În calitate de investitor criptografic, este esențial să înțelegeți diferitele modalități de a vă păstra Bitcoin-ul în siguranță. În timp ce majoritatea atenției mass-media se concentrează pe soluțiile de portofel hardware și software, există un alt mod eficient de a stoca Satoshis: un portofel de hârtie Bitcoin.

Această formă de stocare criptografică este utilizată de unii dintre cei mai mari investitori Bitcoin din lume. Gemenii Winklevoss, primii miliardari Bitcoin din lume, se spune păstrați cripto-ul în depozite frigorifice pe portofele de hârtie. Portofelele de hârtie sunt tăiate în bucăți și depozitate în diferite cutii de siguranță bancare din întreaga țară.

Imprimare portofel de hârtie prin BitAddress

Imprimare portofel de hârtie prin BitAddress

Deși acest nivel de securitate poate fi un pic excesiv pentru majoritatea oamenilor, acesta prezintă eficacitatea pe care o aduc pe piață portofelele de hârtie Bitcoin. Din fericire, există modalități mult mai ușoare de a utiliza o strategie de portofel de hârtie Bitcoin.

Cum funcționează un portofel de hârtie Bitcoin

Un portofel de hârtie Bitcoin este o imprimare a cheilor dvs. private. Imprimând cheia privată, în loc să o salvați pe computer, eliminați amenințările online. Portofelele din hârtie sunt ideale pentru HODLers și pentru cei cu cantități semnificative de Bitcoin.

Portofelele de hârtie Bitcoin sunt considerate mai sigure, deoarece nu pot fi sparte, dar pot fi pierdute sau furate. Când stocați Bitcoin-ul offline, se numește stocare la rece. Avantajul stocării frigorifice este eliminarea amenințărilor din partea hackerilor, escrocilor și a tuturor acelor hoți digitali care se ascund în spațiul criptografic..

Principalul dezavantaj al portofelelor de hârtie este posibilitatea de a vă pierde cheia privată și, prin urmare, toată cripta dvs. Dacă îți pierzi portofelul de hârtie, ia-ți rămas bun de la Bitcoin. Dacă cineva îți fură portofelul de hârtie, acum îți controlează Bitcoin-ul. Într-un scenariu cu portofel de hârtie, protejarea cheii dvs. împotriva ochilor curioși este esențială.

Renunțare la portofelul de hârtie Bitcoin

Dacă aveți doar o cantitate mică de Bitcoin sau tranzacționați cripto-ul des, este posibil ca un portofel din hârtie să nu fie cea mai bună opțiune pentru dvs. De asemenea, dacă sunteți tipul de persoană care pierde mereu lucruri sau este teribil să țină evidența documentelor, ar trebui să evitați portofelele de hârtie. În aceste scenarii, ați dori să luați în considerare unul dintre celelalte portofele Bitcoin disponibile pe piață.

Tipuri de portofele de hârtie

Există două tipuri de portofele de hârtie Bitcoin disponibile. Ambele păstrează Bitcoin-ul stocat în siguranță offline, dar o singură metodă vă protejează în situația în care computerul dvs. este deja infectat sau monitorizat în prezent.

Portofele de hârtie non-securizate

Crearea unui portofel de hârtie nesigur este ușor datorită unor platforme precum BitAddress. Când deschideți pagina BitAddress, vi se solicită să vă deplasați cursorul până când se creează o nouă cheie. După aceea, selectați „creați o cheie privată” din meniul de opțiuni. Apoi alegeți opțiunea portofel de hârtie. Boom, acum pur și simplu tipăriți portofelul de hârtie și sunteți bine să plecați. Există, de asemenea, un cod de bare 3D care vă permite să trimiteți și să primiți Bitcoin direct din noul dvs. portofel de hârtie.

Bitaddress prin pagina principală

Bitaddress prin pagina principală

Acest proces este ușor, dar nu face mare lucru pentru a vă proteja cripto-ul dacă computerul dvs. este deja compromis. Dacă cineva v-a încălcat deja sistemul, acum are informațiile de care are nevoie pentru a vă fura cripto-ul. De asemenea, există programe malware Windows care vă pot monitoriza ecranul computerului.

Pe lângă toate problemele dvs. de securitate la fața locului, există și amenințarea că cineva hackerează serverele BitAddress. Deși compania nu s-a întâmplat până acum, prezența lor online îi face să devină o țintă pentru potențiali hacks. Pentru a fi foarte atent, urmați instrucțiunile sigure despre portofelul de hârtie.

