Ce sunt Masternodes? O introducere și un ghid

Cunoscute și sub numele de sisteme de validare legate, masternode sunt o serie de servere care stau la baza rețelei unui blockchain. Aceștia sunt responsabili pentru a permite servicii specifice pe care minerii sub dovada muncii nu le pot îndeplini.

Dash a fost prima criptomonedă care a implementat modelul masternode în protocolul său. Conform a ceea ce Dash numește algoritmul său de dovadă a serviciului, există o rețea de nivel secundar de masternode, alături de o rețea de prim nivel de mineri pentru a obține un consens distribuit cu privire la blockchain. Acest sistem pe două niveluri asigură că dovada serviciului și dovada muncii preformează întreținerea simbiotică a rețelei Dash.

Masternode este copilul lui Dash, dar o mulțime de criptomonede au adoptat acest mecanism ca al lor. Ceea ce intenționa inițial să supravegheze tranzacțiile instantanee și anonime este acum implementat pentru o multitudine de alte servicii.

Este suficient o prezentare pentru moment. Haideți să ne adâncim.

Cum funcționează Masternodes?

La fel ca dovada mizei, masternodes se bazează pe miza unei anumite sume dintr-o anumită monedă în rețeaua monedei. Pentru a stabili un masternode, ar trebui mai întâi să cumpărați o cantitate substanțială din moneda în cauză. Un masternode pentru Dash, de exemplu, necesită 1.000 DASH, deci ar trebui să renunțați un minunat 763.000 de dolariasta e suficient pentru o casă în partea de sus a estului Miami.

Așadar, după ce ți-ai ipotecat casa pentru a cumpăra bani magici de pe internet, este timpul să îi joci pe acei băieți răi și să-ți câștigi banii înapoi. Începeți prin a descărca portofelul principal al monedei și a-l utiliza pentru a crea un masternode. După ce vă configurați computerul ca server, portofelul de bază integrează computerul ca unul dintre numeroasele noduri care acceptă blockchain-ul. Operatorii pot contracta, de asemenea, o terță parte pentru a rula serverul pentru ei.

Odată ce un masternode este activ, acesta găzduiește o serie unică de funcții, cum ar fi plățile instant și / sau anonime. Acestea permit, de asemenea, un sistem de guvernanță descentralizat, care permite operatorilor de noduri să voteze asupra dezvoltărilor importante din cadrul blockchain-ului. Ca o compensație pentru problemele lor, masternodes împart în mod obișnuit 45% din recompensele de bloc cu minerii blockchain-ului. Celelalte 10% sunt destinate fondului de trezorerie al blockchain-ului, iar operatorii sunt responsabili de votarea propunerilor privind modul în care aceste fonduri vor fi alocate pentru îmbunătățirea rețelei..

Este important să rețineți că simpla păstrare a cantității necesare de monedă pentru un masternode nu este suficientă pentru a rula una. Fiecare monedă are propriile linii directoare pentru menținerea unui masternode și, dacă aceste condiții nu sunt îndeplinite sau moneda este mutată din poziția sa de miză, un masternode va înceta să funcționeze.

Avantajele Masternodes

Masternodes protejează lanțurile de blocuri de atacurile de rețea în același mod ca algoritmii tradiționali de dovadă a mizei. Ca și în cazul Dash, este adesea costisitor să acumulezi o monedă suficientă pentru a crea un masternode. Această cheltuială ajută la menținerea rețelei descentralizată, întrucât ar fi nevoie de o sumă neplăcută de bani pentru a cumpăra suficientă monedă pentru a avea monopolul asupra nodurilor sale. Investitorul dvs. mediu și chiar peste medie nu este suficient de bogat pentru asta, deoarece nu toți suntem Bill Gates.

Costul operațiunii menține, de asemenea, operatorii cinstiți. Spre deosebire de minerii Bitcoin care pot trece de la o monedă pe blockchain-ul său la următoarea pe baza profitabilității, operatorii sunt motivați să își mențină în mod corespunzător masternode-urile. Investiția inițială exorbitantă servește drept garanție, prin care, dacă operatorii vor ca investiția lor să fie plătită, trebuie să se conformeze regulilor blockchain-ului. Între costurile ridicate de funcționare și rentabilitatea promițătoare a investiției, este în interesul operatorului să își opereze nodul în mod corespunzător și fără nicio intenție rău intenționată.

