Ce este SmartCash?

SmartCash este o criptomonedă bazată pe comunitate, construită pe protocolul zerocash. Acesta acordă prioritate confidențialității și timpilor de tranzacție rapide, cu scopul de a realiza adoptarea comercianților. Caracteristica definitorie a proiectului este neîncrederea în autoritatea centrală, chiar renunțând la o fundație sau la o echipă de bază.

Caracteristicile monedei sunt similare cu Dash, deoarece încearcă să obțină adoptarea în masă cu o monedă privată rapidă. Diferența majoră este că Dash este văzut ca o monedă oarecum centralizată, cu utilizarea masternode și dependența de Fundația Dash. SmartCash speră să evite ideea de fundații, echipe de bază sau minerit centralizat.

caracteristici smartcash

În schimb, SmartCash implementează o serie de funcții descentralizate de guvernare și dezvoltare. Investe foarte mult în dezvoltarea numită de comunitate. Drept urmare, popularitatea SmartCash a crescut. Deși nu este nici pe departe atât de cunoscut ca Dash și alte platforme de plată private, cum ar fi Zcash și Monero, SmartCash oferă o perspectivă interesantă asupra criptomonedelor anonime, de netrecut, utilizabile.

SmartHive & SmartVoting

Comunitatea care conduce SmartCash consideră că o criptomonedă cu o echipă „de bază” este în cele din urmă ineficientă și coruptă. Îngrijorarea este că fondatorii vor acorda prioritate câștigului de bani în locul realizării unei platforme cât mai deschise și cu costuri reduse. Am văzut acest lucru jucându-se odată cu creșterea ICO-urilor și cu creșterea alocărilor de jetoane pentru echipele fondatoare. Aceste organizații centrale pot ajunge să fie birocratice, să se schimbe lent și să fie în conflict cu prioritățile.

votarea smartcash

În schimb, SmartCash propune un model de guvernanță inspirat de modul în care furnicile și albinele se autoorganizează. Ideea este de a crea un stup, în care indivizii să poată contribui la proiecte clare pe echipe mici. Există un argument care trebuie argumentat că acest model necoordonat ar putea ajunge să devină mai ineficient decât modelul Fundației / echipei de bază pe care încearcă să îl înlocuiască. Cu toate acestea, comunitatea crede că echipele de auto-guvernare pot fi mai agile și mai eficiente decât dezvoltarea ghidată.

Fiecare deținător de jetoane SMART va avea dreptul la drepturi de vot. 1 simbol = 1 vot. Acest așa-numit SmartVoting va permite oricui să prezinte propuneri la stup pentru examinare și vot. Scopul este o structură de management ascendentă în care proiectele primesc finanțare din fondul SmartHive, iar membrii stupi primesc plăți pentru finalizarea acelor propuneri. SmartHive este elementul vital al proiectului și este destinat să guverneze proiectul pe termen nelimitat.

Această structură a generat un sprijin puternic la nivel local de la un grup de fani puternici care sunt angajați în proiect. SmartCash alocă o parte din fiecare recompensă de bloc pentru finanțarea proiectelor de dezvoltare viitoare. Până în prezent, acest fond valorează mai mult de 250 de milioane de dolari.

Echipele de structurare a stupului

Odată ce stupul votează pentru aprobarea unui proiect propus, o echipă va prelua acel proiect. La început, aceste echipe sunt simple: dezvoltare, sensibilizare și sprijin. Cu toate acestea, pe măsură ce propunerile de îmbunătățire și comunitatea cresc, se formează noi echipe. O echipă are maximum opt participanți, care lucrează împreună ca un grup mic. Dincolo de asta, va trebui să formați o nouă echipă pentru a lucra la proiecte.

stupi smartcash

Aceasta se numește Hive Structuring Teams și împarte comunitatea care contribuie în subgrupuri mai mici, cu indivizi care vin și pleacă de la echipe, după cum este necesar. Fiecare echipă are propriul buget și coordonatorul echipei numit de comunitate. Odată formată, echipa funcționează autonom. Nu există nicio structură centrală de comandă sau control, în afară de un referendum comunitar SmartVoting.

Echipele de structurare a stupului sunt membri ai comunității angajați implicați în proiect în fiecare zi. Echipele vor angaja în esență persoane fizice. Desigur, vor exista modalități mai puțin formale pentru ca membrii comunității să contribuie ca parte a SmartHive dacă nu se pot angaja să se alăture unei echipe.

SmartRewards

SmartRewards încurajează deținerea pe termen lung a jetoanelor SMART. Ca atare, este un mecanism de stabilizare a prețurilor, care scade volumul de tranzacționare și, prin urmare, volatilitatea SMART.

Fiecare portofel care deține mai mult de 1000 de SMART va primi o recompensă pentru deținerea acelui SMART pe o perioadă de 30 de zile. SmartRewards plătește pe 25 din fiecare lună. Dacă ați deținut 1000 SMART de peste o lună, veți primi o recompensă pentru că nu ați cheltuit jetoanele respective. Recompensa vine din alocarea recompensei în bloc.

Pentru a fi numărat, va trebui să mutați 1000 SMART la o singură adresă înainte de data de 25 a lunii curente. Dacă da, veți primi recompensa pe 25 a lunii următoare.

InstantPay

O parte importantă a propunerii de valoare a SmartCash este tranzacțiile rapide. Nu au lansat încă InstantPay, dar va fi răspunsul proiectului la InstantX de la Dash.

