Containerele inteligente păstrează temperatura corectă pentru alimente și farmaceutice

Cu pletora de start-up-uri blockchain, nu este atât de des să întâlnești companii stabilite care adoptă blockchain pentru a-și îmbunătăți procesele. Dar prima aplicație Smart Containers, SkyCell, își închiriază containerele cu temperatură controlată de peste cinci ani deja – către unele dintre cele mai mari nume din industria alimentară și farmaceutică. Deci, de ce să treceți la blockchain?

Când lista dvs. de clienți include Roche și Novartis, de ce să schimbați un model care funcționează deja? Am vorbit cu cofondatorul și CEO al Containere inteligente Richard Ettl despre importanța blockchain-ului în industria logistică și ce probleme rezolvă în special pentru compania sa.

Decontarea cu ușurință a plăților internaționale

„Cu aproximativ 18 luni în urmă, am început să intrăm în blockchain și am început să lucrăm în urmă cu aproximativ un an pentru a valorifica capacitățile blockchain-ului. Așadar, prima noastră aplicație a fost acceptarea criptomonedelor, astfel încât să putem deconta automat facturile prin Bitcoin și Ether. Am început în ianuarie și am fost prima companie de închiriere de containere care a făcut acest lucru. ”

Mai mult, în țările cu economii închise, precum India, poate dura până la 6-8 săptămâni până când compania primește plata – și până la 150 USD dispar în lumea bancară. „Cu o plată Ether, vorbim despre secunde – și este mult mai ieftin”, subliniază Richard.

Posibilitatea interzicerii în scurt timp a criptomonedelor de către India poate cauza o „piedică pe termen scurt”, dar Richard consideră că guvernele vor adopta în cele din urmă criptomonedele..

„Cred că este vorba de control și că guvernele se tem să-și piardă controlul asupra monedelor lor. Dar, pe termen lung, îl vor îmbrățișa și vor avea chiar și criptomonedele lor. Containerele inteligente sunt criptomonede agnostice și se vor adapta pentru a accepta orice criptomonedă are sens pe termen lung. ”

Urmărirea mai multor articole din întreaga lume

urmarirea containerelor

Închirierea a mii de containere către diverse companii și țări din întreaga lume nu este ușor de urmărit. Există multe probleme implicate în a afla unde se află un anumit container la un moment dat.

„Am observat provocările în urmărirea acestor active”, spune el, „așa că am construit propriul nostru sistem ERP. Cu cât avem mai multe active, cu atât este mai mult o logistică descentralizată a problemei. ”

Dacă v-ați pierdut vreodată valiza în timp ce zburați sau un pachet prin poștă, veți ști că nu este ușor să țineți cont de milioane de articole care circulă în întreaga lume. Și când aveți de-a face cu produse sensibile la temperatură, miza este și mai mare.

Auzim adesea despre faptul că tehnologia blockchain este costisitoare de integrat. Cu toate acestea, în industria logistică, le permite companiilor să reducă costurile pentru clienții lor de containere de transport din întreaga lume.

„Când expediați un pachet în întreaga lume, acest lucru necesită aproximativ 200 de comunicări ale diferitelor părți din lanțul de aprovizionare. Aceasta este o combinație de apeluri telefonice, e-mailuri, unele sisteme integrate de comunicații. Blockchain este un șir roșu în toată acea comunicare. Atașați toate aceste informații la acel blockchain ”

Și când ai șirul atașat, nu mai ai sute de oameni care vorbesc între ei, deoarece toate informațiile sunt deja acolo pe blockchain.

Dar blockchain-ul a redus cantitatea de personal de care au nevoie companiile, amenințând astfel locurile de muncă?

„Cred că asta este o consecință”, recunoaște Richard, „dar într-un mod pozitiv. Urmărirea după aceste transporturi nu este de fapt o muncă plină de satisfacții, așa că cred că va crește dramatic productivitatea diferitelor părți interesate din lanțul de aprovizionare. ”

Transparență, anonimat și reducerea erorilor umane

Logistica Smart Containers

Blockchain permite containerelor inteligente să gestioneze și datele mai eficient. De exemplu, anumite elemente trebuie să fie publice și disponibile pentru toți – dacă este un bun periculos, de unde sunt expediate de la și către, etc. Dar alte date trebuie păstrate private, cum ar fi valoarea echipamentului din interior.

„Asta facem, combinăm elementele private și publice pentru industria logistică prin blockchain”, spune Richard.

De asemenea, reduc erorile umane. „Dacă aveți o persoană care vorbește cu o altă persoană în diferite limbi, aveți mult spațiu pentru a pierde informații în traducere. Utilizarea blockchain-ului reduce semnificativ cantitatea de erori umane în logistică. De asemenea, punctele slabe ale multor informații sensibile care zboară din diferite surse. ”

Obținerea de idei noi

S-ar putea să vă întrebați de ce o companie consacrată cu tehnologie dovedită ar deține un ICO, în special cu o anumită negativitate care înconjoară termenul până târziu. Dar Smart Containers ICO are sens din câteva motive (pe lângă achiziționarea mai multor fonduri).

„ICO este o campanie de imagine”, explică Richard, „lansăm un nou tip de produs din partea produselor alimentare și ne modernizăm imaginea”. Ei primesc, de asemenea, câteva idei cheie de la investitori. Unul dintre aceștia provenea dintr-o fermă de somon din Norvegia, care pierde în prezent până la 12% din produs pe an.

