Ce este Zcoin?

Zcoin folosește protocolul Zerocoin pentru a furniza tranzacții anonime într-un mod scalabil unic. Protocolul, inițial destinat să fie o extensie a Bitcoin, vă permite să trimiteți monede fără istoric al tranzacțiilor. Bitcoin înregistrează istoricul fiecărei tranzacții pe un registru public pentru ca oricine să îl vadă. Adresele de portofel sunt doar pseudo-anonime, cu potențialul pentru oameni de a vă conecta identitatea la o adresă. Cu toate acestea, cu Zcoin, puteți păstra fungibilitatea și confidențialitatea cheltuielilor dvs..

Sigla Zcoin

Protocolul Zerocoin

La trimiterea Zcoins, procesul funcționează exact ca Bitcoin, cu tranzacțiile înregistrate într-un registru public. Cu toate acestea, protocolul Zerocoin implică distrugerea Zcoins-ului dvs. către mentă un Zerocoin. Zerocoinele sunt monede noi cu nr Istoricul tranzactiilor. „Vă puteți gândi la stratul Zerocoin ca la o formă de spălare a monedelor în care veți pune monedele„ murdare ”existente (care au un istoric lung al tranzacțiilor) și apoi veți răscumpăra monede noi„ curate ”care par a fi noi și nu au istoricul tranzacțiilor anterioare. ”

Apoi puteți utiliza Zerocoins într-un petrece tranzacție, care transformă Zerocoins înapoi în Zcoins. Cu mulți oameni bătătorie Zerocoins, nu va fi evident de la cine provin Zerocoins-urile cheltuite, păstrându-vă astfel anonimatul.

Monedă și cheltuieli

Crearea Zerocoins implică selectarea numărului de monede pe care doriți să le bateți și o taxă de 0,01 Zcoins (XZC).

Minting

Există o cantitate predeterminată de monede pe care le puteți bate pentru a îmbunătăți anonimatul. De exemplu, dacă creați 1723 Zerocoins și apoi cheltuiți 1723 mai târziu, ar fi mai ușor să vă urmăriți tranzacția..

Trebuie să așteptați aproximativ 70 de minute înainte să vi se permită să trimiteți Zerocoins, așa că vă sfătuim să faceți din timp dacă știți că veți cheltui în cele din urmă. Odată ce ați făcut clic efectiv petrece, adresa la alegere primește Zerocoins fără istoric al tranzacțiilor.

Dovezi fără cunoștințe

Pentru a conceptualiza modul în care Zerocoins menține anonimatul, trebuie mai întâi să înțelegeți dovezi de cunoaștere zero. “În criptografie, un protocol zero-knowledge proof sau zero-knowledge protocol este o metodă prin care o parte poate demonstra unei alte părți că știe o valoare de x, fără a transmite nicio informație în afară de faptul că cunoaște valoarea lui x ”.

Un exemplu foarte simplificat de dovadă de zero cunoștințe ar fi să demonstrezi că îți cunoști parola Reddit unui prieten fără să le spui, pur și simplu conectându-te și arătându-le că funcționează.

În cele din urmă pentru Zcoin, trebuie să arătați dovada că puteți trimite Zerocoins fără a transmite informații că Zcoins dvs. au fost arși pentru ei.

Anonimatul Zerocoin

În primul rând, distrugeți un Zcoin și Protocolul Zerocoin generează un număr de serie aleatoriu S pentru un Zerocoin și un număr secret r. Atunci folosești S și r criptografic pentru a crea o valoare C căruia te-ai angajat. Această valoare C este postat pe blockchain, astfel încât să nu îl puteți schimba ulterior. Oricine poate vedea publicul C valori create de numeroși oameni care băteau monede.

Să cheltuiesc Zerocoin S, dai o dovadă de cunoaștere zero că ai un S valoare care corespunde unei valori publice de C. dovadă de cunoaștere zero arată doar că există unele C care corespunde cu dumneavoastră S, nu în mod explicit care. Astfel, unele Zerocoins ar fi cheltuite, dar nimeni nu ar ști care este valoarea C care îți corespunde.

Pentru a evita cheltuirea dublă a Zerocoins, nodurile verifică dacă cunoașterea zero dovada a fost valabil și că Zerocoin S nu a fost deja cheltuit.

În rezumat, „Când cineva este trimis Zerocoin, persoana respectivă știe doar că suma de X a fost trimisă în portofel. Spre deosebire de Bitcoin, nu există alte informații de identificare neintenționate despre expeditor și destinatar. Dovezile Zero-Knowledge asigură că nu există nicio scurgere de informații despre expeditorul și destinatarul unei tranzacții. ”

Minerit

În prezent, Zcoin folosește algoritmul Lyra2z pentru dovada muncii. În cele din urmă, vor trece la un algoritm de dovadă de lucru Merkle Tree, cunoscut sub numele de MTP. MTP este un algoritm unic de memorie care are ca scop rezolvarea mai multor probleme. Algoritmii de memorie dificilă ajută la prevenirea dezvoltării ASIC-urilor care conduc la ferme miniere centralizate.