Funcționalitatea cheie pentru InstantPay va fi tranzacțiile la punctul de vânzare pentru achizițiile din magazin și online. Comunitatea SmartCash crede cu tărie că oamenii ar trebui să poată folosi criptomoneda pentru a-și plăti nevoile zilnice. Deci, dezvoltă o rețea de SmartNodes – asemănătoare cu masternodes Dash – care permit verificarea instantanee. Un utilizator care dorește să opereze un SmartNode va trebui să mizeze 10.000 de SMART ca garanție. Vor primi o parte din recompensa minieră în schimbul serviciilor lor.

plata instantanee

Viziunea SmartCash despre plățile instantanee care pot rivaliza cu Visa sau Mastercard este o provocare interesantă. Cu toate acestea, nu este clar cum intenționează SmartCash să învingă alte criptomonede pentru adoptarea la punctul de vânzare. Bitcoin, Dash și alte criptomonede majore se luptă deja pentru ca monedele lor să fie acceptate online și în magazine. SmartCash mai are încă un drum lung de parcurs înainte de a realiza această revoluție.

Primul pas va fi de fapt construirea și lansarea InstantPay. Se așteaptă să o lanseze mai târziu în acest an.

Confidențialitate

Codul sursă SmartCash a început ca o furcă a Zcoin, utilizând protocolul zerocash. Zerocash este fundamentul monedei de confidențialitate Zcash. Depinde de dovezi fără cunoștințe pentru a confirma tranzacțiile fără a partaja expeditorul, destinatarul sau suma tranzacției.

SmartCash folosit pentru a sprijini funcționalitatea de reînnoire a monedelor. Reînnoirea rupe lanțul tranzacțiilor permițând portofelelor să ardă monede vechi și să genereze altele noi fără istoric. Nu există nicio legătură între moneda nouă și cea veche pe care utilizatorul a ars-o pentru a o crea. Cu toate acestea, din cauza unei erori în protocolul zerocash, SmartCash a trebuit să dezactiveze caracteristica de reînnoire.

În schimb, vor implementa BIP47, o propunere Bitcoin care folosește coduri de plată pentru a autoriza tranzacțiile în loc să utilizeze informații care pot fi urmărite de expeditor-destinatar..

Minerit

SmartCash folosește un algoritm de minerit Keccak. Se știe că este rezistent la ASIC, prin urmare promovează descentralizarea capacității miniere.

În medie, recompensa blocului este în jur de 101,8 SMART, iar timpul de blocare este de 54 de secunde. În martie 2018, rețeaua minieră avea peste 17TH / s de capacitate minieră.

Jeton SMART

Rețeaua și simbolul SMART au fost lansate pe 11 iulie 2017. A menținut un preț destul de constant de câțiva cenți în primele sale șase luni. În ianuarie, prețul a atins brusc, a scăzut și a atins un maxim în câteva săptămâni. De atunci a scăzut la nivelul actual de 0,20 USD / SMART după ce a început de la 0,01 USD la 0,03 USD vara trecută și toamna.

SmartCash se numără printre primele 100 de criptomonede în funcție de capitalizarea pieței.

https://files.coinmarketcap.com/static/widget/currency.js

Cum se cumpără SmartCash (SMART)

SmartCash tranzacționează CryptoBridge, CoinExchange, și HitBTC.

Va trebui să dețineți BTC sau ETH înainte de a putea cumpăra SMART. Pentru a cumpăra BTC, vizitați Coinbase sau Gemeni.

Unde se stochează SmartCash (SMART)

După ce ați achiziționat SMART pe bursă, veți dori să îl transferați în propriul portofel personal pentru păstrare în siguranță. Pentru a face acest lucru, accesați SmartCash’s pagina portofele.

Puteți utiliza portofelele lor web pentru a crea portofele de hârtie și pentru a vă gestiona cu ușurință fondurile. S-ar putea să doriți, de asemenea, să încercați portofelul GUI, astfel încât să puteți vota propuneri și să vă mizați SMART pentru SmartRewards.

Foaie de parcurs

În prezent, SmartCash are 15 proiecte finanțate prin modelul său de guvernanță SmartHive. Alte 6 proiecte s-au finalizat deja cu succes. În total, acestea reprezintă 3,2 milioane de dolari în proiecte de dezvoltare finanțate (echivalent în SMART).

progresul smartcash foaie de parcurs smartcash

Principalele priorități de dezvoltare sunt InstantPay, carduri și cititoare pentru plată în magazine, un portofel electrum, sincronizare mai rapidă și un explorator de blocuri actualizat. Portofele mobile, swap-urile atomice și funcțiile de confidențialitate BIP47 sunt, de asemenea, în curs de dezvoltare.

Concluzie

SmartCash este un proiect care include totul în domeniul guvernanței deschise. Este deosebit de atractiv pentru cei interesați cu orice preț de confidențialitate, transparență și descentralizare. Această abordare bazată pe comunitate, dacă va avea succes, ar putea fi începutul unei noi paradigme pentru dezvoltarea descentralizată folosind echipe mici. Pe de altă parte, criticii își fac griji că această abordare libertariană ar putea coborî în dezorganizare și nicio viziune coezivă pentru proiectul care merge mai departe..

În cele din urmă, se reduce la rezultate. SmartCash a implementat cu succes diverse propuneri, dar încă nu reușește să își respecte promisiunile de tranzacții instantanee și confidențialitate. Proiectul are un cufăr de război sănătos pentru a finanța dezvoltarea viitoare, dar 2018 va dovedi dacă depinde de provocare.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me