Vocea oficială a Partidului Comunist Chinez, The People’s Daily, a raportat că pe 15 iunie Academia Chineză de Științe (CAS) a anunțat crearea unei noi inițiative Blockchain Lab. Anunțul a venit în timpul ceremoniei de premiere pentru competiția internațională Blockchain din țară și semnalează o împingere continuă a oficialilor chinezi în sectorul blockchain.

Laboratorul Blockchain

In conformitate cu raport, programul se concentrează pe integrarea big data, matematică avansată și tehnologie blockchain. China a devenit mai activă în crearea acestor formule matematice după ce a realizat că acestea sunt o componentă vitală în spațiul blockchain. China încearcă să creeze mai multe blockchains pentru utilizarea guvernului și a sectorului comercial.

În timpul ceremoniei de premiere, directorul adjunct de matematică pentru CAS a discutat despre modul în care metodele matematice sunt o știință de bază din spatele dezvoltării viitoarelor tehnologii blockchain. De asemenea, el a vorbit despre obiectivele principale ale proiectului, care își propune să ofere simultan sprijin pentru blockchain-urile private, publice și consorțiale. China recunoaște importanța acestor rețele și încearcă să rămână competitivă în spațiu.

Laboratorul blockchain este posibil printr-o asociere în comun cu pornirea blockchain Tai Cloud Corp. Tai Cloud este o firmă din Beijing. În plus, Tai Cloud Corporation reprezintă acum una dintre cele mai mari firme din China, bazate pe blockchain. Compania deține în prezent peste 150 de brevete legate de blockchain și funcționează cu binecuvântarea guvernului chinez.

Rețeaua supraconductoare Tai (tranzacție super frecvență)

Rețeaua supraconductivă Tai este rețeaua blockchain nou creată de Tai Cloud Corp. Compania inovatoare susține că această rețea poate gestiona sute de mii de tranzacții pe secundă, oferind în același timp utilizatorilor mai multă securitate decât sistemele bancare tradiționale. Firma caută să creeze un standard național blockchain pentru dezvoltarea economică chineză viitoare în spațiul blockchain.

Deng Di - Reprezentant Tai Cloud Corp prin EconoTimes

Deng Di – Reprezentant Tai Cloud Corp prin EconoTimes

Laboratorul de blockchain de încredere

Acest ultim anunț face ecou unui raport anterior făcut în septembrie 2017 de publicația financiară populară chineză, Caixin. Caixin a anunțat crearea unei facilități de cercetare numită Trusted Blockchain Open Lab. În timp ce proiectele au nume similare, este încă prea devreme pentru a stabili dacă vor lucra direct sau în tandem unul cu celălalt. Semnalează lumii că China devine serioasă în ceea ce privește dezvoltarea blockchain-ului.

Xi Jinping susține tehnologia de laborator Blockchain

Președintele chinez Xi Jinping a aprobat public tehnologia blockchain la Conferința academică anuală găzduită de CAS pe 30 mai a acestui an. Președintele chinez a numit blockchain o tehnologie „descoperire”. De asemenea, el a comparat tehnologia blockchain cu alte sectoare tehnologice în curs de dezvoltare, cum ar fi inteligența artificială (AI) și Internetul obiectelor (IoT). Toate aceste tehnologii modelează dezvoltarea viitoare a economiei digitale.

China este pe deplin în față pe Blockchain Lab

Pe 24 mai, Consiliul de Stat al Chinei a anunțat blockchain în continuare integrare în zona de liber schimb din Guangdong. Această zonă urmează să devină capitala criptomonedă a Chinei în următorii ani. De asemenea, Consiliul de Stat a inclus dezvoltarea blockchain-ului ca principiu de bază în strategia de dezvoltare economică pe cinci ani a județului. Acest plan este a treisprezecea astfel de dezvoltare economică plan introdus până în prezent.

China împinge împotriva cripto-ului, dar este un laborator de blockchain profesionist

China continuă să restricționeze utilizarea criptomonedelor de către cetățenii săi, în timp ce aruncă în mod continuu fonduri în cercetare și dezvoltare blockchain. Oficialii chinezi au interzis ICO-urile și au închis toate schimburile sale locale de cripto anul trecut, pe fondul îngrijorărilor legate de natura nereglementată a pieței. Națiunea și-a exprimat vocea în legătură cu problemele sale criptografice atunci când se ocupă de sectorul public.

Fermă minieră chinezească Bitcoin prin Ejinsight

Fermă minieră chinezească Bitcoin prin Ejinsight

Oficialii chinezi au analizat restricții suplimentare, inclusiv o posibilă interdicție minieră BTC. În ianuarie a acestui an, câinele de supraveghere al internetului din țară, Grupul principal de remediere a riscurilor financiare pe internet, a trimis cereri oficialilor administrației locale sugerând că vor începe să restricționeze mineritul BTC. Petiția a cerut oficialităților locale să facă o „ieșire ordonată” din sectorul minier.

La început, această manevră a intrat sub masca protejării infrastructurii electrice a țării. Exploatarea minieră BTC este extrem de consumatoare de energie, iar China, în calitate de miner BTC numărul unu din lume, consumă deja peste patru gigawați de electricitate din cauza activităților miniere. Pentru a pune acest consum de energie în perspectivă, este echivalent cu producția a trei reactoare nucleare. Rapoartele ulterioare au arătat că cererea a venit direct de la Banca Centrală a Chinei.

Banca centrală a Chinei este anti-criptografică

Se pare că reducerea sa datorat în primul rând preocupărilor legate de riscurile investițiilor în criptomonede. Oficialii guvernului chinez și-au avertizat în repetate rânduri cetățenii cu privire la pericolele investițiilor pe această piață nereglementată. În ciuda avertismentelor, cetățenii chinezi continuă să găsească modalități de a îmbrățișa criptomonede precum Bitcoin.

Mulți oameni din spațiul criptografic au crezut că aceste reglementări au semnalat o evitare a tehnologiei blockchain de către puterea economică, dar acum pare să fie exact opusul. Au existat mai multe proiecte bazate pe blockchain anunțate, în plus față de Blockchain Lab, de la închiderea schimburilor din țară. China nu prezintă semne de inversare a aspirațiilor sale blockchain.

Aceste manevre i-au determinat pe unii din spațiul criptografic să acuze China că este ipocrită în poziția sa criptografică față de cetățeni. Cetățenii chinezi continuă să vadă restricții, în ciuda faptului că guvernul se îndreaptă mai departe în sectorul blockchain. Inițiativa Blockchain Lab este un exemplu perfect al acestui comportament contradictoriu.

Țara găzduiește, de asemenea, cea mai mare instalație minieră BTC, precum și cel mai mare producător de platforme miniere criptografice din lume, Bitmain. În ciuda acestor fapte, China continuă să restricționeze cetățenii lor de la participarea la economia descentralizată.

Viitorul Blockchain al Chinei

Acum este sigur să presupunem că China a recunoscut avantajele tehnologiei blockchain. După cum știți acum, țara face pași semnificativi către integrarea acestei tehnologii în structura sa economică locală. Unii analiști consideră că China nu are de ales în această chestiune din cauza investițiilor substanțiale în curs de desfășurare în țări concurente, cum ar fi SUA și UE.

Vă puteți aștepta să vedeți investiții suplimentare în spațiul blockchain, deoarece China își propune să devină un lider global în sectorul de dezvoltare blockchain.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me