Zcash (ZEC) este una dintre cele mai cunoscute monede de confidențialitate din cripto. Cu implementări tehnice precum zk-SNARKS, această criptomonedă a rămas în mod constant în conversații pentru că este una dintre cele mai dominante monede de confidențialitate de pe piață. Acesta a menținut un top 30 al topurilor pieței din 2016.

În acest ghid, vom explica cum să cumpărați Zcash de la diferite burse și să discutăm despre opțiunile portofelului Zcash.

Cele mai bune schimburi

Privind statisticile privind volumul tranzacțiilor ZEC, există sute de opțiuni de perechi de tranzacționare într-o varietate de burse. Coinbase Pro, Biance, Huobi, OKEx, HitBTC și multe altele acceptă tranzacționarea ZEC. Iată câteva avantaje și dezavantaje ale acestor opțiuni de top.

Coinbase Pro (GDAX)

Avantaje: Coinbase Pro (cunoscut și sub numele de GDAX) oferă utilizatorilor taxe mult mai mici decât Coinbase.com. Pentru comercianții mai noi, ar putea dura mai mult să înțeleagă interfața de tranzacționare, dar acest lucru nu este prea abrupt dintr-o curbă de învățare. Cel mai important, puteți cumpăra și vinde Zcash cu stablecoinul USDC. Apoi, puteți tranzacționa USDC cu USD. În esență, puteți tranzacționa ZEC pentru fiat cu pași minimi. În plus, puteți trimite și primi cu ușurință depozite prin ACH, transfer bancar sau chiar Paypal.

Dezavantaje: Spre deosebire de alte criptomonede (adică BTC, ETH, ZRX) pe această bursă, încă nu există perechi de tranzacționare directe ZEC-USD începând cu 14 decembrie 2018. Taxele la 0,3 la sută pentru factorii de decizie și deținătorii de pe GDAX sunt relativ mari comparativ cu alte burse.

fotografie a interfeței de tranzacționare Coinbase pro

Coinbase Pro listează o pereche de tranzacționare ZEC-USDC.

Binance

Avantaje: Fiind cel mai bun schimb de criptografie la criptă din lume în funcție de volum de tranzacționare, Binance simplifică tranzacționarea ZEC și are o experiență bună în păstrarea fondurilor în siguranță. Binance are, de asemenea, o aplicație mobilă, precum și o mare încredere în comunitate. Acest schimb va avea în curând propriul blockchain și un schimb descentralizat. Taxele de tranzacționare sunt relativ mici, la 0,1 la sută.

Dezavantaje: Ca un schimb de tip crypto-to-crypto, Binance nu oferă depozite fiduciare, tranzacții sau retrageri.

Interfață de tranzacționare de bază Binance

Binance are taxe mai mici la tranzacționare ZEC decât majoritatea celorlalte burse de top.

Huobi

Avantaje: Huobi are recenzii de asistență pentru clienți mult mai bune decât aproape orice alt schimb. Huobi oferă, de asemenea, o opțiune de tranzacționare în marjă, lucru pe care mulți dintre concurenții săi nu îl oferă.

Dezavantaje: Taxele pentru producători și achiziții pentru Huobi sunt stabilite la 0,2 la sută. În general, acest lucru nu este prea mare. Cu toate acestea, alte burse au stabilit comisioanele de tranzacționare ZEC la 0,1% sau mai mici. În trecut, bursa a trebuit să închidă temporar tranzacționarea ZEC. De exemplu, pe 25 iunie 2018, schimbul a făcut acest lucru în așteptarea unei furci ZEC.

Interfață de tranzacționare Huobi

Huobi are una dintre cele mai bune echipe de asistență pentru clienți din orice schimb de top.

OKEx

Avantaje: Taxe pe OKEx sunt mai mici decât majoritatea schimburilor de top. Taxele pentru producători variază de la 0,02 la 0,15 la sută. Taxele Taker variază de la 0,05 la 0,2%. OKEx acceptă valute fiat: USD și CNY.

Dezavantaje: Similar cu Huobi, OKEx a trebuit să suspende tranzacționarea în timpul forței ZEC din iunie 2018. In conformitate cu anunț oficial, „Vă rugăm să NU depuneți niciun ZEC în adresele OKEx existente în timpul Hard Fork. În caz contrar, depozitul va eșua și fondurile nu vor putea fi recuperate. ” Deși este bine să aveți un avertisment, este posibil ca unii utilizatori care nu au citit acest lucru să fi trimis fonduri ZEC în prăpastie, să nu fie recuperate niciodată.

Interfață de tranzacționare ZEC

Combinația de comisioane mici și tranzacționare fiat face din OKEx un concurent de top pentru tranzacționarea ZEC.

