Programatorii Blockchain înțeleg importanța verificării codării lor înainte de a face modificări permanente platformei lor. Din păcate, nimeni nu este perfect, iar erorile de programare cripto se pot întâmpla. Când apar greșeli în codul blockchain, aceasta poate afecta o mare parte a comunității cripto.

O mică eroare de programare criptografică poate duce la pierderea de milioane de fonduri. Pe măsură ce sunteți pe cale să învățați, o eroare din codul dvs. poate fi egală cu dezastrul de pe blockchain. Aceste consecințe de anvergură sunt cu atât mai multe motive pentru a face proiectul dvs. open-source. Proiectele open-source câștigă o securitate sporită din cauza numărului mare de dezvoltatori care verifică codul pentru erori. Acestea fiind spuse, chiar și proiectele open-source conțin greșeli de programare. Să luăm un moment pentru a examina cele mai mari cinci erori de programare criptografice din istorie.

Ethereum și Fiasco Wallet Parity

Imaginați-vă că programați un contract inteligent și dintr-o dată ați câștigat controlul asupra mii de portofele cu mai multe semnături din întâmplare. Ce ai face? Mergi la cumpărături Lambo? Sau ai lua drumul înalt ca. devops199 și încercați să anulați codul pentru a restitui portofelele proprietarilor lor de drept?

Ai auzit bine; devops199 a șters codul care i-a acordat din greșeală accesul la mii de portofele cu semnături multiple Parity. Din păcate, eliminarea codului a înghețat, de asemenea, toate fondurile din acele portofele pe termen nelimitat. În total, Ethereum în valoare de 300 de milioane de dolari a fost pierdut în dezastru.

Portofel Parity prin Pagina principală

Portofel Parity prin Pagina principală

În mod ironic, eroarea care a creat acest dezastru de programare criptografică nu a fost același cod care a dus la furtul unui hacker de 32 de milioane de dolari mai devreme în lună. Un hacker a exploatat un defect al protocolului portofel cu mai multe semnături. Echipa de dezvoltare Parity a intrat în overdrive corectând defectul pentru a împiedica hackerul să fure mai mult. În retrospectivă, efectele hack-ului nu au fost mai grave de 300 de milioane de dolari în Ethereum înghețat pentru totdeauna.

Nouăzeci și două de miliarde de Bitcoin

Dezvoltator Bitcoin Jeff Garzik a observat ceva ciudat când a analizat codarea Bitcoin pe 8 august 2010. El a luat la bitcointalk pentru a-i alerta pe alți dezvoltatori cu privire la o problemă gravă pe care a apărut-o. Ceea ce a observat Garzik a fost că valoarea unui bloc a fost de 92 miliarde de bitcoin. Având în vedere că se presupune că există doar 21.000.000 de bitcoinuri create vreodată, acesta este un bug de codare sever.

Eroarea a fost atât de semnificativă încât dezvoltatorii au decis să apese butonul de resetare. Au făcut acest lucru derulând blockchain-ul în blocul anterior celui care conține 92 de miliarde de bitcoin. Această repornire a însemnat că toate tranzacțiile efectuate după hack, dar înainte de remediere, au fost anulate.

Mai târziu, s-a dezvăluit că un hacker a găsit un bug care le-a permis exploata o eroare de depășire a numărului. Acest tip de eroare apare atunci când sistemul repornește protocoalele de numărare, în loc să continue cronologic. Când se întâmplă acest lucru, poate avea tot felul de efecte adverse asupra unei rețele. În acest caz, a avut ca rezultat crearea a 92 de miliarde de bitcoin. Vorbind public, Wladimir Van Der Laan, Dezvoltatorul principal al Bitcoin a numit incidentul drept „cel mai grav”.

Incident REX ICO

REX platformă aduce beneficiile tehnologiei blockchain în sectorul imobiliar. Această platformă creează un serviciu de listare multiplă (MLS) descentralizat peer-to-peer blockchain. În ciuda faptului că a trecut prin cel puțin o eroare majoră de programare criptografică, platforma continuă să aibă un succes în creștere.

