Monede, monede pretutindeni

Când începeți tranzacționarea cu criptomonede, numărul mare de monede dintre care puteți alege poate fi copleșitor. Din mii de acolo, cum poți decide care dintre ele să le păstrezi în portofoliu?

Deși există o cantitate nesfârșită de strategii atunci când alegeți monede, există câteva tactici diferite pe care ar trebui să le urmați pentru a vă minimiza riscul. În acest ghid, vă vom învăța sfaturile și trucurile pentru construirea portofoliului dvs., astfel încât să aveți o experiență de tranzacționare cu criptomonede mai reușită.

Diversificați-vă peste capitalizarea pieței

diversitate

O modalitate excelentă de a vă minimiza riscul de dezavantaj atunci când tranzacționarea criptomonedelor este de a vă diversifica deținerile pe diferite plafoane de piață.

În cazul în care nu știți, plafonul de piață al unei criptomonede este prețul înmulțit cu oferta sa circulantă. De obicei, cu cât este mai mare capacitatea de piață a unei monede, cu atât este mai puțin volatilă. Un portofoliu diversificat corespunzător conține un amestec de mari (>5 miliarde USD), mediu (250 milioane USD până la 5 miliarde USD) și scăzut (<250 milioane dolari) monede de capitalizare de piață.

Este posibil ca monedele cu capacitate mare de piață, cum ar fi Bitcoin și Ethereum, să nu aibă aceleași cursuri de 40-50% pe care le fac altcoins-urile mai mici, dar prețul lor este de obicei mai bun pe piețele la urs.

Modul în care vă diversificați între aceste clase depinde de toleranța la risc. Dacă credeți că investiția în criptomonede este deja un joc de noroc, un portofoliu care conține 95% din monede cu capital mare poate fi potrivit pentru dvs..

Poate că aveți venituri disponibile, totuși, că nu ați fi de asemenea supărat pierzând. În acest caz, ar putea fi util să puneți peste jumătate din portofoliul dvs. în criptomonede cu capitalizare mică. Monedele din această clasă au o mare probabilitate de a nu valora nimic pe drum, dar cele care ajung să crească 100-200x ar putea face ca riscul să merite.

În cele din urmă, ar trebui să faceți o evaluare serioasă a toleranței la risc, precum și a cantității de bani pe care sunteți dispus să o pierdeți și să alegeți împărțirea capitalului de piață pe.

Luați în considerare industria

Un alt lucru de luat în considerare atunci când vă construiți portofoliul de criptomonede este industria pe care o vizează fiecare monedă. Există câteva moduri diferite în care puteți aborda acest lucru.

Diversificați în toate industriile

Din nou, diversitatea este cheia. Deoarece blockchain-ul este încă tânăr, este dificil de prezis care sectoare vor accepta cel mai mult noua tehnologie. Pentru a acoperi acest risc, este recomandat să investiți în monede din diferite industrii.

Puteți grupa cele mai populare criptomonede în câteva categorii diferite:

  • Monede: Bitcoin, Bitcoin Cash, Litecoin
  • Platforme Dapp: Ethereum, NEO, EOS, Cardano, Lisk
  • Financiar: Ripple, Stellar, OmiseGO, Wanchain
  • Confidențialitate: Monero, Dash, Zcash
  • Mass-media: Steem, BAT

Acestea sunt doar câteva dintre categoriile în care puteți plasa monede și veți descoperi rapid că există o mulțime de suprapuneri pentru unele dintre ele. Ideea acestei strategii este de a evita investițiile prea mari în orice categorie. Dacă, dintr-un anumit motiv, această categorie ajunge să bombardeze, nu doriți să rămâneți în mână.

Faceți o dublă pentru industriile dvs. preferate

Chiar și atunci când dețineți monede într-un set divers de industrii, ar trebui să luați în considerare plasarea de capital suplimentar în industriile în care aveți cea mai mare încredere.

Există o idee populară în industria criptomonedelor conform căreia o singură monedă pe categorie va câștiga. Dar nu este chiar așa. Aruncați o privire la orice alt sector de afaceri. Delta, American, Southwest (companii aeriene), AT&T, Verizon, T-mobile (transportatori de celule), Chase, Wells Fargo, Bank of America (instituții financiare) – și lista continuă și continuă. Oamenii au preferințele lor și categoriile sunt suficient de mari pentru a supraviețui mai multe criptomonede.

De exemplu, dacă credeți că blockchain-ul și stocarea fișierelor sunt inevitabile, puteți investi în Sia, Filecoin și Storj. Sau, dacă sunteți un mare credincios în proiectele lanțului de aprovizionare, VeChain și Waltonchain ar putea ocupa o cantitate considerabilă din portofoliul dvs..

Căutați pietre ascunse (dacă aveți timp)

Cele mai bune monede pe care le aveți în portofoliu sunt adesea cele pe care nu le au mulți alți oameni. Există înțelepciune în a merge împotriva mulțimii.

Găsirea monedelor care nu au devenit încă populare este totuși un proces care necesită mult timp. De obicei, implică zile (sau chiar săptămâni) de cercetare și deranjare printr-o grămadă de cărți albe. Chiar și examinarea a cincizeci de proiecte poate duce doar la unul sau două pe care le considerați demne de investit.

Cu toate acestea, una sau două monede ar putea fi cheia unui portofoliu de succes. Să vedem câteva exemple:

  • Primii investitori în AntShares (acum NEO), au văzut ~160.000% rentabilitatea investiției lor.
  • O investiție în Bitquence (acum Ethos) v-ar fi adus un 4.300% întoarcere.
  • Și portofoliul dvs. ar fi crescut cu aproape 4.000% găsind OmiseGO devreme.

După cum puteți vedea, există o valoare imensă în găsirea devreme a monedelor. Dacă aveți timp pentru cercetare și suficienți bani pentru a vă asuma riscul, s-ar putea să dea roade.

Tranzacționarea criptomonedelor este o încercare și o eroare

Pe măsură ce vă construiți portofoliul de tranzacționare cu criptomonede, veți găsi probabil și alte tactici care se potrivesc bine cu strategia dvs. de tranzacționare. În plus, cel mai probabil veți încerca sfaturi care sunt de rahat. S-ar putea să constatați că nu sunteți de acord cu sfaturile enumerate aici.

Și este în regulă. Devenirea unui comerciant de criptomonede este un proces de învățare și fiecare investitor își modelează inevitabil propriul stil unic pe măsură ce devine mai experimentat. Important de reținut este să păstrezi o minte deschisă, dar sceptică, și să te bucuri de plimbare.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me