Alex Wearn este CEO și cofondator al Aurora, compania din spatele IDEX. În prezent, el lucrează la numeroase inițiative diferite, inclusiv la o rebranding pentru celebra platformă descentralizată de schimburi financiare. Munair Simpson, de la Coin Central, a avut ocazia să-i intervieveze pe Wearn și colegul său Forrest Whaling, șef de marketing, la Consensus luna trecută în timpul Săptămânii Blockchain din New York City. Am vrut să-i punem lui Wearn câteva întrebări despre rebrand-ul Aurora, aspirațiile sale bancare de criptomonedă și unele dintre provocările cu care se confruntă administrând IDEX în rețeaua Ethereum.

Interviul

Munair Simpson: Alex, ai vrea să te prezinți, spune-ne un pic despre trecutul tău și despre ceea ce ai făcut recent?

Alex Wearn: Numele meu este Alex Wearn. Sunt CEO și cofondator al Aurora. Suntem mai cunoscuți pentru primul nostru produs, IDEX, un schimb descentralizat hibrid construit pe rețeaua Ethereum.

Istoricul meu este în dezvoltarea de software, în primul rând în gestionarea produselor. Am lucrat pentru IBM, Adobe și Amazon. Am început acest proiect acum puțin peste un an. Am început să construim bursa în jurul lunii ianuarie sau decembrie 2016, ianuarie 2017.

Am lansat în octombrie 2017 și, din ianuarie 2018, am înregistrat o creștere destul de agresivă. Am trecut de la 3.000 de utilizatori la mijlocul lunii ianuarie la recent trecând la 140.000 de utilizatori. Suntem cel mai bun schimb descentralizat în volum din rețeaua Ethereum, precum și contractul de top în ceea ce privește numărul tranzacțiilor și transferul.

În general, preluăm de la aproximativ 5-7% din lățimea de bandă a rețelei Ethereum. Am văzut o creștere uimitoare, o adopție excelentă și suntem foarte încântați să vă spunem mai multe despre proiectul nostru.

Munair Simpson: Forrest, ai vrea să te prezinți?

Vânătoarea de balene în pădure: Numele meu este Forrest Whaling. Sunt șeful marketingului. Istoricul meu este în marketingul digital tradițional. Fac asta de zece ani, am intrat în cripto prin oportunitățile de investiții de acolo. Acești tipi construiau un proiect DEX în acel moment, așa că m-au adus să fac niște lucrări de consultanță. Odată ce am trecut prin finanțare, mi-au oferit o funcție cu normă întreagă și nu m-am uitat înapoi.

Munair Simpson: Unii dintre membrii echipei nu sunt aici astăzi cu voi. Oricine doriți să menționați în special, care a contribuit puternic pentru a informa oamenii despre echipă?

Alex Wearn: Da. Echipa de bază de la început am fost eu și fratele meu mai mic Phil. El a fost implicat de timpuriu în spațiul criptografic și a fost cel care a identificat această oportunitate pentru un schimb descentralizat, în special această abordare hibridă pe care o vom aborda puțin mai departe.

Ray a fost principalul dezvoltator al acestui lucru. El este cel care a pus-o împreună. De asemenea, Brian, un alt membru de bază, care ni s-a alăturat în iunie 2017, când eram puțin mai mult decât o carte albă și o versiune prototip a schimbului. Este uimitor să vezi ce a fost o inițiativă individuală care devine acum o echipă de dezvoltatori. În prezent, avem nouă persoane care lucrează la el cu normă întreagă, precum și mai mulți contractori.

Am fost foarte încântat să văd maturarea produsului. Deci, apreciem cu adevărat toate eforturile sale pentru a ne ajuta să ajungem în acest punct.

Echipa Aurora

Echipa Aurora

Munair Simpson: Mulți oameni nu sunt familiarizați cu Aurora DAO și cu noua rețea Aurora. Doriți să dați o scurtă explicație a ambelor?

Alex Wearn: Am început cu IDEX. Acesta este primul nostru produs. IDEX este un schimb descentralizat hibrid. Ceea ce înseamnă asta este că folosim un contract inteligent pentru toate custodia fondurilor – comerț și decontare.

