Interviu cu Andrew Keys de la ConsenSys

Andrew KeysAndrew Keys este șeful dezvoltării afacerilor pentru ConsenSys, un ecosistem global de dezvoltatori și inovatori care construiesc aplicații descentralizate și infrastructură care utilizează protocolul Ethereum. El este, de asemenea, co-fondator al ConsenSys Capital, constelația organizației de servicii financiare care include ConsenSys Ventures, Token Foundry și ConsenSys Capital Asset Management..

Liniștit, dar foarte cunoscut și foarte respectat în comunitate, Andrew este conducta perfectă pentru a dezlănțui inovația blockchain asupra omenirii. Numeroasele sale misiuni de vorbire la conferințele importante ale industriei i-au consolidat rolul de autoritate preeminentă pe blockchain și Ethereum. Nu există nicio îndoială că munca sa cu ConsenSys a jucat un rol esențial în stabilirea Ethereum ca a doua cea mai mare criptomonedă după capitalizare de piață și cel mai activ ecosistem blockchain de pe planetă..

ConsenSys adoptă o filozofie de management progresivă, de jos în sus, expusă pe deplin prin comportamentul său relaxat: ierarhii nepretențioase și operațiuni orizontale. Acest lucru este exemplificat de faptul că îl veți găsi pe Andrew la un birou comun care lucrează cot la cot cu membrii echipei de toate nivelurile în spațiul de birouri exuberant și deschis ConsenSys.

Așadar, fără alte întrebări, vă rugăm să vă bucurați de acest interviu stimulativ pe ecosistemul ConsenSys și cum arată viitorul nostru odată ce blockchain-ul este integrat în fiecare fațetă a interacțiunilor noastre zilnice.

Acest interviu a fost realizat lângă birourile corporative din cartierul Bushwick din Brooklyn, NY.

Am văzut o postare Medium care spunea că ați călătorit peste tot în lume … în timp ce purtați flip-flops. Este ceva care indică cultura industriei, modul de viață ConsenSys sau este ceva care este unic Andrew??

Tocmai mi se pare că șlapii sunt confortabili și de fapt le port acum. Cred că tocmai a evoluat într-o glumă, deoarece cred că sunt foarte confortabili. Dar până în acel moment, suntem un magazin „vino așa cum ești” și nu există un cod vestimentar în sine. Când nu trebuie să port un costum pentru o entitate de tip bancă centrală, consider că șlapii sunt confortabili. Suntem ușor ușor. Lasă munca să vorbească, nu hainele.

V-ați întâlnit cu personalități proeminente din întreaga lume, de multe ori în țări precum China, unde afacerea se desfășoară în mod formal. Faceți compromisuri pentru acele întâlniri?

Acesta este numele jocului, să fii cameleon. Te duci în locurile în care trebuie să porți un costum și poartă un costum. Te duci în locurile în care ar trebui să fie îmbrăcat și te îmbraci … adaptarea sa.

Ce te motivează să te ridici din pat în fiecare dimineață? Care este misiunea ConsenSys care te motivează să vii la muncă în fiecare zi?

Aș face un pas înapoi și aș privi cu adevărat cum este construită planeta Pământ chiar acum, mai ales cu coeficientul nostru Gini, unde aveți cele 80 de ființe umane care au aceeași cantitate de bogăție ca și cele 3,5 miliarde de jos. 80 și 3,5 miliarde par doar ineficiente și nedrepte. Aș susține că multe dintre aceste 80 de persoane reprezintă sau dețin firme care servesc ca intermediari de încredere. În esență, asta este ceea ce aceste tehnologii commoditizează: încredere și intimidare. Cred că, dacă comercializăm aceste valori adăugate, vom avea o distribuție mai bună a bogăției și prosperității în lume. Cred că suntem la un pas de o epocă de aur. Această tehnologie are potențialul de a scădea lichiditatea în active nelichide care ar trebui să ajute Pământul să evolueze. Punct.

Faceți aluzie la faptul că, dacă puteți simboliza activele nelichide, cum ar fi capitalul de risc sau imobilele, acest lucru ar trebui să fie suficient pentru a realiza redistribuirea bogăției la nivel mondial?

