Norocul irlandezilor: ConsenSys se extinde în Irlanda

În cazul în care nu știați, Irlanda își câștigă un nume destul de mare în spațiul blockchain. Când vine vorba de tehnologie în general, Irlanda a atras deja pe țărmul său o mulțime de companii multinaționale de software de top. Și persoane precum LinkedIn, Google, Facebook și Twitter, care își dețin sediul EMEA aici.

Poate că nu este surprinzător atunci că următorul dintr-o lungă linie de companii tehnologice de ultimă generație care va numi casa Emerald Isle este ConsenSys. De ce? Dincolo de unele scutiri fiscale destul de atrăgătoare, stimulente pentru inovare, oameni prietenoși și o mulțime de băuturi de Guinness, principalul motiv este talentul de clasă mondială.

In fata MoneyConf Dublin la sfârșitul acestei luni, unde se vor reuni unele dintre cele mai strălucite minți din lume în domeniul finanțelor și tehnologiei (inclusiv Joseph Lubin), Christina Comben, de la Coin Central, a vorbit cu nou-numitul director general Lory Kehoe pentru a afla mai multe despre planurile companiei și despre abordarea lor interesantă talent. Verifică:

Începe cu un mare talent

ConsenSys cunoaște mai bine decât oricine importanța angajării de oameni inteligenți. Kehoe însuși lucrează de mai mulți ani la soluții blockchain pentru clienți și este un jucător bine cunoscut în spațiu.

Ca pionier în aducerea blockchain-ului în Irlanda, entuziasmul, impulsul și credința sa în sistemele descentralizate l-au făcut să se potrivească perfect pentru gigantul blockchain Ethereum.

„ConsenSys are câteva planuri și viziuni foarte interesante pentru Dublin”, spune el. „Este săptămâna a opta, avem deja o echipă formată din 12 persoane și dorim să avem cel puțin 60 de ani până anul viitor.”

Angajament și Pasiune

Lory Kehoe

Lory Kehoe, director general al ConsenSys Ireland

Kehoe recunoaște că are o pasiune profundă pentru o lume descentralizată și a fost întotdeauna un fan al Ethereum. Când este întrebat de ce crede că Ethereum este blockchain-ul potrivit pe care să-și construiască inovația, el zâmbește; încrezător în liniște că echipa sa susține calul potrivit în această cursă.

„Simțim că aceasta este tehnologia potrivită în spațiu – de fapt, nu-simți este cuvântul greșit. Știm că aceasta este tehnologia potrivită … Este o cursă multiplă de cai pentru a găsi platforma potrivită de urmat și de urmat. Și ceea ce este critic este să privim ecosistemul. Deci, care are cei mai mulți dezvoltatori, ce platformă are cei mai buni dezvoltatori? Cu siguranță, Ethereum are de 30 de ori mai mulți dezvoltatori ca parte a comunității sale decât orice altă platformă de acolo. De asemenea, cred că este important calibrul dezvoltatorilor. ”

El continuă, “Vrei cei mai deștepți oameni și cel mai mare număr dintre cei mai deștepți oameni. Cu Ethereum, avem norocul să le avem. Talentul atrage talentul și acesta este lucrul frumos. Până acum am văzut oameni trecând de la unele dintre cele mai mari companii din lume la ConsenSys la niveluri cheie. ”

Kehoe este, de asemenea, un credincios ferm în modul în care Ethereum lucrează cu alte companii. „Mai degrabă decât pe bază de timp și materiale, căutăm să lucrăm mână în mână cu individul. Deci, vom spune „vom ajuta la construirea acesteia” și vom cere echitate, investim în idee, spre deosebire de a fi o casă de consultanță. Nu le vom percepe o mulțime de bani, dar, în schimb, ne-ar plăcea echitatea în soluție. ”

Încurajarea credincioșilor în tehnologie

Există un ecosistem blockchain existent în Irlanda, iar ConsenSys încearcă să se bazeze pe acesta și să contribuie la acesta. Kehoe entuziasmează: „Există o oportunitate reală pentru oameni de a lucra la o tehnologie de ultimă generație.”

El subliniază multiplele multinaționale care își au sediul european aici, de la Google și LinkedIn la DropBox și Twitter, spunând: „cu toate acele companii de tehnologie, există o cantitate imensă de oameni inteligenți”.

Cu o rată a impozitului pe profit de 12,5% și un program rapid pentru talente externe, nu este de mirare că Dublinul începe să prospere. „Creștem ca un oraș european”, reflectă el, „ceea ce este minunat, ceea ce ne ajută și să atragem talente. Oamenii aud că Irlanda este un loc grozav de locuit. Au auzit că există oportunități excelente aici, iar ConsenSys dorește, de asemenea, să valorifice acest lucru. “

Abordarea ConsenSys a talentului

ConsenSys colaborează cu guvernul irlandez pentru a hrăni conducta talentelor și a implica oamenii cât mai mult posibil în blockchain. Kehoe explică:

„Din perspectiva dezvoltării talentelor, dezvoltăm programe pe termen scurt, mediu și lung pentru a acoperi lipsurile de competențe existente, dar, de asemenea, să ne concentrăm pe faptul că credem că blockchain-ul este o afacere cu adevărat importantă – nu doar pentru ConsenSys, ci și pentru Irlanda. Trebuie să avem toată lumea pregătită pentru a profita de aceste oportunități. ”

Pe termen scurt

ConsenSys rulează programe scurte pentru persoanele care fac deja parte dintr-o disciplină similară și care doresc să afle mai multe despre Ethereum. „Vom desfășura tabere de boot de o săptămână, ca să spunem așa, pentru a acoperi orice lacune de competențe care există, astfel încât oamenii care au experiență back-end, dar nu sunt familiarizați cu Solidity sau cu unele dintre cele mai bazate pe Ethereum aplicații pe care le folosim … E ca un curs de completare într-un fel. ”

