Tranzacționarea criptografică poate fi dificilă din cauza fluctuațiilor bruște care apar pe piață. Deci, portofoliul dvs. criptografic trebuie ales cu mare atenție. Învățarea modului de creștere a portofoliului dvs. de criptare ca un profesionist vă poate ajuta să vă amortizați pierderile în perioadele de scădere a pieței. Monedele mai puternice tind să prezinte un risc mai mic decât monedele obscure. Veți dori să urmați un regim strict atunci când luați în considerare ce monede noi să adăugați în portofoliu pe măsură ce deține pe termen lung.

Bitcoin vs. Altcoins

Mulți comercianți criptografici aleg să investească doar în Bitcoin. Bitcoin are multe aspecte unice. A fost prima criptomonedă de succes din lume și reprezintă 42,2% din piața criptografică. O mare parte din fluctuațiile pieței sunt strâns legate de activitatea BTC datorită dimensiunii sale mari a pieței. Această cotă de piață substanțială face ca BTC să fie unul dintre cele mai sigure cripte în care să investească. Majoritatea analiștilor sunt de acord că probabilitatea colapsului Bitcoin este mai mică decât cea a altcoinelor.

Grafic care arată creșterea exponențială a Cryptomarket prin MIT

Grafic care arată creșterea exponențială a Cryptomarket prin MIT

Altcoins sunt orice altă monedă decât BTC. Altcoins pot fi instrumente de investiții puternice atunci când sunt utilizate corect. Creșterea explozivă a pieței criptografice poate fi atribuită în mare măsură succesului unor monede altcoane precum Ethereum, Ripple și Litecoin. Acum sunt mii de altcoins din care să alegi. Deși acest lucru vă oferă libertate nelimitată pe piață, poate face, de asemenea, alegerea copleșitoare a altcoinului potrivit.

Criptomonedele administrate prost se pot prăbuși și arde într-o clipă, la fel ca Bitconnect. Acesta este motivul pentru care veți dori să vă faceți diligența înainte de a face selecția. Să ne familiarizăm cu câteva elemente de bază ale pieței care vă vor ajuta să vă măriți portofoliul de criptare.

Aprovizionare totală vs. aprovizionare circulantă

Trebuie să înțelegeți modul în care oferta totală a unei monede față de oferta circulantă a acesteia poate afecta valoarea de piață a monedei dacă doriți să vă măriți portofoliul de criptare ca un profesionist. Este o cerere și o ofertă simple. Cu cât este mai mare cererea pentru un articol, cu atât este mai mare prețul. Dacă cererea depășește oferta, prețul va crește întotdeauna.

De exemplu, BTC are o aprovizionare totală de 21.000.000 BTC. Nu va mai exista Bitcoin creat după extragerea celui 21.000.000 BTC. Există deja 17.136.912 BTC în circulație. Aceasta înseamnă că mai sunt mai puțin de 4.000.000 BTC pentru mine. Deoarece oferta circulantă se apropie de oferta totală, ar fi sigur să presupunem că prețul BTC va crește odată cu lipsa.

Puteți aplica acest principiu și investițiilor altcoin. Un proiect este mai puțin probabil să vadă o mișcare substanțială a prețurilor cu o cerere puternică atunci când oferta sa este mare. Este vechea expresie „este ca și cum ai încerca să vinzi gheață eschimoșilor”. Dacă există miliarde de monede de făcut, atunci această creștere a cererii este ușor satisfăcută fără a crește neapărat prețul monedei pe termen lung.

Platforme descentralizate

Există unele diferențe distincte și în sectorul de management al proiectelor. Proiectele descentralizate nu au CEO și sunt conduse de comunitate. Bazele lor de coduri sunt open-source, iar majoritatea vor avea un activ GitHub unde poți merge și să evaluezi singur codul.

Platformele descentralizate sunt coloana vertebrală a pieței criptografice și mulți consideră că descentralizarea este o credință de bază a spațiului cripto. Nu există un birou BTC. BTC este pur și simplu o formulă matematică care există pe spațiul criptografic. Acest lucru face BTC cu adevărat „un sistem electronic de numerar peer-to-peer”, așa cum este descris în Satoshi Nakamoto’s hartie alba.

Există, de asemenea, unele dezavantaje ale proiectelor descentralizate pe care ar trebui să le luați în considerare dacă doriți să vă măriți portofoliul de criptare în cel mai sigur mod posibil. În primul rând, nu există nici un recurs dacă sunteți înșelat sau în mod accidental ați trimis cripto-ul. Nu există un birou la care să vă trimiteți reclamațiile și nu sunt furnizate rambursări. Greșelile blockchain pot fi costisitoare atunci când aveți de-a face cu criptos descentralizate, cum ar fi BTC.

Platforme centralizate

Criptomonedele centralizate sunt administrate ca întreprinderile tradiționale. De obicei, există un CEO și un birou principal pe care îl puteți contacta. Criptomonedele centralizate tind să încerce să se încadreze în standardele de reglementare. NEO și Ripple sunt două exemple de criptomonede centralizate care sunt concepute pentru a adera la posibilele reglementări viitoare.

Biroul Ripple prin Homepolish

Biroul Ripple prin Homepolish

Există și câteva dezavantaje ale criptelor centralizate, în principal că dezvoltatorii au control total asupra creației și destinației monedelor dvs. Au existat cazuri în care rețelele au fost sparte și, mai degrabă decât să ia pierderi masive, dezvoltatorii au ales să forțeze cripto într-o monedă nouă pentru a anula vechea monedă. Exact asta s-a întâmplat cu ETH în Iunie 2016. Acest lucru a dus la crearea Ethereum (ETH) și Ethereum Classic (ETC).

Evaluează proiectul

Citiți cartea albă a investiției potențiale. Nu ar trebui să investiți niciodată într-un proiect care nu este explicat în mod clar și concis în cartea sa albă. Nu investiți niciodată într-un proiect care nu are o carte albă. Acesta este un steag roșu serios și cel mai riscant mod de a vă mări portofoliul de cripto.

Cartea albă vă va oferi o scurtă evaluare a pieței, care va include de ce există o adevărată nevoie de platformă. De asemenea, ar trebui să existe o secțiune de specificații tehnice care să prezinte fluxul platformei și funcționalitățile logistice. Investitorii cu experiență știu să rămână cu proiectele care au un cod open source. Aceasta înseamnă că comunitatea este liberă să evalueze și să contribuie la creșterea eficienței și securității codului.

O carte albă bună ar trebui să includă o foaie de parcurs care explică calendarul de dezvoltare al companiei. De asemenea, va exista o secțiune a echipei în care veți găsi aspectele de conducere și dezvoltare ale proiectului. Contactați membrii echipei pe social media cu întrebările dvs. Dacă sunt receptivi, este un semn bun că proiectul este dezvoltat activ.

Rămâneți informat cu privire la actualizările pieței

Acoperirea media criptografică poate avea un efect puternic asupra prețului unei anumite monede. Cele mai bune monede vor menține o prezență mass-media puternică prin publicarea activă a poveștilor legate de dezvoltarea proiectelor lor. Verificați întotdeauna orice știre care s-ar putea dovedi profitabilă. Aceasta poate include adăugarea unei anumite monede la un schimb major.

Măriți-vă portofoliul de criptare cu încredere

Tehnologia blockchain alimentează o renaștere tehnologică în toate sectoarele. Există spațiu considerabil pentru creștere în următoarele luni, pe măsură ce criptomonedele continuă să câștige popularitate. Urmați pașii din acest ghid și vă puteți mări portofoliul de criptare în mod responsabil, cu șansele în favoarea dvs..

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me