Deci, doriți să începeți tranzacționarea criptomonedelor?

Ei bine, ai ajuns în locul potrivit. Noțiuni de bază cu tranzacționarea cu criptomonede poate fi o sarcină descurajantă. Poate vă întrebați: „Ce portofel ar trebui să folosesc? De unde cumpăr Bitcoin? Ce este chiar un Bitcoin? ”

Nu vă mai faceți griji. Suntem aici pentru a vă oferi toate informațiile de care aveți nevoie pentru a afla cum să începeți aventura dvs. de tranzacționare cu criptomonede.

Care este strategia dvs.?

Înainte chiar de a analiza potențialele criptomonede, ar trebui să vă dați seama ce strategie doriți să urmați. Toată lumea are propriile tactici, dar se încadrează în general în una dintre următoarele categorii:

  • Hodler pe termen lung – doriți doar să cumpărați câteva monede diferite și să le păstrați pe termen lung (>1 an) investiție. Aceasta este cea mai simplă strategie de tranzacționare și implică, de obicei, cel mai mic risc. Cel mai probabil, veți rămâne la criptomonede cu o capacitate de piață mai mare.
  • Investitor de nivel mediu – Aveți o toleranță la risc ușor mai mare decât hodler-ul pe termen lung. S-ar putea să existe monede pe care le dețineți pentru o vreme, dar vă reechilibrați portofoliul în fiecare lună sau cam așa ceva. Deținerile dvs. includ probabil un amestec de monede mari și medii cu capitalizare de piață.
  • Daytrader – Cea mai avansată și mai riscantă strategie de tranzacționare a criptomonedelor. Vă concentrați în principal pe analiza tehnică pentru a tranzacționa fluctuații volatile pe piață. Acest lucru poate fi profitabil dacă o faceți corect, dar este dificil de executat bine. Toate monedele sunt un joc corect cu această strategie.

Strategia ta poate fi și un amestec al acestor trei tactici. Dacă abia începeți cu tranzacționarea cu criptomonede, vă recomandăm să rămâneți cu primele două.

Alegeți o criptomonedă

Poate părea evident, dar trebuie să depuneți un efort în alegerea criptomonedelor în care investiți. Faceți-vă timp cu asta. Vor exista întotdeauna noi oportunități, așa că nu săriți doar într-o tranzacție în încercarea de a prinde o pompă.

Cercetare, Cercetare, Cercetare

Am menționat cercetarea? Cel mai important pas al fiecărei oportunități de investiții este de a cerceta moneda pe care doriți să o cumpărați. Dacă faceți acest pas, veți fi în primul rând înaintea multor alți investitori.

Cel puțin, ar trebui să vă dați seama ce problemă rezolvă moneda, de ce echipa este calificată să o creeze și ce scop are moneda în ecosistemul general.

Citirea hârtiei albe a monedei este o modalitate excelentă de a aduna toate aceste informații. Aceste documente pot părea intimidante, dar după ce ați citit primul cuplu, veți constata că nu sunt atât de rele. Hârtie albă Bitcoin este punctul de plecare perfect pentru orice novice în criptomonede. Verificați-l și aflați ce a început întreaga revoluție blockchain.

După o verificare corespunzătoare a monedei (sau a zece monede), este timpul să faceți investiția.

Găsiți un schimb

Există o cantitate aparent nesfârșită de opțiuni de schimb. Fiecare dintre ele conține argumente pro și contra pentru diferiți comercianți, precum și liste diferite de monede disponibile.

Când găsiți un schimb, este important să vedeți mai întâi dacă acceptă monedele pe care doriți să le tranzacționați. Majoritatea schimburilor au o pagină ușor de găsit care listează toate monedele disponibile. De asemenea, am compilat o listă a criptomonedelor tranzacționabile pe cele mai populare schimburi de aici.

Schimburi pentru începători

Dacă sunteți un începător interesat să rămâneți la cele mai cunoscute criptomonede, Coinbase este cel mai bun pariu. Cu atât mai puțin avansate, GDAX și Gemeni oferă selecții similare de monede cu taxe de tranzacționare mai mici.

