În mai 2018, Facebook a exploatat datele personale ale a aproape 100 de milioane de oameni, plasând ferm confidențialitatea și securitatea datelor ca subiecte fierbinți ale conversației naționale. Dar chiar înainte de dezastrul de pe Facebook, datele personale de milioane au fost furate din bazele de date ale unora dintre cele mai mari companii din lume (Sony, Chipotle și JP Morgan pentru a numi câteva).

Având în vedere amploarea și severitatea problemei, Richard Malone, CoinCentral, s-a simțit obligat să vorbească cu organizațiile care construiesc în mod activ soluții la problemele inerente confidențialității datelor și status quo-ului de protecție.

Intră Danny Zuckerman, șef de strategie la uPort. Născut din ConsenSys ecosistem, uPort construiește o infrastructură de identitate pe Ethereum care permite „Identitate de auto-suveranitate” – conceptul care oferă consumatorilor un control complet asupra identității lor digitale și a datelor personale.

Vă rugăm să vă bucurați de această conversație informativă despre starea actuală și evoluția identității digitale.

sigla uport, prin amabilitatea Hackernoon

Care este scopul problemei cu care vă confruntați voi aici? De ce nu sunt suficiente depozitele de ID centralizate?

Problema principală cu sistemele centralizate pe care le avem astăzi pentru identitate este că acestea pun identitatea, care este cu adevărat despre utilizator și o persoană, mai degrabă sub controlul organizațiilor decât al persoanei. Aveți guverne, organizații și site-uri web care, în esență, păstrează un registru cu cine interacționează și toate au registre diferite și liste diferite de identități, ceea ce cauzează o grămadă de probleme.

În primul rând, nu este foarte eficient sau sigur, deoarece toți trebuie să stocheze și să protejeze aceste date separat. De asemenea, toate datele generate, toate informațiile despre utilizatori sunt împrăștiate în aceste silozuri diferite, astfel încât utilizatorul nu are o imagine completă despre cine sunt și datele pe care le-au creat în toate aceste locuri diferite.

De asemenea, cu majoritatea acestor servicii, trebuie să începeți de undeva și, de obicei, acest lucru a avut o identitate guvernamentală. Primele identități au fost pașapoarte emise de națiuni și un miliard de oameni de pe planetă astăzi nu au acea primă identitate și, prin urmare, nu pot avea acces la toate aceste alte servicii.

Toate aceste probleme s-au acumulat și am repetat mai multe versiuni diferite ale acestuia, așa că acum nu se mai bazează doar pe identitatea națională. Avem astăzi un sistem federalizat în care vă autentificați cu Google sau Facebook și vă colectează toate datele, precum și toate aceste conturi diferite. Acum putem răsturna acel model și îl putem pune în mâinile utilizatorului mai degrabă decât în ​​stațiile centrale.

Ce anume face uPort pentru a rezolva unele dintre aceste probleme inerente în construcțiile actuale de identitate și ce este exact identitatea auto-suverană?

Mă întorc mai întâi la întrebarea anterioară pentru referință. Practic, fiecare dintre aceste organizații își păstrează anterior propriul registru al tuturor identităților cu care interacționează sau pe care le-au emis. Introduceți tehnologia blockchain, care este, în esență, registrul distribuit, iar acum putem folosi acel registru ca tracker pentru identificatori.

Mai întâi ne concentrăm pe oameni, dar poate fi folosit și pentru dispozitive sau pentru orice altceva. Acum avem această listă comună, comună, de identități care nu sunt controlate de nicio organizație, ci în schimb sunt securizate prin tehnologie blockchain și accesibile oricui. Dacă ne conectăm la acel registru partajat, putem începe să atașăm toate datele de la fiecare dintre aceste organizații și interacțiuni și relații, de la oameni, de la toate interacțiunile diferite la acel registru partajat.

Acum, putem avea o imagine completă a unei identități, o imagine comună, mai degrabă decât o imagine împrăștiată, tăcută. Și putem da controlul suprem utilizatorului, deoarece individul are cheia privată a acelui identificator.