HitBTC

Avantaje: HitBTC este mai prietenos cu începătorii decât majoritatea schimburilor. Dacă doriți să cumpărați o mulțime de ZEC, taxa de retragere va fi aceeași indiferent dacă retrageți 1 ZEC, 100 ZEC etc..

Dezavantaje: Deși există o mulțime de altcoins pe bursă, nu prea mulți au perechi de tranzacționare directe cu ZEC. Taxele de retragere pe HitBTC tind să fie mai scumpe decât alte burse dacă retrageți o sumă mai mică de ZEC.

Interfața de tranzacționare HitBTC

ZEC are mai multe opțiuni de tranzacționare pe HitBTC. Acestea includ BTC, ETH, USDT, EURS și EOS.

O mulțime de alte schimburi și perechi de tranzacționare

Dacă nu doriți să utilizați una dintre opțiunile enumerate mai sus, nu trebuie să vă faceți griji. Există o mulțime de alte burse care oferă tranzacționare ZEC.

De fapt, schimburile mai puțin cunoscute, cum ar fi Lbank, Bit-Z, Sistemkoin și BitOnBay, sunt în mod constant ridicate în ceea ce privește volumul tranzacțiilor pentru ZEC. Acest lucru înseamnă, în general, că au o lichiditate ridicată, ceea ce simplifică procesul de tranzacționare și reduce timpul de finalizare a tranzacțiilor.

Da, probabil veți găsi că ETH și BTC reprezintă majoritatea perechilor de tranzacționare criptografice ale ZEC. Cu toate acestea, există și alte opțiuni de luat în considerare. De exemplu, Cryptopia oferă tranzacționare ZEC / DOGE. Waves Platform oferă ZEC / LTC, ZEC / DASH și multe altele. Gemenii oferă ZEC / BCH și ZEC / LTC.

În plus, unele schimburi vă permit să tranzacționați direct cu fiat, și nu doar cu USD și EUR. Câteva exemple includ PLN, TRY, RUB și UAH.

Opțiuni Portofel Zcash

Dacă vă gândiți să cumpărați ZEC dintr-un schimb, probabil vă întrebați ce opțiuni de portofel Zcash există.

Vestea bună este că Zcash este susținut atât de Trezor, cât și de Nano, două dintre cele mai importante portofele hardware criptomonede de pe piață..

Jaxx acceptă ZEC pentru desktop, mobil și web. Cryptonator și Freewallet sunt opțiuni solide pentru mobil și web. În cele din urmă, Zcash are propriul său portofel nativ pentru desktop pentru stocarea ZEC.

Portofel Zcash Swing

Zcash Swing Wallet este portofelul client desktop nativ pentru stocarea ZEC pe Linux.

întrebări frecvente

Trebuie să cumpăr o unitate întreagă de Zcash (ZEC)?

Nu, nu este necesar. La fel ca Bitcoin, Zcash este divizibil până la opt zecimale.

Dacă cumpăr Zcash pe un schimb, tranzacția este cu adevărat privată?

Acest lucru depinde de schimb. De exemplu, unele schimburi necesită ca fiecare utilizator să completeze mai întâi documentația KYC. Alte schimburi nu au această cerință. Presupunând că nu există KYC, echipa Zcash a spus că pentru a obține o confidențialitate deplină atunci când se utilizează un schimb, este necesară o combinație de TOR și VPN pentru a ofensa adresa IP a unui utilizator. Cu Zcash, precum și cu alte monede de confidențialitate, confidențialitatea este încă un termen relativ.

Cum se compară Zcash cu alte monede de confidențialitate?

Zcash a fost în mod istoric a doua sau a treia monedă de confidențialitate clasată în ceea ce privește capitalizarea pieței. Monero (XMR) și Dash (DASH) sunt, de asemenea, opțiuni de top.

În ceea ce privește confidențialitatea, fiecare dintre aceste monede utilizează tehnologii diferite pentru a atinge obiective similare. Zcash are opțiunea de a face tranzacții și conturi publice cu adrese „t” sau private cu adrese „z”. Monero rămâne întotdeauna privat. Între timp, conturile sunt întotdeauna vizibile cu Dash; cu toate acestea, tranzacțiile sunt confundate cu o tehnologie numită CoinJoin.

Începând din decembrie 2018, numărul de tranzacții posibile pe secundă este următorul: Monero (1.700), Dash (10) și Zcash (6).

grafic care prezintă mai multe tipuri de tranzacții ZEC

Cu ZEC, utilizatorii au capacitatea de a face tranzacții publice sau private.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me