Arta, de asemenea. Sau atenția cuiva care ar putea să nu aibă alte active, mai degrabă decât să-ți imaginezi un Facebook în care primești un dolar pe zi pentru a te uita la publicitate în loc de Mark Zuckerberg. Dolarul respectiv ar merge destul de departe în Kenya.

În timp ce călătoream în India, am învățat să apreciez faptul că poți supraviețui cu 2 $, 3 $, 4 $ – poți găsi un pat și totuși ai suficient pentru o masă sau două..

Să facem un pas rapid înapoi. Ceea ce doriți să înțeleagă lumea exterioară despre ConsenSys?

ConsenSys este cel mai mare magazin de inginerie software din lume, axat exclusiv pe crearea de tehnologii blockchain. Suntem puțin peste 900 de persoane în peste 30 de țări și menținem patru piloni ai activității operaționale.

Primul este ingineria full stack. Menținem trei dintre cele opt implementări ale protocolului Ethereum. Mai mult decât atât, menținem cele mai utilizate instrumente pentru dezvoltatori din întregul ecosistem. Deci, pentru a construi aplicații, aveți nevoie de instrumente. Am deschis și oferit aceste instrumente lumii. Mai mult decât atât, creăm multe standarde open source. Intermediarii pe care îi cunoaștem oferă lucruri precum reputația, oferă lucruri precum portofele și pentru a le dezintermedia, trebuie să oferim acel tip de funcționalitate. Echivalentul a cinci stele într-un Uber, puteți construi acel tip de funcționalitate într-o aplicație descentralizată în care persoanele care au propria identitate pot fi evaluate cu privire la modul în care se comportă în societate și puteți crea aceste tipuri de standarde open source. Facem multă muncă și ne gândim la asta. Apoi, deasupra, avem un strat de aplicație și rulăm stratul de aplicație în ceea ce se numește un model de studio de risc. Câteva dintre companiile care l-au făcut celebru au fost Betaworks, TechStars și 500 de startup-uri, unde un antreprenor poate fi oarecum un intraprenor și poate avea un salariu și beneficii pentru sănătate și toate acele lucruri bune și poate incuba o idee într-un proiect, un proiect într-un produs și apoi învârtiți produsul respectiv într-o companie. Am făcut multă muncă în această privință. Acesta este primul pilon al ConsenSys.

Al doilea este consultanța întreprinderilor și guvernului. Printre clienții noștri se numără JP Morgan, British Petroleum, Procter and Gamble, Exxon Mobil, Emiratele din Dubai, Autoritatea Monetară din Singapore. Tocmai am câștigat laboratorul blockchain al Uniunii Europene, așa că toți membrii UE merg la Bruxelles într-un cadru de laborator în care construim dovezi de concepte și le scalăm în medii de producție. Este o mulțime de educație, ceea ce ne aduce la al treilea pilon.

Aceasta este Academia ConsenSys, care este brațul nostru educațional în care educăm ingineri, avocați, manageri de produse despre ce este această tehnologie, care sunt implicațiile pentru diferitele lor verticale sau expertiza în materie și apoi le oferim modalități de a atesta că au învățat acest lucru oficial. Ați absolvit principiile și cineva poate fi certificat în limbajul său specific de codificare.

În cele din urmă, activitățile noastre de capital. ConsenSys Capital este o constelație a câtorva companii de servicii financiare. Primul este Token Foundry, care cred că este următoarea generație de investiții bancare și crowdfunding. Apoi, avem ConsenSys Ventures, care a fost condus de o femeie pe nume Kavita Gupta, care anterior a condus Eric Schmidt, fostul președinte al biroului familiei Google. În cele din urmă, suntem în proces de incubare a ConsenSys Capital Asset Management, care ar putea servi drept crearea unui proces de verificare pentru managerii care doresc să accepte riscul în acest spațiu și să gestioneze riscul. Acesta este esența modului în care operăm.

Să revenim la tokenizare. Anterior, ați menționat tokenizarea ca un mijloc eficient de redistribuire a bogăției. Înțeleg că sprijiniți această mișcare printr-o adăugare relativ nouă la ecosistem, Token Foundry. Ce este exact Token Foundry? Au existat unele reclame recente.

