Ce este Monacoin?

Monacoin este o monedă virtuală concepută pentru tranzacții digitale peer-to-peer. Denumită de creatorii săi ca „prima criptomonedă japoneză”, moneda a devenit oarecum din alternativa națională a Japoniei la Bitcoin sau Litecoin.

La fel ca predecesorii săi, moneda a fost creată doar pentru a servi drept numerar electronic P2P, o monedă digitală descentralizată destinată cetățenilor japonezi. Există câteva diferențe cheie care îl diferențiază de monedele care au venit înainte și acest ghid este dedicat extragerii acestor diferențe.

Monacoin Japoniastrigăt

Monacoin: o scurtă istorie

Conceput în decembrie 2013, Monacoin s-a născut oficial pe 1 ianuarie 2014 fără premine. Un forum Bitcoin Talk în aceeași dată, se detaliază lansarea monedei și specificațiile sale.

Descrierea Monacoin

O blocare soft a fost executată la blocul 937440 pentru a implementa Segwit, o mișcare făcută pentru a-l menține în linie cu Bitcoin, Litecoin, Vertcoin și alte criptomonede axate pe plată. În plus, echipa Monacoin ar fi implementat Rețeaua fulgerului pentru moneda lor.

Vorbind de furci moi, Monacoin este de fapt o furcă tare a Litecoinului, lucru pe care îl vom lua în considerare în timp ce ne uităm la specificațiile sale de mai jos.

Acum, când ți-a fost informat despre istoria deja scurtă a monedei, să vedem ce încearcă Monacoin să facă diferit față de concurenții săi.

Cum se stabilește Monacoin

Ca o furcă dură a Litecoin, Monacoin încearcă să îmbunătățească modelul original al părintelui său. Pe măsură ce Litecoin este pentru Bitcoin, Monacoin a fost construit pentru a realiza tranzacții mai rapide decât moneda care a venit înainte. În plus, are o sursă de circulație mai mare (105,120,000 MONA) și rulează pe un alt algoritm de hash complet.

De fapt, o caracteristică cheie a monedei este rezistența ASIC. La fel ca Vertcoin, inițial a rulat Scrypt pentru a se fortifica împotriva mineritului ASIC până când minerii au construit un ASIC compatibil Scrypt și au rupt bariera pusă de acest algoritm. Monacoin s-a mutat apoi la Lyra2REv2 pentru a rămâne fidel misiunii sale de extragere a GPU / CPU.

Monacoin își reajustează, de asemenea, dificultatea în fiecare bloc, o altă asemănare pe care o împarte cu Vertcoin. Pentru a realiza acest lucru, Monacoin folosește algoritmul Dark Gravity Wave v3.

Am putea continua să trecem prin asemănările / diferențele pe care le are Monacoin cu monedele de start-pack ale aurului, argintului și bronzului cripto-ului, dar am decis să aruncăm acest grafic împreună.

Echipa Monacoin și Foaia de parcurs

Monacoin a fost fondată inițial de pseudonimul domn Wantanabe, fără îndoială, în omagiu adus lui Satoshi Nakamoto de la Bitcoin. Pe lângă acest nume de stilou, restul echipei monedei este complet anonim, deci nu avem nimic de raportat aici.

În plus, proiectul nu are o foaie de parcurs vizibilă pe site-ul său sau în altă parte online. Cu toate acestea, echipa pare să rămână la curent cu actualizările și actualizările, așa cum sugerează actualizările Segwit și Lyra2REv2 și implementarea rețelei Lightning. Puteți urmări evoluția Monacoin oficial Github.

Concurență

Oh, omule, de unde să începi cu acesta. Având în vedere că funcționarea Monacoin funcționează exclusiv ca o monedă, puteți merge mai departe și așteptați Bitcoin, Litecoin, Vertcoin și Groestlcoin și multe altele pentru concurență în arena criptomonedelor. Vertcoin și Groestlcoin sunt concurenți mai direcți decât restul, deoarece ambii se concentrează pe rezistența ASIC.

Totuși, când vine vorba de criptomoneda națională de facto a Japoniei, nu există nicio concurență aici – Monacoin le-a învins.

Istoria pieței Monacoin

La vârful său absolut, Monacoin obișnuia să aibă o plafon de piață de puțin peste 1 miliard de dolari. La momentul scrierii acestui articol, s-a stabilit puțin cu o capitalizare de piață de 318 miliarde USD și un rang # 63 pe CoinMarketCap.

De unde să cumpărați Monacoin

Dacă doriți niște Monacoin pentru dvs., cel mai popular loc ar fi un schimb japonez. Atât bursele Bitbank, cât și cele Zaif, de exemplu, permit investitorilor să tranzacționeze MONA cu yen japonez sau BTC, iar aceste schimburi reprezintă aproape 70% din întregul volum de tranzacționare al monedei. Alternativ, Livecoin, Upbit și Bittrex au toate perechi de tranzacționare BTC / MONA.

Unde se păstrează Monacoin

Monacoin’s site-ul web listează toate portofelele disponibile pentru monedă. Pe lângă portofelele de bază pentru Windows, Mac și Linux, acesta are, de asemenea, propriul său portofel Electrum și un portofel Coinomi pentru Android.

Gânduri finale

Pur și simplu, Monacoin funcționează pur și simplu ca monedă digitală. Împărtășește asemănări cu Bitcoin și Litecoin, dar se diferențiază suficient de oricare dintre acestea până la punctul în care Vertcoin este o comparație mai potrivită.

După cum am menționat de mai multe ori în acest articol, Monacoin este funcțional criptomoneda Japoniei. Primul de acest gen din Japonia, a devenit foarte popular în țara sa de origine. De fapt, atât de popular, încât a fost prezentat în Tokyo TV Network, WBS și un om a cumpărat un teren în Monacoin în 2014. Potrivit grapevine-ului internet, numeroși comercianți cu amănuntul și restaurante acceptă Monacoin în Japonia, dar pentru că nu locuim acolo, nu putem confirma sau nega acest lucru.

TL; DR pentru Monacoin: o furcă rezistentă la ASIC din Litecoin, care este populară în Japonia și este, cel puțin, o omologă felină amuzantă la Dogecoin.

Resurse aditionale

Site-ul web

Github

Reddit

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me