Un consultant este cineva care își salvează clientul aproape suficient pentru a-și plăti taxa.

– Arnold H. Glasow, autor și om de afaceri american

Dacă efectuați o căutare pe Google pentru „consultanță blockchain”, aceasta va genera aproape 50.000 de rezultate. Un număr mare dintre acestea apar ca reclame; Google plasează destinații de plasare plătite în partea de sus a paginii. Prin urmare, este clar că există o concurență destul de fierbinte pe o piață aglomerată.

Consultanța blockchain este un termen foarte larg. Ce face de fapt un consultant blockchain? Ei bine, pentru că termenul este atât de vag, am făcut câteva săpături pentru a încerca să aflăm.

Ceea ce am descoperit este că o firmă de consultanță blockchain poate îndeplini o mare varietate de sarcini. Aici ne scufundăm în lumea consultanței blockchain pentru a vedea tipul de valoare pe care o aduc spațiului.

1. Marketing și PR

Marketingul și PR sunt de departe cel mai comun serviciu oferit de firmele de consultanță blockchain. Pentru o pornire blockchain, valoarea unei strategii de marketing puternice nu poate fi subestimată. La urma urmei, un ICO sau un STO depinde de atragerea de destule persoane pe platforma dvs. care cred în proiectul dvs. și sunt dispuse să se despartă de banii lor pentru a vă sprijini în aducerea produsului pe piață.

O firmă de consultanță blockchain specializată în marketing și PR ar putea oferi o serie de servicii, începând cu dezvoltarea unei strategii de marketing și branding, până la gestionarea activităților de marketing zilnice pentru un ICO / STO. Aceste sarcini includ:

  • Scrierea unei hârtii albe
  • Proiectarea și construirea unui site web
  • Gestionarea campaniilor de social media
  • Scrierea de comunicate de presă și găsirea de publicații dispuse să le acopere
  • Organizarea airdrops
  • Și multe, multe altele

În spațiul blockchain, marketingul a devenit aproape un cuvânt murdar din cauza numărului de escrocherii, cum ar fi moneda CTR sau USI Tech. Din acest motiv, canale precum Facebook și Google au interzis publicitatea proiectelor criptografice, făcându-l mult mai greu pentru startup-urile blockchain. Acest lucru a făcut ca rolul de marketing să devină cu atât mai critic. Firmele de marketing blockchain decente vor avea rețele stabilite de contacte media, ceea ce ajută la justificarea valorii serviciilor lor.

2. Navigarea în câmpul minier de reglementare

La începutul anului 2017, această parte a rolului de consultanță blockchain nu exista. Cu toate acestea, avansați rapid către 2019, care a fost promovat ca anul STO, iar piesa de reglementare a devenit critică. În special pentru companiile care desfășoară un eveniment de generare de simboluri în SUA, cerințele pentru evitarea mâniei SEC sunt stricte, pentru a spune cel puțin.

Temniță

Un fault de la SEC ar putea să vă vadă pe partea greșită a acestui gard. Credit de imagine: Pixabay

Prin urmare, unul dintre serviciile oferite de multe firme de consultanță blockchain este conformitatea legală și de reglementare. Serviciile de consultanță juridică acoperă lucruri precum:

  • Analizând peisajul juridic al jurisdicțiilor în care intenționați să vă oferiți jetoanele
  • Ajutând la organizarea proceselor necesare de cunoaștere a clienților (KYC) și a proceselor de combatere a spălării banilor (AML)
  • Crearea de acorduri legale pentru drepturile deținătorilor de jetoane
  • Asigurându-vă că toată documentația proiectului, cum ar fi hârtiile albe sau hârtiile tehnice, conține responsabilitățile și avertismentele necesare

3. Servicii tehnice

Uneori, este posibil ca cineva să aibă o idee stelară pentru o soluție blockchain, dar o înțelegere tehnică absolut nulă despre cum să o dezvolte. Ar putea încerca să găsească un dezvoltator de blockchain care să lucreze cu ei sau alternativ să angajeze o firmă de consultanță blockchain pentru serviciile lor tehnice.

