Indiferent dacă sunteți nou în cripto sau un investitor cu experiență, s-ar putea să vă întrebați în continuare „Ce este un card cripto?” În acest articol, vă răspundem la toate întrebările despre acestea. De asemenea, ne uităm la unele dintre avantajele și provocările pentru consumatori și comercianți care utilizează carduri cripto. În cele din urmă, subliniem unele dintre cele mai bune carduri criptografice de pe piață astăzi pentru a vă ajuta să înțelegeți mai bine opțiunile actuale pentru 2018 și nu numai.

Ce este un card Crypto?

Răspunsul la această întrebare este de fapt destul de simplu. Un card criptografic este orice card de debit sau credit care vă permite să plătiți folosind cel puțin un tip de criptomonedă. Cardurile cripto vă oferă, de obicei, opțiunea de a plăti folosind și moneda fiat.

Deși este posibil să preferați să plătiți cu tehnologii de plată mai noi (de exemplu, scanarea codurilor QR cu un dispozitiv mobil), multor oameni le place să aibă opțiunea de a utiliza un card în schimb. Majoritatea, dacă nu toate, cardurile cripto oferă flexibilitatea de a plăti folosind fie carduri de plastic, fie aplicații mobile. Ambele partide câștigă.

Beneficii pentru consumatori

Pentru consumatori, există câteva avantaje ale utilizării unui card cripto față de un transfer obișnuit de portofel la portofel.

În timp ce unii utilizatori ar putea fi obișnuiți să trimită plăți cripto P2P, este posibil ca mulți utilizatori mai noi să nu fie. Permițând plăților criptografice să aibă loc în moduri similare cu lumea fiat, cardurile criptografice oferă un plus de confort și familiaritate. Aceste atribute sunt componente cheie pentru a ajuta cripto-ul să ajungă la adoptarea generală.

În plus, cardurile cripto nu necesită procesul meticulos pentru a vă asigura că adresa destinatarului este corectă. În multe cazuri, trimiterea la adresa greșită înseamnă că expeditorul pierde cu totul fondurile sau trebuie să plătească o taxă de recuperare. Utilizând un cod QR sau glisând un card, utilizatorii pot verifica mai ușor detaliile tranzacției înainte de a trimite plăți.

Ar putea cardurile criptografice să faciliteze adoptarea pe scară largă a criptomonedelor?

Cardurile criptografice ar putea facilita adoptarea pe scară largă a criptomonedelor?

Provocări pentru comercianți

Cardurile cripto nu sunt totuși soare și curcubee. Comercianții trebuie să ia în considerare prețurile volatile ale criptomonedelor. De exemplu, dacă un comerciant a acceptat BTC (sau majoritatea celorlalte criptos) în decembrie 2017, acel comerciant ar fi probabil un pic frustrat de scăderea valorilor prețurilor pe tot parcursul anului 2018. Fluctuația prețurilor provoacă infamul dezbatere de vânzare vs. HODL. Pentru comercianții care depind de coerență, acceptarea plăților criptografice poate crește riscul.

În plus, este posibil ca comercianții să nu dorească să accepte noi forme de plată care nu au ajuns la adoptarea în masă. Multe magazine pot alege să aștepte până când cererea utilizatorilor atinge un anumit nivel.

Chiar dacă există bariere semnificative în calea adopției, comercianții ar trebui să ia în considerare și beneficiile.

Beneficii pentru comercianți

Comercianții ar trebui să ia în considerare faptul că cardurile criptografice au dovedit potențialul de a reduce drastic taxele de procesare a plăților de la terți. Cryptosul aduce cel puțin concurență benefică comerțului și ar putea deveni foarte bine viitorul sistemelor electronice de numerar. Acest lucru se datorează în mare parte misiunii lor de a reduce taxele de tranzacție și timpii de procesare.

În plus, spre deosebire de multe schimburi de criptomonede care percep comisioane mari de tranzacționare, multe carduri cripto au comisioane de schimb mai mici. De asemenea, ele simplifică procesul global de schimb cripto-fiat.

Carduri Crypto populare

Toate cardurile enumerate mai jos oferă atât carduri virtuale, cât și carduri din plastic.

Rețineți că această listă nu include toate cardurile cripto de pe piață și că politicile pentru aceste carduri (adică restricții geografice și taxe) s-ar putea schimba în momentul publicării acestui ghid.

Wirex

Wirex, cunoscut anterior sub numele de monedă electronică, este unul dintre cele mai populare carduri cripto de pe piață. Una dintre cele mai interesante caracteristici ale acestui card este că oferă 0,5% crypto cashback pentru achiziții în magazin.

Wirex oferă mai multe integrări cheie de monedă. De exemplu, puteți stoca Bitcoin, Litecoin și Dash în portofele blockchain de maximă securitate. De asemenea, puteți utiliza Wirex pentru a schimba peste 50 de altcoins diferiți. Cel mai important, aplicația are integrări cu mai multe dintre cele mai populare procesoare de plată fiat, cum ar fi PayPal, Alipay și multe altele. Acest lucru face ca utilizatorii să cumpere și să vândă cripto în timpul deplasării.

Cu toate acestea, pentru investitorii din SUA, Wirex nu este disponibil în prezent din august 2018.

Wirex se mândrește cu mai multe integrări importante de plăți fiat și criptomonede.

Wirex se mândrește cu mai multe integrări importante de plăți fiat și criptomonede.

Monaco

Deși acest proiect a trecut prin doi ani de întârzieri, acum pare să fie pe o cale solidă către adoptarea utilizatorilor. Monaco lucrează acum pentru a servi o listă de așteptare de aproximativ 70.000 de comenzi. În vara anului 2018, Monaco a fost introdus în Europa și Singapore. În trimestrul IV 2018, se așteaptă să fie disponibil în SUA.

