Puține proiecte de criptocurrency și blockchain din spațiu pot concura cu progresul și nivelurile de activitate ale soluției de plăți open-source blockchain Dash.

Ryan TaylorAvem șansa de a ne conecta Ryan Taylor, CEO al Dash Core Group Inc., care conduce dezvoltarea și întreținerea Dash. Taylor are peste 15 ani de experiență în intersecția dintre servicii financiare și tehnologie.

Înainte de a se alătura companiei Dash în 2016 ca director de finanțe, Taylor a fost un analist al fondurilor speculative care se concentra pe o firmă de investiții de 20 miliarde de dolari din New York. De asemenea, a fost partener asociat la McKinsey & Business Technology Office din New York, unde a lucrat cu clienți executivi superiori ai celor mai mari instituții financiare din lume.

În următorul interviu, Taylor își împărtășește gândurile cu privire la importanța testării stresului, scalarea lui Dash în trecutul Bitcoin și următorii pași ai lui Dash într-un peisaj în evoluție rapidă.

Unul dintre punctele forte ale Dash este comunitatea din jurul acestuia. Care este sosul secret pentru menținerea acestei vibrații pozitive din jurul Dash?

Comunitatea Dash este bine cunoscută ca fiind covârșitoare incluzivă și pozitivă. Nu doar un lucru a dus la asta, deoarece mulți oameni uimitori contribuie la acea atmosferă în moduri mari și mici.

Cu toate acestea, cred cu adevărat că viziunea clară pe care o articulăm de a deveni rețeaua ideală de plată a criptomonedelor atrage persoane care au aceeași viziune care împărtășesc această viziune. A avea pe toți aliniați în jurul acelorași obiective face într-adevăr o comunitate coezivă.

Acum câteva săptămâni, Dash a anunțat că rețeaua a efectuat cu succes un test de stres cu rezultate impresionante. Puteți să ne împărtășiți detalii?

Testul a fost făcut de membrii comunității Dash prin utilizarea unui instrument de tranzacții care a trimis loturi de tranzacții. Rețeaua Dash nu a înregistrat întreruperi detectabile în cele două zile în care s-a desfășurat experimentul și a efectuat peste jumătate de milion de tranzacții pe o perioadă de 24 de ore.

Rețeaua a experimentat, de asemenea, zero blocuri orfane și, din cauza neregulii testului în care s-au trimis mii de tranzacții simultan, restanța mempool a tranzacțiilor neconfirmate a atins maximum 3,2 MB. Dimensiunea mempool a egalat sub două blocuri de date. Aceasta înseamnă că rețeaua ar dura cinci minute pentru a fi ștearsă. Între timp, ar dura Bitcoin patruzeci de minute pentru a șterge o întârziere de acea dimensiune, deoarece intervalul lor de blocare durează 10 minute pentru a fi șters.

În plus, rețeaua Dash în timpul procesării volumelor mari de tranzacții nu a avut încă modificări detectabile ale taxelor de tranzacție, reușind să mențină costurile medii ale tranzacției mult sub un cent american..

Cum a reușit comunitatea să înceapă să inițieze acest lucru fără ca dezvoltatorii să obțină ceea ce era planificat?

A fost un instrument relativ simplu, într-adevăr. Nu necesita o coordonare cu dezvoltatorii. Rețeaua Dash este o rețea fără permisiune, astfel încât oricine dorește să plătească taxele este liber să proceseze câte tranzacții dorește. Odată ce comunitatea a pus mâna pe instrument, a devenit rapid acest lucru viral încercarea de a sparge rețeaua. Evident, a rezistat excepțional de bine.

Dash a spus anterior că planul său de scalare pe termen lung va crește până la aproximativ 40 de ori capacitatea actuală a Bitcoin. Ne puteți spune oricare dintre detaliile despre cum se va realiza acest lucru?

ASU și-a lansat recent cercetările cu privire la propagarea blocurilor în rețeaua Dash și a stabilit o cale către un minim de 10 MB de dimensiuni ale blocului (cantitatea maximă pe care au modelat-o) și a identificat grafenul ca o tehnologie care ar putea scara mult mai mult, deși încă nu au reușit a cuantifica o limită.

