Disruptorii care zguduie modelele tradiționale, factorii care ne permit să obținem un venit pasiv – sau ticălosul învelit responsabil pentru toate golurile din strada principală? Piațele au fost iubite de utilizatori și detestate de funcționari de ceva vreme. Dar odată cu creșterea piețelor blockchain, ar putea fi timpul de rambursare.

Piațele online au multe de beneficiat de blockchain. Dar, de asemenea, au multe de pierdut, mai ales dacă nu reușesc să obțină avantajul primului pas. Este posibil să aveți o bază de utilizatori loiali care a profitat de platforma dvs. de mai multe ori. De ce să nu le oferim o alternativă de încredere care să nu-i lase cu 20% mai puțin în buzunar? În caz contrar, urmăriți cât de repede pleacă.

Cum funcționează piețele Blockchain?

Odată ce ați înțeles natura tehnologiei blockchain, devine destul de ușor să vă dați seama cum ar putea funcționa piețele blockchain. Funcționând autonom, utilizează un sistem cu adevărat peer-to-peer (nu unul comercializat astfel) care permite tranzacții de încredere de la Vânzător A la Cumpărător B. Fără intermediari.

Deci, camera de rezervă pe care o închiriați prin Airbnb? Mașina aia pe care o conduci pentru Uber? Prin intermediul piețelor blockchain și a tehnologiei smart contract, puteți primi acum întreaga valoare a tranzacției. Și nu mai trebuie să lucrați cu 20% mai puțin. Puteți primi întregul salariu.

Cu sistemul de contract inteligent, odată ce termenii au fost conveniți, tranzacția are loc. Simplu și ușor, rapid și eficient, mai ieftin și mai corect.

Reprezentare pe piața blockchain: o grafică care arată computerele și telefoanele conectate prin linii, simbolizând directitatea unei abordări blockchain.

O reprezentare a piețelor blockchain

Care e siretlicul?

Ce se întâmplă în cazul unui litigiu de plată? Dacă piețele blockchain funcționează autonom și de la egal la egal, ce se întâmplă dacă achiziționați un articol cu ​​bună credință și primiți ceva diferit? Sau nu-l primiți deloc?

În primul rând, șansele ca acest lucru să se întâmple sunt inerent mai mici, folosind tehnologia blockchain. Evaluarea vânzătorului este imuabilă și vizibilă tuturor. Ai o afacere proastă? Pur și simplu faceți vânzătorul în recenzie. Câteva recenzii proaste prea multe și vânzătorul respectiv va fi exclus de pe piață.

Cu toate acestea, se vor întâmpla în continuare dispute de plată care ar putea fi în afara controlului cumpărătorului sau vânzătorului. Ce se întâmplă dacă un cutremur distruge o casă înainte de sosirea turistului? Sau ceasul antic pe care îl trimiteți se deteriorează prin poștă?

Pentru multe dintre aceste cazuri, piețele blockchain, cum ar fi OpenBazaar, utilizează un sistem de escrow cu un terț de încredere pentru a soluționa disputa. Fondurile sunt trimise, dar nu sunt eliberate până când doi din trei dintre părți nu sunt de acord că condițiile sunt acceptabile.

Scalabilitatea este o altă problemă, în special cu rețeaua Ethereum. 15 tranzacții pe secundă pur și simplu nu sunt suficiente pentru adoptarea în masă. De asemenea, nu există încă multe piețe blockchain complet pregătite. Dar, nu este nevoie de un geniu pentru a vedea direcția pe care piețele online merg cu Web 3.0.

Listează platforma de troc online

Cu o experiență de opt ani și milioane de articole deja tranzacționate, dacă vă place un barter bun, este posibil să fi auzit de Listia deja. Ideea din spatele acestei piețe online este că poți schimba lucrurile pe care nu le mai dorești cu articole cu care alți oameni sunt, de asemenea, sătui. Ceea ce pentru unul e gunoi, pentru altul e o comoara. Sau asa ceva.

Deci, dacă păstrați un Xbox pe care nu îl folosiți niciodată sau regretați că ați cumpărat poșeta Gucci și doriți să o schimbați cu ceva de aceeași valoare, o puteți tranzacționa pe Listia.

Listia Bartering Platform, prima pagină a pieței lor online blockchain

Platforma de troc Listia

De ce Listia folosește Blockchain Tech?