Dar există o componentă centralizată care interacționează cu acel contract inteligent. Toate tranzacțiile sunt autorizate în mod explicit de către utilizatorii finali și de cheile lor private, care sunt apoi direcționați prin intermediul schimbului. Avantajul este că bursa poate pune la coadă expedierea acelor tranzacții la contract și poate oferi de fapt o experiență de tranzacționare în timp real, în care utilizatorii sunt izolați de latența care vine din operarea pe blockchain.

Știm că există unele dezavantaje în a avea componenta centralizată, în primul rând riscul atacurilor DDOS sau DNS. Viziunea noastră de viitor implică transformarea acestor componente centralizate în propria rețea, rețeaua Aurora.

Ideea este că vom folosi jetonul nostru, jetonul AURA, printr-un model consens de dovadă a mizei și vom avea acele componente care sunt centralizate în prezent, administrate de o rețea de operatori. Și fiecare dintre acești operatori va fi stimulat să se comporte sincer din cauza modelului de miză care se întâmplă în culise.

Deci, acești jucători vor primi comisioane de tranzacție plătite de la bursă pentru rolul lor în operarea bursei.

Există câteva lucruri interesante pe care le-am făcut cu simbolul AURA.

În fiecare lună, oferim un procent din jetoane celor care tranzacționează pe platformă proporțional cu volumul pe care îl fac pe bursă, ideea fiind că cu cât aduceți mai multă lichiditate pe platformă sau cu cât aduceți mai mult volum devreme, cu atât mai multe dintre aceste jetoane puteți câștiga și cu atât puteți beneficia mai mult de creșterea viitoare a ecosistemului Aurora.

Interesantul despre jetoane este că puteți stimula o rețea descentralizată de actori pentru a rândui în aceeași direcție, pentru a trece toți către un obiectiv comun. Asta am încercat cu adevărat să facem aici cu proiectarea simbolului AURA și a rețelei Aurora.

Munair Simpson: La Fluiditatea Summit-ului de la Brooklyn săptămâna trecută, ați fost pe scenă cu unii dintre ceilalți jucători din spațiu, cum ar fi Paradex, peste protocolul 0x. Ați asemăna noua schimbare, rețeaua Aurora, cu ceva de genul 0x?

Alex Wearn: 0x se concentrează pe o componentă de protocol pentru a deschide accesul schimbului la o grămadă de diferite componente front-end orientate către utilizator. Aveți relee, aplicații care doresc să se integreze între ele.

Acesta este un mod bun de a realiza această noțiune de lichiditate a rețelei. Dar unul dintre dezavantajele pe care le vedem este că este dificil să creăm o experiență de tranzacționare de înaltă frecvență sau de mare viteză în cadrul acestui tip de abordare protocolară..

În acest sens ne concentrăm cu adevărat la IDEX și Aurora – păstrând acel sentiment centralizat în ceea ce privește viteza, păstrând în același timp custodia și securitatea care vine cu utilizarea unui blockchain pentru gestionarea tuturor activelor criptomonede. Urmărim diferite piețe țintă.

Munair Simpson: Presupun că este momentul potrivit să vorbiți puțin despre unele dintre inițiativele de scalare pe care le aveți. Cred că pe site-ul dvs. web ați menționat planuri de utilizare a lanțurilor laterale. Doriți să vorbiți mai mult despre asta?

Alex Wearn: După cum am menționat mai devreme, în prezent suntem în jur de 7% din volumul tranzacțiilor din rețeaua Ethereum. Rețeaua Ethereum are limitări în ceea ce privește tranzacțiile pe secundă și, dacă vom continua să creștem așa cum am dori, în cele din urmă, vom face față limitărilor capacității rețelei.

Fundația Ethereum lucrează la propriile lor soluții de scalare, dar de fapt suntem capabili să preluăm controlul asupra acestei probleme examinând și explorând alte oportunități ale lanțului lateral. Ideea că un lanț lateral este un blockchain separat care se conectează cu lanțul principal al rețelei Ethereum care ne permite să descărcăm o mulțime de tranzacții în ceea ce privește tranzacționarea către blockchain-ul specific care se concentrează exclusiv pe tranzacțiile IDEX.