Implicațiile pentru această cercetare sunt uriașe. În primul rând, înseamnă că putem continua să creștem dimensiunile blocurilor și capacitatea rețelei de cel puțin cinci ori capacitatea actuală pe termen scurt. De asemenea, înseamnă că vom avea în curând de patruzeci de ori capacitatea rețelei bitcoin. Avem, de asemenea, o cale credibilă către scalarea dincolo de asta. Aceste capacități sunt posibile numai în rețeaua Dash datorită vitezei sale, care este aproximativ 100% mai rapid decât rețeaua Bitcoin la blocurile de propagare.

Rezultatele testului de stres au arătat comisioane medii de tranzacție mai mici de un cent. Cum reușește Dash să mențină taxele atât de mici în comparație cu Bitcoin, menținând în același timp viteza tranzacțiilor?

Spre deosebire de Bitcoin și alte criptomonede, Dash constă dintr-o rețea pe două niveluri. Al doilea nivel din Dash adaugă masternode care îndeplinesc diferite funcții, inclusiv InstantSend, PrivateSend și găzduiește sistemul de guvernare.

Masternodes sunt foarte eficienți în prevenirea atacurilor Sybil și oferă operatorilor de masternodes plăți, stimulându-i să funcționeze pe hardware rulat și gestionat profesional. Aceasta oferă rețelei Dash viteza incredibilă și îi va permite să efectueze aproximativ 4.000 de tranzacții pe secundă la un preț foarte mic.

În luna mai au fost raportate că Twitter și LinkedIn au fost piratate. Ai aflat vreodată cine a făcut-o? Cum ai recuperat controlul??

În urma accesului neautorizat al conturilor mele personale Twitter și LinkedIn, am recâștigat controlul ambelor conturi în aproximativ trei ore. Imediat, am solicitat sprijinul unei firme private de securitate cibernetică pentru a-mi asigura toate conturile, care nu au găsit nicio indicație cu privire la compromiterea datelor confidențiale sau financiare. Și cel mai important, pot spune că niciun cont sau sistem legat de Dash nu a fost compromis.

Compromisul a avut loc din cauza eșecului unei terțe părți de încredere de a-și respecta propriile protocoale de securitate atunci când atacatorul a folosit inginerie socială pentru a mă identifica și i s-a permis să reseteze parolele. Din păcate, nu am identificat cine a efectuat hack-ul, dar am depus un raport privind criminalitatea informatică la FBI.

Întreg incidentul ne-a reamintit că toți trebuie să ne asigurăm și să îi încurajăm pe furnizorii noștri terți de încredere să respecte corect controalele de securitate și să verifice temeinic identitățile utilizatorilor înainte de a elibera date personale sau acces la cont..

Care sunt cei mai critici pași următori pentru Dash pe foaia de parcurs actuală?

Echipa Dash a lucrat la lansarea Dash Evolution pentru a oferi milioane de utilizatori din întreaga lume posibilitatea de a efectua tranzacții instantanee, sigure și aproape fără taxe. Obiectivul nostru al acestui proiect este de a face Dash mai ușor de utilizat, oferind o platformă care permite multe funcții noi, inclusiv aplicații noi care au un layout similar Venmo sau Paypal, unde un utilizator poate trimite sau primi bani din lista sa de contacte..

Credem că Evolution va fi sistemul de plăți al viitorului, permițând utilizatorilor să-și stocheze conturile și datele în rețeaua descentralizată, în loc să fie obligați să introducă adrese criptografice lungi.

Ne propunem să facem utilizarea zilnică a criptomonedelor mai accesibilă pentru o persoană obișnuită care ar putea să nu aibă cunoștințe tehnice sau să înțeleagă monedele digitale. Recent, am furnizat o foaie de parcurs oficială actualizată. Și, deși nu sunt stabilite date exacte, ne așteptăm să lansăm Evolution până la sfârșitul celui de-al patrulea trimestru.

Mulțumesc!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me