În stilul clasic „perturbați-vă înainte de perturbatori”, Listia folosește propria criptomonedă de ceva vreme. Co-fondatorul și CEO Gee-Hwan Chuang explică:

„Listia a intrat mai întâi în tehnologia blockchain dintr-un motiv simplu: Listia folosea o monedă digitală centralizată, Listia Credits, încă de la începuturile sale. Inițial am investigat transformarea creditelor Listia într-o criptomonedă descentralizată. După mai multe reuniuni de brainstorming și produse, am venit cu un concept pentru a schimba modul în care consumatorii tranzacționează pe piețele de la egal la egal. ”

Observați că spune „piețe” în plural? Asta pentru că Listia se gândește deja la câțiva pași înainte. Au dezvoltat un sistem de tranzacții peer-to-peer, Ink Protocol, care permite consumatorilor să facă schimburi între ele pe orice piață – nu doar pe a lor.

„Ne-am luat cunoștințele de la conducerea unei piețe timp de opt ani și le-am transformat într-un protocol de tranzacție robust care oferă escrow descentralizat, soluționarea litigiilor și un sistem de reputație public, transferabil … Utilizatorii vor putea acum să câștige reputație pe toate piețele și să-l folosească pe orice platformă ”, explică Chuang.

Ink Pay este o aplicație de plăți pe piață care permite utilizatorilor să cumpere și să vândă folosind XNK, tokenul compatibil ERC20 al Listiei, în timp ce câștigă reputație transferabilă. Ink Pay este, de asemenea, un browser în care utilizatorii pot vedea istoricul tranzacțiilor și feedback-ul de la orice alt utilizator prin adresa lor Ethereum sau codul QR.

Un sistem de reputație transferabil

Listia folosește tehnologia blockchain pentru a crea un sistem de reputație descentralizat, transferabil, care îi ajută pe utilizatori să trimită și să primească în siguranță plăți pe piețe peer-to-peer. Ei câștigă o reputație publică pentru fiecare tranzacție finalizată și își pot lua reputația câștigată de la piață la piață, oferind credibilitate și verificare instantanee.

Cumpărătorii pot căuta rapid istoricul tranzacțiilor și feedback-ul unui vânzător, înainte de a decide să tranzacționeze cu aceștia.

Transparența Blockchain este adevăratul schimbător de jocuri

Listia ia o mică taxă de tranzacție atunci când se cumpără sau se vinde ceva. Și Ink Protocol are cârlige pentru a permite oricărei piețe care îl adoptă să ia și o taxă de tranzacție. „După integrarea cu Ink Protocol, modelul de bază al Listiei nu s-a schimbat prea mult”, recunoaște Chuang. Transparența tehnologiei blockchain este adevăratul schimbător de jocuri aici.

Schimb de bunuri pe Listia: o captură de ecran a pieței lor și a recenziilor aplicațiilor.

Schimb de bunuri pe Listia

„Introducerea tehnologiei blockchain este necesară pentru a crea o înregistrare publică, imuabilă de tranzacții și feedback. Acesta este mecanismul de bază care va permite vânzătorilor să câștige reputație pe piețe, într-un mod complet transparent și de încredere. În prezent, piețele tradiționale de comerț electronic dețin reputația vânzătorului, iar vânzătorii nu au de ales decât să continue să vândă pe acea platformă pentru a-și folosi reputația. Fără tehnologia blockchain, datele vânzătorilor ar fi în continuare deținute de o singură entitate. ”

Viziunea Listiei este de a aduce blockchain-ul și tehnologia Ethereum consumatorilor obișnuiți, ajutând oamenii să o folosească în situațiile de zi cu zi.

Gânduri de închidere

S-ar părea că Listia este un motor inteligent în spațiul piețelor blockchain, urcând cu tehnologia înainte de a fi destituit de aceasta. Și, de fapt, tehnologia blockchain se potrivește modelului Listia ca o mănușă.

„După ce am rulat piața Listia peer-to-peer timp de aproape un deceniu, ne-am dat seama că problemele pe care încercăm să le rezolvăm ar putea fi generalizate pe toate piețele”, spune Chuang.

„Listia crede că reputația de auto-suveranitate va schimba complet modul în care consumatorii cumpără și vând online. Cumpărătorii au liniște sufletească, iar vânzătorii au o reputație transferabilă, punând mai mulți bani înapoi în propriul buzunar. ”

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me