La fel ca majoritatea oamenilor, co-fondatorul ShapeShift, Jon, nu a fost convins de Bitcoin prima dată când a auzit despre asta. De fapt, el recunoaște în mod deschis că a „anulat-o”. Abia câțiva ani mai târziu, în jurul anului 2013, „când a trecut prin una dintre primele sale creșteri meteorice”, dezvoltatorul de aplicații web și mobile a început să se agațe..

„Am căzut pe gaura de iepure despre care vorbim foarte mult în industrie și tocmai a devenit hobby-ul meu”, spune el. Un hobby care ar duce la unul dintre cei mai cunoscuți și respectați schimburi de criptă la criptă în industrie.

„Tocmai am devenit mai fascinat”, recunoaște Jon, „După ce am petrecut mai mult de cinci minute, am devenit rapid convins că această tehnologie este mai mult sau mai puțin viitorul. Nu doar finanțarea, ci poate coloana vertebrală a unui nou tip de internet. Nu am pierdut niciodată această fascinație de când am descoperit-o prima dată. ”

Gaura de iepure

Căderea în gaura de iepure

Căderea în gaura de iepure

Majoritatea oamenilor din această industrie recunosc în mod liber că călătoria lor a fost neașteptată sau că drumul lor a luat o întorsătură pe care nu au prevăzut-o. La fel ca căderea liberă de la 12.000 de picioare fără parașută sau căderea într-o gaură de iepure, cu cât te cufunzi în lumea fascinantă a criptomonedelor și blockchain-ului, cu atât devii mai captivat.

„Este unul dintre puținele subiecte pe care le-am găsit, probabil în toată viața mea, că cu cât învăț mai multe despre el, cu atât devine mai fascinant. Asta mi-a atras atenția foarte mult timp ”, spune el.

ShapeShift a apărut inițial ca un proiect secundar pe care Jon și Erik (CEO) l-au crezut inițial că ar fi ceva mic. Cu toate acestea, ShapeShift a cunoscut o creștere extraordinară. De la 12 la 15 persoane la începutul anului 2017 la 110 angajați și în creștere.

„A fost un mic proiect secundar pe care l-am aruncat foarte repede. Asta a ajuns să devină prototipul ShapeShift. Acest lucru a subsumat rapid proiectele anterioare și a devenit totul. În acel moment, am sărit pe el cu normă întreagă, spunând că chiar cred în asta și vreau să fac parte din el. Lucrurile s-au cam ghemuit de atunci. ”

ShapeShift

ShapeShift nu cere utilizatorilor să creeze conturi.

Nevoia de anonimat

Faimosul Jon nu folosește un nume de familie. ShapeShift nu cere utilizatorilor să-și creeze un cont. Cineva ar putea fi iertat pentru că a crezut că intimitatea și anonimatul se află pe lista sa. De fapt, există și alte motive pentru lipsa divulgării informațiilor.

„Cred că viața privată și anonimatul sunt importante. Deși sincer, faptul că nu ne folosim numele de familie are foarte puțin de-a face cu faptul că dorim să fim anonimi, atât cât este doar o parte a posturii noastre de securitate. Știm că multe companii și actori diferiți din spațiu au fost în esență atacați în diferite puncte, în primul rând prin inginerie socială. Și totul începe când puteți obține un pic de informații despre cine este cineva. ”

Deci, politica de anonimat este de fapt o mișcare pentru ShapeShift de a rămâne cu un pas înaintea hackerilor? Da, printre alte inițiative.

„Nu permitem angajaților noștri să publice că lucrează pentru ShapeShift pe LinkedIn sau să își publice numele complete în legătură cu ShapeShift. Nu este cu adevărat să fii anonim, ci pentru a-i proteja pe ei și pe întreaga noastră companie, pentru că este nevoie doar de câteva dintre acele fire pentru ca un hacker să poată trage și pot începe să-ți aducă multe daune ție și organizației tale. ”

ShapeShift asigură, de asemenea, securitatea utilizatorului în mai multe moduri, dincolo de o politică strictă de confidențialitate pentru angajați. „Avem, de asemenea, anumite procese în vigoare în ceea ce privește modul în care ne securizăm serverele și modul în care permitem accesul la acestea”, explică el, „permițând doar anumite coduri pe dispozitive non-rețea și o serie de alte fațete … Luăm securitatea foarte în serios pentru că noi înșine am fost victima ei … Vine doar cu teritoriul. ”

Un cuvânt despre reglementare

Regulamentul a fost cuvântul din patru litere din 2018, care a dezvăluit pene în întreaga comunitate criptografică din întreaga lume. În calitate de cetățean american cu o companie cu sediul în Elveția, Jon însuși nu a fost timid în criticile sale față de SEC. Nu pur și simplu pentru interferența lor, ci pentru răsunătoarea lipsă de claritate pe plan general.

Deci, ce crede el că este necesar în ceea ce privește reglementarea pentru industrie? Am putea începe cu puțină claritate. El explica:

„Care sunt regulile, pentru că nimeni nu știe? Din fericire, înțelegând că această tehnologie este cu adevărat nouă și că este de ultimă generație. Acesta este cel mai greu lucru. Cred că, pentru a explica despre cripto și Bitcoin și toate aceste diferite jetoane, este că unele dintre ele s-ar putea încadra în categorii vechi, dar multe dintre ele într-adevăr încalcă categoriile vechi. Încercarea de a înfunda acul pătrat în gaura rotundă și de a încerca să le încadrezi în vechile categorii este foarte limitativă și înăbușitoare. ”

Încercarea de a adapta legile existente de scutire de valori mobiliare și emiterea de STO-uri nu va funcționa, atunci? „Cred că înțelegerea faptului că aceste lucruri sunt de rupere a categoriilor și că ar putea avea nevoie de mai multă înțelegere și dezvoltare înainte de a ști chiar ce reguli ar trebui să fie. Între timp, indiferent de regulile pe care doresc să le aplice, asigurați-vă că sunt clare “.