Vom putea obține un randament mai mare al tranzacțiilor, timpi mai mari de blocare și timpi mai rapidi de decontare, având un lanț lateral care este axat exclusiv pe tranzacțiile IDEX. De asemenea, vom putea scăpa de taxele pe gaz. Aceasta este una dintre marile provocări legate de nevoia de a opera pe rețeaua Ethereum: prețurile mai mari la gaz pentru a face față congestiei.

În plus, este o altă componentă în care token-ul AURA vine să joace. Planul este pentru un lanț lateral Dovadă de miză, în care operatorii de noduri vor primi comisioane de tranzacție de la bursă pentru rolul lor în operare.

Calcul distribuit

Calcul distribuit

Munair Simpson: Dacă cineva vrea să se implice ca operator de noduri, ce trebuie să facă?

Alex Wearn: Pentru a fi sincer, specificul nu este concret în acest moment. Suntem încă la începutul fazei de dezvoltare. Suntem conștienți să nu oferim niciun fel de detalii din cauza tendinței pentru cei din comunitate de a auzi ceva și de a se prinde de el ca evanghelie..

Avem grijă să nu oferim nimic prea specific, dar îl puteți asemăna cu alte rețele de dovadă a mizei care se dezvoltă acolo, unde persoanele fizice vor miza o colecție de monede, o colecție de active ca formă de garanție, ca stimulent pentru a opera pe o miză, în acest caz, pentru a procesa tranzacțiile pentru rețea.

Unul dintre celelalte beneficii ale unui lanț lateral și unul dintre lucrurile pe care le explorăm este integrarea între diferite blocuri de contracte inteligente. Multe dintre noile platforme de contracte inteligente se asigură că sunt compatibile cu EVM, ceea ce înseamnă că vor fi interoperabile cu blockchain-ul Ethereum.

Vedem acest lucru ca pe o modalitate de a aduce toate aceste active împreună într-un lanț lateral care este axat exclusiv pe experiența de tranzacționare IDEX. Vom putea avea această rețea comună, partajată, în care toată lumea poate accesa toate aceste active diferite din aceste blockchain-uri de contracte inteligente diferite într-un mod descentralizat, menținând în același timp acea experiență de tranzacționare de înaltă viteză și calitate pe care am creat-o până acum.

Munair Simpson: Întrucât voi folosiți o mulțime de contracte inteligente pentru a rezolva toate aceste lucruri, cum îl verificați în mod adecvat? Preferați recompensele pentru bug-uri sau lucrați cu auditori? Cum verificați codul?

Alex Wearn: Le-am făcut pe amândouă. Avem mai mulți experți în echipă care examinează codul tuturor. Am lucrat cu câteva firme de audit diferite. Hosho a fost unul dintre cei care au realizat o versiune recentă a contractului nostru inteligent. Desigur, oferim recompensă pentru bug-uri comunității în cazul în care ceva nu va fi ratat de oricare dintre acele alte resurse.

Munair Simpson: Doriți să vorbiți puțin despre oricare dintre provocările pe care le-ați avut recent, despre orice ați întâmpinat în ultimele luni, pe care probabil nu l-ați anticipat sau pe care ați dori să fi făcut-o altfel?

Alex Wearn: Unul dintre lucrurile interesante a fost tocmai provocarea de a opera pe o rețea care în sine este dinamică și se schimbă mereu. Înainte de decembrie, înainte de CryptoKitties, nu a trebuit să ne gândim niciodată la prețurile la gaz sau la restanțele tranzacțiilor. Nu a fost o problemă. Și, dintr-o dată, te adaptezi la rețea și totul a făcut backup ca o nebunie.

Deci, dintr-o dată, aceasta este o altă provocare inginerească pe care trebuie să o rezolvăm. După cum am menționat, redirecționăm toate comenzile prin schimb. Totul trebuie pus în coadă unul după altul, ceea ce înseamnă că dacă tranzacția mea durează foarte mult să se stabilească, atunci retragerea dvs., care poate depinde de tranzacția respectivă, va fi pusă în coadă în spatele acesteia.

Trebuie să ne asigurăm că totul se mișcă într-un ritm alert, ceea ce înseamnă monitorizarea rețelei Ethereum, asigurându-ne că folosim un preț al gazului care va menține lucrurile în mișcare rapidă în ceea ce privește viteza minieră. Am folosit o benzinărie ETH pentru o vreme, dar, în cele din urmă, am constatat că de fapt trebuie să dezvoltăm propriul nostru instrument intern pentru a monitoriza rețeaua, pentru a monitoriza fondul de tranzacții în așteptare și pentru a identifica prețurile optime la gaz.

