Cu toate speculațiile și anxietatea cu privire la conformitatea ICO, este interesant să aflăm că acest mecanism de strângere de fonduri se împrumută și companiilor din afara lanțului. Regulamentul, după cum știm cu toții, este o dezbatere aprinsă. În timp ce organele de conducere din o mare parte a lumii își târăsc tocurile, cele inteligente dețin acum ICO-uri legale. Și în Germania, sunt atât companii blockchain, cât și companii off-chain.

Nu există lucruri precum ICO-urile legale

Înainte de a începe să protestați, să rezolvăm lucrurile. Nu există cu adevărat ICO-uri legale. În SUA, pentru a deține o ofertă conformă, uneori numită Ofertă de Jeton de Securitate (STO), o companie poate folosi legile existente privind scutirile de valori mobiliare. Sunt restrictive, costisitoare, consumatoare de timp și nu sunt ideale. Dar acesta este cel mai bun din acest moment.

Cu toate acestea, în țări precum Germania sau Elveția, există instrucțiuni mai flexibile. Acest lucru face pentru pășuni mai verzi pentru mulți o companie criptografică confuză sau alarmată de lipsa unei politici clare acasă. Aceștia pot deține ICO-uri legale (oferte de jetoane care respectă reglementările locale) și își pot începe afacerea fără teama de a primi o citație.

Atunci este de înțeles că companii blockchain dintre toate dungile se mută în țări precum Elveția, chiar și Bitfinex având în vedere posibilitatea. Dar, care este apelul pentru companiile din afara lanțului de a deține un ICO atunci când nu au nevoie să se implice într-o rețea legală încurcată?

De ce ar deține companiile off-lanț ICO-uri legale?

Acces la strângere de fonduri transparentă, sigură și rapidă la un cost redus, pentru începători. Finanțarea tradițională a CV este, în general, un proces lung și plictisitor. De asemenea, poate suporta o mulțime de cheltuieli și o mulțime de respingeri înainte de a găsi un sprijin. Cu un ICO, eliberați pur și simplu un jeton.

Dacă investitorii vor să-l cumpere, pot; dacă doriți să emiteți mai multe, puteți. Emiterea de jetoane de capital poate oferi companiilor o lichiditate atât de necesară. Și apoi pot tranzacționa jetoanele pe piețele secundare (vândute ca criptomonede). Activele tradiționale de capital privat, pe de altă parte, sunt nelichide prin definiție.

Neufund

https://neufund.org/

Agnieszka Sarnecka VP Ventures of Neufund platforma de strângere de fonduri de capital explică: „De prea multe ori, fondatorii nu pot accesa valoarea creată de compania lor. Indiferent de evaluarea sa ridicată, în multe cazuri, proprietarul trăiește încă cu un salariu de pornire. ”

Deținerea unui ICO i-ar permite fondatorului să simbolizeze o parte (sau toate) din capitalul propriu al companiei lor pe blockchain fără a fi nevoie să se întâlnească cu VC-uri. În ceea ce se numește o ofertă de jetoane de capital (ETO), capitalul companiei poate fi reprezentat pe lanț ca jetoane.

Neufund este o platformă pentru investitori și fondatori, adânc înrădăcinată în conformitate. Lucrând direct atât cu guvernele germane, cât și cu cele malteze, care îi sfătuiau cu privire la reglementare, au creat Inițiativă de politică Blockchain cu parteneri printre care Kraken, Lisk și Delaware.

Nimic nu este mai rău pentru afaceri decât incertitudinea. Și în fața incertitudinii, această organizație este proactivă în construirea unui cadru juridic și tehnic aflat sub jurisdicția germană, care să permită ICO-uri pe deplin legale. Dar, nu numai pentru companiile blockchain. Acum, companiile din afara lanțului își pot simboliza și activele.

Tokenizând totul

Vorbind la MoneyConf, Co-fondator și CEO al Cerc Jeremy Allaire a declarat că suntem la începutul „simbolizării tuturor”. Fiecare formă de activ sau magazin de valoare va deveni un jeton criptografic. O mare parte din discursul său a evitat o privire asupra viitorului. Dar în Germania, companiile tradiționale din afara lanțului fac deja acest lucru în mod legal.

Tokenizarea a tot

Jeremy Allaire vorbind la MoneyConf, Dublin

Suntem obișnuiți ca companiile criptografice să lanseze un token inane care ar trebui să aibă o utilitate atunci când singura sa utilitate este de a strânge fonduri. Sarnecka spune: „În multe cazuri, simbolul este complet inutil și inutil, deoarece nu contribuie la modelul de afaceri al unei companii și nici nu are valoare pentru deținătorii de simboluri.”

Prin Neufund, companiile și investitorii din întreaga lume pot strânge fonduri sau pot investi într-un mod legal și sigur. Acest lucru este posibil printr-un amestec de IPO-uri, ICO-uri și runde tradiționale VC. Totul este pe deplin conform sub jurisdicția germană, iar companiile nu trebuie să se înregistreze în Germania pentru a face acest lucru. De fapt, unele dintre primele companii din Neufund care au strâns fonduri în acest mod provin din India și Suedia.

Diferențierea tipurilor de valori mobiliare

Una dintre cheile pentru a permite ICO-urile legale (opțiuni de strângere de fond conforme) constă în a distinge tipul de jeton vândut. Oricine din spațiul criptografic știe că chiar cuvântul „securitate” lovește frica în inimile companiilor blockchain. Cu toate acestea, în Germania, lucrurile diferă subtil, dar important.

„În Germania, există două tipuri de valori mobiliare”, explică Sarnecka. „Wertpapiere (stoc, Aktien) și Vermögensanlage (acțiune, activ de investiții). La Neufund, am creat jetoane de capitaluri proprii care, în opinia noastră, se califică drept active de investiții. Principala diferență este că activele de investiții sunt mai ușor de gestionat. Acestea necesită un prospect, dar într-o formă mult mai ușoară decât wertpapiere. Acest lucru le face mai potrivite pentru întreprinderi nou-înființate și companii în stadiu incipient. ”

Până în prezent, Neufund a încorporat companii dintr-o gamă largă de verticale care se întind pe automobile, biotehnologie, fintech și servicii bancare. Unele dintre companii includ Brille24, Next Big Thing și Uniti, mașină electrică suedeză.

Acestea sunt companii care nu au putut accesa anterior strângerea de fonduri pe blockchain. Toate companiile și investitorii sunt verificați și trec prin KYC / AML și depinde în totalitate de investitori în care companii investesc utilizând interfața Neufund.

Deci, o companie de tehnologie, o unitate educativă, poate chiar și o brutărie Mom and Pop ar putea să-și simbolizeze activele într-o zi. Deși, deocamdată, ICO-urile legale sunt limitate la companiile cu acțiuni și informații financiare audibile. Dar noua întrebare de pus ar trebui să fie când – nu dacă – vom vedea tokenizarea tuturor.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me