Portofel securizat de hârtie Bitcoin

Crearea unui portofel de hârtie sigur pentru Bitcoin este una dintre cele mai sigure metode de stocare. Prietenii tăi ar putea spune că ești paranoic, dar, hei, nu-ți înțeleg pasiunea pentru Bitcoin. Pentru a crea un portofel de hârtie Bitcoin care este cu adevărat sigur, veți avea nevoie de cel puțin o unitate flash de 4 gigabit și aproximativ o oră.

Veți ieși offline și veți utiliza un sistem de operare nou-nouț, împreună cu versiunea offline BitAddress, pentru a crea un portofel de hârtie sigur în această metodă. Pentru a îndeplini aceste sarcini, va trebui să descărcați:

Începeți procesul deschizând LiLi. Apoi, introduceți unitatea flash și alegeți „ISOIMG / ZIP”. Va trebui să selectați fișierul ISO Ubuntu pe care l-ați descărcat deja. LiLi vă va întreba dacă doriți să formatați unitatea flash în FAT32. Asigurați-vă că este selectat doar FAT32 și faceți clic pe pictograma de instalare în formă de fulger. Odată ce Ubuntu este pe unitatea dvs. flash, sunteți acum gata să dezarhivați fișierul BitAddress Offline pe unitatea dvs..

Descărcare LiLi prin pagina principală

Descărcare LiLi prin pagina principală

Du-te offline

Următorul pas este să vă scoateți computerul offline. Cel mai bun mod de a face acest lucru este să dezactivați toate conexiunile Wi-Fi, celulare și Bluetooth. Asigurați-vă că Ethernet-ul dvs. nu este conectat. Pentru a fi și mai sigur, vă puteți deconecta modemul și routerul. Scopul este de a elimina orice șansă de monitorizare la distanță în timpul procesului de creare a portofelului de hârtie.

Deschideți Ubuntu

Reporniți computerul și porniți computerul de pe unitatea flash utilizând sistemul de operare Ubuntu. Pentru a face acest lucru, va trebui să apăsați F1 sau F12 în timpul pornirii computerului. Va apărea un ecran pop-up care vă arată opțiunile de boot. Alegeți opțiunea care reprezintă unitatea flash. Permiteți Ubuntu să se încarce pe computer.

Sistem de operare Ubuntu prin Fossbytes

Sistem de operare Ubuntu prin Fossbytes

Instalați imprimanta

Odată ce Ubuntu este deschis pe computer, acum trebuie să instalați imprimanta. Acest lucru se face făcând clic pe opțiunile de setări ale sistemului și derulând la imprimante. Apoi, vi se va solicita să adăugați o imprimantă. Adăugați imprimanta urmând instrucțiunile furnizate pe ecran și imprimați o pagină de test pentru a verifica dacă totul funcționează corect.

Deschideți BitAddress Offline și imprimați portofelul de hârtie

Acum, trebuie să deschideți o fereastră privată de navigare în browserul Firefox. Introduceți în fișierul din bara de adrese: //cdrom/bitaddress.org-master/. Apoi faceți clic pe linkul „BitAddress.org.html” furnizat. Vi se va solicita să mutați cursorul până când numărul din colțul din dreapta sus al ecranului arată 0.

Acum aveți noua adresă a portofelului și sunteți gata să imprimați portofelul dvs. de hârtie Bitcoin. Pentru aceasta, selectați opțiunea „portofel de hârtie” din meniu și urmați instrucțiunile de imprimare.

Configurarea portofelului de hârtie prin BitAddress

Configurarea portofelului de hârtie prin BitAddress

Încărcarea portofelului dvs. de hârtie Bitcoin

Portofelul dvs. de hârtie va avea adresa dvs. publică în partea stângă. Aceasta este adresa pe care o puteți utiliza pentru a vă încărca portofelul de hârtie fără a expune Bitcoin-ul stocat la pericolele internetului. Partea dreaptă a imprimării va avea un cod de bare 3D, care vă permite să trimiteți Bitcoin direct din portofelul dvs. securizat de hârtie.

Păstrarea criptografiei dvs. în siguranță

Învățarea de a vă păstra Bitcoin-ul în siguranță este o parte importantă a devenirii unui investitor cripto priceput. Acum că înțelegeți ce este un portofel de hârtie Bitcoin și cum să creați unul, sunteți gata să începeți să vă păstrați averile criptografice în siguranță.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me