Arta categorisirii criptomonedelor

Cuvântul „criptomonedă”, deși corect inițial pentru Bitcoin, se apropie acum de statutul de denumire greșită confuză.

Termenul acum general generează daune industriei prin furnizarea unui barieră artificială la intrare, știind că planul nu este corect. La auzul termenului, majoritatea oamenilor „criptovalută”Începeți imediat să vă asociați & definirea proiectelor bazate pe blockchain cu calități ale monedelor fiat. Este imperativ ca noi (ca comunitate) să le clarificăm noilor participanți ce anume constituie o „criptomonedă” – sau cel puțin să îi îndreptăm în direcția câtorva cadre.

Piața ursului de la începutul anului 2018 face momentul perfect pentru a întrerupe frenezia, a face câțiva pași înapoi, & vizitați din nou termeni pe care, în calitate de industrie, i-am inventat, care în cele din urmă confundă & induce în eroare noii intrați.

Speculațiile despre prețuri descurajante și ignorante diminuează valoarea percepută a încetinirii, citind cărți albe, & digerând tehnic industria în plină dezvoltare.

Să ne maturizăm ca industrie. Pentru a face un pas tangibil spre aceasta, să remediem ceea ce este în mod clar un semn flagrant de dezorganizare & barieră extrem de confuză la intrare pentru noii veniți: definiția & clasificarea activelor digitale tokenizate cunoscute colectiv sub numele de criptomonede.

Scopul inițiativei din spatele acestei categorii este de a inspira pe cei cu mai multă expertiză să vină și să se bazeze pe cadrul de cunoștințe pe care îl dezvoltăm astăzi.

Cadrele existente

Nu suntem primii care subliniază necesitatea unui cadru de clasificare.

Mai mult, prezentăm un rezumat al acestor încercări anterioare, cu scopul final de a începe un dialog. Ca industrie, este esențial să ajungem la un consens asupra unui cadru. Din fericire, nu vom începe de la zero, deoarece câțiva inovatori au prezentat cadre pe care le vom rezuma rapid.

Cadrul pe șase niveluri al lui Angus Cepka

În primul rând, o mulțumire deosebită lui Angus Cepka, asociat la Goldman Sachs, pentru cadrul său pe șase niveluri. El a rezumat cu sârguință alte două cadre anterioare pentru a-și obține propriile. El definește fiecare categorie succint, așa că vom enumera cadrul său împreună cu o propoziție definitorie:

1. Criptomonede: Acest tip de monedă digitală este conceput pentru a fi un înlocuitor pentru bani și este cel mai probabil să fie utilizat pe bază tranzacțională.

2. Platforme: Acest tip de utilitate principală a activelor digitale trebuie utilizat ca „gaz / combustibil” pentru o platformă blockchain care are aplicații descentralizate construite deasupra.

3. Jetoane utilitare: Aceste monede sunt necesare pentru a efectua o acțiune specifică într-un ecosistem condus de emitentul de monede. Ele sunt în general construite deasupra unui blockchain existent, cum ar fi Ethereum.

4. Active reale tokenizate: O criptosecuritate ar reprezenta capitalul propriu, dar ar fi construită pe blockchain și tokenizată.

5. Criptosecuritatea: Acest tip de activ acționează la fel ca o garanție tradițională; un simbol de acest tip vine adesea cu plăți de dividende și drepturi de vot.

6. Hibrizi: Există numeroase active digitale care au caracteristici care nu le plasează perfect într-o singură categorie.

Cadrul pe trei niveluri al lui Phil Glazer

În continuare, îl avem pe Phil Glazer, de la Maschmeyer Venture Group, care a propus un cadru relativ simplu pe trei niveluri. Îmi voi salva raționamentul pentru un paragraf ulterior, dar trec rapid peste cadrele pe trei niveluri pentru a le compara, a le contrasta & discutați-le pe larg, așa că nu vă faceți griji, vom trece la următoarea listă în scurt timp:

  1. Valută
  2. Utilitate
  3. Platformă

Cadrul pe trei niveluri al lui Lou Kerner

Lou Kerner, partener la CryptoOracle VC, împreună cu Geektime au găzduit o conferință telefonică de 400 de gânduri în cadrul căreia au discutat, printre multe lucruri, un cadru de clasificare. De asemenea, au propus un sistem de clasificare pe trei niveluri:

  1. Cripto-valute
  2. Jetoane utilitare
  3. Criptomonede

Cadrul pe trei niveluri al lui David Goodboy

Dintr-o opinie pe NasDaq a unui David Goodboy, avem un altul cadru relativ simplu pe trei niveluri:

  1. Tranzacțional
  2. Utilitate
  3. Platformă

Cadrul cu șapte niveluri al Okex

Okex, un schimb de criptomonede, de asemenea pus la punct un cadru de clasificare format din șapte categorii diferite:

1. Valută: Scopul este de a dezvolta o monedă mai bună pentru o gamă largă de scenarii de caz de utilizare, inclusiv ca instrument de stocare a valorii, mediu de schimb de valoare și ca unitate de contabilitate.

2. Instrumente de dezvoltare: Proiectele care aparțin acestei categorii sunt utilizate în principal de dezvoltatori ca module pentru construirea de aplicații descentralizate.