Kraken are o ușurință de utilizare similară cu schimburile menționate anterior, dar constă dintr-o listă mai mare de monede.

Puteți achiziționa criptomonede cu fiat (adică USD) pe toate aceste platforme.

coinbase

Interfața Coinbase

Schimburi moderate

Aceste platforme acceptă o gamă mai largă de monede decât schimburile de începători și au, de obicei, și taxe mai mici. Cu toate acestea, acest lucru vine în detrimentul experienței utilizatorului.

Niciunul dintre aceste schimburi nu vă permite să utilizați fiat pentru a cumpăra cripto. Trebuie să dețineți sau să cumpărați deja Bitcoin sau Ethereum într-una dintre bursele pentru începători.

Schimburile de renume din această listă includ Binance, Bittrex și KuCoin.

Schimburi descentralizate (avansat)

Pe măsură ce deveniți un comerciant experimentat de criptomonede, este posibil să vă regăsiți tranzacționând monede mici cu capitalizare de piață. Majoritatea acestor monede nu sunt disponibile la bursele centralizate. În schimb, trebuie să utilizați un schimb descentralizat (DEX) alimentat de Ethereum.

La aceste schimburi, tranzacționați direct pe blockchain. Nu există intermediar care să potrivească ordinele. Folosiți un instrument precum MetaMask pentru a vă executa tranzacțiile. Încă o dată, schimburile descentralizate sunt recomandate numai comercianților cu experiență.

Dacă acest lucru vă interesează, Ether Delta și IDEX sunt două DEX-uri solide de verificat.

Selectați un portofel

În cele din urmă și cel mai important, ar trebui să aveți un portofel sigur dacă intenționați să țineți monedele pentru o perioadă lungă de timp. Încă o dată, aveți o mulțime de opțiuni pentru stocare.

Schimburi

Schimburile sunt de departe cel mai puțin sigur loc pentru stocarea fondurilor. Sunt ținte comune ale hackerilor și sunt susceptibile la atacuri de phishing. Dacă intenționați să vă lăsați banii într-o bursă pentru a avea o anumită lichiditate de tranzacționare, faceți-i cea mai mică sumă posibilă.

Portofele online

Portofelele online sunt următoarea dvs. cea mai bună opțiune. Acestea sunt puțin mai bune decât schimburile, dar, deoarece sunt încă online, au multe dintre aceleași vulnerabilități. Chiar și un portofel de renume precum MyEtherWallet a dovedit recent că jucătorii rău intenționați vor găsi întotdeauna o modalitate de a ocoli sistemul.

Portofele software

Chiar și mai bune decât portofelele online sunt portofelele software. Multe dintre aceste portofele stochează informațiile dvs. local pe dispozitivul pe care le descărcați. Cu toate acestea, dacă computerul sau telefonul dvs. detectează programe malware, acesta vă poate compromite securitatea. Exodus și Edge sunt două opțiuni software populare.

Portofele hardware / hârtie

În mod ideal, ar trebui să utilizați un portofel hardware sau de hârtie pentru depozitare. Ambele metode vă mențin monedele offline și oferă cel mai înalt nivel de securitate. Portofelele din hârtie sunt gratuite, dar portofelele hardware costă de obicei aproximativ 100 USD. Cu toate acestea, prețul oferă suficientă securitate pentru a le face să merite. Ledger Nano S și Trezor sunt cele mai bune alegeri pentru portofel hardware.

registru

Ledger Nano S

Ieși acolo și începe Tradin ’

Aceștia sunt pașii de bază pe care trebuie să îi urmați pentru a începe tranzacționarea criptomonedelor. De acolo, există o mulțime de încercări și erori și învățare pe măsură ce mergeți. Dacă doriți mai multe informații, consultați ghidurile noastre despre greșelile obișnuite de evitat la tranzacționare, precum și despre modul de evaluare a unei monede.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me