Este ceva ce nu am anticipat niciodată în urmă cu patru sau cinci luni, pentru a deveni un alt lucru pe care a trebuit să-l rezolvăm din cauza naturii dinamice a operației pe un blockchain public..

Munair Simpson: Unul dintre lucrurile pe care le-am observat a fost că ai propriul tău stablecoin. Doriți să vorbiți puțin despre asta?

Alex Wearn: Numele stablecoinului este Boreal. Încă nu este live. Dar avem intenția de a-l lansa cândva în anul următor. Ideea din spatele Borealului este că este susținută în primul rând de schimbul în sine. Borealul va fi întotdeauna rambursabil pe IDEX la valoarea țintă a plății sale pentru activitatea de tranzacționare în loc de comisioane comerciale.

Vă puteți imagina o situație în care, dacă prețul scade vreodată sub valoarea sa țintă, comercianții sunt motivați să-l achiziționeze ca o modalitate de a-și plăti în avans comisioanele comerciale și de a reduce, de fapt, costul total de tranzacționare. Există câteva moduri diferite în care am dori să ne gândim la asta.

Este un card cadou al vânzătorului cu amănuntul, caz în care puteți plăti în avans pentru activitatea dvs. pe bursă sau simbolizând venituri viitoare pe bursă. În ceea ce privește stabilitatea, în loc să aveți doar un algoritm care controlează prețul și gestionează oferta și cererea, în speranța de a o menține la valoarea țintă, aveți de fapt o entitate generatoare de venituri care o susține și garantează răscumpărarea acesteia.

Deci, vă puteți gândi la acesta ca la un sistem mai robust din punct de vedere al stabilității. Și uitându-vă la volumul IDEX, vă puteți simți confortabil cu cantitatea de jetoane care sunt în aprovizionare sau în circulație. Avem de fapt intenții de a folosi acest lucru ca o modalitate de a controla programatic suma care este acolo.

Dacă există venituri anuale de 100 de milioane de dolari și numai 100 de milioane în circulație, atunci vă simțiți destul de confortabil știind că, în cursul anului, bursa va putea să le scoată pe toate de pe piață pur și simplu prin operațiuni normale.

Borealul Aurorei

Borealul Aurorei

Munair Simpson: Exemplul pe care tocmai l-ați dat oferă multă încredere, dar ce se întâmplă dacă există oameni care doresc să mai audite oficial acest stablecoin? Aveți vreun plan de a lucra cu auditori, orice organizație sau există vreun plan care să o facă mai transparentă??

Alex Wearn: Scopul final este un sistem de autoreglare, unul care folosește intrări precum veniturile din IDEX, circulația sau viteza jetonului, cât de rapid sunt răscumpărate, cât sunt utilizate pe alte platforme. Folosește toate acestea pentru a gestiona programat aprovizionarea.

Și în mod ideal, toate aceste reguli și circumstanțe sunt cât se poate de transparente. Acesta este un teritoriu neexplorat, așa că vom fi prudenți cu privire la acest lucru, deoarece, în mod înțeles, oamenii vor fi îngrijorați de ideea unei stablecoin, oricare dintre aceste sisteme stablecoin, în care eliberați un activ care este susținut de fiat sau nu.

Încercăm să venim cu o nouă paradigmă, o nouă abordare pentru gestionarea stabilității și garantarea valorii activului.

Munair Simpson: Mulți oameni din comunitatea CoinCentral sunt foarte interesați de proiectul dvs. Acum, că am vorbit puțin despre Aurora și Boreal, oamenii ar putea fi puțin confuzi.

Dacă sunt interesați de succesul pe termen lung al proiectului dvs., pe care ar trebui să încerce să îl dețină? Ar trebui să le încerce pe amândouă sau pe una? Cum ar funcționa asta??

Alex Wearn: Borealul este mai mult un instrument construit în cadrul platformei de schimb. Odată ce circulația crește, intenționăm să utilizăm Borealul ca piață valutară de bază sau ca monedă de bază pentru piețele din cadrul IDEX. Deci, în loc să adăugăm doar perechi de tranzacționare Ether, vom avea de fapt borealul ca pereche de tranzacționare, care va oferi oamenilor o acoperire stabilă în perioade de volatilitate..

