Mark Lurie, CEO Codex Protocol

mark lurie headshot

Mark Lurie are un CV impresionant: alumul de la Harvard, fondatorul Lofty și acum, CEO al Codex Protocol. Codex este un registru bazat pe blockchain pentru active unice. Acesta stabilește o evidență permanentă a provenienței pentru articolele care variază de la artă plastică până la sticle de vin.

În urmă cu aproximativ o lună, echipa Codex a organizat o licitație de artă blockchain la Ethereal Summit din New York în care a strâns peste 190.000 de dolari către Fundația pentru Artă și Blockchain. Punctul culminant al licitației: un CryptoKitty ultra-rar care obține un preț final de 140.000 USD.

Steven Buchko, Coin Central, s-a așezat recent (practic) cu Lurie pentru a vorbi despre licitație și pentru a cunoaște mai bine valoarea tehnologiei blockchain pe care o aduce lumea artei. De asemenea, se referă la intrarea lui Lurie în blockchain și artă, precum și planurile sale pentru Codex să avanseze.

Dacă sunteți interesat să aflați mai multe despre protocolul Codex, ne adâncim puțin mai adânc în proiect în interviul nostru cu COX Jess Houlgrave.

Intrarea lui Lurie în Blockchain

Lurie nu este străină de lumea artei. După ce și-a primit MBA la Harvard, a început și a vândut Lofty, o piață online pentru artă plastică și obiecte de colecție. În acea perioadă a învățat intrările și ieșirile din industrie și a experimentat direct dificultatea de a se ocupa de colecțiile de artă.

Blockchain se află și pe radar de o vreme. Lurie notează: „Am cumpărat primul meu Bitcoin în 2011. Am pierdut apoi totul în Mt. Gox. Dar m-a interesat ce se întâmplă și știam că blockchain-ul poate rezolva o mulțime de probleme din colecțiile de artă. ”

Cu toate acestea, popularitatea crescândă a jetoanelor și a ICO-urilor (Oferte inițiale de monede) a determinat Lurie să creeze Codex. „Jetonul poate asigura adoptarea și respectarea unui standard comun, deoarece aliniază stimulentele. Această [aderență] permite o soluție bazată pe blockchain care rezolvă multe dintre problemele pe care le-am văzut la Lofty. ”

rețea Codex

Chiar dacă Lofty și Codex trăiesc în aceeași industrie, Lurie se confruntă cu un nou set de provocări în lucrul cu tehnologia blockchain.

„În startup-uri, am învățat cu mult timp în urmă să fim slabi și să repetăm ​​rapid tehnologia. Dar cu blockchain-ul, trebuie să vă planificați mai mult, deoarece este mult mai greu de iterat ”.

Ați crede că o industrie non-tehnică, cum ar fi arta, ar fi adversă pentru adoptarea unei noi tehnologii, dar nu a fost cazul. Lurie subliniază că cheia este să descrie valoarea pe care o aduce tehnologia, nu tehnologia în sine.

El adaugă: „Uneori ne distragem explicând mai întâi blockchain-ul când ar trebui să-l ducem înapoi la fundamentele afacerii și să explicăm în schimb propunerea de valoare. Așa am reușit să obținem o mare parte din adoptarea noastră și să ne angajăm din lumea artei și a colecțiilor. Trebuie să faci o experiență ușor de înțeles a utilizatorului. ”

Licitație de artă eterică

După cum sa menționat anterior, Codex a găzduit o licitație de artă cu R.A.R.E. Digital Art Network la Ethereal în mai. Când a fost întrebat despre obiectivele licitației, Lurie răspunde cu câteva obiective pe care le aveau în minte.

Primul a fost lansarea și prezentarea produsului Codex. Ofertele și plățile au fost efectuate în criptomonedă prin protocolul Codex. Și au generat cu succes primele titluri de artă în registrul lor blockchain.