3. FinTech: [Aceste proiecte] au scopul de a acționa ca noi instrumente de cripto-economie, cum ar fi conversia unei unități monetare în alta, facilitarea împrumuturilor, acceptarea investițiilor, & curând.

4. Suveranitate: Proiecte care urmăresc să ofere soluții, astfel încât s-ar putea să nu se bazeze niciodată pe vreo persoană sau organizație pentru a facilita încrederea, cum ar fi calculul bazat pe cloud

5. Date partajate: Scopul este de a permite oricui să contribuie și să partajeze, să adnote și să creeze diferite modele analitice pe anumite seturi de date.

6. Autenticitate: Proiectele din această categorie se străduiesc să asigure legătura dintre activul digital și „lumea reală”.

7. Schimb de valoare: Proiectele din această categorie se străduiesc să înlocuiască această nevoie de încredere în schimbul tradițional de valoare, lăsând intermediarul în afara acestuia și reducând costul general pentru utilizatorii de schimb de bunuri și servicii.

Rezumarea rezumatelor

Câteva asemănări recurente & diferențele mi-au ieșit în evidență în timpul analizei cadrelor anterioare. Cea mai mare diferență vizibilă provine din numărul de categorii în cadrul fiecărui cadru; această gamă variază foarte mult de la un cadru minimalist pe trei niveluri la un cadru enorm de nouă niveluri. Interesant, cadrele cu trei niveluri reprezintă, de asemenea, numărul modului de categorii dintre toate cadrele propuse.

Cadruri de clasificare pe trei niveluri

Explorând cele mai populare cadre după numărul de categorii, clasificările pe trei niveluri propuse de Glazer, Kerner, & Goodboy, mai sunt câteva similitudini demne de remarcat.

Toate cele trei cadre enumeră „Utility” ca una dintre cele trei clasificări de bază ale acestora.

Din păcate, cele trei definiții nu reușesc să ajungă la un consens dincolo de o nomenclatură care se suprapune exact. Goodboy definește o criptomonedă de utilitate ca fiind o „criptomonedă concepută pentru o anumită sarcină”. Pare o definiție prea largă. Kerner & Ambele Glazer oferă definiții mai profunde, mai utile, care recunosc o infrastructură blockchain care conține aplicații descentralizate (dapps); cu toate acestea, Glazer definește o criptă de utilitate ca o criptă care „poate fi folosită pe deasupra ” în timp ce Kerner califică o utilitate jeton ca activ tranzacționat pe un dapp care utilizează un existent blockchain.

Cred că Kerner prezintă cele mai exacte & definiție convenită pentru un jeton de utilitate – și sunteți de acord că, deoarece aceste jetoane necesită un blockchain existent, care poate avea deja criptomoneda principală (cum ar fi Ethereum / eter & Jetoane ERC20), nomenclatura jeton, în loc de criptomonedă se potrivește frumos.

Apoi, toate cele trei cadre dictează un tip de criptomonedă axat strict pe adoptarea de masă & funcționalitate tranzacțională pentru mase; aka, cripto literal-monede. Aceste cryptos sunt ceea ce majoritatea oamenilor, în special cei noi în spațiu, înțeleg pe deplin, deoarece pot compara cuvântul valută la o euristică anterioară asociată cu fiat.

Amândoi Glazer & Kerner folosește cuvântul literal „criptomonedă”, în timp ce Goodboy oferă „tranzacțional”. Deoarece obținem un cadru de clasificare pentru criptomonede, M-aș îndepărta de atribuirea uneia dintre acele clasificări ca aceeași criptocurrency – nu definiți un cuvânt folosind acel cuvânt în definiția nu? Să ne întoarcem la numele lui Goodboy, care descrie frumos funcționalitatea principală a acestei clasificări: tranzacțional.

O similaritate finală, deși mai superficială prin intermediul nomenclaturilor similare, mai degrabă decât semnificativă în definiții similare, poate fi văzută de două dintre cele trei (Glazer & Goodboy) cadrele care dictează „Platforma” ca a treia lor & clasificarea finală. Kerner, prezintă o definiție interesantă „Crypto-titluri” ca a treia sa & clasificarea finală.

Din aceste trei, cred că Glazer & Goodboy sunt pe drumul cel bun cu nomenclatura „Platformă”.

Din perspectiva mea, cea mai importantă considerație pentru definirea unei criptomonede „Platformă” este relația care decurge din criptomonedele Platformei & Jetoane utilitare: jetoane utilitare sunt construite deasupra platformă criptomonede. Sau, cel puțin, asta are cel mai intuitiv sens pentru mine.

Gânduri finale

Analizând cadrele pe trei niveluri putem extrapola un cadru mediu destul de agreabil care clasifică „criptomonedele” în trei clase generale: tcriptomonede ransacționale, criptomonede de platformă, & jetoane utilitare.

În timp ce prețurile ating vârfurile & văile noi vor continua, fără îndoială, să domine ciclul de știri până în 2018, sugerez o schimbare jurnalistică de concentrare pentru binele industriei. Încetini. Efectele de durată și de impact ale criptomonedelor vor fi resimțite în deceniile următoare, așa că să luăm timp pentru a ne asigura că suntem cu toții pe aceeași pagină atât de devreme.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me