Eu cred Token Foundry să fim următoarea generație de investiții bancare sau crowdfunding prin care putem crea stimulente economice comportamentale pentru a induce utilizatorii către o platformă sau pentru a vinde mai eficient acțiuni într-o companie. Îi bifurcă într-adevăr, deoarece unul este un simbol teoretic al utilității consumatorului, iar celălalt este echitatea reală, care este o garanție. Există această lume care evoluează și creează o ontologie a jetoanelor, deoarece acum putem digitaliza activele. Nu toate activele sunt neapărat valori mobiliare, dar, pentru a fi simpli, din partea utilității consumatorilor, Ethereum este un exemplu excelent de eveniment în care oamenii au contribuit cu bani și care au creat stimulente comportamentale și economice pentru a îmbunătăți acest protocol. Acesta a fost unul dintre modurile în care m-am implicat. Am contribuit la vânzarea inițială de jetoane și am vrut să-l folosesc, am vrut să-l îmbunătățesc, vreau să-l îmbunătățesc. În mod similar, puteți începe să creați aceste stimulente economice în rețele și Token Foundry face multe din acestea.

Token Foundry, prin amabilitatea Bitcoin Exchange Guide

Care este cea mai mare diferență între o companie precum Polymath și Token Foundry?

Polymath face doar garanții, după cum înțeleg. Facem atât conservarea utilităților, cât și a valorilor mobiliare. Acestea sunt similare în sensul că este o funcționalitate de investiții bancare în care aduc titluri de valoare pe piață. Cred că probabil diferența de bază este experiența și expertiza noastră. Stăm destul de central în fața tehnologiei, unde multe alte platforme de lansare a simbolurilor servesc doar aspectelor financiare ale acesteia. Putem adăuga valoare în ceea ce privește construirea efectivă a software-ului și adăugarea acestuia la sistemul de operare pe care l-am creat.

Există organizații care implementează un model similar?

Nu, nu cred. Cred că acest tip de model de afaceri este relativ nou, deoarece încercăm să evoluăm cu modul în care vedem arhitectura modului în care operează Pământul. Deci, mai degrabă decât un sistem de control comandant de sus în jos, încercăm să acționăm orizontal, deci nu avem cu adevărat nicio ierarhie în organizație. Încercăm să incubăm activități întemeiate. Cred că este un nou model pentru un nou mod de a face afaceri pe care această tehnologie îl permite.

Prevedeți orice copiat în viitorul apropiat?

Nu știu despre copii, dar cred că oamenii observă acest model.

Corectează-mă dacă greșesc, ești cofondatorul ConsenSys Capital. De asemenea, ești al doilea angajat.

Nu cred că a fost numărul doi. Au fost o mână de oameni care au venit în același timp. Pe scurt, l-am întâlnit pe Joe Lubin la prima întâlnire Ethereum din New York. Practic, am înțeles implicațiile, poate nu la fel de bine ca el, dar am crezut că am o înțelegere destul de decentă. Odată ce am coborât acea gaură de iepure, nu m-am mai întors niciodată. De fapt i-am spus lui Joe că voi lucra pentru o mică bucată de capital, pentru că el nu era pregătit să acționeze pe toți cilindrii. M-am oferit voluntar în primele șase luni pentru a ajuta la dezvoltarea dezvoltării afacerii. Am condus o mulțime de activități globale de dezvoltare a afacerilor și apoi, în iunie anul trecut, am vrut să devenim serioși cu privire la o parte din arhitectură. Practic, am vrut să construim acest nou pilon al ConsenSys Capital și am spus că voi contribui la stimularea acestuia. Deci, asta a fost și a fost cea mai interesantă parte din viața mea profesională din care am făcut parte vreodată.

Sunt sigur că a fost o schimbare masivă a compensației pentru timpul petrecut pe piețele de capital. Am înțeles că ați construit și o companie de gestionare a ciclului de venituri?

Practic, ceea ce este atunci când te-ai dus la cabinetul medicului și ți-ai luat un fizic, de exemplu, ai avea fizicul și ți-ai înmâna cardul de asigurare secretarului și practic aceste informații ar fi trimise printr-un sistem computerizat pe care noi a început, a fost construit și vândut în toată America către Chennai, India. Practic, factorii din India s-ar lupta cu Blue Cross Blue Shield care se afla în India și, în cele din urmă, medicul ar fi plătit trei până la șase luni mai târziu. Eram intermediarul. Am fost acel intermediar care a facilitat gestionarea întregului ciclu de venituri. Am primit un procent din ceea ce am colectat. De-a lungul timpului, am învățat tot ce nu funcționa despre bazele de date. Și în același timp s-a întâmplat Bitcoin, care este în esență o bază de date și un sistem de plăți. Am crezut că Bitcoin este acest experiment drăguț și funky în politica monetară, dar nu puteți programa logica de afaceri pe care acum o știm contracte inteligente. Am urmărit-o, dar nu m-am implicat profesional pentru că am crezut că tehnologia este prea imatură până când nu am văzut Ethereum unde poți efectiv programa acest tip de logică de afaceri, așa că poți avea dacă, atunci, altfel.