REX a făcut titluri în august 2017, când dezvoltatorii au pierdut 1,3 milioane de dolari în eter în timpul ofertei inițiale de monede (ICO). Eroarea a apărut atunci când unul dintre dezvoltatori a intrat într-un șir hexagonal Javascript greșit în timp ce programează contractele inteligente ale ICO. Această greșeală a dus la trimiterea fondurilor participanților ICO la o adresă inactivă din blockchain.

Din fericire pentru cei care au pierdut fonduri, REX a strâns deja 13 milioane de dolari în finanțare de capital de risc și a reușit să emită tuturor jetoanele REX care le erau datorate. Nu toată lumea este atât de norocoasă atunci când apar erori de programare criptografică.

Binance suspendă tranzacționarea

Când sunteți unul dintre cele mai mari schimburi din lume, orice erori de codare poate fi în detrimentul mii de utilizatori de criptare. În luna februarie a acestui an, Binance suspendarea tranzacționării timp de aproape două zile din cauza unei erori de codare. Originalul embargoului comercial ar trebui să dureze doar 24 de ore, dar Binance a extins înghețarea comerțului din cauza „încetinirilor neprevăzute”.

Având în vedere numărul masiv de cripto-hacks experimentat în ultimii ani, nu este de mirare că comercianții de cripto-uri au devenit foarte suspicioși cu privire la schimb. Mulți credeau că schimbul a fost spart și că păstrează adevărul de la public. Îngrijorările au crescut atât de mult încât chiar John McAfee a mers pe Twitter pentru a alerta pe cei potențial afectați.

Zhao Chengpeng prin Twitter

Zhao Chengpeng prin Twitter

Ca răspuns la tulburările publice în creștere, CEO-ul Binance, Zhao Chengpeng, a publicat un ecran al erorii de codare. De asemenea, el a promis că își va actualiza contul de socializare la fiecare două ore până când problema va fi rezolvată. În cele din urmă, dezvoltatorii au corectat eroarea de programare fără ca nimeni să piardă direct fonduri.

Coșmar de actualizare Bitcoin

La fel ca toate software-urile, codarea Bitcoin trebuie actualizată din când în când. Aceste upgrade-uri sunt esențiale pentru a menține blockchainul fără probleme. Când ceva nu merge bine cu o actualizare Bitcoin, poate fi catastrofal.

Un exemplu perfect de coșmar de actualizare Bitcoin a avut loc în martie 2013. Bitcoin a avut o actualizare planificată de la versiunea 0.7 la versiunea 0.8. Versiunea 0.8 a mărit dimensiunea blocului Bitcoin. Odată ce actualizarea a fost finalizată, a început coșmarul.

Dezvoltatorii au realizat că actualizarea a făcut rețeaua incompatibilă cu versiunea actuală a Bitcoin. Această actualizare a împărțit blockchain-ul în două separate. Această împărțire este similară cu o forță tare, dar a avut loc cu mult înainte de Bitcoin Cash.

Bitcoinerii au început să alerteze dezvoltatorii cu privire la problemele pe care aceștia le au întâlnite odată cu actualizarea. În cele din urmă, comunitatea a decis că este cel mai bine să apăsați butonul de repornire, din nou. Bitcoin a revenit la versiunea 0.7, dar, după cum probabil știți, acesta nu a fost sfârșitul dezbaterii privind dimensiunea blocului în comunitatea Bitcoin.

Erori de programare cripto – rămâneți alertă

Deși tehnologia blockchain ne permite să actualizăm sistemele noastre actuale, nu este perfectă. Aceste erori de top de codare criptografică evidențiază dificultățile cu care se confruntă astăzi dezvoltatorii blockchain. Majoritatea utilizatorilor de cripto nu se opresc niciodată să se gândească la bărbații și femeile talentați care fac funcția spațiului cripto. Acum, că ați avut o privire asupra consecințelor erorilor de programare criptografice, sunteți sigur că veți aprecia când totul funcționează conform planului.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me