Multe consultanțe blockchain angajează specialiști tehnici care cunosc limbaje de programare. Ei pot dezvolta o soluție personalizată blockchain sau o aplicație descentralizată pe o platformă existentă, cum ar fi Ethereum sau EOS. Ei pot configura contracte inteligente, pot efectua toate testările și depanarea și pot pune în funcțiune proiectul ca produs live.

4. Cunoștințe și educație

Deoarece blockchain-ul este încă o tehnologie incipientă, mulți oameni știu foarte puțin despre asta. Un număr mare de companii existente ar putea beneficia de încorporarea blockchain-ului, dar nu înțeleg tehnologia sau modul în care ar urma să o implementeze. Prin urmare, unele consultanțe blockchain pun accentul pe formare și educație.

Școala blockchain

Școala Blockchain. Fotografie de Mikael Kristenson pe Unsplash

Aceasta poate include oferirea de cursuri online, dar poate însemna, de asemenea, că trimit un reprezentant într-o companie pentru a efectua instruire. De asemenea, ar putea ajuta o companie să înțeleagă dacă o anumită soluție blockchain ar fi benefică. Aceasta include oferirea de supraveghere a unui proiect care implementează soluția.

5. Servicii post-ICO

Odată ce un proiect blockchain este în funcțiune, acesta trebuie să se desfășoare ca o companie conformă legal. Aceasta înseamnă angajarea și plata membrilor echipei și menținerea finanțelor într-o formă bună. De asemenea, necesită marketing continuu și planificare pe termen lung a afacerii.

Unele firme de consultanță blockchain vor oferi servicii care ajută o pornire la tranziția de la stadiul ICO la faza de afaceri în stare stabilă. Aceștia pot chiar oferi servicii precum raportarea financiară, gestionarea resurselor umane sau asistență de marketing.

6. Crowdfunding pentru companiile existente

Acum, că ne aflăm în era simbolului de securitate, unde activele digitale pot fi susținute de cele din lumea reală, se deschid noi posibilități pentru companiile existente. De exemplu, o companie care dorește să se aventureze într-o nouă afacere sau produs ar putea vinde acțiuni ale companiei în sine prin intermediul unui STO. Moneda Aspen este un exemplu din viața reală a unui hotel din Colorado care a vândut acțiuni în sine investitorilor, pentru a finanța construirea de noi hoteluri.

Monedă Aspen

Acum este închis, dar ai fi putut deține o bucată din acest hotel.

Firmele de consultanță blockchain pot ajuta companiile existente să-și înțeleagă opțiunile și oportunitățile de utilizare a blockchain-ului ca mijloc de crowdfunding pentru strângerea de capital.

Blockchain Consulting: Un șef al tuturor meseriilor?

Ar fi foarte dificil pentru o singură firmă individuală sau o mică firmă de consultanță blockchain să efectueze toate aceste servicii, în ciuda a ceea ce ar putea spune. Multe firme mai mici se concentrează pe o singură zonă de nișă. Aceștia se pot asocia cu firme care oferă servicii în alte nișe pentru a oferi un serviciu mai complet. Deci, o consultanță de marketing blockchain poate fi parteneră cu o consultanță tehnică, de exemplu. Doar cele mai mari firme au personal suficient cu expertiză care acoperă toate serviciile de mai sus.

Consultanța blockchain poate fi un rol nou, dar cu siguranță crește rapid. Oferă oportunități celor care au cunoștințe despre blockchain să își împărtășească expertiza și să fie plătiți pentru aceasta. Un consultant blockchain poate, de asemenea, să ofere o ușurare binevenită fondatorilor de tehnologie, care ar putea fi copleșiți de volumul mare de muncă implicat în aducerea creației lor pe piață.

Imagine prezentată prin amabilitatea Pixabay

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me