Originile Segwit2x se întorc cu mulți ani în urmă, deoarece comunitatea Bitcoin a dezbătut mult timp cum să scară Bitcoin pentru a satisface volumul tot mai mare de tranzacții din rețea..

O tabără, formată în principal din marii mineri, a susținut creșterea dimensiunii blocurilor din blockchain-ul Bitcoin de la 1 MB la o dimensiune mult mai mare. Blocurile sunt extrase la fiecare zece minute și conțin toate tranzacțiile recente.

Cu o dimensiune mai mare a blocului, mai multe tranzacții pot fi incluse într-un singur bloc. Pentru a face acest lucru, ar fi nevoie de o „hard fork”, o schimbare de protocol incompatibilă, care ar duce la împărțirea lanțului în două monede.

Cealaltă tabără a susținut că, din moment ce această idee nu are un consens larg, divizarea controversată a lanțului nu ar fi sigură și ar prezenta un pericol moral serios. Creșterea dimensiunii blocului este prea mare centralizează rețeaua și face imposibilă majoritatea utilizatorilor să-și ruleze propriile noduri.

Pentru a răspunde scalării, această tabără a dezvoltat un „soft fork”, un upgrade de protocol voluntar și compatibil înapoi, intitulat „Martor separat” sau „Segwit”. Segwit a introdus o remediere majoră a erorilor pentru maleabilitatea tranzacțiilor și a deblocat o varietate de caracteristici noi. În special, un nou tip de tranzacție care utilizează mult mai puține date, astfel încât mai multe tranzacții ar putea încadra într-un singur bloc de 1 MB. Acest lucru a transformat efectiv un bloc de 1 MB într-un bloc teoretic de până la 4 MB. În plus, Segwit a pregătit mai bine calea pentru viitorul „Rețeaua fulgerului”, Care creează plăți ultra ieftine și instantanee pe rețeaua Bitcoin.

Segwit a fost implementat pe rețeaua setată pentru a se activa odată ce 95% din puterea minieră a semnalat că este gata. În ciuda faptului că Segwit este în întregime voluntar și opt-in, acest semnal de disponibilitate a fost furnizat de dezvoltatori ca o curtoazie, astfel încât toți minerii să fie gata să proceseze noile tranzacții și să nu rateze din greșeală niciun venit din minerit.

Deoarece marea tabără de blocuri era în principal formată din cele mai mari bazine miniere, ei au folosit în schimb acest semnal de pregătire ca un veto și, prin urmare, au blocat activarea Segwit, deoarece au argumentat pentru soluția lor.

Bitmain, lider în exploatarea minieră chineză și semnatar al Segwit2x

Acest lucru a lăsat comunitatea Bitcoin într-un impas de ceva vreme, pe măsură ce dezbaterea a continuat. S-au prezentat soluții pentru o bifurcație dură la o dimensiune mai mare a blocului, dar nu au primit niciodată un consens semnificativ în afara minerilor care le-au dezvoltat și susținătorilor lor.

În cele din urmă, în mai 2017, minerii principali s-au întâlnit cu un grup de mari companii Bitcoin într-o întâlnire privată și au elaborat „Acordul de la New York” pentru a activa ceea ce au numit „Segwit2x”. Ideea lor a fost că, cu o majoritate de mineri și cu suficiente întreprinderi mari în sprijinul acestei propuneri, restul comunității să cadă în concordanță cu ei, iar acest nou lanț să fie „Bitcoin” fără a se contesta..

Segwit2x a cerut ca activarea Segwit în august să fie urmată de un hardfork la o dimensiune a blocului de bază de 2 MB. Deoarece Segwit a fost o creștere eficientă a dimensiunii blocului, aceasta a crescut în esență dimensiunea blocului la 8 MB. Dezvoltatorii de top din procesul de dezvoltare Bitcoin open source cunoscut sub numele de „Bitcoin Core” au avertizat că Segwit2x prezintă o varietate de riscuri grave pentru rețea. Și anume, creșterea centralizării minerilor și deprecierea utilizatorilor de capacitatea de a-și rula propriile noduri complete. în plus, au avertizat că o furculiță grăbită ca aceasta încalcă cele mai minime practici de inginerie responsabile. Citând lipsa unor specificații și timp semnificativ pentru testare, precum și introducerea de noi vectori de atac.