Termen mediu

„Sunt mai degrabă programe de opt săptămâni. Ne întrebăm: „Cum lucrăm cu o universitate pentru a dezvolta un program care acoperă atât aspectele de afaceri, cât și aspectele tehnice?” Vom ajuta oamenii să fie în mod constant mai atrăgători pentru angajatorii precum ConsenSys și să-i înceapă în călătorie, dacă nu sunt chiar acolo. ”

Termen lung

„Lucrăm pentru a dezvolta și a decide ce este doctoratul. subiectele pe care trebuie să ne concentrăm sunt și care sunt întrebările pe care trebuie să le ridicăm, iar apoi să obținem candidați din întreaga lume să răspundă la întrebările la care dorim să răspundem. Eu și ConsenSys lucrăm cu IDA pentru a afla cum să faci din Irlanda o centrală blockchain. Ne întâlnim cu oficiali guvernamentali la fiecare două săptămâni ”.

Abordarea ConsenSys a regulamentului

Unul dintre rolurile principale ale Kehoe este de a fi implicat în reglementare și de a se angaja cu autoritățile de reglementare și guvernele. La întrebarea care a fost abordarea ConsenSys a reglementării. El a spus:

„Este să te implici. Sau cât mai implicat cu autoritățile de reglementare, în lumina tuturor proiectelor pe care le facem, luăm legătura cu autoritatea de reglementare și le informăm ce facem pentru a primi feedback din timp și frecvent. Pentru mine, acesta nu este cel mai bun mod de a lucra cu autoritățile de reglementare, acesta este singurul mod de a lucra cu autoritățile de reglementare.”

„Irlanda se află într-o poziție foarte avantajoasă. Suntem consilierii strategici blockchain ai Comisiei Europene. Acest lucru ne oferă acces la funcționarea interioară a UE și a autorităților de reglementare din interior. Putem vedea ce se întâmplă în fiecare jurisdicție, nu numai Irlanda, ci toate țările din UE. ”

Tehnologie descentralizată, companie descentralizată

ConsenSys

„Compania seamănă mult cu tehnologia, în sensul că este extrem de descentralizată. Probabil sunt puține lucruri pentru care aș fi concediat, dar dacă aș începe să mă comport ca un șef și să spun oamenilor ce trebuie să facă, nu cred că aș fi mult timp la serviciu. Suntem incredibil de plati, toată lumea este respectată. Încercăm din răsputeri să angajăm oameni deștepți și, dacă angajăm oameni deștepți, nu trebuie să fie gestionați. Dacă îi aducem pe oameni și le arătăm o serie de oportunități, atunci oamenii vor fi pasionați de ceea ce fac. ”

Este greu să știi că angajezi oamenii potriviți atunci când este o zonă atât de nouă?

Răspunsul simplu este da. Angajarea la ConsenSys este un proces exhaustiv, absorbind în prezent o mare parte din ziua fiecărui membru al echipei.

„Orice candidat pe care îl întâlnim care a trecut prin prima sau a doua rundă”, spune el, „ne vom asigura că acea persoană se întâlnește cu fiecare persoană din echipă, pentru a vedea dacă se potrivește. Deci, primele două întâlniri ar putea fi bazate pe abilități. Următorul va fi mai puțin formal, pentru a vedea dacă se potrivesc. Vom întreba „Au ConsenSys?” Și „Sunt o persoană?”

Din punct de vedere tehnic, vor avea un background dovedit și un test de codificare înainte de interviu.

„Suntem încă o echipă mică”, spune el, „ar fi minunat dacă v-ați înregistra din nou când vom ajunge la 50 de persoane și 100 și 200 de persoane și veți vedea dacă acel proces este încă în vigoare! Dar la început, cultura, mai ales că construim o echipă în Irlanda, este absolut critică. Vreau ca toată lumea să fie fericită, este singura cale de urmat ”.

Echipa este formată în prezent din doar 12 persoane. Deci, cum te simți trecând de la o companie atât de mare la o echipă mică?

„Cred că este foarte distractiv”, spune el. „Căutăm cu toții spațiu de birou împreună, toată lumea vine la lucru pentru a-și scoate lucrurile unul pe celălalt pe măsură ce punem biroul în funcțiune aici, în Irlanda. Aceasta este cea mai bună slujbă pe care am avut-o vreodată și nu cred că aș fi singură să spun asta. ”

Ce provocări urmează pentru ConsenSys în Irlanda?

„Provocarea cheie este creșterea”, spune Kehoe. „Angajarea și devenirea unei echipe de 60 de persoane dacă vom atinge aceste ținte este greu. De asemenea, lucrăm la proiecte pentru a facilita construirea pe Ethereum. “

Care este următorul obiectiv?

„În ceea ce privește ConsenSys, aș dori ca ConsenSys din Irlanda să fie judecat după ceea ce vom realiza în următoarele trei, șase, nouă, doisprezece luni, șaisprezece luni. Deci, să rămânem în legătură și apoi, mai degrabă decât să spunem „asta este ceea ce vrem să facem”, pot să spun „asta am făcut”. ”

Pentru oricine are îndoieli cu privire la capacitatea blockchain-ului de a oferi o soluție la problemele urgente, ar trebui să meargă și să vorbească cu Lory Kehoe. Este pasionat, entuziast și are o convingere revigorantă și profundă în ceea ce face. Pe măsură ce deschidem o nouă lume cu posibilități nesfârșite, avem nevoie de mai multe minți strălucitoare ca aceasta care să lumineze drumul.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me