Deci, auto-suveran este termenul pe care îl spuneam în cele din urmă, ca persoană, ar trebui să aveți suveranitatea supremă asupra identității, identității de gen și a verificării datelor despre cine sunteți și tot ceea ce se referă la asta.

Amabilitatea Ethereum Stack Exchange

Amabilitatea Ethereum Stack Exchange

De ce tehnologia blockchain este capabilă în mod unic să ofere o identitate de auto-suverană optimă?

Ceea ce ne permite blockchain este să folosim aceste adrese publice la care toată lumea are acces ca identificator. Cheia privată pentru a ajunge la aceste adrese publice este modul în care utilizatorii au controlul final. Este partajat și deschis că toată lumea poate avea acces la aceeași listă, dar securizată, astfel încât oamenii să nu poată altera identitatea celuilalt.

Întreaga dezastru Cambridge Analitica nu s-ar fi întâmplat dacă ar fi existat o adopție în masă a identității de suveranitate de sine?

Au fost o mulțime de probleme. Cambridge Analytica și Facebook au fost unul dintre scandalurile. Încălcarea Equifax a fost un alt lucru. Există o mulțime de lucruri care se adaugă la o problemă mai semnificativă decât oricare dintre cele două în mod independent. Modul în care apar aceștia este că aceste organizații proeminente au lista lor de identități și toate datele din jurul identităților lor și au încredere în securizarea tuturor acestor date pentru fiecare dintre noi.

Ori nu fac o treabă bună asigurându-le, fie încalcă termenii și abuzează de aceste date și de încrederea care le este acordată. Într-un sistem care este auto-suveran în care utilizatorul are control, utilizatorul are întotdeauna dreptul de a decide cine are acces la datele sale și cine nu, deoarece datele sunt stocate la ei mai degrabă decât cu un Facebook sau un Cambridge Analytica sau un Equifax.

Am înțeles că voi folosiți ERC1056 și ERC780. Vorbește-mi puțin despre modul în care aceste ERC specifice sunt progrese. De ce să nu folosiți ERC725? Care sunt unele dintre diferențele de aici?

Ceva la care ne gândim mult timp, mai ales pe un blockchain precum Ethereum, public, fără permisiuni și imuabil, este cum ne asigurăm că putem menține confidențialitatea în timp ce folosim un sistem deschis de genul acesta?

Când spunem confidențialitate, ne referim nu numai la faptul că informațiile personale precum numele și data nașterii dvs. nu trebuie să fie plasate pe acest registru imuabil, pe care oricine nu îl mai poate schimba, iar oamenii pot începe să vă vadă activitatea în jur, ceea ce compromite confidențialitatea. Chiar dacă vă întrerupeți activitatea pseudonimă, oamenii pot începe să coreleze identități diferite și interacțiuni diferite cu o persoană.

Uneori este bine, dar uneori este problematic și dorim să ne asigurăm că oamenii își pot menține confidențialitatea. Arhitectura noastră care include atât ERC1056, cât și ERC780 este concepută pentru a păstra confidențialitatea. În timp ce ERC725, modul în care se obișnuiește poate duce la oameni, fără să-și dea seama, punând informații personale în lanț, ceea ce le pune în pericol confidențialitatea..

Ne propunem un model care să aibă avantajele acestui sistem public, dar permite, de asemenea, utilizatorilor să-și păstreze confidențialitatea, iar unii dintre ei sunt, de asemenea, în jurul valorii de scalare la mai multe identități diferite într-un mod practic, fără a permite nimănui să se coreleze între ele fără ca utilizatorul să dorească ei sa.

ERC725 pune unele informații personale în lanț, care sunt mai puțin eficiente sau mai puțin private decât celelalte ERC pe care le folosiți voi. Am înțeles că voi, băieți, aveți cazuri și aplicații atât în ​​lanț, cât și în afara lanțului. Puteți vorbi puțin despre interacțiunea de acolo și cum arată unele dintre aceste aplicații?

