În ciuda nenumăratelor exemple contrare, mulți oameni aruncă în continuare criptocurrency și activitate criminală în aceeași găleată. Dar aceasta se naște din ignoranță sau fapt? Cu toții ne temem de necunoscut. Poate că este parțial pentru că, pentru profanul, monedele digitale par să preia brusc.

În ciuda faptului că a demonstrat că criptomoneda înseamnă mai mult decât evitarea impozitelor, de ce atât de mulți oameni încă fac legătura dintre Bitcoin și faptele nefaste??

Drumul Matasii

Dacă Drumul Mătăsii evocă imagini ale unei străvechi rute comerciale între Est și Vest și comercianți curajoși însetați de aventură, versiunea dvs. are nevoie de puțină actualizare. Mulți oameni se gândesc la criptocurrency și la activitatea criminală din cauza Drumul Matasii site care a folosit Bitcoin ca principală monedă.

A fost o piață online pentru cumpărarea și vânzarea de droguri, arme și toate lucrurile ilicite pe dark web. Pe lângă faptul că a dat naștere popularității Bitcoin, Drumul Mătăsii și-a păstrat reputația. La fel ca fostul iubit toxic pe care l-ați știut că este rău pentru dvs., Bitcoin și The Silk Road nu au putut fi separate.

Când Bitcoin a atins paritatea cu dolarul în 2011, cumpărarea și vânzarea pe The Silk Road a fost ușoară. A fost, de asemenea, relativ anonim – până când federalii au început să investigheze, să găsească și să dea în judecată infractorii, iar site-ul a fost închis. Dar pata pe reputația Bitcoin a trăit.

Criminalitatea cibernetică

O descriere a criminalității cibernetice într-o glugă neagră, cu un fundal legat de tehnologie.

Criptomonedele și criminalitatea informatică sunt sinonime?

Un alt motiv pentru care oamenii asociază criptomoneda și activitatea infracțională este criminalitatea informatică. Din păcate, fiind nativ digital, criptomonede precum Bitcoin rapid a devenit metoda de plată a criminalilor cibernetici la alegere atunci când se utilizează Ransomware. Deoarece nu există nicio locație fizică conectată la un portofel de criptomonede, autorii sunt mult mai greu de urmărit.

Gândiți-vă la Bitcoin și la alte portofele criptomonede ca la echivalentul cibernetic al unui cont offshore din Insulele Cayman. Dealerii de droguri și escrocii le-au folosit de mulți ani, acum sunt doar pe net.

Cu toate acestea, din moment ce Bitcoin nu este atât de anonim pe cât credeau oamenii, kickerul vine atunci când infractorii încearcă să-și convertească Bitcoin în dolari.

Desigur, există soluții alternative, cum ar fi un schimb de cripto-cripte, care nu solicită utilizatorilor să își creeze un cont. În SUA, protocoalele KYC și AML împiedică efectiv acest tip de tranzacție. Dar multe alte țări încă le permit să fie anonime.

Cryptojacking-ul este o altă problemă care apare tot mai mare în spațiul de securitate cibernetică. În timp ce intenția hackerilor este de a utiliza puterea de calcul pentru extragerea criptomonedelor, nu pentru a fura în mod deschis fonduri, aceștia încă fură electricitate și fac ca dispozitivele să funcționeze mai lent. Totul acumulând monede de milioane de dolari ca Monero.

Majoritatea companiilor sunt acum cu un pas înaintea criptojackerilor. Folosesc un management eficient al patch-urilor și îmbunătățesc igiena cibernetică a angajaților. Persoanele fizice se pot proteja, de asemenea, instalând blocaje publicitare și programe antivirus. Dar asta nu îi oprește pe hackerii ingenioși care devin mai creativi în fiecare zi, fie că utilizează un design WordPress gratuit sau o reclamă rău intenționată.

Nici nu ajută la separarea asocierii criptomonedelor și a activității infracționale.

Anonimat

Nu există nimeni care să rămână la fel de anonim ca un gangster sau un mafiot. La urma urmei, majoritatea cetățenilor de seamă nu au nicio îndoială cu privire la datele lor. Cu excepția cazului în care este utilizat fără știrea lor de companii precum Facebook, în general nu este esențial pentru ei ca tranzacțiile lor să fie păstrate sub acoperire.

Faptul că unele criptomonede sunt anonime dă naștere asociației publice a criptomonedelor și a activității infracționale. Faptul că detaliile unei persoane sunt înlocuite cu chei de cont este cu siguranță un factor care facilitează multe tipuri de activități infracționale. Aceasta include evaziunea fiscală, cumpărarea de bunuri ilegale, spălarea banilor și chiar fuga de capital.