Incertitudinea și afacerile nu sunt cele mai bune dintre colegi. Cu toate acestea, incertitudinea este semnul distinctiv al spațiului criptomonedelor, în special în Statele Unite. De fapt, potrivit lui Jon, SEC nu a fost nici măcar responsabilă pentru declararea faptului că Ethereum nu este o garanție.

„Nu a fost niciun fel de legislație oficială”, spune el, „nici măcar nu a fost un anunț oficial al SEC. A fost doar un membru al SEC care vorbea la o conferință și oamenii trebuiau să tragă doar interpretări din asta, dar toată lumea o face, pentru că asta este tot ce trebuie să continue. Cred că un sistem în care există mult mai puțină interpretare și mult mai multă claritate … ar fi extraordinar de util pentru întregul mediu. ”

sec

Orientări clare din partea SEC ar fi de ajutor

Criptomonedă și Blockchain într-un cadru reglementat

Poate inovația să înflorească atunci când încercăm să o punem într-o cutie? Oare parlamentarii, chiar și cu cele mai bune intenții, vor ajunge să anuleze inovația dacă sunt prea grăbiți să acționeze?

„Eu însumi aș favoriza o lume în care ar exista în esență aceeași atitudine pe care mulți autorități de reglementare din SUA au adoptat-o ​​față de Internet în primele zile, ceea ce a reprezentat o abordare„ așteptați și vedeți ”. Nu știau unde merge tehnologia și dacă încearcă să pună prea multe reguli prea repede, asta ar înăbuși inovația și ar crea tot felul de probleme.

Modul în care au tratat internetul a fost grozav și a permis într-adevăr Internetului, în special în SUA, să înflorească cu adevărat și să dezvolte tot felul de lucruri noi pe care nimeni nu se gândise să le dezvolte și nimeni nu ar fi putut prezice acum 20 de ani. În cripto, cred că, deoarece este legat financiar sau există valoare atașată, aduce tot stigmatul și oamenii vor să-l pună într-o anumită cutie.

Din nou, chiar simt că cel mai bun lucru de făcut ar fi să-l lăsăm să se dezvolte, pentru că pur și simplu nu știm unde merg aceste lucruri. Sunt foarte experimentali și nici cei din industrie habar n-au unde va fi acest lucru în câțiva ani de acum, cu atât mai puțin în cinci sau 10 ani de acum încolo. Nu vreau să văd că următoarea aplicație extraordinară care ar putea fi construită pe aceste lucruri înăbușită și nu creată, deoarece în esență a fost introdusă într-o cutie pe care nu ar trebui să o aibă. “

Viitorul ShapeShift și al Cryptocurrency

Ce urmează la orizont pentru schimbul de active digitale și pentru criptomonede în general? „Avem o serie de inovații în curs de desfășurare, dintre care majoritatea, desigur, nu pot vorbi încă”, râde el.

„Există ShapeShift, schimbul în sine, dar, de asemenea, avem CoinCap, resursa de date a pieței. Am achiziționat producătorul de portofele hardware KeepKey vara trecută și avem, de asemenea, produsul nostru Prism construit pe contracte inteligente Ethereum, care este în versiune beta închisă și sperăm să îl deschidem publicului în curând. ”

Și ce zici de industria în general, ce ne putem aștepta să vedem la orizontul apropiat și îndepărtat?

„Întreaga industrie, cred, are un potențial extraordinar, atât pentru a revoluționa industria financiară, cât și pentru a revoluționa cu adevărat orice lucru acolo unde există un intermediar. Orice necesită încredere în acest moment. Cred că vom vedea tot felul de aplicații construite pe această tehnologie pe care nu le putem prevedea chiar acum.

Într-adevăr, o să sufle chiar și oamenii din mintea industriei peste câțiva ani, când vom începe să vedem că aceste lucruri se reunesc. Chiar și ceva precum nebunia Cryptokitties a fost un exemplu excelent. Ceva pe care nu mulți oameni l-au văzut venind, deși aș susține că am făcut-o, dar nu mulți oameni au văzut așa ceva venind. Este doar un exemplu de tipuri de lucruri care pot fi construite pe acest lucru, la care nimeni nu se așteaptă cu adevărat încă. Nu cred că vor fi neapărat aplicații de finanțare.

Cred că cripto va continua să împingă nu numai banda și să împingă în mod conștient limitele definițiilor noastre ale acestor diferite lucruri. Definiția noastră despre ce bani este definiția noastră despre ce este valoarea, cred că aceștia se vor schimba fundamental în următorii 10 – 15 ani, deoarece această tehnologie își găsește noi posibilități pe care tocmai nu le-am imaginat încă. Dar care sunt aceste lucruri, încă nu sunt sigur ”.

Înfășurându-l

Și o ultimă întrebare înainte de a pleca. Jon, care este Satoshi Nakamoto?

Râde. “Nu am nici o idee. Nu cred că este doar Craig Wright, vă spun asta. Nu spun că cineva de genul acesta nu ar fi putut face parte din el. Cred că este, de asemenea, puțin probabil să fi fost doar o persoană singulară. Cred că a fost aproape sigur un grup mic sau un grup decent de oameni. Probabil că nu un grup uriaș de oameni sau secretul nu ar fi fost păstrat, dar cred că un grup mic și strâns de oameni este cel mai probabil răspuns la asta. În ceea ce privește cine este de fapt, nici măcar nu pot începe să speculez ”.

Mulțumesc foarte mult, Jon!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me