Următoarea întrebare se învârte în jurul unora dintre specificul ecosistemului. Care sunt unele dintre proiectele, aplicațiile sau departamentele din ConsenSys la care vă gândiți cel mai des?

Aș spune că un factor care permite toate aplicațiile este noțiunea de identitate auto-suverană. Chiar acum, când intrăm pe internet, de obicei ne conectăm la ceva de genul Facebook sau Gmail. Ne conectăm la contul nostru Bank of America și, din aceasta, fie socializăm, fie comunicăm, fie trimitem valoare. Dar, în viitor, în loc să ne conectăm la acești intermediari, vom avea propriul nostru browser. Voi avea Andrew Browser. Navigatorul Andrew va fi casa pentru identitatea mea. Va fi o casă pentru bunurile mele. Va fi o casă pentru reputația mea, cele cinci stele din Uber. Din aceasta, voi introduce o căutare pe Google „Vreau ca o mașină să mă ia de la X și să mă ducă la Y”. În loc să plătesc Uber 35% din călătorie, dacă sunt șofer, va fi egal de la egal la egal fără Uber la mijloc. Cealaltă parte a exemplului Uber, șoferul, vor intra în browserul lor auto-suveran. Cred că acest construct, orice ai face de la egal la egal, având acel tip de construcție, acest browser auto-suveran de identitate digitală este probabil cel mai fundamental factor de abilitare în construirea oricărui tip de aplicație descentralizată. Cred că aceasta este probabil cheia.

Grafică de identitate auto-suverană prin amabilitatea ETHNews

Identitate de suveranitate de sine, prin amabilitatea ETHNews

Ați menționat „Andrew Browser” care găzduiește evaluarea dvs. de cinci stele. Este un rating social pe care oamenii îl construiesc pe baza interacțiunilor cu lumea exterioară?

Vor exista diferite tipuri de evaluări. Veți avea scorul dvs. de credit. Veți avea ratingul de viață Airbnb. Veți avea ratingul dvs. Uber. Un lucru de remarcat este că, dacă am fost un pasager bun în Uber de 10.000 de ori, probabil că sunt destul de probabil să fiu un oaspete decent Airbnb. Însă astăzi, acel atu de reputație pe care îl comport cu 10.000 de Ubers nu este transferabil. Puteți crea o înțelegere mai holistică a reputației cuiva în aceste construcții mai noi, în care puteți arăta aceste informații în mod granular, la alegerea dvs. Cred că este o idee importantă pentru noi să înțelegem.

Identitatea auto-suverană este cu siguranță interesantă, dar nu credeți că vor exista probleme cu conceptul de notare socială? Ați văzut acel episod de oglindă neagră distopică în care statutul în societate se bazează pe un rating social?

Acesta este, în mod evident, un spectacol de știință-ficțiune, dar cred că există un merit în a discuta cum ne împingem comportamental folosind lucruri precum economia comportamentală, cu oameni care îi stimulează să acționeze corespunzător. Lucruri mici, cum ar fi conturile bancare pe care le avem acum, nu au niciun tip de valoare care, dacă contul dvs. de verificare este redus, ar dori să primiți o amendă de 35 USD, mai degrabă decât să aveți funcționalitatea care știe că contul dvs. de verificare este scăzut și apoi mutarea banilor de la economii la verificare, ca exemplu. Cred că dacă vom începe să proiectăm sisteme care să împuternicească oamenii să fie mai sănătoși sau mai fericiți, va fi un punct pozitiv net. Cred că aspecte ale lucrurilor precum reputația trebuie luate în considerare în cadrul acestei structuri economice comportamentale. Cred că trebuie gândit ce implicații are reputația asupra tuturor.