Câțiva oameni au folosit până acum criptomonede pentru a trimite sume mari de bani în afara țării lor. În plus, sursele sumelor pot fi necunoscute, spre deosebire de o bancă care solicită clienților să justifice sursa fondurilor.

Cu toate acestea, mulți susțin că anonimatul și confidențialitatea sunt dreptul unei persoane. Și, de fapt, Bitcoin a apărut ca răspuns la criza financiară din 2008. Acesta a fost, fără îndoială, una dintre cele mai întunecate gropi ale activității infracționale la care s-a asistat vreodată.

Datorită corupției pe scară largă a agențiilor și guvernelor centralizate, s-a născut Bitcoin. Și dezvoltatorii timpurii de criptomonede identificați ca cypherpunks, susține că viața privată este necesară pentru o societate deschisă în era electronică.

În mod ironic, monedele fiat sunt mult mai potrivite pentru spălarea banilor decât cripto, cu Dolar american fiind denumirea penală de alegere. De fapt, este mult mai ușor să nu lăsați nici o urmă cu facturile în dolari decât prin utilizarea criptomonedelor, deoarece amprenta dvs. digitală este aproape întotdeauna urmărită.

Escrocherii

Howey Coins a fost un ICO fals folosit de SEC pentru a preda investitorilor o lecție. Această imagine este o captură de ecran a unei vânzări de jetoane pre-ICO Howey Coins.

Howey Coin, o „înșelătorie” SEC, care îi ajută pe investitori să învețe o lecție despre pericolele fraudelor ICO.

Mai degrabă decât să aud despre toate ICO-uri de succes, titlurile acordă mult mai multă atenție escrocheriilor cu criptomonede. Este posibil ca publicul larg care nu este implicat în sfera criptomonedelor să nu audă despre donațiile caritabile care se fac în Bitcoin sau Ethereum care construiește o lume descentralizată. Dar ei aud asta 10 la sută din toate fondurile ICO au fost furate în 2017. Sau asta a trecut 80 la sută dintre toate ICO-urile sunt escrocherii.

Escrocheriile ICO sunt o problemă atât de mare încât SEC a emis una pentru a demonstra cât de ușor sunt aceste escrocherii și pentru a educa investitorii. Cu autoritățile de reglementare care încep să acorde mai multă atenție și să devină mai stricte asupra ICO-urilor, numărul escrocherilor ar trebui să înceapă să scadă. Și cu companii precum Google și Facebook care interzic publicitatea ICO și vedetele încep aprobă mai puține ICO-uri (inclusiv „Shitcoin Shiller” John McAfee), pot fi salvați mai mulți investitori.

Dar escrocheriile ICO sunt încă un factor de declanșare pentru asocierea criptomonedelor și a activităților infracționale. Și escrocii găsesc întotdeauna o modalitate de a ocoli interdicțiile publicitare, folosind rețelele sociale și oferindu-i să trimită Ether înapoi oamenilor care le trimit mai întâi.

Trebuie să recunoașteți, este greu să aveți simpatie pentru tipul de persoană care ar cădea pentru o înșelătorie atât de evident, dar au existat o mulțime de victime nefericite. Această înșelătorie a făcut ca multe nume de înaltă calitate din cripto să includă „nu dă ETH” după numele lor. Verificați Twitter-ul Vitalik.

O captură de ecran a profilului de Twitter al lui Vitalik Buterin, care precizează că nu cedează ETH.

Vitalik „Nu dăruiește ETH” Buterin

Criptomonedă și activitate criminală – Asociația trăiește

Lipsa reglementării de până acum a făcut ca asociația criminală să ajungă la febră, spațiul cripto fiind adesea denumit West Wild. Cu toate acestea, reglementarea începe să apară în diverse forme din întreaga lume în acest an.

În SUA, SEC solicită tuturor burselor să se înregistreze ca burse de valori mobiliare. În întreaga lume, alte țări elaborează cadre legale pentru a proteja investitorii fără a restricționa inovația.

Vom asocia întotdeauna cantități mari de bani cu infractori. Dar pe măsură ce oamenii devin mai cunoscuți în legătură cu criptomoneda, sperăm că reacția de genunchi cu privire la criminalitatea sa va începe să se disipeze. Și deja, pare să existe o schimbare în aer.

Acestea fiind spuse, este inevitabil ca infractorii să folosească criptomonede pentru fapte nefaste, atâta timp cât există criminali în lumea noastră. În același mod în care vor continua să jefuiască băncile, să se omoare reciproc și să înceapă războaie. Nu asociem băncile majore cu activitatea infracțională chiar și după 2008, așa că poate este timpul să lăsăm criptomonedele de pe piață.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me