Chiar dacă valorile criptomonedelor au fost până acum dificil de prezis, există câteva componente cheie pentru determinarea succesului unui proiect. Unul dintre cei mai mari factori este tehnologia. Deși investitorii nu trebuie neapărat să știe despre detaliile tehnice ale unui proiect, este totuși important să observăm unele progrese în acest domeniu. Testete sunt capabili să prezinte un fel de prototip de lucru pentru proiectele blockchain. in orice caz, rețele principale sunt un aspect și mai important al valorificării implementării în lumea reală a unei criptomonede. În acest articol, vom discuta despre tot ce ar trebui să știți despre rețelele principale și vom analiza două dintre cele mai recente lansări.

Ce este un Mainnet?

În esență, fiecare proiect blockchain are o rețea principală. Deci ce este? Pur și simplu, o rețea principală este un blockchain care îndeplinește de fapt funcționalitatea transferului de monedă digitală de la expeditori la destinatari. Acest lucru este diferit de un testnet, care practic este doar un test al unei astfel de funcționalități de tranzacție. Cel mai simplu mod de a vă gândi la asta este că testetele sunt prototipurile care demonstrează capacitățile potențiale ale unui proiect. Rețelele principale sunt „produsul final” propriu-zis, care este disponibil publicului pentru utilizare. Cu toate acestea, la fel ca rețelele de testare sau cadrele de coduri, rețelele principale pot fi schimbate ori de câte ori echipele de proiect sau comunitățile open-source de criptomonede decid că este nevoie de actualizări și / sau revizuiri.

Ar trebui să investesc într-un proiect fără Mainnet?

Deși ar fi ideal ca toate proiectele să aibă deja o rețea principală lansată în momentul ICO, acest lucru este rareori cazul. De fapt, multe proiecte nici măcar nu au pregătit un testnet în perioada ICO. În ceea ce privește strângerea de fonduri, tone de proiecte blockchain au reușit să strângă suficient capital pe baza potențialelor cazuri de utilizare, concepte tehnice și alți factori precum echipa din spatele proiectului și parteneriatele. Adesea, echipele folosesc o mulțime de fonduri din ICO-urile lor pentru a construi versiunile testnet și mainnet ale proiectelor lor..

Deci, cum ajută o rețea principală un investitor / utilizator al unei anumite criptomonede? Din perspectiva investitorului, rețeaua principală demonstrează că un proiect face progrese tehnice. Chiar dacă nu doriți să investiți într-un proiect înainte de lansarea mainnet, este important să vă dați seama cum un mainnet poate avea un impact pozitiv (sau chiar potențial negativ) asupra valorii unei criptomonede. Mulți investitori aleg să cumpere criptomonede înainte de o rețea principală, deoarece lansarea cu succes poate duce uneori la creșteri semnificative de valoare.

Cum afectează o lansare Mainnet prețurile?

O rețea principală de succes se corelează cu valori mai mari ale prețului unei criptomonede date? Nu neaparat. De asemenea, este important să înțelegem și contextul pieței. Pentru a înțelege mai bine, iată două evenimente legate de mainnet din acest an până acum.

BTC și rețeaua Lightning: martie 2018

Așa cum s-a subliniat mai devreme în acest post, lansările inițiale de mainnet nu sunt singura etapă importantă care determină succesul unui proiect de criptomonedă. Actualizările și integrările continue la rețeaua principală sunt, de asemenea, o parte majoră a încercării de a înțelege valoarea în continuă schimbare a oricărei criptomonede date..

Un exemplu recent este lansarea Lightning Network pe rețeaua principală Bitcoin din 15 martie 2018. Lightning Network este o soluție off-chain care adaugă un „al doilea strat” deasupra blockchain-ului. În timp ce acest proiect va încerca în cele din urmă să ajute toate criptomonedele să crească, cea mai importantă implementare până în prezent este pe rețeaua principală Bitcoin. Rețeaua Lightning este semnificativă deoarece își propune să facă din BTC o criptomonedă mai scalabilă prin adăugarea capacității de a gestiona mult mai multe tranzacții pe secundă. Fără rețeaua Lightning, BTC poate gestiona doar aproximativ 7 tranzacții pe secundă.

În ciuda lansării rețelei Lightning Network mainnet, prețurile BTC nu au crescut imediat după aceea. Privind datele, în perioada 1 martie – 30 martie, valoarea a scăzut de fapt de la aproximativ 10.600 dolari la aproximativ 6.900 dolari.

De ce este cazul? Este important să analizăm acest eveniment în contextul pieței. În martie, aproape întreaga piață a criptomonedelor a realizat prețuri stagnante sau în scădere pe o piață extrem de bear. Chiar dacă aceasta a fost o etapă tehnică semnificativă, alți factori au limitat prețurile BTC de la creștere în acel moment. Prin urmare, este dificil de spus dacă lansarea rețelei Lightning pe rețeaua principală Bitcoin a avut sau nu un efect real asupra valorii BTC pe termen scurt.

Prețul Bitcoin

Lansarea Golem Mainnet în aprilie 2018

Codul sursă Golem’s Brass Mainnet a fost eliberat pe Github pe 10 aprilie 2018. Scopul Golem (GNT) este de a oferi un sistem P2P pentru partajarea puterii de calcul. În esență, utilizatorii care au nevoie de o putere de calcul suplimentară plătesc GNT utilizatorilor din rețea care au o putere de calcul suplimentară. Privind datele din 31 martie până în 29 aprilie, prețul a crescut de la aproximativ 0,20 USD la 0,60 USD. Aceasta include o creștere la 0,73 USD pe 13 aprilie.

La prima vedere, acest lucru ar indica o corelație directă între lansarea Brass Mainnet și creșterea valorii. Cu toate acestea, la fel ca lansarea rețelei Lightning pe mainnet-ul Bitcoin, este de asemenea important să analizăm acest caz într-un context de piață. Este posibil să presupunem că valoarea GNT a crescut într-un ritm mai semnificativ din cauza rețelei principale (în special pe 13 aprilie), dar acest lucru este încă dificil de concluzionat cu certitudine. Acest lucru se datorează faptului că o mare majoritate a criptomonedelor a crescut în valoare pe toată piața alcătească din aprilie. S-ar putea argumenta foarte bine că prețul ar fi crescut în același ritm pur și simplu din cauza condițiilor favorabile ale pieței.

Prețul Golem

Concluzie

Rețelele principale sunt importante deoarece demonstrează sau infirmă capacitatea unui proiect de a duce un proiect blockchain de la ideea la implementare. Deși lansarea inițială a unei rețele principale nu oferă întotdeauna o perspectivă bună asupra progresului general al unui proiect, este un aspect tehnic esențial de luat în considerare atunci când investiți în criptomonede. Așa cum s-a văzut în multe cazuri în trecut, este dificil să se spună exact ce efect au principalele rețele asupra modificărilor pe termen scurt ale prețurilor. Cu toate acestea, ele indică potențialul unei funcționalități generale mai bune.

Totuși, alți factori, cum ar fi tendințele generale ale pieței și adoptarea din lumea reală, sunt, de asemenea, la fel de importante, dacă nu chiar mai importante, de luat în considerare. Indiferent dacă o versiune inițială mainnet este considerată sau nu un succes, este important să ne amintim că rețelele principale se îmbunătățesc constant cu noi iterații, făcând proiectele de criptomonede mai inovatoare și funcționale în timp.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me