Deci, în timp ce Segwit a activat pe 1 august 2017, comunitatea rămâne în dezbatere, deoarece forța dură pentru dimensiunea blocului mai mare în aproximativ 18 noiembrie crește mai mult. Chiar dacă un număr de mineri și companii s-au retras din acord, susținătorii Segwit2x susțin că, deoarece încă mai au o majoritate de mineri care susțin această propunere, au un consens pentru a merge mai departe. Deoarece modelul de guvernare al Bitcoin nu funcționează în acest mod, rămâne o opoziție semnificativă față de această forță dură. Dacă apare, va fi împărțit în lanț la înălțimea blocului 494.784 și va fi creată o monedă nouă.

“Ce trebuie sa fac?”

Dacă țineți Bitcoin la punctul hardforkului, veți avea monede pe ambele lanțuri. Vă sfătuim să păstrați Bitcoin într-un portofel hardware sau în orice portofel în care dețineți cheile private și veți putea împărți monedele dvs., cum ar fi în furculita recentă „Bitcoin Cash”. Cele mai mari schimburi, în special „Bitfinex” a declarat că vor enumera noua monedă Segwit2x ca „B2X”. Multe alte schimburi și servicii populare , precum LocalBitcoins, care nu au fost părți la acord au indicat că fie nu vor accepta deloc Segwit2x, fie îl vor înscrie ca altcoin.

Segwit2x a fost dezvoltat sub premisa falsă că va fi singurul lanț și va fi cunoscut sub numele de Bitcoin. Prin urmare, îi lipsește o protecție sensibilă la redare, văzută în hard-hard-urile anterioare care au creat în mod intenționat altcoins.

În ciuda cererilor celor mai notabili dezvoltatori Bitcoin Core de a include protecția împotriva reluării și de a proteja utilizatorii de tranzacțiile lor difuzate fără voie pe ambele lanțuri, tabăra Segwit2x a refuzat în încercarea de a forța oamenii să le urmeze. Rezultatul este că multe portofele simple, cunoscute sub numele de portofele „SPV” și care se găsesc foarte frecvent pe telefonul dvs., vor fi foarte confuze cu privire la ce lanț este Bitcoin.

Este recomandat să nu păstrați bitcoinul pe „portofel” sau pe orice alt portofel care nu a făcut clar în mod explicit modul în care va gestiona furculița. Nu va fi sigur să efectuați tranzacții pentru o perioadă de timp după apariția hard-fork-ului, deci nu ar trebui să încercați niciunul până când nu este raportat pe scară largă din surse reputate că este din nou sigur.

Gânduri finale

În timp ce la suprafață această dezbatere poate fi privită ca modalitatea de a scala Bitcoin, motivațiile de bază ale Segwit2x sunt mult diferite.

Chiar și semnatarii acordului recunosc este un efort concertat de a scăpa de actualul proces de dezvoltare descentralizat în Bitcoin. Mai mare decât atât, este o încercare a unei mici colecții de indivizi de putere de a schimba modelul de guvernanță al Bitcoin și de a permite marilor companii și mineri să controleze protocolul în locul utilizatorilor. Din păcate pentru ei, fpiețele de asigurări evaluează noua monedă Segwit2x foarte puțin în comparație cu Bitcoin-ul tradițional. La momentul redactării acestui articol, acesta se situează la 0,125 BTC, dar a scăzut la 0,105 BTC în ultimele zile..

În timp ce majoritatea minerilor își pot semnala intenția de a sprijini Segwit2x, în cele din urmă nu își pot permite să facă altceva decât să urmeze ceea ce este cea mai profitabilă monedă. În timp ce majoritatea comunității speră că bifurcarea dură va fi anulată înainte de 18 noiembrie, este puțin probabil ca noul lanț să primească mult sprijin pentru prea mult timp, indiferent de.

Bitcoin este valoros, deoarece este cea mai mare rețea financiară descentralizată care a existat vreodată. Este un bootstrapped sistem de numerar electronic peer-to-peer fără terțe părți de încredere, unde utilizatorii au întotdeauna capacitatea de a verifica rețeaua și banii pentru ei înșiși. Deși mulți ar putea vedea incapacitatea Bitcoin de a face schimbări mari în mijlocul unei comunități în dezbateri acerbe și dezacorduri ca o eroare, este o caracteristică faptul că acest sistem nu poate fi schimbat fără un consens larg și banii dvs. stau întotdeauna exclusiv în controlul dvs..

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me