Există numeroase cazuri practice de utilizare între blockchain și securitate cibernetică, iar suprapunerea pare să crească doar. Cu noile tehnologii vine mai multe oportunități pentru hacks și amenințări de securitate cibernetică. Pe măsură ce mai multe companii se pregătesc pentru hacking modern și încercări de extorsiune digitală, blockchain-ul și securitatea cibernetică sunt un subiect fierbinte.

Blockchain și Cybersecurity

Ori de câte ori vorbești despre blockchain, intri aproape întotdeauna într-un discurs al ipoteticelor. Acest lucru este adevărat în legătură cu guvernul și comerțul și este valabil și pentru securitatea cibernetică. Dar securitatea cibernetică este o problemă stringentă, care costă o estimare economică globală 450 miliarde dolari un an.

Deci, mai degrabă decât să speculăm despre modul în care blockchain-ul poate rezolva în cele din urmă necazurile acestei industrii problematice, ce probleme abordează acum? Și ce companii își murdăresc mâinile (ca să spun așa)?

„Blockchain are o mulțime de cazuri de utilizare autentice”, spune Nick Bilogorskiy, strateg de securitate cibernetică la Juniper Networks, „De exemplu, stocarea descentralizată, prevenirea fraudei și furtul de date și infrastructura de cheie publică distribuită pentru autentificarea utilizatorului sau a dispozitivului.”

Autentificare multi-factor

Atacurile DDoS (Deliberate Denial of Service) sunt una dintre cele mai frecvente amenințări de securitate cibernetică din industrie în prezent. Și sunt răspândite și răspândite în principal datorită sistemului nostru existent de nume de domenii. Când păstrăm date într-o singură locație centralizată, este infinit mai ușor să intrăm. Cu structura descentralizată a blockchain-ului, distribuirea informațiilor pe noduri, sistemele vor deveni practic imposibile de piratat.

„În loc ca toate parolele utilizatorilor să fie păstrate într-o singură bază de date în centrul de operațiuni de rețea al unei companii, fiecare persoană deține cheia privată”, spune Nick Spanos, fondatorul Bitcoin Center NYC. „Companii precum Equifax și Wells Fargo nu vor mai gestiona informațiile așa cum au făcut-o. Ar trebui să le pirateți milioane de utilizatori simultan – un lucru mult mai dificil ”.

Câștigător al premiului Microsoft Blockchain Incentive, pornire de securitate blockchain REMME în prezent previne atacurile cibernetice asupra companiilor mari și mici. Eliminând spațiul pentru erori umane și sistemul simplu de parolă într-un singur pas utilizat pe scară largă, închidem fereastra pentru hackerii oportunisti care caută parole ușor de spart..

Soluția robustă a REMME este construită pe registrul descentralizat și gestionează și autentifică utilizatorii și dispozitivele prin autentificare multi-factor. Acest lucru elimină șansele de a profita de cea mai ușoară țintă pentru atacatorii cibernetici (parole slabe).

Compania lucrează, de asemenea, cu mai multe schimburi Bitcoin pentru a preveni atacuri de phishing precum atacul Bitfinex care a pierdut 60 de milioane de dolari (120.000 BTC la acea vreme). Acestea oferă securitatea unei platforme autorizate bazate pe principii criptografice și un 2FA ușor de utilizat, cu un singur clic.

Îmbunătățirea securității IoT

Unul dintre obstacolele din calea creșterii IoT este amenințarea constantă a securității dispozitivelor. Conform cercetare de Gemalto, 96% dintre companii și 90% dintre consumatori consideră că dispozitivele lor IoT nu sunt sigure – și că ar trebui să existe reglementări guvernamentale. Se pare că principala lor preocupare este că un hacker își va prelua controlul asupra dispozitivului sau că datele lor personale vor fi furate.

Când bebelușul monitorizează și dispozitive medicale sunt infectați cu programe malware, iar marii producători de automobile pierd controlul asupra vehiculelor lor, îngrijorarea publicului este de înțeles. Gândul de a pierde controlul asupra mașinii sau echipamentelor respiratorii este într-adevăr inducător de panică. Dar și aici, blockchain-ul începe să arate câteva rezultate.

IBM are o lungă istorie de inovație. Așadar, nu este surprinzător faptul că ei conduc sarcina atunci când vine vorba de tehnologia blockchain. Platforma IoT IBM Watson permite dispozitivelor IoT să transmită date către registrele blockchain. Aceste date sunt apoi incluse în tranzacțiile și înregistrările partajate care sunt rezistente la manipulare și validate prin contracte inteligente sigure.

Gigantul australian al telecomunicațiilor Telstra vede, de asemenea, succes folosind blockchain pentru a-și asigura ecosistemele IoT „casă inteligentă”, prin verificarea identității oamenilor prin intermediul datelor stocate de autentificare biometrică. Și IOTA arată, de asemenea, o promisiune pentru scalarea IoT prin tehnologia sa Tangle.

Umplerea golului de talent

Poate că v-ați gândit că există mai mult decât suficienți ingineri în calculatoare pentru a merge în jur. Dar se pare că există o lipsă destul de mare de talente în ceea ce privește securitatea cibernetică.

Șomajul în industrie se situează în jurul valorii de zero. Aceasta înseamnă că atunci când apar noi poziții, acestea sunt extrem de greu de ocupat. Și cu provocările constante ale tehnologiei emergente (și cu ele, amenințări cibernetice mai mari) până în 2020, Frost & Sullivan prezice cel puțin 1,8 milioane posturi vacante în industria securității cibernetice.

Companii ca PolySwarm, o piață antivirus descentralizată, stimulează tehnicienii din întreaga lume să contribuie la combaterea criminalității informatice. Acest lucru nu numai că oferă talentelor strălucitoare șansa de a străluci, indiferent de locația, educația sau istoria lor, dar ajută și la detectarea mai rapidă a criminalității informatice.

Locuri de locuit (cantitatea de timp în care un virus stă latent în interiorul unui sistem înainte de activare) este una dintre cele mai grave amenințări de astăzi, ceea ce înseamnă că viteza este esențială. Cu fostul CIO McAfee Antivirus Mark Tonnesen ca consilier al echipei PolySwarm, oprirea criminalilor cibernetici și prevenirea atacurilor devine o realitate.

Nu toată lumea este de acord

Desigur, dezbaterea despre blockchain și securitatea cibernetică și adecvarea lor ca tehnologie stârnește și în industria cibersecurității. În ciuda numărului tot mai mare de cazuri de utilizare și a impulsului pentru blockchain, nu toată lumea este de acord cu privire la potențialul său.

CEO al Tehnologia Gunner Cody Swann spune: „Am fost inundați de cereri de aplicații blockchain din partea antreprenorilor. Din păcate, niciunul dintre aceste produse nu a trecut de alfa pe blockchain. De ce? Deoarece în marea majoritate a cazurilor, blockchain-ul este o alegere inferioară majorității tehnologiilor. ”

Worldpay Vicepreședinte și șef al apărării cibernetice globale & Strategia de securitate, Peter Tran, este de asemenea mai puțin entuziasmat de tehnologia blockchain până acum. El crede că inteligența artificială și învățarea automată au avantajul în combaterea criminalității informatice. Și, de asemenea, că refacerea infrastructurilor existente poate să nu fie o realitate economică.

Provocarea va fi aici de a face blockchain-ul și tehnologia de securitate cibernetică mai ușor, mai eficient și mai ieftin de utilizat. Dar este încurajator să știm că blockchain-ul deja rezolvă multe dintre problemele noastre și nu poate crește decât de aici.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me