepliniți această sarcină cu o simplitate de neegalat. Nu ar exista întârzieri suplimentare și fondurile ar fi mai sigure decât orice altă formă de transfer de bani disponibilă în prezent. De asemenea, evitați orice pierdere din conversia fondurilor dvs. între țări.

Păstrarea înregistrărilor

Înregistrările stocate pe un blockchain sunt imuabile și ușor de urmărit. Nimeni nu poate hack aceste date și este ușor să căutați o singură tranzacție. Integrarea unui sistem bazat pe blockchain ar permite băncilor să gestioneze rapid probleme comune, cum ar fi furtul de identitate sau tranzacțiile în litigiu. Unele bănci încep să exploreze această opțiune și se poate aștepta ca multe altele să urmeze exemplul în lunile următoare, pe măsură ce tehnologia continuă să fie adoptată..

Birouri de credit Bye-Bye

Natura transparentă a blockchain-ului elimină necesitatea birourilor de credit. Un sistem bazat pe blockchain ar permite oricui să își vadă rapid istoricul financiar și, prin urmare, să-și demonstreze capacitatea de a rambursa o datorie.

Blockchain peste bănci

Raport de credit

În prezent, companiile de credit sunt obligate să vă ofere gratuit un singur raport anual de credit. Acestea sunt organizații de miliarde de dolari care se dezvoltă dintr-o tehnologie care nu mai este necesară. Timpul și capitalul semnificativ ar putea fi realizate prin eliminarea acestor instituții irositoare din sistemul bancar.

Securitate sporită

Tehnologia blockchain este cu ani-lumină înaintea actualului sistem bancar din punct de vedere al securității. Natura redundantă a protocolului vă asigură siguranța fondurilor și vă permite să vă stocați fondurile personal.

Un viitor Blockchain

Avantajele tehnologiei blockchain sunt inconfundabile și pentru prima dată în istorie, o economie globală descentralizată este o realitate. Acesta este exact motivul pentru care sistemul bancar central a fost atât de vocal în ceea ce privește opoziția față de criptomonede precum Bitcoin Vă puteți aștepta să vedeți această retorică agresivă continuând pe măsură ce sistemul bancar continuă să treacă prin criza lor de identitate, dar în cele din urmă, doar matematica și eficiența ei vor câștiga întotdeauna.

Voi ce credeți? Este timpul ca băncile să devină serioase cu privire la blockchain? Spuneți-ne în comentariile de mai jos și asigurați-vă că vă înscrieți la newsletter-ul nostru pentru a fi la curent cu toate ultimele știri cripto pe măsură ce se dezvoltă.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me