Când vorbim despre lanț și off-lanț, cel mai adesea vorbim despre o atestare sau mesaje semnate, piese de date semnate care se atașează la identitatea dvs. sau provin din identitatea dvs. Există o anumită utilizare pentru astfel de tranzacții în lanț. Fie că interacționează cu o aplicație descentralizată sau, în unele cazuri, este posibil ca oamenii să dorească să publice lucruri în lanț, precum un identificator pseudonim, astfel încât oamenii să le poată găsi într-un registru. Ne concentrăm mai mult pe a aduce cât mai mult posibil din lanț.

Din nou, pentru păstrarea confidențialității și, de asemenea, pentru scalabilitate, este scump să faci lucruri în lanț. Având această identitate înrădăcinată în lanț, dar semnând și folosind aceasta pentru a deconecta datele lanțului, puteți obține o mulțime de aceleași beneficii ale verificării și securității lanțului, fără a fi nevoie să utilizați lanțul pentru stocarea datelor sau pentru tranzacție efectivă. Credem că majoritatea interacțiunilor ar trebui și se vor întâmpla în afara lanțului.

Utilizați cazuri pentru care ar fi trimiterea de mesaje către cineva sau furnizarea KYC-ului dvs. și ați avea o atestare că banca dvs. KYC’dyou, ați putea oferi atestarea complet în afara lanțului către o altă parte, ca dovadă a cine sunteți și ceva despre dvs. Această dovadă semnată nu trebuie niciodată să fie înlănțuită.

Fluxul curent de identitate al procesului dictează faptul că cineva face o reclamație, apoi există această necesitate de a avea o dovadă că tot ceea ce pretindeți este legitim și apoi există atestarea pe care ați atins-o mai devreme. Cât de exact se îmbunătățește uPort pe parcursul întregului proces de identitate?

Va exista un emitent care emite o creanță despre cineva și deținătorul creanței, despre care este vorba. Aceștia vor deține acea cerere și pot furniza acea cerere unei alte părți care ar putea consuma acea cerere, verificatorul. Acesta nu este un lucru pe care îl facem noi înșine în vid.

Colaborăm îndeaproape cu alte organizații din acest spațiu pentru a ne asigura că modul în care creăm acest sistem și implementăm sistemul este interoperabil. Nu credem că uPort ar trebui să fie singurul furnizor de identități sau creatorul revendicărilor sau singura bază pentru oricare dintre acestea. Abordarea grădinii cu ziduri nu are sens doar dacă ne propunem o identitate auto-suverană. Lucrăm îndeaproape cu oameni precum Sovrin și alții la Fundația pentru identitate descentralizată, grupul de lucru W3C.

Un efort mare anul trecut a făcut presiuni pentru standardele care vor conduce toate aceste organizații diferite care joacă în diferite părți ale acestui domeniu, asigurându-ne că suntem interoperabili în crearea acestui sistem deschis în care utilizatorii sunt în cele din urmă în control. Aceasta este o bucată din ea.

Lucrează cu alții pentru a ne asigura că construim ceva care este partajat, mai degrabă decât ceva proprietar pentru uPort. În plus, fiecare companie va folosi aceste standarde în felul lor. La uPort, ne concentrăm să ne asigurăm că putem aduce acest lucru utilizatorilor reali și cazurilor de utilizare reale … prima aplicație pentru utilizator care poate face lucruri cu acest format de revendicare.

Magazinul de aplicații și magazinul Play, începând cu mijlocul anului trecut, au început să vadă cazuri de utilizare precum Zug, Elveția, emitând verificări cetățenilor lor pentru a accesa serviciile guvernamentale și Gnosis, care își efectuează procesul Olympia pe uPort. Am început să obținem o înțelegere din lumea reală a limitărilor abordărilor timpurii, în care trebuie să revizuim unele dintre modalitățile prin care abordăm confidențialitatea și unele dintre modalitățile prin care putem face înțelegerea tranzacțiilor blockchain utilizabile pentru utilizatori unde este confuză și diferit de Web 2.0.