Ideea simbolului AURA este că, pe măsură ce schimbul din rețea începe să crească, crește și valoarea simbolului AURA. Pe măsură ce părțile interesate încep să câștige mai mult prin comisioane de tranzacție, modelul de pariere va avea nevoie de securitate suplimentară, astfel încât valoarea acelui token de pariere va crește.

Munair Simpson: Oamenii sunt întotdeauna preocupați de lichidități în aceste schimburi descentralizate. Doriți să vorbiți puțin despre oricare dintre provocările sau planurile pe care le aveți în viitor pentru a vă asigura că aveți lichiditate adecvată pe toate perechile pe care le oferiți la bursă?

Vânătoarea de balene în pădure: Avem oameni care discută cu noi proiecte și se asigură că comunitatea este conștientă de IDEX și de oportunitatea de a tranzacționa activul atunci când este lansat pentru prima dată. Acest lucru vă ajută să vă asigurați că există o piață de cumpărători și vânzători pe bursă interesați să tranzacționeze token-ul devreme.

În plus, lucrăm cu firme profesionale de creare a pieței pentru a ne asigura că există o cantitate semnificativă de lichiditate, precum și o diferență minimă în ceea ce privește diferența de preț între cumpărături și vânzări, astfel încât oricine dorește să își încheie poziția este capabil să facă acest lucru fără o problemă.

Munair Simpson: Dacă lansăm mâine o monedă sau un jeton, cum vă vom aborda, băieți, cu privire la listarea la bursă?

Alex Wearn: Avem oameni din echipă care se ocupă de asta. Cel mai bun mod este să vă alăturați camerei noastre Telegram. Avem camera AuroraDAO Telegram sau ne puteți găsi pe rețelele sociale sau prin intermediul site-ului nostru web și puteți trimite un bilet de asistență. Îi voi redirecționa către un formular de listare în care completează câteva informații despre simbol. Echipa noastră o va revizui și vom lua legătura cu ei.

Munair Simpson: Ce este Snowglobe?

Alex Wearn: Ideea din spatele Snowglobe este o următoare iterație a ceea ce am construit în ceea ce privește această platformă de schimb descentralizată. Scopul final este de a avea o rețea care este disponibilă pentru a colecta lichiditatea în afara mai multor burse de tip IDEX.

Vă puteți imagina o situație în care oricine este capabil să deschidă o platformă de schimb care să aibă acel aspect centralizat în ceea ce privește viteza de tranzacționare a IDEX, dar apoi, în culise, lichiditatea este reunită în diferite burse.

Este o inițiativă pe termen lung pe care o avem, dar vedem că viitorul este o rețea de tranzacționare deschisă, globală, fără permisiuni și descentralizată. Vrem să ne asigurăm că există cât mai multe puncte de contact pentru a introduce acest lucru. Credem că a avea o rețea deschisă pentru a împărți lichiditatea va fi cel mai bun mod de a valorifica acea inițiativă globală.

Globul de zăpadă al Aurorei

Globul de zăpadă al Aurorei

Munair Simpson: Am văzut ceva despre capitalul descentralizat. Doriți să vorbiți puțin despre asta și despre orice altceva doriți să aduceți în față și în centru?

Alex Wearn: Odată ce Borealul este în circulație, vrem să luăm acea stablecoin descentralizată și să începem să o împrumutăm printr-o bancă bazată pe blockchain. Există o mulțime de sisteme de identitate și credite care ne vor permite să înțelegem profilul de risc al unui anumit utilizator.

Vom putea împrumuta Boreal acelor utilizatori, iar aceste împrumuturi vor accesa apoi o altă formă de garanție care susține Borealul. Deoarece aceste împrumuturi sunt rambursate, persoanele fizice vor trebui să cumpere Boreal pentru a rambursa atât principalul, cât și dobânzile. Există o altă formă de presiune ascendentă asupra prețului asupra activului.

Acest lucru va genera, de asemenea, venituri pentru noi, ca companie, prin generarea acestor împrumuturi bazate pe blockchain. Viziunea finală este că dorim să recrutăm alte DAC-uri și alte aplicații care să joace același rol ca IDEX și să garanteze efectiv răscumpărarea Borealului pe platforma lor pentru plata bunurilor și serviciilor..

