Chiar dacă a fost fondată în 2017, moment în care existau deja companii consacrate în spațiul de schimb al criptomonedelor, Binance a devenit rapid principalul schimb de criptomonede și și-a depășit concurența..

Există mulți factori care influențează comercianții atunci când aleg un schimb: lichiditate, volatilitate, disponibilitatea anumitor perechi de tranzacționare etc.., și este, de asemenea, imperativ ca un schimb să aibă o prezență importantă în mass-media și o reputație de încredere.

Dacă o companie domină piața și își extinde aria de acoperire în toate colțurile industriei, aceasta poate crea un precedent periculos. În cazul în care o companie reușește să monopolizeze piața, va putea dicta ce opțiuni are la dispoziție.

Acest lucru ar putea stagna dezvoltarea sănătoasă a industriei și dăunează calității produsului final. Privind la Binance în acest sens, să vedem cum sa dezvoltat platforma și a atras noi utilizatori de-a lungul anilor, blocând în același timp orice posibilă concurență și ce tactici au folosit pentru a ajunge acolo.

Istoria Binance

Binance a fost fondată de Changpeng Zhao, care și-a început startul în domeniul blockchain lucrând pentru Blockchain.info în calitate de șef de dezvoltare și apoi a petrecut ceva timp la OKCoin în calitate de director tehnologic. Ideea sa pentru Binance a fost să creeze o platformă de tranzacționare independentă de monedele fiduciare.

Lucrând îndeaproape cu evangheliștii Bitcoin, cum ar fi Roger Ver și Ben Reeves, el a descoperit că ar putea evita anumite complicații de reglementare care apar odată cu utilizarea monedelor fiat pe o platformă de schimb dacă ar elimina total fiatul, deoarece crește riscul spălării banilor..

Binance ICO a început în iulie 2017 într-o industrie în plină expansiune, iar investitorii au investit fericit o sumă de 15 milioane de dolari. În doar primele trei luni de existență, compania a raportat un volum de tranzacții zilnic de 500 de milioane de dolari. Cu o taxă de 0,1% aplicată fiecărei tranzacții, Binance câștiga doar 7,5 milioane de dolari în comisioane doar până în octombrie 2017.

În locul potrivit la momentul potrivit

Compania nu ar fi putut alege un moment mai bun pentru a intra pe piață. În 2017, capitalizarea de piață a Bitcoin a crescut cu 15, iar capitalizarea de piață criptografică totală a crescut de la aproximativ 17,5 miliarde la 612 miliarde, o creștere de 3.400%.

La acea vreme, Bittrex era considerat unul dintre cele mai importante schimburi de altcoin, cu peste 190 de criptomonede oferite și un volum zilnic de tranzacții de aproximativ 2,6 miliarde de dolari, ceea ce l-a făcut al treilea cel mai mare volum de valori metrice, CoinMarketCap. Cu toate acestea, din cauza creșterii interesului publicului, Bittrex nu a reușit să facă față traficului în creștere și sa confruntat cu multe critici pentru probleme tehnice înainte de a opri în cele din urmă înregistrarea pe platformă pentru noii utilizatori. În acel moment, Binance oferea deja peste 230 de perechi de tranzacționare, iar comisioanele sale erau considerabil mai mici decât 0,25% ale Bittrex.

Întâmplător, în același an, China a început represiunea împotriva cripto-urilor și multe schimburi din China au suferit sau au fost închise. Cu doar o săptămână înainte de anunțarea interdicției, echipa lui Zhao și-a mutat toate serverele din China continentală într-un nou birou în Hong Kong. Acest lanț de evenimente l-a făcut pe Binance să fie ferit de controlul guvernului chinez și a devenit un schimb de altcoin de vârf până la sfârșitul anului 2017, la doar 6 luni de la existență..

Bresa de securitate

Până în 2018, Binance a trecut de la a avea 2 milioane de utilizatori la peste 10 milioane de utilizatori pe platformă. Popularitatea sa a stârnit unele controverse în februarie 2018, când avocatul cripto și fondatorul McAfee Associates, John McAfee, a ajuns la concluzia că schimbul a fost piratat din cauza numeroaselor rapoarte de dificultăți tehnice din partea utilizatorilor Binance. Pentru a dovedi că greșește, compania este publică postat adresele lor de portofel pentru a dovedi că toate fondurile utilizatorilor sunt sigure.

Vă rog doar câteva întrebări: întreruperile planificate sunt de obicei anunțate la baza de utilizatori a unei companii cu mult timp în avans. Aspectul surpriză al tău mă privește. Apoi, există imagini pe ecran – posibil photoshopate – de la diferite persoane care par să indice un hack. Poti sa comentezi?