Vom continua iterația pentru a ne asigura că diferitele experiențe se îmbunătățesc, nu doar noi înșine, ci cu toți partenerii noștri.

V-ați asociat cu Zug, Elveția pentru o inițiativă care permite votarea online și funcționalitatea dovezii rezidenței. Știu că Estonia este renumită pentru că are prima guvernare electronică din lume. Sunteți capabili să oferiți actualizări sau indicatori de performanță care să arate eficacitatea unei inițiative precum cea din Zug? Și vedeți alte guverne din întreaga lume observând ceea ce fac țări precum Estonia și Elveția și, sperăm, să urmeze exemplul?

Cu siguranță, vedem din ce în ce mai mult interes din partea guvernelor și a acestui tip de abordare. Am făcut un proces cu guvernul Braziliei. Cred că majoritatea dintre ele nu sunt încă publice, mai ales la nivel local și local, cred că este printre cei mai mulți testeri ai acestei abordări. Cred că asta va continua.

Guvernul din Columbia Britanică face o muncă fascinantă în ceea ce privește punerea tuturor afirmațiilor pe care guvernul le emite companiilor în acest format ca o modalitate de însămânțare a sistemului. Cred că va continua să crească. Nu cred că ar fi o schimbare și acum totul este în acest model digital și auto-suveran. Cred că va fi treptat în timp.

Vedem asta și în Zug. Cred că tocmai săptămâna trecută guvernul de acolo a anunțat că va încerca tot votul blockchain prin uPort. Deocamdată nu este vorba despre utilizarea masivă a scării. Este vorba de a continua să împingem aceste cazuri de utilizare. A început doar eliberând o atestare cetățenilor către ID-ul lor uPort că sunt cetățeni din Zug, ceea ce reprezintă un nou mod de a face acest lucru, deoarece mai degrabă decât eliberarea unui nou ID, este o atestare a ID-ului lor uPort..

Este un singur ID pentru utilizator, că totul este orientat mai degrabă decât aceste silozuri. Apoi și-au introdus site-ul web unde utilizatorii puteau folosi acele acreditări pentru a obține acces la servicii. Acum, acestea încearcă să voteze, așa că cred că va continua să se extindă în ceea ce privește utilizările pe care le vedem oamenii construindu-le pe deasupra. Diferite guverne vor găsi metode diferite și, sperăm, vor începe să se copieze din ce în ce mai mult.

Zug este partener cu uPort, prin amabilitatea ETHNews.com

Care sunt unele dintre barierele actuale în calea adoptării în masă a identității de auto-suveranitate? La fel ca reglementările, lipsa tehnologiei și / sau lipsa de conștientizare?

Aș spune că există încă destul de multe provocări. Una este finalizarea unor standarde. Din nou, nu doar noi, ci cu toți ceilalți pentru a ne asigura că ceea ce construim va fi interoperabil și va fi pe o bază solidă. De asemenea, stimularea adoptării acestui lucru înseamnă că sunt diferite lucruri. Când vorbim despre stimulente în spațiul blockchain, de multe ori oamenii merg la jetoane, iar acest lucru poate juca un rol, dar, de asemenea, tocmai începe să demonstreze valoarea unui sistem de identitate ca acesta în care utilizatorii controlează, creând moduri pentru utilizatori pentru a-și acumula datele și a obține valoare din aceasta.

Indiferent dacă este util istoricul de navigare de pe un Dapp pe altul sau KYC-urile fiind reutilizabile. Cred că unele cazuri de utilizare vor începe să arate foarte clar cât de repede acest lucru poate deveni foarte puternic și vom începe să vedem că unele decolează acolo. Există unele provocări tehnologice în jurul utilizabilității. De exemplu, pentru noi, taxele de tranzacție din rețeaua Ethereum. Trebuie să ne dăm seama dacă vom avea o mulțime de utilizatori în acest sens, cum îi vom aborda dacă nu au Ether de la început? Cum ne asigurăm că taxele de tranzacție nu reprezintă o barieră în calea tranzacțiilor în lanț?