Pentru aceasta, ei vor putea împărți apoi orice profit care provine din partea generatoare de venituri a platformei de creditare bancară. Ideea aici este să reimaginăm emiterea de monedă. Economiile naționale care dau valoare monedei, sunt într-adevăr companiile și consumatorii care fac ca moneda să aibă valoare și să aibă stabilitate.

Dar există un guvern care are capacitățile de seignorage și cel care de fapt primește beneficiile de a fi emitent de monedă. Încercăm să ne imaginăm procesul de emitere a valutei și să facem din acesta un acord între companii și consumatori, astfel încât aceștia să poată profita de avantajele care rezultă din posibilitatea de a avea propria lor monedă.

Munair Simpson: Cine este economistul tău șef?

Alex Wearn: Eu sunt cel care fac cele mai multe cercetări în gândirea economică aici. Dar am fost și în legătură cu liderii de gândire din acest spațiu care au reimaginat cum ar arăta lumea dacă ai aduce înapoi noțiunea de banking privat.

Nu este un gând nebun. Cu doar puțin mai mult de o sută de ani în urmă, majoritatea băncilor erau private, în sensul că entitățile private erau responsabile pentru emiterea propriilor bani, iar soliditatea acestor bani era o funcție a cât de bine le făceau acele entități private în gestionarea riscului din activele lor, „Cât de riscante erau împrumuturile lor?”

Și acum avem acest sistem pervers în care aveți o bancă centrală care este în interesul lor pentru a garanta supraviețuirea marilor jucători financiari din acel ecosistem. Dar, făcând acest lucru, ați asumat o parte din riscurile companiilor financiare și le-ați descărcat contribuabililor.

Încercăm să ne gândim la modul în care putem schimba structura stimulentelor astfel încât să fie mai aliniată, mai transparentă și ca fiecare să poată fi responsabil pentru propriile acțiuni.

Munair Simpson: Care sunt planurile și inițiativele dvs. de marketing și ce ați făcut în trecut care a avut succes? Care sunt eforturile depuse pentru ca IDEX să aibă un succes atât de mare?

Vânătoarea de balene în pădure: În acest moment, încercăm să creăm mai multă prezență socială pe Twitter și Reddit. Considerăm că, ca schimb, acesta este probabil cel mai bun mod de a ajunge la comunitate. Anunțăm noi înregistrări de jetoane, încurajând oamenii să fie entuziasmați de noile funcții care apar. Vom apăsa pe asta.

Facem mai multe interviuri cu oameni ca tine și publicații de încredere. Primim cuvântul pentru că simțim că majoritatea oamenilor ne cunosc doar pentru IDEX, când suntem un proiect mult mai mare, așa cum a explicat Alex.

Obișnuiam să mă bazez pe Google AdWords, YouTube etc. Nu numai că acest lucru nu funcționează, ci de fapt tăie aceste căi pentru a cripta. MailChimp a anunțat că vor închide și serviciile. Deci, trebuie să venim dintr-o mulțime de unghiuri creative și este într-adevăr ca un efort de bază în comparație. Cu toții învățăm cum să reușim în această afacere.

Munair Simpson: Există ceva despre care ați dori să vorbiți și despre care nu am discutat până acum în acest interviu?

Alex Wearn: Vreau să strig restul echipei. Există o grămadă de persoane care nu sunt listate pe site. De atunci am crescut prin ceea ce este vizibil pe site-ul web și există o grămadă de alte persoane care contribuie în culise.

Aceștia sunt membri de bază care au făcut parte din echipă la început, dar de atunci am crescut la aproximativ 20+. Nu vrem să uităm toți inginerii harnici, oamenii de marketing și personalul de asistență care se află acolo, asigurându-ne că IDEX devine cel mai bun produs posibil.

Mulțumim echipei Aurora!

Mulțumiri speciale Alex și Forrest pentru că și-au luat timp să stea cu noi la Consensus. Sperăm că vor continua să aibă succes și să împărtășească aceste succese prin Coin Central. Pentru a afla mai multe despre viziunea lui Alex pentru Aurora, consultați Aurora hartie alba și site-ul web.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me