Sună ca un caz de utilizare incredibil pentru blockchain, implementând concepte economice comportamentale pentru a-i stimula pe oameni să trăiască o viață mai bună și mai etică.

Dacă totul merge bine și ConsenSys își îndeplinește misiunea, cum ar arăta lumea?

Am avea o rețea web complet descentralizată. Acest lucru ar avea probabil implicații asupra sistemelor noastre de operare juridice, financiare și social-politice. Ați vedea birocrația plutind. Ați vedea o creștere exponențială a lichidității. Ați vedea probabil o epocă de aur a prosperității. Ați vedea o distribuție mai uniformă a bogăției. Ați vedea mai puțini lucrători cu salariu minim răsturnând burgeri și mai mulți oameni angajați care aleg să opteze într-o economie de partajare, prin care, mai degrabă decât un procent mare din acest lucru care merge la intermediar, ar intra în buzunarele lor ca contrapartidă într-o tranzacție.

Să sperăm că ConsenSys își atinge obiectivul. Ce este fie un lucru pe care doriți să îl înțeleagă oamenii despre blockchain, fie ceva pe care oamenii îl expun în comunitatea blockchain care este pur și simplu incorect?

Cred că singurul lucru pe care aș vrea să-l înțeleagă oamenii este că, în acest moment, narațiunea predominantă este într-adevăr speculația asupra valorii unui token digital și este Bitcoin. Cred că ceea ce aș vrea să înțeleagă oamenii este că Bitcoin a fost actul de deschidere, drogul de intrare al acestei tehnologii. Despre ce vorbim este următoarea generație de internet. Următoarea generație de internet are trei principii fundamentale. Primul pe care l-am discutat deja, care este identitatea auto-suverană. Al doilea este digitizarea activelor, tokenizarea activelor. Nu doar Bitcoin, dar veți simboliza animale, butoaie de petrol, bilete la concert Beyoncé, electroni pe un panou solar. Veți putea să le mutați la fel de ușor pe cât trimiteți un e-mail astăzi. Al treilea principiu fundamental este noțiunea de contracte inteligente în care, dacă tu și cu mine suntem într-o formație rock, astăzi am plăti Apple 35% dacă cineva ar cumpăra albumul nostru de 10 USD pe iTunes. Am primi restul de 65%. Tu și cu mine ar trebui, ulterior, printr-un proces manual, apoi să împărțim acei bani. În viitor, dacă creăm un element cum ar fi o melodie sau un album, putem încorpora logica de afaceri prin care nu am avea nevoie de iTunes și am avea 99,9% din venituri în loc de 65%. Mai important, am putea crea un contract inteligent în care ești un cântăreț mai arătos, astfel încât să primești 55%, iar eu sunt basistul, așa că primesc 45%. Am putea încorpora chiar mai mult că, dacă un fan ar dori să investească în noi și am avea un contract inteligent cu ei, ar putea obține 10% din fiecare melodie care a fost achiziționată prin acest acord. Începeți să automatizați și să optimizați modul în care noi, ca oameni, avem încredere și suntem de acord unul cu celălalt. Făcând acest lucru, începeți să estompați ceea ce este un fan sau ce este formația și puteți extrapola asta din muzică și în politici publice sau finanțe. Ați început să estompați liniile dintre ceea ce este un angajat față de angajator față de doar un participant la rețea. Cred că este o identitate de auto-suveranitate, tokenizarea activelor și contracte inteligente.

Ați menționat că iTunes și Uber ar putea în cele din urmă să nu mai existe, deoarece toate tranzacțiile vor fi de la egal la egal.

Vreau să avertizez. Nu am spus neapărat că nu ar exista, deoarece oferă o experiență excelentă pentru utilizator. Au deja o rețea. Cred că probabil li s-ar strânge foarte mult marginile, dar există modalități prin care ar putea folosi și această tehnologie. În general, cred că ceea ce vedem aici este mercantizarea încrederii și intermedierii. Dacă sunteți un produs sau o companie cu venituri unice, provin din asigurarea încrederii și intermedierii, cred că va trebui să vă gândiți la noi propuneri de valoare ale personalului.

Vor evolua sau vor muri. Acesta este numele jocului.

