Comparație de schimb: Kraken vs Bitstamp

Kraken și Bitstamp sunt ambele schimburi de criptomonede de încredere, care au funcționat din 2011 și servesc o bază substanțială de investitori cripto distribuiți în întreaga lume..

Alegerea schimbului potrivit depinde în primul rând de experiența dvs. în investiții criptografice și de tipul de criptomonede în care doriți să investiți.

În această comparație de schimb Kraken vs Bitstamp, vom trece peste avantajele și dezavantajele tranzacționării pe fiecare.

Kraken vs Bitstamp: informații cheie

Kraken & Bitstamp – Caracteristici și configurare

Cel mai important lucru de știut despre Kraken este că oferă mai multe funcții și opțiuni decât aproape orice schimb din jur. Când mergeți să plasați prima comandă, s-ar putea să nu pară că este cazul tranzacționării „Simple” activată:

Doar introduceți criptomoneda, prețul și selectați piața sau comanda limită. Simplu, nu? Dar treceți la tranzacționare avansată și începeți să vedeți de ce este capabil Kraken:

Comandați timpii de începere și expirare, efectuați pârghii de până la 5 ori, închideți condiționat – îl numiți și Kraken îl poate tranzacționa pentru dvs. Ai grija ce iti doresti; chiar și comercianții cu experiență pot fi arși încercând să devină drăguți cu meserii complexe și cu un pârghie ridicat. Pentru investitorii începători, o tranzacție cu un nivel ridicat de pârghie își poate șterge deținerile cripto în câteva minute.

O problemă majoră de urmărit cu Kraken este site-ul web rămâne frecvent. S-ar putea să plasați o comandă limită, dar nu va apărea nimic în pagina Comenzi timp de câteva minute. Dacă mergeți să plasați a doua comandă, riscați ca ambele să intre în vigoare în același timp și ajungeți să cumpărați sau să vindeți dublu față de suma pe care ați intenționat-o! Sună ca o problemă minoră, dar pentru prima dată când vă costă o sumă semnificativă de bani, veți începe să luați în serios comenzile întârziate.

Verificarea la Kraken este destul de simplă în comparație cu alte schimburi de criptomonede. Puteți tranzacționa în criptomonede furnizând numele dvs., data nașterii, țara și numărul de telefon. Depunerea / retragerea a 2.000 USD pe zi sau 10.000 USD pe lună este disponibilă după adăugarea unei adrese verificate. Trebuie să furnizați un ID guvernamental numai dacă sunteți un investitor serios care dorește să facă upgrade la limite de 25.000 USD pe zi și 200.000 USD pe lună.

Interfața cu utilizatorul Bitstamp nu pare foarte ușor de utilizat la început, dar poate fi mai ușor de navigat decât Kraken pur și simplu pentru că nu are atât de multe opțiuni de tranzacționare exotice. Dispune de câteva instrumente tehnice de tranzacționare, deci nu este strict un schimb de criptare pentru începători.

Comparativ cu Kraken, verificarea la Bitstamp este o durere. Vă vor cere o imagine din față și din spate a actului dvs. de identitate guvernamental (pașaport sau permis de conducere) și un extras bancar / de utilități pentru tranzacționare. Acest lucru poate fi o enervare atunci când doriți doar să faceți prima dvs. tranzacție mică și pentru mulți investitori care furnizează toate aceste documente de identitate merge împotriva etosului criptomonedelor pentru început. Acestea fiind spuse, Bitstamp este un schimb binecunoscut, așa că nu transmiteți informațiile dvs. personale unei organizații de zbor cu noapte.

Curtea de opinie publică

Reputația lui Kraken nu este cea mai bună dintre schimburile criptografice. Cea mai obișnuită reclamație se referă la motorul de tranzacționare Kraken, care întârzie frecvent, determinând comercianții să rateze tranzacțiile și să dubleze comenzi. Critica este atât de comună încât mulți utilizatori au început să creadă că comportamentul schimbului este deliberat din partea echipei Kraken, folosit ca o modalitate de desfășurare a tranzacțiilor.

Bitstamp are un reprezentant mult mai bun în rândul pasionaților de criptomonede, de atunci a devenit primul schimb criptografic licențiat la nivel național din lume. Schimbul a câștigat, de asemenea, o mare credibilitate pentru abordarea pe care clientul a adoptat-o ​​pentru un hack de portofel major, asigurându-se că niciun client nu a pierdut niciunul din fondurile depuse.

Relații Clienți

Serviciul pentru clienți al Kraken a suportat multe critici din partea comunității cripto, în mare parte datorită problemelor menționate mai sus. Durează destul timp răspunde la utilizatori, deși postarea pe rețelele sociale are tendința atrage atenția personalului de sprijin.

Bitstamp are un record rezonabil de bun pentru asistența clienților și adesea răspunde direct la reclamațiile clienților pe canale de socializare precum Reddit. Multe reclamații ale utilizatorilor au fost pentru închiderea conturilor după depuneri neobișnuit de mari, ceea ce s-ar putea argumenta că Bitstamp este un pic excesiv de zel atunci când vine vorba de combaterea fraudei – cu greu cel mai rău lucru de care poți fi acuzat!

Istoria companiei și respectarea reglementărilor

Kraken a fost fondată de Jesse Powell în 2011 și consideră ca investitor SBI Holdings, un conglomerat financiar japonez de frunte. Are sediul în San Francisco și pretinde că respectă toate reglementările relevante, deși site-ul lor web oferă informații detaliate despre respectarea acestei reglementări. Kraken susține, de asemenea, că suferă audituri anuale, dintre care cel puțin unul a fost finalizat de Stefan Thomas, CTO la Ripple Labs.