– John McAfee (@officialmcafee) 8 februarie 2018

Cu toate acestea, McAfee nu a susținut că fondurile au fost furate de hackeri, dar a sugerat că platforma a fost compromisă din cauza unei încălcări de securitate care a dus la anunțul brusc al lucrărilor de întreținere..

Adresele publice care au fost partajate de companie au fost, de asemenea, supuse controlului. Într-un anchetă publicate de Bellingcat, aceste adrese au fost supuse unei analize de grupare care dezvăluie legăturile cu adresele utilizate de Al-Qassam, un grup terorist embargonat atât de SUA, cât și de UE, pentru a primi donații. Aceste zvonuri nu au fost niciodată abordate. Cu toate acestea, o lună mai târziu, Binance s-a asociat cu compania de analiză blockchain CipherTrace pentru a-și consolida politicile de combatere a spălării banilor (AML).

Mai târziu, în mai, Binance a suferit un atac confirmat, iar hackerii au furat Bitcoin în valoare de 40 milioane USD. Potrivit unui afirmație lansat de Binance, hackerii au folosit tactici de phishing pentru a avea acces la cheile API pentru conturile de utilizator și pentru a executa simultan comenzi de vânzare și cumpărare umflate. Sistemul de securitate al bursei a fost actualizat și un cadou de 50.000 BNB a fost anunțat pentru cei care au avut volume de tranzacționare de peste 1 BTC într-un efort de a menține utilizatorii pe platformă. Acest lucru, desigur, nu a ajutat să câștige comercianții mai mici. Hack-ul a mai pus la îndoială dacă suspiciunile anterioare ale lui McAfee aveau merit și aceasta a fost de fapt prima încălcare a securității pe Binance.

Taxă de listare sau o „plată pe termen lung”?

2018 a avut o altă controversă în rezerva pentru Binance. A devenit repede evident că Binance era deschis să listeze noi criptomonede la o rată rapidă, cu aproape 400 de perechi de tranzacționare oferite.

În luna august a aceluiași an, Christopher Franko, cofondator al platformei Blockchain Expanse, dezvăluit într-un tweet că Binance se oferise să listeze Expanse (EXP) pentru 400 BTC. Un alt utilizator, presupus a fi un voluntar Vertcoin, pretins că Binance a cerut 90 de mii de dolari în taxe de listare. Desigur, Zhao apărat reputația companiei sale, indicând presupusa adresă de e-mail Binance de unde a venit oferta de listare ca un e-mail falsificat.

Cu toate acestea, o înregistrare BlockStack la Comisia de Valori Mobiliare și Securitate (SEC) din S.U.A. dezvăluit a efectuat o plată de 250.000 de dolari către Binance pentru a-și enumeră jetonul STX. Blockstack urma să efectueze, de asemenea, trei plăți de aproximativ 250.000 USD pentru a acoperi perioada suplimentară de listare de trei ani, împreună cu o taxă de marketing suplimentară. În total, aceștia ar plăti taxe în jur de 1,1 milioane de dolari, sumă care contrazice direct declarațiile anterioare ale Binance privind comisioanele lor de listare.

La un moment dat chiar a promis să doneze la caritate toate taxele de listare dobândite. Un purtător de cuvânt al companiei a răspuns că plata primită a fost o taxă de marketing care a fost ideea Blockstack: „O taxă de plată pe termen lung este un stimulent propus de Blockstack pentru ca Binance să păstreze jetonul listat la bursă.

Aceasta este o nouă taxă de plată propusă de Blockstack. ” Deoarece acest lucru nu este considerat o taxă de listare, nu a fost donat în scopuri caritabile. Ca răspuns la controversă, reprezentanți ai schimburilor criptografice OKEx și Kraken a comentat că evaluarea listării ar trebui să implice o mulțime de procese și considerații și că acestea nu percep taxe de listare pentru proces. În același timp, Binance DEX percepe o taxă standard de listare fixă ​​de 1.000 BNB, care este necesară pentru a preveni adăugarea de jetoane cu viabilitate economică și tehnică redusă sau deloc, conform Changpeng Zhao.

Proces pentru active sechestrate

Acest lucru ne aduce în 2020, care a început cu o altă controversă. Un fost angajat al Binance, Steven Reynold, a intentat un proces împotriva companiei cerând instanței să-i acorde rambursarea a nu mai puțin de 337.500 USD.

Steven a fost implicat în canalele oficiale Binance Telegram, în special în „Binance Support” (@binance_support), unde a fost angajat din iulie până în decembrie 2017 ca moderator al comunității. Se presupune că grupul Telegram în cauză a fost lăsat sub controlul lui Steven. Echipa Binance l-a contactat apoi pentru a șterge grupul și a elimina orice mențiuni despre companie din acesta. Reynolds a respectat această cerere, potrivit plângere.

Reynolds v. Binance Holdings Ltd.