Algoritmii cu memorie dură împiedică, de asemenea, utilizarea botnetelor care infectează computerele în scopuri miniere. Dacă un botnet a consumat mai multe concerte de memorie, este posibil să observați că ceva nu este în regulă.

„The concept de bază este că ar trebui să stabilească același preț / cost pentru o singură unitate de calcul pe toate platformele, ceea ce înseamnă că nu există un singur dispozitiv care să câștige un avantaj semnificativ față de altul pentru același preț, promovând astfel calculul egalitar. „

Scopul final este de a păstra extragerea CPU ca o modalitate fezabilă de a participa la securitatea rețelei. Algoritmii anteriori de memorie necesară, de asemenea, multă memorie pentru verificarea nodurilor pentru a confirma tranzacțiile, ceea ce face ca rularea unui nod să fie relativ costisitoare și vulnerabilă la atacurile DOS. Dacă sunteți interesat de mineritul Zcoin, puteți arunca o privire la ghiduri Aici și Aici.

Recompensa fondatorului

În primii patru ani, recompensa fondatorului colectează 14% din Zcoins extrase. Recompensa fondatorului finanțează dezvoltarea în continuare a Zcoin. În acest 14%, fondatorul Poramin Insom primește 2%. Investitorii în semințe primesc 6%, iar echipa Zcoin primește 6%. După 4 ani, recompensele blocului vor merge în totalitate către Znodes și mineri.

Znodes

Znodes sunt noduri din rețeaua Zcoin care sunt stimulate să ruleze o copie completă a blockchain-ului și să proceseze tranzacțiile Zerocoin. Nodurile câștigă o cotă de 30% din Zcoin-urile nou exploatate, 15 la fiecare bloc. Dar pentru a rula un Znode va fi nevoie de miza a 1.000 de Zcoins. „

Vi se cere să mizați monede ca dovadă că sunteți foarte investiți în Zcoin. Dacă sunteți foarte investiți, veți fi stimulat să mențineți rețeaua funcționând sincer și cu o durată de funcționare constantă.

Istorie

Profesorul Universității Johns Hopkins Matthew D. Green și studenții absolvenți Ian Miers și Christina Garman au propus inițial ideea Zerocoin. Bitcoin nu a adăugat niciodată protocolul din cauza lipsei consensului, astfel încât Poramin Insom a implementat Zerocoin în propria sa criptomonedă, Zcoin.

Începând din septembrie 2016, Zcoin și protocolul Zerocoin au necesitat configurarea utilizând criptarea RSA. Criptarea RSA implică înmulțirea numerelor prime mari pentru a crea un număr extrem de dificil de factorizat. Aceasta permite o funcție unidirecțională aproape imposibil de inversat. Pentru a selecta un număr pe care nici Zcoin nu știa cum să îl factorizeze, au ales un număr dintr-o provocare de factoring desfășurată în urmă cu peste 25 de ani. RSA a organizat un concurs cu o recompensă de 200.000 de dolari pentru factorizarea unui număr de 617 cifre, cunoscut sub numele de RSA-2048, nimeni nu a luat în calcul numărul, iar hard disk-ul folosit pentru a crea numărul a fost distrus. Deși este de conceput ca cineva asociat cu RSA să știe factorizarea numărului prim al numărului, pare puțin probabil. Indiferent, Zcoin caută să utilizeze diferite metode de criptare și, în cele din urmă, să se îndepărteze de criptarea RSA.

Monede similare

Există mai multe alte monede asociate cu anonimat. Zcash folosește, de asemenea, dovezi fără cunoștințe. Zcash a folosit o strategie diferită pentru configurarea lor inițială de criptare. Au avut câte 6 persoane generând fiecare parte dintr-o cheie principală și apoi le-au cerut tuturor celor 6 să le distrugă porțiunea. Securitatea lui Zcash depinde de cel puțin unul dintre ei care le distruge cu adevărat porțiunea.

În alte criptomonede, setul de anonimat poate fi limitat de câte persoane te amesteci sau de câte persoane cu care formezi un inel. Cu toate acestea, anonimatul setat în Zcoin se bazează pe numărul de persoane care au efectuat o monedă dintr-o anumită cantitate și este o cantitate în continuă creștere, care poate scădea în multe mii, spre deosebire de soluțiile de amestecare care sunt de obicei limitate la câteva duzină.”

Echipa Zcoin aprofundează și mai mult despre avantajele și dezavantajele diferitelor tehnologii de confidențialitate în criptomonede Aici.