Bitstamp a fost fondat și în 2011 și este susținut de Pantera Capital, un fond major de investiții în criptomonede. Bitstamp este auditate în fiecare an de către o firmă de contabilitate „Big Four”, deși nu este clar exact care este.

Sigur și sigur

Portofelele de schimb Kraken nu au fost niciodată piratate, ceea ce este impresionant, având în vedere că schimbul funcționează de mai bine de 6 ani. Dar au existat probleme comerciale care au cauzat pierderi mari ale clienților. Într-un incident de profil înalt din luna mai, o comandă masivă de vânzare pentru ETH a coincis cu un atac DDoS asupra serverelor Kraken. Rezultatul final a fost că sute de comercianți cu poziții lungi cu pârghie au avut pozițiile închise cu pierderi uriașe, în timp ce acești utilizatori nu au putut accesa simultan Kraken pentru a răscumpăra ETH, deoarece s-a prăbușit de la 90 USD la 26 USD în câteva minute. Kraken a onorat toate meseriile și a refuzat să anuleze orice pierdere cauzate de evenimente, susținând că nu sunt responsabili pentru pierderile cauzate de ordinele legitime de vânzare și că momentul atacului DDoS a fost o coincidență.

Bitstamp a suferit un hack major în istoria sa: 19.000 BTC au fost furate în ianuarie 2015, o pierdere de peste 5 milioane de dolari în acel moment. Poate că a fost suficient pentru a termina multe schimburi, dar Bitstamp era deja un schimb stabilit și a ales să garanteze toate conturile clienților și să plătească pentru pierderile din profiturile companiei. Acest lucru a arătat caracter din partea conducerii și Bitstamp continuă să aibă o reputație puternică astăzi.

Taxe

Taxele Kraken sunt unele dintre cele mai mici din industrie. Nu există taxe de depozit pentru tranzacțiile cu criptomonede, iar depunerea fiduciară este gratuită (EUR SEPA, USD CAD, depozit intern JPY) sau ieftine (5 USD pentru USD USD). Taxele de retragere sunt, de asemenea, scăzute; 5 USD pentru retragerile bancare în USD, 0,09 euro pentru retragerile SEPA în UE, 300 de yeni în Japonia sau 10 dolari canadieni. Din păcate, există și taxe de retragere a criptomonedelor, care pot fi și mai mari. 0,001 BTC sau 0,005 ETH nu sună prea mult, dar cele echivalează în prezent cu 7,30 USD și 1,50 USD.

Pentru comisioane de tranzacționare, Kraken oferă reduceri semnificative dacă vă aflați în partea „producător” a tranzacției, care recompensează comercianții care completează carnetul de comenzi și măresc lichiditatea bursei.

Taxele Bitstamp sunt, de asemenea, destul de ieftine dacă sunteți rezident în UE. Depozitele SEPA sunt din nou gratuite și plătiți doar 0,90 euro la retrageri. Transferurile bancare vă vor costa 0,05% la depozit și încă 0,09% la retragere. Nu există nicio taxă pentru depozitele sau retragerile de criptomonede. Singurele comisioane pe care veți dori să le evitați sunt pentru depozitele pe carduri de credit, care variază între 5% și 8% din depozitul total.

Taxele de tranzacționare la Bitstamp sunt mai mari decât la Kraken, iar cea mai mare problemă este că nu există nicio reducere pentru „producători”. Aceasta înseamnă mai puțină lichiditate la Bitstamp (toate celelalte fiind egale), astfel încât veți ajunge să plătiți un cost ascuns prin faptul că spread-urile de ofertă / cerere sunt mai largi decât la Kraken.

Criptomonede disponibile

Kraken strălucește cu siguranță în această categorie; lista completă a criptomonedelor oferite include Bitcoin, Ethereum, Litecoin, Bitcoin Cash, Dash, EOS, Ethereum Classic, Iconomi, Augur, Stellar Lumens, Monero, Ripple, Zcash, Gnosis, Dogecoin, Melonport și Tether. De asemenea, se remarcă prin oferirea de perechi de tranzacționare BTC și ETH într-o varietate de monede fiat, inclusiv dolarul american, lira sterlină, dolarul canadian, euro și yenul japonez..

Bitstamp oferă o gamă mai limitată de criptomonede cu perechi de tranzacționare pentru criptomonede majore BTC, ETH, LTC și XRP. Toate, în afară de BTC, au fost adăugate în 2017, deci se pare că schimbul se mișcă pentru a adăuga mai multe monede. Bitstamp a anunțat, de asemenea, că este facilitarea retragerilor Bitcoin Cash, dar tranzacționarea a fost întârziată pentru moment.

Kraken vs Bitstamp: Gânduri finale

Kraken și Bitstamp atrag o mare parte din aceeași clientelă în tranzacționarea criptelor, în virtutea acceptării ambelor monede fiat, cum ar fi USD și EUR. Dacă sunteți un comerciant cu experiență care dorește să tranzacționeze altcoins și să utilizeze efectul de levier, alegerea este clară și veți dori să utilizați Kraken.

Cu toate acestea, Kraken nu a rezolvat problemele în curs cu tranzacționarea cu întârziere și asistența pentru clienți slabă, deci, dacă sunteți un comerciant mai puțin experimentat și doriți doar să faceți tranzacții ocazionale într-o criptomonedă majoră, este mai bine să rămâneți cu Bitstamp.

(Vizualizați listele noastre complete de schimburi Bitcoin recomandate și schimburi Ethereum)

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me