Reynolds v. Binance Holdings Ltd.

Un reprezentant al Binance a susținut că Steven nu s-a conformat și a deturnat grupul și utilizatorii acestuia pentru câștigurile sale personale. În timp ce nu au reușit să protejeze utilizatorii din grup, Binance a înghețat contul lui Steven pe platformă cu toate deținerile sale, stabilindu-și limita de retragere la 0, confiscându-i astfel activele. Reprezentantul a mai susținut că doresc să îl dea în judecată pe Reynolds, dar nu l-au putut localiza. Nu au apărut încă alte știri cu privire la această plângere, așa că așteptăm o decizie judecătorească.

Agregare de date independentă

Acest mic sughiț nu l-a împiedicat pe Binance și pe CEO-ul său Changpeng Zhao să meargă mai departe cu achiziționarea CoinMarketCap, cel mai mare agregator de date criptografice. Achiziția a fost făcută publică pe 31 martie. Suma plătită nu a fost dezvăluită, dar se zvonea că ar putea ajunge la 400 de milioane de dolari.

Anterior, compania a încercat să concureze cu CMC, lansând propriul său agregator de date Informații Binance. Cu toate acestea, nu a câștigat la fel de mulți utilizatori ca cea mai referențiată sursă de urmărire a prețurilor din industria criptografică. Prin urmare, CZ a început negocierile cu Brandon Chez, fondatorul CMC, care au fost finalizate în cea mai mare achiziție făcută de Binance până acum. La acea vreme, Zhao clarificat că noua proprietate nu va compromite independența CoinMarketCap: „Binance nu are nicio influență asupra clasamentelor CoinMarketCap. CoinMarketCap își menține angajamentul de a furniza cele mai exacte, în timp util și date de criptomonedă de calitate din industrie, beneficiind în același timp de expertiza, resursele și amploarea Binance. ”

Cu toate acestea, lucrurile s-au schimbat rapid cu metodele de clasare CoinMarketCap. cea mai importantă actualizare înainte de cumpărare a fost valoarea lichidității CMC. Acesta a fost poziționat ca un rang mai precis pentru schimburile criptografice care au evitat calculul în posibile volume umflate. Din momentul în care a fost implementată această caracteristică, HitBTC s-a impus în fruntea clasamentului cu lichidități de top în industrie, dar și-a pierdut locul împreună cu majoritatea celorlalți lideri după achiziție. Binance, desigur, a arătat o creștere rapidă a numărului.

Narațiunea oficială cu privire la schimbarea metrică a fost că, prin scăderea valorilor monetare și introducerea unei noi scări de la 0 la 1.000, site-ul agregat a reușit să simplifice datele pentru utilizatori. Cu toate acestea, nu s-a explicat niciodată de ce pozițiile schimburilor s-au schimbat atât de drastic.

O altă actualizare majoră a fost introducerea unei noi valori „Factor de trafic web”. A fost anunțat pe 31 mai într-o postare pe blog de CoinMarketCap. În acest moment, Binance stă ferm în fruntea clasamentului cu un scor de 1000 dintr-un posibil 1000. Scorurile combinate l-au plasat, de asemenea, pe Binance pe locul # 1 în clasamentul general al schimbului..

Au apărut critici justificate atunci când publicul și-a amintit declarațiile din trecut făcute de CoinMarketCap, directorul de strategie Carylyne Chan, care este acum CEO-ul său interimar. Anterior, ea a criticat această valoare, spunând: „Am văzut alți oameni făcând lucruri așa cum ați spus, traficul web ca o modalitate [de a verifica schimburile sunt legitime], dar oamenii tranzacționează folosind chei API, de aceea traficul web nu este bun indicator.” Totuși, ea se asigură că CoinMarketCap este o entitate independentă și nu este influențată de interesele noului proprietar. „Nu actualizăm algoritmi sau clasamente pentru a se potrivi cu agenda oricui, acest lucru este complet contrar istoriei și valorii CoinMarketCap”, a spus ea..

Alege cu înțelepciune

Această adâncire în scurta istorie a Binance pare foarte exemplară a câtorva fire comune în industria criptomonedelor. Unele companii apelează la practici cutthroat în numele creșterii. Deși aceasta nu este o acuzare a Binance ca atare, explorarea de mai sus indică câteva evenimente notabile care merită înțelese.

O mare parte din creșterea lui Binance poate fi atribuită unei echipe uimitoare de PR și unui CEO vocal care își păstrează numele în titlu. Cu toate acestea, pare să existe o discrepanță în așteptările reputaționale între lumea tradițională a finanțelor și cea din criptomonedă. La sfârșitul zilei, având încredere în orice schimb de criptomonede, care este probabil centralizat, așa cum este în cazul Binance, reputația ar trebui să joace un factor important demn de luat în considerare..

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me