Aprovizionarea cu monede și durabilitatea

Inițial se intenționa să existe 21 de milioane de monede precum Bitcoin, dar o eroare a dus la crearea a 388450 de monede suplimentare. Echipa Zcoin a remediat eroarea. În martie 2018, aprovizionarea în circulație este de aproximativ 4.204.000 XZC.

Zcoin are un timp de blocare de 10 minute și recompense de 50 de monede pe bloc în prezent. La fel ca Bitcoin, în cele din urmă, aceste recompense de bloc se vor înjumătăți în timp. După eliberarea tuturor recompenselor blocate, minerii vor câștiga bani colectând taxe pentru tranzacții.

Echipa Zcoin și Progresul

Așa cum am menționat anterior, Poramin Insom este fondatorul și dezvoltatorul principal al Zcoin. El a fondat inițial Vertcoin, dar a văzut necesitatea tranzacțiilor anonime în spațiul criptomonedelor. Întrucât lucra deja sub Matthew Green la Universitatea Johns Hopkins, acesta a oferit mentorul perfect pentru a putea lucra la implementarea Zerocoin. El spune că vrea să revină în cele din urmă la dezvoltarea pe Vertcoin, dar Zcoin este principalul său obiectiv pentru moment. Pe lângă Insom, există și Peter Shugalev, dezvoltator principal, precum și alți câțiva dezvoltatori și colaboratori ai echipei Zcoin.

Echipa Zcoin

Foaie de parcurs

Este important ca RSA să nu lanseze niciodată numerele de provocare de factoring. Dacă le-ai cunoaște, ai putea începe să creezi Zcoins din nimic. Cu toate acestea, știm că acest lucru nu s-a întâmplat încă, deoarece este posibil să se cunoască cantitatea totală de Zcoins din rețea. Zcoin lucrează la implementarea protocolului Sigma în locul RSA. Sigma ar reduce dimensiunea dovezilor Zerocoin, menținând dimensiunea blockchain mai mică.

Echipa Zcoin analizează, de asemenea, utilizarea TOR sau alte modalități de a vă ascunde adresa IP atunci când utilizați Zcoin pentru a adăuga confidențialitate suplimentară. Puteți arunca o privire la foaia de parcurs pentru 2018 și 2019 de mai jos.

Foaia de parcurs Zcoin

Istoricul tranzacționării

La fel ca în majoritatea monedelor, Zcoin a înregistrat o explozie de preț la sfârșitul anului 2017, cu un anumit nivel de retragere. S-ar putea să vedem o schimbare pozitivă a prețului dacă dovada de lucru Merkle Tree își îndeplinește promisiunile. Descentralizarea și anonimatul s-ar putea dovedi a fi o combinație puternică.

De unde puteți cumpăra Zcoin?

Este fascinant, dar poate nu surprinzător, faptul că majoritatea volumului de tranzacționare este pe AEX, unde Zcoin se împerechează cu BITCNY. BITCNY este ca Tether, dar legat de yuanul chinezesc. China a interzis cumpărarea de Bitcoin cu Fiat chinez din cauza preocupărilor legate de fuga de capital. Având în vedere lipsa generală de confidențialitate din China, nu este de mirare că oamenii încearcă să ofenseze banii mișcării.

Zcoin este disponibil și pe Binance și Bittrex cu perechi BTC.

Unde îl puteți păstra?

Zcoin are un portofel oficial pentru desktop GUI pe care îl puteți găsi Aici. Portofelul are încorporat mentă și petrece funcții.

Puteți utiliza, de asemenea Coinomi, un portofel terță parte care acceptă numeroase criptomonede. Nu există portofele de browser disponibile în acest moment.

Concluzie

La suprafață, s-ar putea părea ciudat faptul că un anumit procent din recompensele blocului merge direct la proprietar. Dar pentru a vă oferi perspectivă, Satoshi Nakamoto deține aproximativ un milion de Bitcoin. În timp ce Insom a inventat Vertcoin, el a recunoscut că nu mai lucrează la asta din cauza lipsei de finanțare. Având în vedere finanțarea pentru Zcoin și evoluții promițătoare în foaia de parcurs, există motive pentru a fi optimisti cu privire la noua echipă a lui Poramin. S-a întors în Thailanda, căutând să-și ajute țara să devină lider în criptomonedă cu Zcoin.

Înaintând, Zcoin are avantajul că codul se bazează pe Bitcoin. Le va fi relativ ușor să integreze noile dezvoltări ale codului Bitcoin. Indiferent dacă credeți sau nu în Zcoin, este important să știți că există opțiuni pentru transferul anonim de fonduri. Și, în cele din urmă, chiar dacă Bitcoin a respins protocolul Zerocoin în trecut, dacă Zcoin își dovedește calitatea, probabil că caracteristica de anonimat va face parte din viitorul Bitcoin.

Resurse Zcoin suplimentare

Stare de nervozitate

Reddit

Telegramă

Discordie

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me