Mai sunt doar multe coduri de scris, multă muncă de făcut pentru ca toate acestea să fie ușor de utilizat, deoarece oamenii au așteptări mari pentru serviciile pe care le folosesc. Va fi confortabil cu securitatea noilor tehnologii, cum ar fi blockchain-ul, în unele dintre aceste proiecte guvernamentale, unde vedem o mulțime de diverse inițiative de vot construite deasupra uPortului în țări din întreaga lume. Cred că, în acest moment, sunt în cea mai mare parte în faza de dovadă a conceptului sau a experimentului.

Nu sunt lucruri serioase, dar dacă vor începe să demonstreze securitatea blockchain-ului și eficacitatea acestei încrederi în asigurare, vom începe să fim mai adoptați de către organizații și guverne mai proeminente. Cred că sunt toate lucrurile pe care le-ați menționat întreruperea pentru a construi ceea ce este încă un domeniu destul de nou, atât valoare, cât și încredere în diferitele domenii.

Când l-am intervievat pe Andrew Keys, el a menționat în mod explicit identitatea auto-suverană ca un caz de utilizare proeminent pentru blockchain. Va fi foarte transformator pentru societate. El a menționat în mod specific stimulentele teoretice ale jocurilor încorporate în modelul de identitate auto-suveran. De exemplu, am putea agrega datele de rating Airbnb și Uber pentru a veni cu ceva de genul unui scor social pentru a stimula oamenii să acționeze în interesul superior pentru lume. Am putea, de exemplu, să prevenim infracțiunile și alte situații de această natură. Cum arată viitorul identității suverane de sine?

Această idee a reputației atât contextuale, cât și portabile este un concept esențial. Dacă utilizatorii acumulează toate aceste date, este minunat și acesta este baza pentru toate. Având acces la orice, de la istoricul dvs. de navigare la dosarele de sănătate și la orice altceva, dar are sens aceste date.

Odată ce puteți aduce totul împreună, este cu adevărat interesant. Acest lucru ar putea însemna un scor de reputație universal de un fel, dar care începe să intre într-un teritoriu periculos, dar, de asemenea, puteți combina apoi peer-ul dvs. peer partajând date de tip economic, indiferent dacă este vorba de Uber, Airbnb, ETC, scor pe care îl puteți folosi atunci când începeți un serviciu nou. Nu trebuie să vă construiți o nouă reputație de la zero.

De asemenea, atunci când începeți să utilizați lucruri precum utilizarea telefonului dvs. mobil și istoricul plăților și aveți un record excelent de plată a chiriei pentru a crea o reputație care vă oferă acces la împrumuturi la care este posibil să nu fi avut acces anterior. Este capabil să combine aceste forme diferite de date pentru a crea reputație și credibilitate fără a fi nevoie să porniți de la zero de fiecare dată.

Cred că este o piesă fascinantă. Nu cred că știm exact cum va arăta asta. Probabil că nu va fi un sistem de cinci stele, care este foarte simplist. Cred că vom vedea o mulțime de companii diferite folosind o mulțime de formulare, dar asta este ceva pe care vrem să începem foarte repede să lăsăm oamenii să experimenteze și să vedem ce forme are, astfel încât să putem proiecta uPort în jurul acestuia.

Înainte de a ne încheia, aș dori să termin cu una dintre întrebările mele preferate. Dacă ai avea acces la un panou mare din Times Square, ce mesaj ai vrea să fie afișat? Poate fi vorba despre identitate în general sau în mod specific pe uPort.

Buna intrebare. Va trebui să spun:

uPort: datele dvs. în mâinile dvs., confidențialitatea în controlul dvs., libertatea dvs. digitală.

Oh, și, de asemenea, blockchain.

Mulțumesc pentru timpul acordat, Danny.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me