Un altul, reducerea cheltuielilor țărilor cu infrastructură mai slabă și climă mai caldă, care nu își permit să închirieze camioane reci pentru deplasarea alimentelor. „Pot închiria o cutie acum și este mai accesibil”, spune el.

Alimentația și industria farmaceutică sunt principalele domenii de interes ale containerelor inteligente, deoarece acestea sunt produse foarte sensibile la temperatură. Cu toate acestea, există și alte posibilități în viitor, inclusiv logistica donatorilor de organe.

„Putem transporta o inimă vie”, se entuziasmează Richard, „și am dezvoltat o cutie pentru Spitalul de Copii din Zurich pentru a transporta pielea vie. Aceasta trebuie transportată la temperatura corpului la 37 de grade (98,6 Fahrenheit). „Așadar, putem transporta la spitale pentru a fi utilizate pentru victimele arsurilor sau persoanele cu cancer de piele.”

Un alt caz de utilizare posibil pentru viitor este în cuvintele lui Richard „puțin morbid”. El spune: „Transportul cadavrelor recent decedate este o provocare, așa că ar putea fi ceva în care am putea intra … dar poate că am avea nevoie de un nou brand pentru asta!”

Care sunt unele dintre succesele containerelor inteligente până acum?

„În ceea ce privește industria farmaceutică, avem astăzi palmaresul de a fi cel mai sigur sistem de pe piață. În industria noastră, aceasta este măsurată prin cantitatea de transport din 100 pe care nu o respectați la temperatura potrivită și care duce la pierderea produsului. Anul trecut, am avut mai puțin de 0,1% abateri temperate și pierderi zero. ”

În ceea ce privește mâncarea, lucrurile abia încep. „Vedem o tendință ascendentă pe piața consumatorilor, direct către consumator, dar alimentele trebuie să fie extrem de ieftine pentru a fi directe către consumator.” De fapt, atât de ieftin încât încearcă să închirieze containere în anumite circumstanțe de la doar 1 USD pe zi.

Și Provocările Blockchain?

Richard nu vede cu adevărat tehnologia blockchain-ului ca pe o provocare în sine, ci mai multe despre modul în care echipele tinere de start-up își vor crește creșterea la nivel internațional.

„Cred că construirea unei organizații globale are provocările sale și multe proiecte blockchain vor trebui să le facă față și acestora. Cum să conduci o echipă globală tânără, cum să păstrezi cultura corporativă peste tot, chiar și atunci când ai oameni care lucrează la distanță pentru tine. Păstrarea culturii împreună este importantă. ”

O provocare pentru containerele inteligente, în special, este și gestionarea drumurilor. „Când vedeți o explozie a cererii, planificarea din timp și punerea resurselor în loc este o provocare. Acestea sunt probleme legate de abilitățile ușoare, conducând oamenii, găsind oamenii potriviți, adaptându-se la schimbare, gestionând viteza pe parcursul ciclului de viață al companiei. ”

Cu o rată de creștere a companiei care se răspândește mai repede decât un virus – „istoric ne-am dublat întotdeauna la fiecare șase luni. Acum vorbim despre creșterea factorului 19 ”- doar încercarea de a gestiona acest lucru poate fi copleșitoare. Și acest lucru se întâmplă cu alte companii blockchain pe măsură ce ideile lor decolează. Deci, cum gestionați aceste tipuri de probleme?

„Aș recomanda să obțin un mentor, nu cineva obișnuit să conducă un startup, cineva dintr-o corporație mare. Ei au tendința de a gestiona problemele existente, mai degrabă decât cele în creștere, au experiență în management. ”

Gânduri de închidere

„Construirea unei echipe uimitoare și lucrul cu aceasta este probabil partea mea preferată din slujbă”, spune el. „A crea ceva din nimic este cel mai plăcut pentru mine. Am început ca o idee, acum livrăm în 81 de țări din lume, am privilegiul de a călători în multe țări pe an, este o experiență cu adevărat plină de satisfacții. ”

Când a fost întrebat despre viitorul blockchain-ului, Richard comentează: „Aceasta este încă o industrie tânără și ar trebui să ne așteptăm să vedem multe schimbări. Proiectele vor trebui să se maturizeze semnificativ, este semnificativ mai greu să strângeți capital decât acum doi ani. Jucători mai profesioniști vor intra în industrie, PwC-urile acestei lumi. Mulți consilieri actuali – să-i numim consilieri – nu sunt buni la livrare, iar jucătorii din vechea școală vor intra și își vor oferi cunoștințele despre cum să livreze la timp și în buget.

În cele din urmă, câteva sfaturi din partea CEO-ului Smart Containers pentru alte companii blockchain:

„Vor intra mai mulți investitori instituționali și acest lucru va duce la creșterea jetoanelor de securitate. Investitorii instituționali nu vor un jeton de utilitate, nu știu ce să facă cu el … În viitor, jetoanele de securitate vor deveni din nou standard. Dar, iată mesajul meu către dvs., nu vă temeți de simbolul de securitate, ci găsiți o modalitate de a-l îmbrățișa, deoarece cred că acesta va fi viitorul. ”

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me