La Draper University Blockchain Intensive și apoi la una dintre postările de pe blog la începutul acestui an, v-ați prezentat convingerea că suntem cam în echivalentul din 1994 al erei blockchain. Care sunt echivalenții din ’94 ai Bitcoin și Ethereum și apoi să renunțe la asta, cum vor arăta Bitcoin și Ethereum atunci când echivalentul anului 2000 va atinge ecosistemul?

Pentru a clarifica, cred că, dacă Internetul și-a început producția comercială în 1996, cred că suntem în echivalentul anului 1994. Suntem în ’94 din ’96. 2018 în anii blockchain este echivalentul anului 1994, când Internetul a început în 1996. Ceea ce vreau să spun prin asta este că trebuie să se atingă anumite repere pentru a permite lumii să folosească această tehnologie într-un mediu de producție masiv. Cateva lucruri:

Pentru istoricii tehnologiei, Java a devenit J2EE, Java 2 Enterprise Edition și a devenit cel mai faimos și cel mai utilizat limbaj software când existau standarde în jurul sintaxei sale. Au existat API-uri web curate și API-uri de baze de date curate. Chiar dacă inițial Java a fost creat doar pentru televizoare, dezvoltatorii au început să-l folosească deoarece era curat și existau standarde.

În primul rând, trebuie să fie construite standarde. Am văzut un standard pentru a avea un succes extraordinar: standardul pentru jetoane ERC20. Începem să vedem ERC721 pentru jetoane nefungibile pentru colecții. Începem să vedem standarde de identitate și avem nevoie și de standarde pentru anumite verticale, la fel ca standardul FIX pentru finanțe. Trebuie să aveți standardele codului de asigurare. CPT și ICD, codurile de procedură și codurile de diagnostic pentru asistență medicală. A avea toate aceste ontologii pentru aprobarea contractelor inteligente este un factor de încredere. Aceasta este prima.

În al doilea rând, de-a lungul istoriei, tehnologia s-a lovit întotdeauna de scalabilitate. Când vorbiți despre primele mașini a mers o anumită viteză, iar apoi motoarele s-au îmbunătățit. Dial-up la modem la fibră optică, viteza netă a crescut. În acest moment, capacitatea tranzacțională a acestor blockchains este relativ slabă. Debit tranzacțional relativ scăzut pe secundă. Vom începe să vedem actualizările de scalabilitate.

Una dintre principalele actualizări de scalabilitate pentru Ethereum este în special trecerea de la dovada muncii, care este mineritul, la dovada mizei. Un altul este ceea ce numim canale laterale. Dacă te-am dus la bar și mi-am dat cardul de credit, deschid în esență un canal și ne cumpărăm tuturor un Templu Shirley, apoi ne cumpărăm tuturor o salată și ne cumpărăm tuturor un antipant și apoi ne cumpărăm tot desertul. Fiecare dintre aceste runde ar putea fi realizată în afara lanțului, dar în loturi. Apoi, la final, când am plătit factura, închid canalul. Practic, puteți să-l deschideți pe lanț, să aveți mii de micro-tranzacții în afara lanțului și să păstrați un bilanț al acestuia și apoi să îl închideți înapoi pe lanț. Aceasta este o altă soluție de scalabilitate creată acum.

Următorul se numește sharding. Există fragmente din blockchain care trebuie să formeze consens și să fie de acord mai degrabă decât întregul blockchain. Apoi, în sfârșit, există o tehnologie numită plasmă sau, în esență, un blockchain deasupra blockchain-ului. Poți să te înnebunești cu aceste lucruri și, sincer, cel puțin asta este peste nivelul meu de salarizare mental, dar cititorii tăi o pot căuta. Aveți standarde care trebuie formate, trebuie să aveți upgrade-uri de scalabilitate. Începi să vezi și multe îmbunătățiri ale confidențialității.

Zooko Wilcox a susținut ZCash și noțiunea de dovezi zero-knowledge. Începem să vedem acele dovezi fără cunoștințe implementate în Ethereum. Veți vedea și alte tipuri de procese de securitate și confidențialitate. Veți vedea, de asemenea, îmbunătățirea verificării formale. A putea audita acest cod, pentru că, spre deosebire de internetul de astăzi, unde îl folosim ca mijloc de comunicare, internetul de mâine, unde avem această rețea de valoare și mutați active, creează un atac complet nou factor. Cred că există multe lucruri care trebuie să treacă peste asta. Atunci, dacă ai standarde, ai scalabilitatea, ai acest stimulent economic comportamental pentru ca oamenii să folosească deja aceste rețele, cerul este limita.