Pionieri Masternode: monedele și utilizările lor

Dash a dezvoltat inițial masternode pentru a implementa următoarele servicii:

  • InstaSend: Masternodes acceptă tranzacții aproape instantanee
  • PrivateSend: Masternodes permite utilizatorilor să efectueze și să primească plăți anonime
  • Guvernare descentralizată: Masternodes judecă și votează evoluțiile tehnologice și financiare pentru blockchain

Pe măsură ce au intrat mai multe monede în criptosferă, unii dezvoltatori au preluat fragmentele modelului lui Dash pentru propriile lor monede de crit, iar unii le-au aplicat unor cazuri de utilizare noi și intuitive.

Această listă nu include totul, dar am inclus mai jos câteva dintre aceste monede și utilizările lor masternode.

Confidențialitate

Monedele de confidențialitate au încercat să îmbunătățească precedentul pentru anonimatul tranzacțiilor stabilit de Dash. O astfel de monedă, PIVX, a început ca o furcă a DASH, dar acum face cripto-ul chiar mai incognito decât moneda sa mamă.

PIVX folosește propria versiune personalizată a protocolului Zerocoin, același protocol folosit de alte monede de confidențialitate, cum ar fi Zcoin. Cu PIVX, utilizatorii pot alege să-și convertească monedele standard PIVX pentru jetoane zPIV. Trimiterea de jetoane zPIV asigură faptul că identitatea utilizatorului este complet disociată de ID-ul tranzacției, permițând un transfer de active complet anonim, dar verificabil, prin masternode PIVX.

ZCoin și Unitatea monetară utilizează, de asemenea, masternode pentru propriile funcții de confidențialitate.

Schimburi

Cryptoassets ca Blocare Net și Exscudo vor folosi masternode pentru a sprijini schimburile lor descentralizate. Masternodes va supraveghea tranzacțiile de schimb pentru a facilita tranzacționarea criptomonedelor și a oferi gateway-uri valutare fiat.

Astfel de schimburi se află în prezent în stadiile lor teoretice de dezvoltare, deoarece nu există o platformă live pentru utilizarea consumatorilor.

Serviciu de comerț și piață

Syscoin aplică funcționalitatea masternode pe piața sa descentralizată. Cu Syscoin, utilizatorii pot accesa echivalentul blockchain-ului site-urilor comerciale peer-run, cum ar fi eBay. Masternodes va fi responsabil pentru facilitarea plăților anonime și instantanee pe piață.

Puteți accesa piața Syscoin de pe portofelul principal al monedei.

Contracte inteligente

BOScoin integrează masternode pentru contractele sale inteligente și adoptă sistemul de guvernare masternode pentru rețeaua sa de congrese. Pornind de la mecanismul de vot masternode al lui Dash, dezvoltatorii BOScoin au creat Congress Network pentru a îmbunătăți guvernanța și luarea deciziilor în cadrul rețelei. În cadrul acestui sistem, operatorilor masternode li se acordă privilegii de vot pentru a decide cu privire la alocarea veniturilor blockchain și modificările de cod și de politică.

Pentru un index complet de masternode, aruncați o privire acestui site web.

Crearea cazului pentru Masternodes

Aplicația Masternode este destul de flexibilă. Compensează dovada limitărilor muncii și se comportă aproape ca o versiune buffed-up dovadă a sistemelor de miză.

La fel ca dovada mizei, evită centralizările miniere de facto care aduc dovezi ale rețelelor de lucru și consumă mai puțină energie decât modelul de dovadă a muncii. Masternodes ar putea promite o stabilitate sporită și o loialitate a rețelei, deoarece dividendele mai mari și costurile investiționale inițiale ridicate fac mai puțin probabil ca operatorii să-și abandoneze poziția în rețea.

Ele pot fi folosite chiar pentru a-i împiedica pe mineri să iasă din linie. În cadrul modelului Dash, masternode-urile din a doua rețea de nivel monitorizează rețeaua de dovadă a primului nivel de lucru. Acest lucru conferă masternode-ului regim deplin pentru a respinge blocurile sau orfane dacă minerul lor folosește o versiune învechită a Dash sau încearcă să manipuleze recompensele blocurilor.

În timp ce aplicarea lor durabilă este încă speculativă, masternodes au un potențial serios de a accelera consensul distributiv și de a democratiza în continuare procesul de luare a deciziilor în cadrul comunităților blockchain. Dacă puteți obține capitalul, acestea sunt cu siguranță o oportunitate de investiții promițătoare, deoarece abordarea lor către consens și monitorizarea rețelei oferă o soluție la mijlocul drumului la problemele cu care se confruntă atât dovada muncii, cât și dovada mizelor..

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me