Spre deosebire de alte carduri cripto din această listă, Monaco are propria sa criptomonedă nativă (MCO) care s-a clasat în mod constant relativ ridicat în clasamentul capitalizării pieței. Un alt aspect interesant de menționat este că Monaco a cumpărat domeniul crypto.com în 2018 pentru o sumă de bani nedivulgată.

Detalii despre taxe, opțiunile cardului și multe altele puteți găsi în articolul din ghidul pentru începători Monaco Card.

Echipa proiectului Monaco a reușit să cumpere numele de domeniu crypto.com.

În 2018, echipa proiectului Monaco a reușit să cumpere numele de domeniu crypto.com.

Cryptopay

Fondată în 2013, Cryptopay este una dintre cele mai consacrate companii de carduri cripto de pe piață. Proiectul actualizează în mod regulat statisticile utilizatorilor care arată exact cât de popular este acest card. Începând cu jumătatea lunii august 2018, Cryptopay se mândrește cu mai mult de 121,00 carduri preplătite emise. De asemenea, are peste 921.000 de utilizatori activi.

Deși aceste cifre sunt impresionante atunci când vine vorba de carduri criptografice, este de asemenea important să se ia în considerare faptul că tranzacțiile medii pe lună sunt încă destul de scăzute. De exemplu, au existat mai puțin de 32.000 de tranzacții Cryptopay în total pe tot parcursul lunii iulie 2018. Cu toate acestea, această statistică este probabil indicativă a utilizării adoptării cardurilor cripto în general. Este revigorant să vedem că Cryptopay face publice aceste statistici, deoarece adaugă o mai mare transparență între companie și potențialii utilizatori.

Cryptopay lansează frecvent statistici cu privire la adoptarea de către utilizator a criptocardului său.

Cryptopay lansează frecvent statistici cu privire la adoptarea de către utilizator a cardului său crypto.

Card de schimbare a monedei

După cum sugerează și numele, acest card cripto este direct asociat cu Coinbase. Utilizatorii pot lega portofelele existente Coinbase la cardul Shift Coinbase. Din păcate, acest card este disponibil numai în Statele Unite începând cu august 2018.

Vestea bună este că aveți capacitatea de a utiliza acest card cu 99% (38 de milioane) din comercianții mondiali. De asemenea, nu are taxe lunare sau taxe POS. Cu toate acestea, cheltuielile zilnice sunt limitate la 1.000 USD. De asemenea, retragerea maximă zilnică a bancomatului este de doar 200 USD.

Da, posibilitățile de adoptare a acestei cărți sunt limitate pentru moment; cu toate acestea, conexiunea sa cu Coinbase îi oferă cu siguranță potențialul de a deveni o opțiune mai viabilă în viitor. Acest lucru este valabil mai ales dacă Coinbase decide să deschidă înregistrarea Shift Card pentru utilizatorii din întreaga lume.

În timp ce Shift Card limitează înscrierile la utilizatorii din SUA, acesta poate fi folosit pentru a cheltui online și offline la peste 38 de milioane de comercianți la nivel global. De asemenea, permite utilizatorilor să își conecteze direct conturile Coinbase.

În timp ce Shift Card limitează înscrierile la utilizatorii din SUA, acesta poate fi folosit pentru a cheltui online și offline la peste 38 de milioane de comercianți la nivel global. De asemenea, permite utilizatorilor să își conecteze direct conturile Coinbase.

Bitwala

Când vine vorba de integrări valutare, Bitwala se află la un nivel similar (dacă nu chiar mai mare) cu Wirex. Monedele fiat disponibile includ USD, EUR, GBP, JPY, KRW, VND, AUD și câteva monede sud-americane. În plus, Bitwala s-a asociat cu ShapeShift, un popular schimb de criptomonede. Acest lucru înseamnă că utilizatorii pot trimite și primi o varietate de criptomonede, inclusiv mai multe altcoins emergente.

Unul dintre cele mai mari avantaje este că utilizatorii de nivelul 3 pot cheltui până la 50.000 € pe lună cu un singur cont. Acest lucru necesită doar o sesiune Skype rapidă cu un reprezentant al companiei. De asemenea, este posibil să ridicați această limită la 100.000 EUR. În calitate de utilizator de afaceri de nivel 4, puteți cheltui până la 500.000 EUR pe lună. Acest lucru este semnificativ mai mare decât majoritatea celorlalte carduri cripto de pe piață astăzi. Cu toate acestea, un dezavantaj este că Bitwala nu este disponibil în SUA începând cu august 2018.

Bitwala are unele dintre cele mai mari limite de cheltuieli lunare ale oricărui criptocard de pe piață.

Bitwala are unele dintre cele mai ridicate limite lunare de cheltuieli ale oricărui card cripto de pe piață.

Concluzie

În 2018, există încă o serie de taxe de luat în considerare atunci când se utilizează carduri cripto. De exemplu, mulți percep o taxă de 3% pentru tranzacțiile internaționale. Există, de asemenea, limitări geografice de luat în considerare. În timp ce puteți plăti în numerar în multe locații, plățile criptografice se bazează în continuare pe adoptarea comercianților.

Deocamdată, cardurile cripto nu fac din comerțul fără frontiere o realitate. În ciuda acestor probleme, cardurile cripto sunt încă importante, deoarece oferă o legătură între economiile fiat și criptomonede. Ca urmare, această legătură face posibilă crearea unei baze mai bune pentru o varietate de criptomonede pentru a obține adoptarea generală ca forme de plăți P2P.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me