Un alt obiectiv al licitației a fost de a înzestra o fundație dedicată susținerii eforturilor creative legate de blockchain și arta digitală. Lurie comentează: „O să fie atâta artă digitală care apare din cauza blockchain-ului, pentru că îl poți face rar. Este interesant să vezi o categorie complet nouă și un mediu nou crescând. Deci, suntem foarte încântați de acea parte a fundației blockchain. ”

În cele din urmă, licitația a expus mulți oameni la lumea artei blockchain și a demonstrat popularitatea crescândă a noilor clase de artă, cum ar fi colecțiile digitale.

Înregistrați vânzarea CryptoKitty de 140.000 de dolari pentru marea cauză a susținerii creativilor care lucrează la intersecția dintre blockchain și artă. Mulțumesc ofertanților, @rareartlabs, @EtherealSummit, @CodexProtocol și comunitatea noastră. Pisicuțele noastre nu ar putea fi mai fericite. &# 128571; #EtherealNY pic.twitter.com/T95qU9sqEb

– CryptoKitties (谜 恋 猫) (@CryptoKitties) 13 mai 2018

Ca răspuns la CryptoKitty de 140.000 de dolari, Lurie explică: „Oamenii apreciază arta limitată. Este atât de ciudat că un CryptoKitty merită 140.000 de dolari, când un Picasso poate ajunge la 100 de milioane de dolari? Faptul că poți face arta digitală unică înseamnă că poate avea valoare de colecție, ceea ce este un lucru uimitor. Cred că vor exista mult mai multă artă și obiecte de colecție precum CryptoKitties … și într-o bună zi va atinge nivelurile artiștilor și artelor de masă. ”

Afectul Codex asupra lumii artei

În lumea artelor de astăzi, trebuie să consultați un expert pentru a urmări și a dovedi autenticitatea unei opere de artă. Este lent, scump și predispus la erori. Codex schimbă acest lucru.

Lurie descrie protocolul ca „un registru descentralizat pentru active unice, începând cu artă și colecții … Stocăm informații despre proveniență, astfel încât toată lumea să poată face afaceri cu aceste active. Odată ce ai un titlu, poți dovedi unde l-ai obținut. Și asta înseamnă că aveți informații verificabile despre aceasta și că aveți acces la servicii care citesc acele date – asigurări, împrumuturi garantate cu active, drepturi de autor pentru artiști, cumpărare și vânzare, garanție. ”

Lurie crede că aceste îmbunătățiri vor duce la un boom al creativității.

El continuă: „Asta va extinde enorm arta și colecțiile, deoarece este mai ieftin de tranzacționat, puteți primi împrumuturi împotriva artei dvs. și puteți preveni frauda. Deci piața se extinde și ceea ce este uimitor la o piață în creștere este că duce la mai mulți bani în buzunarele artiștilor. “

Și acest lucru nu este doar un vis piped. Echipa Codex intenționează să aibă protocolul integrat în 5.000 de case de licitații care vând în fiecare an opere de artă în valoare de 6 miliarde de dolari. De asemenea, au colaborat cu zece companii (până acum) care construiesc aplicații și servicii pentru deținătorii de titluri Codex. Aceste servicii includ evaluări peste noapte, proprietate fracțională și creditori garantați cu active, pentru a numi doar câțiva.

Un mesaj final

Când i se solicită cititorilor noștri cuvinte de despărțire, Lurie nu are decât un singur punct de făcut,

„Dacă sunteți deținător de criptare, arta este un lucru foarte interesant de deținut și de investit. Este un depozit de valoare necorelat și este ceva ce cred că cititorii dvs. ar trebui să ia în considerare în mod serios. Și dacă vor să o ia în considerare, Codex este un loc minunat pentru ei, pentru a se asigura că o fac într-un mod ușor și de încredere “.

Mulțumesc

Vă mulțumim din nou, Mark, că ați vorbit cu noi și că ați lucrat la adoptarea în continuare a blockchain-ului. Știm că licitația Ethereal a fost doar prima etapă dintr-o lungă listă de lucruri viitoare. Vă dorim mult noroc vouă și echipei Codex.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me