Mulți dintre cititorii noștri se preocupă de criptomonede, deoarece se referă la investiții. Ce monede relevante în prezent vor rezista testului timpului și vor fi în jur de cinci până la zece ani?

86% dintre companiile cu un .com la sfârșitul numelui lor, din 1996 până în 2006, au trecut la zero. Cred că vom avea cel puțin acea traiectorie similară, dacă nu chiar mai mult.

Cred că trebuie să bifurcăm jetoanele în protocoale, utilități de consum și valori mobiliare. Cred că există aspecte diferite pentru toate acestea. Celălalt aspect este că unele dintre acestea sunt doar un mod mai eficient de a reprezenta un activ. Doar având un pachet de teren care acum este simbolizat, pierdeți fricțiunea pe care ați avea-o în mod obișnuit dacă ar trebui să treceți printr-un agent imobiliar și apoi printr-un administrator sau un cont escrow.

Cu toate acestea, cred că este pentru prima dată când suntem capabili să generăm bani cum ar fi HTTP sau TCP IP, dacă vreți. Dacă te uiți la ceea ce probabil va fi acel teanc, cred că va fi o combinație de logică de afaceri descentralizată de la egal la egal. Cred că cel mai puternic concurent din acest spațiu este Ethereum. Cred că veți avea stocare descentralizată a fișierelor. Deci, invocând utilizabilitatea a ceva ca Dropbox. Cred că cel mai puternic jucător din acest domeniu, chiar dacă încă nu a fost lansat, este sistemul de fișiere interplanetar și indicativul ar fi FileCoin.

Cred că veți avea mesaje descentralizate. Nu știu neapărat că va trebui să fim tokenizați, dar veți avea nevoie de acel mesagerie descentralizată peer to peer și apoi de un grup ridicat de resurse de calcul. Ceva ca Golem, ceea ce încearcă să realizeze. Cred că este echivalentul HTTP, TCP IP. Indiferent dacă aveți o aplicație pentru câine, o aplicație de poker sau o aplicație de contabilitate, toate aceste aplicații vor trebui să utilizeze o versiune a acelui protocol.

Cred că în primul rând în ceea ce privește jetoanele, cred că oamenii trebuie să înțeleagă bifurcația a ceea ce este un protocol față de ceea ce este o aplicație. Piața adresabilă despre întregul protocol față de o aplicație specifică. În ceea ce privește stratul de aplicație, cred că suntem foarte, foarte timpurii și cred că va exista probabil un deceniu în valoare de experimentare și evoluție în modul în care sunt folosite aceste jetoane, indiferent dacă creează stimulente economice teoretice pentru a participa la joc în rețeaua lor sau dacă sunt utilizate ca reprezentare a capitalului propriu într-o companie. Cred că este atât de devreme încât nu am cumpărat un singur jeton de strat de aplicație anul acesta.

Ce va cataliza în cele din urmă adoptarea în masă a tehnologiei blockchain?

Cred că catalizatorul va evolua aceste standarde, scalabilitatea. Cred că, dacă infrastructura este acolo, implicația descentralizării este atât de neînțeleasă încât, dacă oamenii au un plan sandbox, vor juca și vor construi. Creând acel element de infrastructură, cred că va fi suficient un meci pentru a aprinde focul.

Dar un eveniment extern, cum ar fi o încălcare enormă a securității sau o ineficiență evidentă?

La punctul dumneavoastră, cred că s-ar fi putut întâmpla deja. Este posibil să fi văzut deja acele probleme externe în care am văzut implozia piețelor de capital. Am văzut această dispersie ineficientă sau inegală a bogăției. Am văzut mii de hacks în Era Snowden etc. Poate că acest lucru s-a întâmplat deja și recunoaștem doar că sistemele noastre de operare politică și financiară socială nu ar trebui să fie deținute de o anumită entitate care funcționează ca un agresor. Accesați baza de date a companiei XYZ și toate aceste informații sunt acum ale lor. Ar trebui să fie pe un teren egal. Poate la punctul tău, acei factori externi s-au întâmplat deja.

Mulțumesc Andrew.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me